SUMMER READING: Royal Wedding (#4)

 photo nrm_1418333586-royalwedding.jpg

Sinds kort ben ik lid van Goodreads. Ik snap nog niet veel van de website (heb ook nog geen moeite gedaan), maar krijg wel dagelijks mailtjes van Facebookvrienden die hun profiel ge-update hebben. Die mailtjes negeer ik (sorry Facebookvrienden), maar vorige week kreeg ik ineens een interessante mail, een mail waarin stond welke boeken er in de maand juni uit zouden komen en daar stonden toch ineens twee boeken op die mijn aandacht trokken. Het eerste boek van de lijst downloadde ik meteen op mijn iPad (zo handig, je ligt in bed, ziet dat er een nieuw boek is, je opent iBooks op je iPad en binnen een minuut kun je beginnen met lezen, het neemt de magie van échte boeken weg en dat is jammer, maar voor iemand die zo ongeduldig is als ik, is dit echt een uitkomst!). Het boek waar ik het over heb? Royal Wedding van Meg Cabot, het eerste boek voor ‘volwassenen’ in de Princess Diaries serie.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de boeken van de Princess Diaries nooit gelezen heb, maar de films zag ik – natuurlijk – wel. De boeken zijn denk ik net iets anders dan de film geweest, maar dat maakt niet uit, je hoeft die andere boeken niet gelezen te hebben om dit volledig te begrijpen.

In de Royal Wedding wordt Princess Mia 26 (hé, dat ben ik ook net geworden, ik voel meteen een band! Het verhaal speelt zich ook nog eens af in mei, ooooh ik voel de band alleen maar groter worden!). Mia is nog steeds samen met Michael Moscovitz, de broer van haar beste vriendin Lilly. Lilly is nog steeds haar beste vriendin trouwens en is bijna klaar met haar rechtenstudie. Mia’s andere BFF is Tina, zij is bezig met haar geneeskunde studie. Natuurlijk komen Grandmère en Mia’s moeder ook veelvuldig in het boek voorbij. Groot verschil met de films, in het boek is Mia’s vader ook nog levend. In de film is hij overleden aan kanker, in de boeken heeft Mia’s vader kanker overwonnen, maar echt een goede koning is hij niet. Aan het begin van het boek wordt hij gearresteerd omdat hij in een net gekochte Formule 1 auto uit de jaren 70 door de straten van Manhattan racet.

Mia woont in haar eentje in een appartement in New York, boven de ambassade van Genovia. Ze heeft ontzettend veel stress omdat haar vader zich misdraagt en in Genovia een belangrijke verkiezingsstrijd gaande is. Ze kan de deur niet uit zonder achterna gezeten te worden door fotografen en roddeljournalisten en alle tabloids staan vol met bizarre verhalen over haar seksleven en zwangerschapsgeruchten.

Goed, dit is een korte beschrijving van de eerste vijftig bladzijden van het boek, de rest wil ik graag nog even geheim houden. Maar je begrijpt, het boek heet natuurlijk niet voor niets de Royal Wedding. Maar wie er gaat trouwen? Ik zeg niets. Ik zeg alleen dat er nog wel wat andere verrassingen in het boek verwerkt zitten. Eén van die verrassingen is zo groot, dat schrijfster Meg Cabot een nieuwe serie Princess Diaries boeken is begonnen voor Young Adults. Als je die verrassing wilt weten moet je dus even op zoek gaan op Bol.com, anders moet je gewoon direct dit boek gaan lezen en dán, wanneer je teleurgesteld bent dat het boek nu al uit is, op zoek gaan naar een ander nieuw boek van Meg Cabot.

Lachen: Ja! Mijn zusje vroeg me op een gegeven moment, waarom lach je? En ik kon eigenlijk niet goed uitleggen waarom, maar ik heb een aantal keer moeten lachen.
Huilen: Nee…
Irritaties: Hoewel ik van het boek genoten heb, vond ik sommige stukken een beetje saai.
Opvallend: Dit is het eerste boek in de Princess Diaries serie dat geschreven is voor Young Adults. Ik vraag me af of er ooit nog een film komt met Anne Hathaway als Princess Mia. Lijkt mij best leuk! Maar Anne krijgt het druk, want die moet van mij ook nog spelen in het vervolg op The Devil Wears Prada.
Aanrader: Als je houdt van lekkere chickflicks, dan zeker!
Hartjes: ?????????? 8/10

Royal Wedding van Meg Cabot koop je voor €10, 49 bij Bol.com.

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. juni 14, 2015 / 18:32

  Alleen voor de kaft zou ik het boek al kopen <3

 2. juni 14, 2015 / 19:40

  Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt! Misschien binnenkort ook maar eens aan beginnen.

 3. juni 14, 2015 / 19:41

  Het boek ziet er leuk uit! Handige site!

 4. juni 14, 2015 / 20:33

  Ik hou van jouw boekentips, ze kosten me alleen iedere keer geld haha! Deze wil ik ook lezen :-)!

 5. juni 14, 2015 / 21:24

  Oke, weer een boek om aan mijn to-read lijstje toe te voegen. Het houdt maar niet op! haha

 6. juni 14, 2015 / 23:17

  Ik heb al jaren Goodreads! Ik vind het echt handig want soms weet ik niet meer of ik een bepaald boek al gelezen heb of niet. Heerlijk zo’n digitaal overzicht van mijn boekenkast :-)

 7. juni 14, 2015 / 23:18

  Ik heb al jaren Goodreads! Ik vind het echt handig want soms weet ik niet meer of ik een bepaald boek al gelezen heb of niet. Heerlijk zo’n digitaal overzicht van mijn boekenkast :-)

  • juni 14, 2015 / 23:19

   Oeps dubbel, sorry!

 8. Ilse
  juni 15, 2015 / 00:29

  Ik heb die andere boeken nooit gelezen en de films niet gekeken.. moet ik misschien toch maar doen.

 9. juni 15, 2015 / 09:34

  Ik ben echt gek op de films van The Princess Diaries, dus dit boek lijkt me echt heel leuk!

 10. juni 15, 2015 / 09:40

  Dit lijkt me een leuk en luchtig boek voor in de zomer, in de zon :)

 11. juni 15, 2015 / 13:49

  Oeeh ben nu heel benieuwd!

 12. Elvira
  juni 15, 2015 / 14:14

  Leuk, komt ook weer op de lijst!

 13. juni 15, 2015 / 16:14

  Ohh leuk! Ik ben super benieuwd, was vroeger altijd weg van die boeken en films :)