FJÄLLRÄVEN: There I go!

 photo 17420966405_39cd0a2d12_k.jpg

Vanmorgen vloog ik om tien voor zeven richting Stockholm, om kwart voor zeven vloog ik door naar Kiruna, waar ik nu dus als het goed is ergens boven in de lucht zweef. Je begrijpt dat ik dit allemaal net iets eerder schrijf, want ik laat niets aan het toeval over en ga natuurlijk mijn laatste blogpost voor vertrek niet haasjerepje op een vliegveld schrijven.

De reis naar Kiruna heb ik eerder gemaakt. Twee maanden geleden om precies te zijn, voor de Sunset Relay. Wat ik daarvan geleerd heb? Dat je je koffers op Stockholm van de band moet halen en nóg een keer in moet checken. Dat is blijkbaar het reglement in Zweden. Wist ik veel. Maakt niet uit, inmiddels weet ik gelukkig wél veel. Of nou ja, net iets beter.

De komende vier dagen ben ik weer in Zweeds-Lapland, voor de Fjällräven Classic, eindelijk. Ik ben voorbereid, maar hoe goed, dat zullen we tijdens de trek wel gaan merken. Ik ben vooral als de dood voor blaren, want mijn schoenen heb ik de afgelopen weken niet meer zo goed in kunnen lopen als ik eigenlijk wilde.

Iets waar ik ook redelijk benieuwd naar ben? Hoeveel bereik heb ik eigenlijk op de trail, ik bedoel… met telefoon en internet enzo. Toen ik de vorige keer in Lapland was, was dat allemaal best OK (vergelijkbaar met Italië, dus eigenlijk helemaal niet zo OK, maar ik was er op voorbereid), maar dit keer ga ik echt de rimboe in, de Kungsleden, oftewel The King’s Trail. Ik kreeg deze week zelfs een mailtje dat er nog wat sneeuw op de trail lag dus dat lopen wel een iets grotere uitdaging zou worden, maar dat het wel enigszins begaanbaar is, dus dat we sowieso wel gaan. Ik ben heel benieuwd of ik straks mijn tentje in de sneeuw moet opzetten ;-).

Stopcontacten heb ik in mijn tent sowieso niet, dus heb ik mijn Mophie XL externe batterij* ingepakt. Het klinkt misschien heel erg suf, maar ik wil gewoon mijn Apple Watch en iPhone op kunnen laden. Ik ben benieuwd hoe lang die Mophie dat vol gaat houden… Maar als jullie de komende dagen helemaal niks van me horen, dan weten jullie wat er aan de hand is! Geen internet, of mijn iPhone/Mophie heeft het begeven.

Na al die maanden van voorbereiding kan ik bijna niet wachten om écht te beginnen. Ik kan het me – een dag van te voren – nog steeds niet heel erg voorstellen, maar het is toch echt. Aaaaaaah! Spreek jullie donderdag!

Liefs,
Annemerel

*#nospon

Delen:

21 Reacties

 1. augustus 9, 2015 / 12:15

  Hopelijk heb je hier en daar toch internet, anders moet je zo zwaar afkicken ;) heel veel succes!

 2. augustus 9, 2015 / 12:18

  Ben heel erg benieuwd hoe dit avontuur gaat verlopen! Hopelijk zien we je af en toe voorbij sleeën!

 3. augustus 9, 2015 / 12:59

  Heel veel succes en plezier. Ik wens je heel veel internet, stroom en power toe ;-)

 4. augustus 9, 2015 / 13:05

  Heel veel succes, you can do it! En interview ontvangen, staat morgen online :)

 5. augustus 9, 2015 / 14:59

  Spanneeeend!!! Heel veel succes meis :)

 6. augustus 9, 2015 / 15:09

  Heel veel succes! En is dit echt slim met nog iets minder dan twee maanden voor de Berlijn marathon?!

 7. Ilse
  augustus 9, 2015 / 15:29

  Heel veel plezier en succes. You can do it girl en ben benieuwd naar je verslagen! :)

 8. augustus 9, 2015 / 16:53

  Heel veel succes en geniet er vooral van! Aan het eind van de wandeling voel je je echt geweldig ^^

 9. augustus 9, 2015 / 18:19

  Dat met die koffer had ik ook niet geweten, dat ze dat nergens even vermelden / in het vliegtuig nog aangeven dat als je moet overstappen je even op je koffer moet letten., But anyway, heel erg veel plezier daar.. ik ben benieuwd naar je ervaring daar!

 10. augustus 9, 2015 / 19:35

  Ik ben heel erg benieuwd naar je verhalen!

 11. augustus 9, 2015 / 19:37

  Heel veel succes! En geniet er toch ook maar van! :)

 12. augustus 9, 2015 / 21:21

  Ben zo benieuwd hoe het gaat daar en naar je verhaal, succes!

 13. Em
  augustus 10, 2015 / 09:44

  Zodra je van een internationale vlucht overstapt op een binnenlandse vlucht moet je altijd je koffer opnieuw inchecken. ;) Misschien een handig weetje, haha. Veel succes!

 14. Marieke
  augustus 10, 2015 / 11:25

  Ah zo leuk! Ik ben in juni dit jaar geweest. Ook met het plan om de Kungsleden te lopen, MAAR door TEVEEL en TE HOGE SNEEUW op de trail hebben we onze route moeten wijzigen. Inmiddels zal het wel weer begaanbaar zijn hoor… Ik wens je veel plezier en succes. Je zult deze berichtjes in Abisko of bij Kebnekaise mountainstation misschien nog wel kunnen lezen, maar op de route zelf had ik echt 0,00 procent bereik! Afkicken dus ;-)
  Nu al benieuwd naar het verslag!

 15. augustus 10, 2015 / 11:49

  Wat leuk! Heel veel succes en natuurlijk plezier :)

 16. augustus 10, 2015 / 14:44

  Heeel veel plezier (en succes, guess you need a little)!

 17. augustus 10, 2015 / 22:28

  Ik vind het zo ontzettend stoer wat je gaat doen! Heel veel succes en natuurlijk vooral veel plezier. Dit wordt een ervaring voor je leven :)