SUNDAY READING: The First Affair

The Nanny Diaries is één van mijn favoriete boeken. Hilarisch, goed, fijn geschreven. Toen ik las dat de schrijfsters van het boek – Emma McLaughlin en Nicola Kraus – een nieuw boek hadden geschreven, kon ik dan ook niet wachten om het boek op mijn iPad te zetten en het te lezen. En toen ik eenmaal begon met lezen, wilde ik het liefst alles aan de kant schuiven en alleen maar lezen, lezen, lezen.. Helaas was dat op dat moment niet mogelijk, maar daar stond wel tegenover, dat ik het boek uiteindelijk wel in mijn ligstoel op mijn balkonnetje op het cruise schip met een ondergaande zon kon lezen.. Vond ik een prima deal.

In The First Affair vertelt Jamie haar verhaal. Jamie is net afgestudeerd en omdat ze niet direct een baan kan vinden, besluit ze een zomer op het witte huis als stagiaire te gaan werken. Al snel komt Jamie in contact met President Greg Rutland. Ze treft hem op het moment dat hij net een paniekaanval krijgt. Ze is de enige die in de buurt is, dus ze voelt zich geroepen hem te helpen, maar het loopt allemaal net iets anders..

Zoals je waarschijnlijk al begrijpt, krijgt Jamie een affaire met Rutland. Een zinderend hete affaire. Ik geloofde in de liefde tussen Jamie en Rutland, net zoals Jamie erin geloofde. Jamie krijgt geen liefde van haar familie, haar beste vriendin woont aan de andere kant van het land en vind liefde en geborgenheid in Rutland, dat hij toevallig een vrouw en twee kinderen heeft is iets waar Jamie liever niet aan denkt. Zij is degene die verleid wordt en toch wordt zij tenslotte gezien als de boosdoener. Het is niet eerlijk.

Het boek heeft een duidelijke paralel met het verhaal van Clinton/Lewinsky. Ook Monica Lewinsky kwam na haar diploma gehaald te hebben op het Witte Huis terecht en ook zij had een affaire met de President. Maar het boek blijft fictie, het verschil zit hem in de details, zo is Monica van goede komaf en werkte Monica veel langer op het witte huis voordat de affaire aan het licht kwam (ik ben na het boek de wikipedia pagina van Monica Lewinsky gaan lezen, hèhè). De schrijvers van het boek zeggen zelf dat ze zijn geïnspireerd door Monica Lewinsky, maar dat ze ook hebben gekeken naar het verhaal van Mimi Alford (zij had een affaire met John F. Kennedy), Marilyn Monroe (ook al met JFK) en andere invloedrijke mannen met jonge minnaressen.

Ik heb van het boek genoten en was een klein beetje verdrietig toen het boek uit was. Gelukkig heeft het boek een epiloog waarin alles wordt afgesloten, maar als ik heel eerlijk ben dan had ik gewild dat… (je begrijpt dit alleen als je het boek gelezen hebt, ga het lezen dus, en denk dan nog eens na over deze laatste zin, hèhè).

Lachen: Niet hardop, maar wel van binnen..
Huilen:
Nee, ik had soms wel heel erg medelijden met het hoofdpersonage, maar niet zo erg dat ik ervan moest huilen..
Irritaties: Waarom zijn vrouwen zo gemeen?
Opvallend: Mocht het boek ooit verfilmd worden, dan willen de schrijvers van het boek Kate Mara als Jamie en de president zou gespeeld moeten worden door een (grijze) Adam Levine.
Aanrader: Ik vind van wel! Emma en Nicola schrijven lekker vlot, maar dat betekent niet dat het boek volkomen inhoudsloos is. Een goed geschreven chicklit.
Hartjes: ??????????

Je koopt The First Affair op Bol.com voor 19,99, de Nederlandse versie is nog niet beschikbaar. Zelf kocht ik mijn boek in de iTunes Store.

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. september 15, 2013 / 17:43

  Dit klinkt als een heerlijk boek, even kijken of ik hem deze week bij de bibliotheek kan lenen. :D

 2. september 15, 2013 / 18:25

  Klinkt als een leuk boek!

 3. september 15, 2013 / 19:02

  Klinkt best leuk! Ik ben nu ook weer bezig in een leuk boek maar zo weinig tijd… En dan moet ik ook nog een Nederlands oorlogsboek tussendoor lezen en dan moeten mijn boeken alweer terug naar de bieb, meh :(

 4. september 15, 2013 / 20:15

  Klinkt erg goed!

 5. september 15, 2013 / 22:40

  Staat zeker op mijn lees-lijstje.

 6. Ilse
  september 15, 2013 / 23:01

  Ik ben helemaal happy want je hebt een sunday reading. :D Nu me eerst door 30 kinderboeken heen slaan en dan heerlijk de leuke boeken van de sunday reading lezen. ^^

 7. september 17, 2013 / 11:55

  Deze zet ik op mijn ‘must read’ lijstje :) klinkt interessant.
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.com)

 8. september 17, 2013 / 12:42

  Geloof niet dat ik dit boek met plezier zou lezen.. ik heb absoluut geen sympathie voor vrouwen die iets beginnen met een bezette man. Ik ken de argumenten van ‘hij is toch degene die iets fout doet’, maar je hebt als minnares ook geen respect voor andere vrouwen en hun relatie. Als je als vrouw ingaat op de avances van een bezette man, doe jij ook iemand heel erg pijn. Niet alleen hij. Sorry, gevoelig onderwerp ;-)