HELWEEK: #6 – Innerlijke dialoog

 photo Desktop873.jpg

Het wordt echt niet makkelijker, ook niet op dag zes. Maar hé, we weten inmiddels dat opstaan om 5.00u niet het einde van de wereld is, dus we doen het maar gewoon weer. Hup eruit, hardlopen! Ik heb de afgelopen dagen regelmatig de vraag gekregen wat ik eet en drink voor het hardlopen. Nou, ik eet dus helemaal niets als ik om 5.00u ga hardlopen, maar ik drink wel een espresso om een beetje wakker te worden (had ik dat gisteren niet ook al gezegd?) en natuurlijk drink ik genoeg water. Als ik meer dan 10 kilometer ga lopen eet ik wel wat trouwens.

Onderweg kom ik alleen maar mensen tegen die terugkomen van een gezellige (denk ik) avond uit. De meesten schat ik tussen de 16 en 21, die goede oude tijd, toen je nog gewoon om half zes thuis kon komen zonder dat je daar direct een week van moest bijkomen. Niet dat het bij mij vaak is voorgekomen, maar het wordt er niet makkelijker op, zeg maar. Het lopen gaat wel lekker vandaag. Ik wil het niet te hard zeggen, maar ik heb nog geen last van pijntjes, ook al loop ik normaal niet iedere dag 10 kilometer hard. Het enige waar ik wel heel veel last van heb is blaren, maar goed, dat ben ik wel gewend.

Na mijn rondje neem ik een snelle douche, maak ik een bananenpannenkoek met Nutella en aardbeien en ga ik snel aan het werk, ik rond een hoofdstuk voor mijn boek af en daarna is het alweer tijd om in de auto richting Amsterdam te stappen. Ik spendeer een uurtje in de Bijenkorf (en kom met nieuwe kleding van Nike naar buiten, alsof ik dat nodig had) en lunch daarna drie uur lang met mijn aller liefste vriendinnetje Laura bij San George. Daarna rij ik door naar mijn zusje waar ik twee video’s opneem (een video staat vandaag op haar kanaal, een andere video komt over een paar weken op mijn kanaal, voor als ik op vakantie ben!). Na de video’s gaat Roos de keuken in om te koken (biefstuk met gebakken aardappeltjes) en doe ik eigenlijk he-le-maal niks. Of nou ja, ik voer wel een innerlijke dialoog, want…

De innerlijke dialoog
Vandaag mag ik alleen maar positieve gedachten hebben. Positieve gedachten over mezelf, over de wereld, over de mensen om me heen, over mijn werk en ook al ben ik een vrij positief persoon, ik merk dat ik er af en toe wel moeite mee heb. Als ik ’s ochtends wakker moet worden bijvoorbeeld denk ik, wat heeft het allemaal nou voor zin, kan ik niet gewoon nog een uurtje blijven liggen? Die positieve gedachten moeten we hebben, omdat die positieve gedachten positieve gevoelens oproepen en wat je uitstraalt, krijg je terug. Die positieve gedachten en gevoelens moeten dan ook voor een positief, gelukkig en succesvol leven zorgen. Naast die positieve gevoelens die ik de hele dag moet hebben, moet ik ook een lijst maken met mijn eigen positieve punten.

Ik vind het lastig om een lijst met mijn sterke punten op te schrijven. Het eerste dat er door mijn hoofd schiet is ‘ik ben heel erg goed in het bijhouden van mijn Instagram en Facebook timeline. Maar goed, dat is natuurlijk niet echt een kwaliteit, eerder iets dat ik zou willen verminderen. Maar vandaag mag ik alleen positieve gedachten hebben, dus ik zal ook positieve kwaliteiten van mezelf vinden. Het is iets waar ik de hele dag over nadenk. Maar ik heb er een aantal gevonden.

– Ik ben goed met deadlines, hoeveel ik ook moet doen, ik heb nog nooit een echte deadline gemist.
– Ik heb redelijk veel zelfkennis, ondanks dat ik niet altijd alles op de juiste manier aanpak, weet ik wel van mezelf wat ik fout doe en waarom ik het fout doe.
– Als het moet kan ik redelijk veel op een dag gedaan krijgen, vooral ook omdat ik goed ben in het maken van een kickass-planning. En wanneer het echt moet hou ik me altijd aan die planning.
– Ik ben over het algemeen een enthousiast en vrolijk persoon en door mijn enthousiasme kan ik anderen ook enthousiasmeren.
– Ik ben niet bang om mijn ware ik te laten zien en hoewel ik schaamte natuurlijk wel ken, probeer ik mijn leven hier niet door te laten beïnvloeden.

Wat ik vandaag geleerd heb
– Als je op zaterdagochtend tussen 5.15u en 6.05u op straat bent, zul je meer mensen tegenkomen voor wie het ‘vrijdagavond’ is, als mensen voor wie het al zaterdagochtend is. Ik heb geen enkele medehardloper gespot. Ik heb wel heel veel dronken leuzen tegen mijn hoofd geslingerd gekregen, waar ze over gingen mag Joost weten, mijn muziek stond keihard.
– Als je vroeg opstaat kun je heel veel leuke dingen doen, maar toch ook nog heel veel werk gedaan krijgen. Klinkt heel logisch, maar ik besefte dat vandaag maar weer.

Morgen (voor jullie vandaag) de laatste dag van de helweek en ik ga hem afsluiten met een keiharde BANG! Althans, dat ben ik van plan.. Benieuwd? Waarschijnlijk heeft het al op Instagram gestaan.. als ik het gehaald heb dan ;-)

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. juni 14, 2015 / 12:11

  Het is heerlijk dat je inderdaad zó veel kan doen op een dag als je vroeg op bent gestaan! Zeer veel respect voor het rennen van 10 km om 05:00 uur in de ochtend trouwens!

 2. Anna
  juni 14, 2015 / 12:37

  Als je op zaterdagochtend tussen 5.15u en 6.05u op straat bent, zul je meer mensen tegenkomen voor wie het ‘vrijdagavond’ is, als mensen voor wie het al zaterdagochtend is. Als moet dan zijn! :)

 3. juni 14, 2015 / 12:59

  Wat vliegt zo’n week toch eigenlijk weer voorbij.. je krijgt op zo’n dag natuurlijk wel lekker veel gedaan als je ’s ochtends al meteen begint met sporten.. Ik krijg door jouw post toch wel steeds meer enthousiasme om die HELWEEK een x te gaan proberen!

 4. juni 14, 2015 / 13:11

  Ik zou al moeite hebben om iedere ochtend zo vroeg op te staan, laat staan om ook nog een heel stuk te gaan hardlopen… Knap hoor!

 5. juni 14, 2015 / 13:56

  Echt super knal dat je gewoon om vijf uur gaat hardlopen! Gelukkig heb je dan wel de rest van de dag om leuke dingen te doen. Fijne zondag

 6. juni 14, 2015 / 14:57

  Lijkt me heel gek (en misschien wel wat eng) om hard te lopen met allemaal mensen om je heen die van het uitgaan terug komen. Vond je dat niet lastig?
  Dat lijstje met positieve punten is een mooi lijstje geworden, zeg! Je hebt een hoop waardevolle kwaliteiten! Naast wat jij schreef vind ik jou ook eerlijk, een doorzetter, enthousiast en sociaal!
  Liefs Kim

 7. juni 14, 2015 / 14:59

  Goed gedaan!! Ik ben benieuwd naar je laatste dag dus ik ga snel even een kijkje op je Instagram nemen haha. :)

 8. juni 14, 2015 / 15:27

  Volgens mij heeft het echt wel iets om om 5 uur te gaan hardlopen!

 9. juni 14, 2015 / 16:02

  Ik vind je Helweek stukjes zo ontzettend leuk om te lezen – en je doet echt (in mijn ogen) precies waar Helweek voor bedoeld is: reflectie en doorzetten, maar ook naar jezelf luisteren en jezelf vertrouwen. Laf it. Goed bezig. Allemaal dingen. Ok doei.

 10. Ilse
  juni 14, 2015 / 16:22

  Topper, je bent echt goed bezig! En helemaal om in het weekend ook zo vroeg je bed uit te gaan.

 11. juni 14, 2015 / 19:45

  Goed bezig!

 12. juni 14, 2015 / 20:49

  Wauw, respect! Wat heb jij je hier goed doorheen geslagen! Voorbeeld voor velen. Ik wil mij hier zelf binnenkort ook aan gaan wagen!

 13. Ann
  juni 14, 2015 / 20:58

  Ik wacht al de hele dag op roosmarijn haar video, wanneer komt de video online?

 14. juni 15, 2015 / 14:04

  Lijkt me stiekem toch best vervelend om dan dronken mensen tegen te komen, hah!