LET’S TALK ABOUT: 6 months with the Apple Watch

 photo Desktop2055.jpg

Ik loop alweer meer dan een half jaar met een Apple Watch om mijn pols. Sinds het moment dat ik mijn Apple Watch eind juli vorig jaar kocht heb ik hem alleen nog maar afgedaan om op te laden. Er is geen dag voorbij gegaan waarbij ik het horloge niet heb gedragen. Voor mij is het horloge echt van toegevoegde waarde geworden, maar veel mensen snappen nog steeds niet waarom ik de Apple Watch draag. Het leek me wel weer een mooi moment om een update te schrijven over ‘mijn leven met de Apple Watch’, want dat deed ik voor het laatst twee weken nadat ik de Apple Watch kocht en in de tussentijd is er redelijk wat gebeurd.

Laat ik voorop stellen, ik kocht de Apple Watch omdat ik een Apple Fangirl ben en omdat ik alles dat Apple maakt gewoon (als een van de eerste) moet hebben. Met de Apple Watch was dat niet anders. Ik wist wel zo ongeveer wat het horloge allemaal kon, maar ik had geen studie van het horloge gemaakt. Toen ik het horloge kreeg moest ik dan ook nog heel veel uitvinden en waar ik het voor wilde gebruiken, geen idee, dat zou ik later wel ontdekken.

Ik kocht de Apple Watch Sport in de kleine variant. Ik heb de grotere ook geprobeerd en was aanvankelijk van plan om die te kopen. Toch ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb, de kleinere variant staat vrouwelijker en chiquer om mijn pols, ik kan hem dan ook prima combineren met de niet zo casual items uit mijn kledingkast. Toen ik het horloge van de zomer kocht nam ik er een wit en roze bandje bij, een paar maanden geleden kocht ik ook nog een zwart bandje omdat dat in de winter beter combineerde met mijn kledingkast. Het enige wat wel een beetje zonde is; mijn andere horloges heb ik het afgelopen half jaar niet gedragen.

Maar wat vind ik nu zo fijn aan de Apple Watch? Waarom zou ik hem aan andere mensen aan willen raden? Een compleet random lijst met dingen die ik fijn vindt..

– Ik ben nooit meer te laat met het opnemen van mijn telefoon. Mijn iPhone staat standaard op stil en daardoor miste ik normaliter de meeste telefoontjes, nu gaat mijn horloge om mijn pols trillen als ik gebeld word. Vind ik fijn.

– Ik vind het fijn om mijn berichten om mijn pols te kunnen lezen. Ik krijg alleen mijn WhatsApp’jes en iMessage berichten door (dus niet Facebook Messenger). Al mijn groepsapps heb ik op mute staan, dus daar word ik om mijn pols niet mee lastig gevallen. Ook heb ik niet echt een heel bijzonder App & iMessage leven, mensen weten inmiddels dat als ze iets van mij willen, ze me beter kunnen bellen. Op het moment dat ik de berichtjes even niet kan hebben (deadline, meeting) zet ik mijn horloge op de vliegtuigstand.

– Ik hou van statistieken en ik vind het ontzettend leuk om te zien hoe actief ik iedere dag geweest ben. Dat kun je ook met een activiteitsmeter ook, maar die vergeet ik vaak te dragen en is weer een extra iets dat je om je pols moet dragen. Mijn horloge staat in direct contact met mijn iPhone en meet gedurende de dag regelmatig mijn hartslag, ik vind dat heel interessant om te zien. Nogmaals: dit kan ook op andere manieren gemeten worden, maar dit is voor mij een stuk gemakkelijker, omdat ik hier niets voor hoef te doen en de resultaten op mijn iPhone worden opgeslagen. Ik kan nu mijn hartslag van augustus nog terugzien en vergelijken met hoe mijn hartslag nu is.

– Als ik naar mijn pols kijk zie ik in een oogopslag de tijd, de datum, het weer en mijn eerstvolgende afspraak. Ook dit kun je ook op andere manieren doen, maar het is een fijne bijkomstigheid en het helpt allemaal bij het gemak.

– Passbook vind ik ook heel fijn, mijn vliegtickets, mijn bioscoopkaartjes en zelfs mijn startbewijs voor de Berlijn Marathon, ze staan allemaal in mijn passbook. Dit heb je ook gewoon op je iPhone zetten, maar stiekem vind ik het altijd heel cool om mijn pols uit te steken om mijn kaartje te laten scannen. Zien ze niet zo vaak en ik krijg altijd leuke vragen en complimenten (en ja dat vind ik dus stiekem hel erg leuk).

– Het horloge werkt als een volledig sporthorloge, ik kan dus tijdens het hardlopen continu mijn tijd, afstand en hartslag in de gaten houden. Dit kan met de app die standaard op het horloge zit, maar ook met apps als Nike+, Strava en Runkeeper. Ik gebruik meestal de standaard app van Apple en gebruik daarnaast Nike+ Running op mijn iPhone, omdat ik nu eenmaal hou van cijfertjes, statistieken en dingen graag dubbel check.

– De Apple Watch staat – al zeg ik het zelf – best mooi om mijn pols en combineert met vrijwel al mijn outfits, zowel sportief/casual als chic/feestelijk.

Nou, als dat geen reden genoeg is om te zeggen dat ik fan ben van de Apple Watch, dan weet ik het ook niet meer! Heb jij een Apple Watch, of overweeg je er een aan te schaffen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. ingrid
  januari 31, 2016 / 17:26

  Hoi dankzij jou heb ik hem ook aangeschaft, twijfelde nog tussen AppleWatch of een activity tracker. Maar toch gekozen voor de Watch en geen spijt. Ik herken je punten, vind t zelf ook inderdaad heel handig dat ik geen telefoontje meer mis! Daar was ik namelijk nogal slecht in haha. Voor de rest idd snelle blik op datum, temp en tijd. Het blijft een luxe bezit, maar wel een leuke :)

 2. januari 31, 2016 / 17:29

  Ik vind de Apple Watch wel heel erg mooi, maar ik begreep dat je altijd je Iphone ook bij je moet hebben omdat er anders niks gemeten wordt? Of ik dit helemaal niet zo? Want dat was waarom ik nog niet overstag ben gegaan!

 3. januari 31, 2016 / 17:35

  Haha zo herkenbaar! Ik heb sinds september een Apple Watch om mijn pols (en laat hiervoor mijn Rolex dus in de kast liggen) en ik kan ook niet meer zonder. Ik ben een stuk actiever geworden en houd de ‘activiteit app’ goed in de gaten.

 4. S
  januari 31, 2016 / 18:05

  “Als ik gebeld wordt” :(

 5. januari 31, 2016 / 18:08

  Ik heb geen Apple watch en overweeg ook (nog) niet er één aan te schaffen. Ik vind het wel leuk om te lezen wat je er allemaal mee kan. Vooral de connectie met je iPhone lijkt me fijn en ook de hartslagmeter en dat je de watch kunt gebruiken als sporthorloge. En oh ja het oog wil ook wat: die verschillende bandjes zodat je het horloge met al je kleding kunt combineren. (Nog) niet overwegen? Ehm…

 6. januari 31, 2016 / 18:31

  Leuk om te lezen wat je ervaringen na een half jaar zijn. Ik ben ook echt een groot fan van Apple, maar die Watch heeft me nog steeds niet te pakken haha. Ik zie er de toegevoegde waarde nog steeds niet van in. Wie weet komt dat later ;-) (duurde namelijk ook een poos bij de iPad).

 7. januari 31, 2016 / 18:37

  Leuk om je ervaringen te lezen! Misschien ben ik een dodo hoor, maar ik vraag me nog een kleeein beetje af wat het verschil is tussen deze smartwatch en bijvoorbeeld een Fitbit of Jawbone? (Ik snap dat je dan Passbook niet hebt, maar verder?) Gewoon vraagje!

 8. Ilse
  januari 31, 2016 / 19:03

  Handig zo’n horloge en die gadgets maar nog nooit over nagedacht om er een aan te schaffen.

 9. januari 31, 2016 / 19:08

  Ik heb een Fitbit, maar om een of andere reden laten die mijn smartphone altijd vastlopen. Mij lijkt zo’n Apple Watch wel een goede aankoop als aanvulling op je iPhone en activity tracker. Zelf heb ik geen iPhone; dus heb ik al enkele voordelen niet die je wel in dit blogbericht aanhaalt.

 10. januari 31, 2016 / 19:21

  Ik ben er ook zo blij mee! Voorheen gebruikte ik de jawbone up 24 en een TomTom sporthorloge.
  Het is super dat beide functionaliteiten in de Apple watch zitten en daarbij vind ik het ook een mooi design + alle voordelen die jij ook al benoemt.
  Het blijft natuurlijk wel een duur ding, maar als je toch al een activiteiten tracker en sporthorloge gebruikt ( en Apple fan bent) dan is het een toffe aankoop!

 11. januari 31, 2016 / 19:34

  Het klinkt wel leuk allemaal en snap, als ik je lijstje lees, wel waarom je er heel blij mee bent :)

 12. januari 31, 2016 / 20:42

  Wat een fijne review! Alleen de looks laten mij al twijfelen! Ik vind hem zo mooi, maar voorlopig ben ik heel tevreden met mijn mooie Jawbone up3!

 13. Marleen
  februari 1, 2016 / 12:22

  Hee Annemerel,

  Ik twijfel tussen de Apple watch als sporthorloge, of van een ander merk. Ik hoorde nl ook dat als je ‘m gebruikt met hardlopen, je dan alsnog je Iphone moet meenemen tijdens het hardlopen ivm het meten. Klopt dit? En zit er muziek op de Apple Watch? Ik zoek dus een horloge waarbij ik ook niet nog extra mijn telefoon moet meenemen, hetzij voor GPS of muziek. Hoor graag van je!