SUNDAY TALK: I’m a Believer / Belieber

 photo justin bieber believer.jpg

Drie jaar lang schreef ik voor Girlscene. Het eerste jaar dat ik bij Girlscene werkte (2011) was Justin een populair item. Alles waar we over schreven werd door de meeste lezeressen met applaus ontvangen. Maar toen One Direction populairder werd, nam de populariteit van JB juist af. Dat is trouwens niet volledig de schuld van 1D, Justin begon namelijk een beetje uit de band te springen. Eieren gooien naar het huis van zijn buurman, plassen in de keuken van een restaurant.. om heel eerlijk te zijn kan ik me niet precies meer herinneren wat ‘ie allemaal fout deed, ik weet alleen dat ik iedere week de Gossip Girl(scene) schreef en dat Justin Bieber nooit ontbrak. En ik dacht, hoe kun je je zo misdragen? Iedere keer als Selena Justin weer terugnam dacht ik ‘meen je niet’ ‘zie je het dan niet Selena…’.

En nu zijn we dus vier jaar verder en luister ik de hele dag naar het nieuwste album van Justin Bieber, word ik vrolijk van interviews van Justin op YouTube, krijg ik kippenvel van zijn optredens (ook op YouTube helaas) en betrapte ik mezelf er op dat ik hoopte dat Justin en Selena weer samen zouden komen.

Het begon eind augustus, begin september? Wanneer bracht Justin zijn nummer ‘What Do You Mean’ uit? Ik vond het… leuk. Eigenlijk vrijwel meteen. Voorheen bestempelde ik Justin’s muziek als ‘No shame in my game’ muziek, om aan te geven dat ik heus wel wist hoe de rest van de wereld over deze muziek dacht. Baby, Somebody To Love, Boyfriend, heerlijke nummers om in de auto mee te blèren. Maar What Do You Mean vond ik écht leuk. Was ik de enige? NEE! Toen ik zag dat een (hele stoere) jongen op Facebook What Do You Mean deelde met daarbij de boodschap dat ‘ie Believer geworden was, kon ik het ook aan mezelf toegeven, het is een vet nummer.

Toen ik een paar dagen later in mijn eentje tien uur naar Oostenrijk reed luisterde ik het nummer minstens vijftig keer. Ik overdrijf niet. Iedere keer als het was afgelopen zette ik het nummer weer op, dat gaat heel makkelijk met de knopjes op mijn stuur trouwens, voordat je denkt dat er gevaarlijke situaties ontstonden door mijn liefde voor Bieber.

Een paar weken later kwam zijn tweede nummer van zijn album Purpose uit, ‘Sorry’. Misschien vond ik Sorry nog wel leuker dan What Do You Mean? Nou, in ieder geval minstens zo goed en het werd ook minstens zo vaak geluisterd. Toen 13 november dan eindelijk het album kwam was ik in eerste instantie een beetje teleurgesteld, ik had bij veel nummers niet hetzelfde gevoel als bij What Do You Mean en Sorry. Maar nu, na twee weken luisteren, begin ik alle nummers te waarderen. Favorieten op dit moment? (naast de singles natuurlijk) Company, The Feeling, Life is for Living, Children, Purpose, Been You en NATUURLIJK Love Yourself, die laatste kan ik inmiddels woord voor woord meezingen.

Maar de grootste verandering ten opzichte van een paar jaar geleden is nog wel mijn houding tegenover Justin Bieber. Ik weet niet of je een video van Roos en mij kunt herinneren van afgelopen zomer, waarin ik Roos keihard uitlach omdat ze Justin Bieber een knappe man vind? Inmiddels begrijp ik haar een stuk beter. En die jongen heeft HUMOR, dat weten we na die carpool video’s allemaal. En dan zijn live optredens. All the feelings.

Goed, ik ben benieuwd hoe lang deze liefde voor JB blijft. Ik vraag me ook af hoe lang hij zich zo relatief ‘normaal’ blijft gedragen. En of Justin en Selena #endgame zijn. En wanneer hij Purpose volledig akoestisch uit gaat brengen… Zoveel vragen.

Ben jij een Bieber Believer? En zo ja, eentje van het eerste uur (early adapter!!!!!!!!) of een neppe zoals ik, die pas gaat believen op het moment dat de rest van de wereld ook gaat geloven?

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. november 29, 2015 / 12:10

  Als ik aan Justin denk dan denk ik aan een vervelend snotjong (sorry y’all) en ik heb zijn muziek nooit de kans gegeven.

  Misschien moet ik What do you mean maar een kans geven zodat ik misschien snap wat jij met dit artikel wilt zeggen ;-)

 2. november 29, 2015 / 12:18

  Ik vind zijn nieuwe album ook écht leuk. De muziek is veel volwassener geworden en gericht op een groter publiek. What Do You Mean, Sorry, Love Yourself en No Sense zijn mijn favorieten!

 3. Esmée
  november 29, 2015 / 12:22

  Bedoel je niet BelieBer? ;)

  Leuk artikel!

  • Annemerel
   Auteur
   november 29, 2015 / 12:55

   Hahaha je hebt gelijk, ik ben een Belieber Believer!

 4. november 29, 2015 / 12:22

  Love yourself staat bij mij ook het hele weekend al op repeat haha. Zijn nummer zijn nu echt geweldig!

 5. november 29, 2015 / 12:31

  Ik vind Sorry leuk en daar houdt het bij op.

 6. Marjon
  november 29, 2015 / 12:32

  Ik vind Love Yourself ook echt wel heel erg fijn, de rest van de nummers nog niet echt een kans gegeven om eerlijk te zijn!

 7. november 29, 2015 / 12:34

  Het nieuwe album van Justin is zo fijn! Ik geef toe dat ik eigenlijk ook een neppe Bieber believer ben… maar goed, beter laat dan nooit ;)

 8. Emma
  november 29, 2015 / 12:45

  Oh je verwoordt precies hoe ik erover denk!
  Ik ben om, wat een leuke muziek heeft hij nu uitgebracht! En die carpool video’s waren ook een omslagpunt hahaha.

 9. november 29, 2015 / 12:55

  Ik zag een paar dagen geleden in mijn Timehop dat ik blijkbaar het nieuwe album van JB wilde luisteren, want iedereen had hem al. Dat was dus vijf jaar geleden, haha. Toen was ik dus veertien. Maar ik was net dertien toen Baby steeds op TV was. Mijn vriendinnen waren allemaal fan (of nou ja… een paar. Ze zijn wel naar zijn concert toen in Ahoy geweest). Ik ben zelf meegesleept naar de film, maar dat vond ik eigenlijk wel leuk! Natuurlijk is het allemaal op een bepaalde manier in scene gezet, maar toch krijg je wel een wat realistischer beeld van zijn leven. Hoe veel pressure er als jonge jongen op hem zat en hoe veel hij moest werken. Dat maakt zijn ontspoorde gedrag natuurlijk niet goed, maar ik begreep wel waarom hij het deed, en ik had altijd wel vertrouwen dat hij er wel weer overheen zou komen, ook al hield ik me er niet heel erg mee bezig.

  Justin Bieber was al vanaf het begin iets van “you either love him or hate him” maar ik had altijd wel vrede met hem zonder echt fan te zijn?

  Ik vind zijn nieuwe album wel goed maar volgens mij is het ook voor een deel een hype want OMG Justin Bieber!!! en door alle mensen die nu opeens uitkomen voor belieber (of zich nog steeds schamen… come on). Maar ik luister het niet zo vaak omdat het niet zo goed bij de rest van mijn playlists past. Maar ik vind het wel leuk om te kunnen zeggen dat ik zes jaar geleden ook “fan” was, haha.

 10. tessa
  november 29, 2015 / 13:04

  hahaha, hier betrapte ik mijzelf dus ook al op.. Jaren lang een schijthekel aan JB gehad tot nu. Ik zing alles mee, ja, ik ben ook n belieber geworden. En ik hoop ook dat t weer goedkomt met Justin en Serena.. whahah.

 11. november 29, 2015 / 13:42

  Ik vind zijn nieuwe album ook echt heel erg tof!

 12. november 29, 2015 / 13:45

  Ik was nooit van justin bieber zijn muziek. Nu hij zijn nieuwe album uit heeft, is dat eigenlijk veranderd. Ik zing zelfs nu liedjes mee van jb. Ik vind zijn nieuwe cd best wel goed.

 13. november 29, 2015 / 13:55

  Ik heb ook precies in die periode voor een tienerwebsite geschreven, grappig om de hele opkomst van 1D op die manier mee te maken. Ik vond Justin Bieber altijd al leuk en daar schaamde ik me nooit voor, al ben ik inmiddels 26. Laatst concludeerde ik ook al dat Justin Bieber tegenwoordig niet meer onder de guilty pleasures valt.

 14. Anja
  november 29, 2015 / 14:48

  Het nummer What do you mean staat niet alleen bij mij op repeat, ook mijn vriend is stiekem fan :-)

 15. Ilse
  november 29, 2015 / 15:40

  Toen hij begon met zingen vind ik hem en zijn nummers erg leuk en de eerste cd ligt nog ergens. Naarmate de tijd vorderde en ik ouder werd vond ik het steeds minder leuk. What do you mean en Sorry vind ik leuk maar ik ben geen believer of belieber.

 16. november 29, 2015 / 15:49

  Ik vind zijn nieuwe album ook echt super tof en erg goede nummers!

 17. Frances
  november 29, 2015 / 19:02

  Ik ben ook een neppe, maar toen ik 11 was had ik wel al zijn liedjes op mijn MP4 staan, maar dat hadden volgens mij alle meisjes van 11 op dat moment. :)

 18. november 29, 2015 / 20:17

  Ik heb echt precies hetzelfde! Vorig jaar schaamde ik me nog als ik hard meezong met een liedje van Justin. Nu moet je je bijna schamen als je zijn liedjes niet luistert!

 19. november 29, 2015 / 22:01

  Haha, ik ben ook een late net als jij, maar Love Yourself is zooooo goed!

 20. november 30, 2015 / 08:48

  Om eerlijk te zijn luisterde ik eerder ook (af en toe) nummers van JB, maar de laatste tijd vind ik hem pas echt goed geworden. What Do You Mean, Sorry en Love Yourself zijn mijn favorieten op dit moment :)

 21. november 30, 2015 / 08:59

  Ik ben zeker een belieber geworden! Een neppe want ik vond zijn muziek van 4 jaar terug echt verschrikkelijk!

 22. Madelief
  november 30, 2015 / 18:23

  Ik vind Mark my words mooi, jammer dat het maar een kort nummer is! Ik ben ook echt fan, maar bepaalde nummers van Justin kon ik al wel waarderen.

 23. december 1, 2015 / 18:23

  Precies dit! Ik ben een neppe.. Vind zijn muziek nu pas echt leuk worden en vind hem in een keer ook een stuk minder irritant.. Haha!