SUMMER READING: 800 Grapes

 photo eight-hundred-grapes-9781476789255_hr.jpg

Dat je een boek gaat lezen en dat je absoluut niet weet waar het boek over zal gaan. Dat je helemaal niets weet voordat je het boek digitaal open slaat. Dat had ik toen ik in Italië aan Eight Hundred Grapes van Laura Dave begon. Het voordeel van helemaal niets weten is dat je je helemaal door het boek kan laten meeslepen zonder ook maar een vooroordeel. Het nadeel? Als je het lastig vindt om je door de eerste hoofdstukken te worstelen, dan heb je ook niet heel erg veel reden om door te lezen, want je weet niet wat er verder nog gaat komen, er is niets dat je kan overtuigen om verder te lezen.

Gelukkig was dat bij Eight Hundred Grapes niet helemaal het geval. Het eerste hoofdstuk was een beetje vaag en ik vroeg me af waar ik in godsnaam aan begonnen was, maar dat is het mooie van jezelf verliezen in een boek. Naarmate de hoofdstukken vorderden begon ik steeds meer door te krijgen waar het boek over gaat. Het boek wordt verteld door Georgia Ford. Georgia is de dochter van een bevlogen wijnmaker uit Californië en staat op het punt om te trouwen met een knappe Britse architect. Totdat ze haar verloofde met een prachtige roodharige actrice door LA ziet lopen. Ze vlucht naar haar ouders, maar ook daar staat alles op zijn kop.

Ik vind de band die Georgia met haar familie heeft bijzonder. Ik lees graag boeken over hechte families, waarschijnlijk omdat ik zelf ook uit een hechte familie kom. Het boek gaf me een warm gevoel, ondanks de problemen die zich in de familie afspelen. Maar zoals in het boek al gezegd wordt… ruzie maken is beter dan het probleem negeren. Wanneer er ruzie gemaakt wordt, wordt er gewerkt aan een oplossing, als er geen ruzie wordt gemaakt, gebeurt er helemaal niets. Gelukkig kan ik heel goed ruzie maken, op zijn tijd ;-).

Lachen: Ja, ik kan je alleen niet meer precies vertellen waarom… Ik had nooit een week moeten wachten met het schrijven van deze review. Het spijt me.
Huilen: Nee!
Irritaties: Niet echt eigenlijk… Alleen in het begin dacht ik, waar gaat dit over? Maar dat heb je wel vaker met een boek als je van te voren niet weet waar het over gaat…
Opmerkelijk: De rechten van het boek (dat deze zomer uit kwam), zijn nu al verkocht aan Fox, waarschijnlijk gaat Laura Dave zelf het script voor de film schrijven. Ben benieuwd!
Aanrader: Ja, heerlijke feel good beach-read!
Hartjes: ?????????? 8/10

Je koopt Eight Hundred Grapes van Laura Dave bij Bol.com voor 21,99 (maar het E-book via iBooks – waar ik mijn boeken vandaan haal – is een stuk goedkoper!!!).

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. augustus 9, 2015 / 18:04

  Klinkt als een leuk boek, ik ben benieuwd!

 2. augustus 9, 2015 / 19:23

  Dat klinkt als een leuk boek! Ik ga ‘m onthouden.

 3. augustus 9, 2015 / 19:43

  Oh, dit lijkt me een erg leuk boek! Deze ga ik zeker ook halen.

 4. augustus 9, 2015 / 22:30

  Hmmm, nog een week en mijn zomervakantie begint (eindelijk!). Dit boek lijkt me eentje om op het vakantieleeslijstje te zetten. Bedankt!

 5. augustus 10, 2015 / 08:15

  Klinkt leuk! Waar ik nou wel benieuwd naar ben… Ik zie steeds een nieuwe ‘summer reading’ die je een revieuw geeft. Maar welk boek springt en nou echt tussenuit van alle boeken die je gelezen heb en zou je echt aanraden om ook te gaan lezen? :)
  XxX Prissi

  • augustus 10, 2015 / 14:26

   Andere jaren kwam er vaak nog een ‘overview’ aan het eind, daar staat dat meestal wel in!

 6. augustus 10, 2015 / 10:53

  Klinkt goed. Ik ken het boek niet en denk dat ik het als iBook ga downloaden voor op het strand hier.

 7. Ilse
  augustus 10, 2015 / 12:32

  Deze komt op mijn lijstje, wil hem zeker lezen.

 8. augustus 10, 2015 / 15:04

  Klinkt als een leuk boek!