RUN BABY RUN: Take me to NY

 photo DSC_3264.jpg
Na jaren op te klein schoeisel gelopen te hebben, heb ik nu eindelijk een collectie in mijn eigen maat. Deze schatjes hierboven afgebeeld gaan mij naar New York brengen.

Links de New Balance Barefoot schoentjes (WR10BP2) die ik een paar maanden geleden al ontving van New Balance. Ik had op dat moment zoveel nieuwe paren hardloopschoenen dat deze een beetje in een vergeten hoekje belandden. Totdat ik een paar weken geleden een foto van Whitney Port op Instagram zag waar zij ze droeg. Toen ging er een belletje rinkelen, hé had ik die niet ook nog ergens staan? Na een kleine zoektocht in huis had ik ze gevonden en ik moet zeggen, ik ben blij verrast! Het is een ruime maat 41, dus ze passen perfect (in tegenstelling tot het overgrote deel van de rest van mijn collectie). Aan de voorkant is meer ruimte voor je tenen zodat je voeten op een natuurlijke manier kunnen bewegen, dit betekent ook dat je tenen veel meer vrijheid hebben. Score. Ik gebruik deze schoenen voor afstanden korter dan 5 kilometer. Ze geven een heel vrij gevoel, zo licht! Ook ideaal voor in de koffer omdat ze zo klein en licht zijn.

Voor afstanden tussen de 5 en 10 kilometer heb ik de Nike Free 5.0, deze schoenen shopte ik bij online schoenenwinkel Sarenza. Ik loop graag op Nike Free, ik heb zelfs tijden lang alle afstanden er op gelopen (dus ook 25 kilometer!), maar daar ben ik wel een klein beetje van afgestapt. Op een gegeven moment hebben je benen gewoon een klein beetje hulp nodig. Althans, die van mij.. Waarom ik dan toch ook een paar Nike Free’s wilde hebben? Omdat het er wel voor zorgt dat je benen beter getraind worden, sterker worden. Hier kan ik in een wedstrijd (wanneer ik altijd LunarGlides draag) profijt van hebben. En in New York wil ik alle profijt van de wereld hebben!  Het leuke van deze Nike Free’s vind ik ook dat ze heel makkelijk voor andere dingen dan hardlopen gedragen kunnen worden.

En dan tot slot mijn nieuwe LunarGlides die ik gisteren bij Run2Day ophaalde. Ein-de-lijk een paar LunarGlides in mijn ‘eigen’ maat, 42. Het was wel een beetje zuur hoor, kocht mijn zusje hetzelfde paar in maat 38,5 staan daar mijn kolenschoppen naast.. Maar hé het gaat erom dat ze goed lopen, toch?! En door de donkere kleur lijken ze (zolang ik ze niet naast die van Roos zet) niet overdreven groot. Mijn zooltjes die de sport podoloog gemaakt heeft, zijn gemaakt op LunarGlides en op de computer bij Run2Day konden ze zien dat de combinatie van mijn zooltjes met de LunarGlides perfect was. Score! Ik ga niet meer voor iets anders. Het fijne van LunarGlides vind ik dat ze heel mooi om je voet aansluiten, althans, om die van mij. Ze hebben een heel fijne zool die ervoor zorgt dat je benen bij iedere stap bijna als vanzelf weer omhoog bewegen. Vaak zijn stabiliteitsschoenen (want dat is de LunarGlide) vrij zwaar, maar dat is gelukkig bij de LunarGlide ook niet het geval. Ik ken eigenlijk niemand die niet “Aaaaaahhhhhhhhh” zei toen hij/zij de LunarGlide voor het eerste probeerde. Esmée, Marieke, mijn zusje, mijn vader(!) en ikzelf natuurlijk.. Maar laat wel altijd van te voren even je voeten en ‘loopje’ inspecteren bij een speciaalzaak zoals Run2Day, misschien heb jij wel een andere afwijking aan je voet waardoor de LunarGlide juist helemaal jouw schoen niet is.

Wat is jouw favoriete hardloopschoen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

33 Reacties

 1. september 14, 2013 / 12:11

  Ik vind je lunarglides echt super mooi :)

 2. september 14, 2013 / 12:15

  Nice! Zijn die lunarglides ook regen en winddicht? Lijkt me echt ideaal!

  • Annemerel
   Auteur
   september 14, 2013 / 12:23

   Deze niet! Volgende maand komt er een (supere mooie!!!) variant die speciaal voor winterse weersomstandigheden geschikt is uit!

   • september 14, 2013 / 13:36

    Oeh, weet je wanneer die precies uitkomt? Want dan ga ik daar op wachten! Lijkt me zo handig met een shield, net weer zeiknatte voeten gehad… Weet jij of onze kortingsbon dan nog geldig is?

    • Annemerel
     Auteur
     september 14, 2013 / 18:20

     Er staat geen datum op de kortingsbon dus ik neem aan dat ‘ie gewoon zeker tot eind dit jaar geldig is! Mij is verteld dat de schoen in oktober in de winkel komt!

     • september 14, 2013 / 21:21

      Ah super, thanks. Even geduld nog :)

     • september 15, 2013 / 13:37

      Thanks Annemerel!

 3. september 14, 2013 / 12:23

  Ze zijn heel erg mooi! Ik wil heel graag Free Runs!

 4. september 14, 2013 / 12:31

  LunarGlides for life! :D Wil ook zeker die mooie wintervariant.. *kwijl*
  En die zwarte Free’s blijven leuk, ook voor onder een skinny jeans! Die staan ook nog op mijn wensenlijst, ik heb blauw met oranje en dat vind ik qua kleur toch iets minder…

 5. september 14, 2013 / 12:36

  Die Lunarglides zijn prachtig! En zo op de foto lijken ze helemaal niet zo groot hoor.

 6. september 14, 2013 / 12:47

  Wat zijn ze super mooi!:D

 7. Lisa
  september 14, 2013 / 13:29

  Ik loop ook op LunarGlides! Supermooie collectie!

 8. september 14, 2013 / 13:34

  Ik kan ook echt niet meer zonder mijn Lunarglides <3 Beste schoenen ever! :)

 9. september 14, 2013 / 13:36

  Mooie shoes! Ik heb de nike free 3.0!

 10. Brigitte
  september 14, 2013 / 14:02

  Mooi die nieuwe lunarglides! Ik loop op Mizuno schoenen, mijn linkervoet draait beetje naar buiten.

 11. september 14, 2013 / 15:02

  Mooie nieuwe schoenen! Ik heb 2 jaar geleden mijn voeten ook helemaal opgemeten en ben nog steeds blij met mijn Aesics!

 12. milou
  september 14, 2013 / 15:04

  ah ik wil ook nieuwe hardloopschoenen.. maar zo duur :(
  wat ga je nu met alle je te kleine schoenen doen? Dat was ook een hele collectie volgens mij..!

 13. september 14, 2013 / 15:44

  Alledrie zijn ze zo mooi! Ik wil de Nike Free’s ook nog steeds héél erg graag.

 14. september 14, 2013 / 15:55

  Oh die New Balance shoes zijn mooi, die lijken me heel fijn lopen idd. Ik heb zelf een paar Nikes:)

 15. september 14, 2013 / 16:58

  Je hebt prachtige hardloopschoenen!

 16. september 14, 2013 / 17:27

  Oeh die lunarglides zien er mooi uit. Helaas vind ik ze niet zo lekker zitten, ik heb dan ook andere nike (vomero 7) schoenen

 17. september 14, 2013 / 18:59

  Ik zweer bij mijn Brooks Glycerin 11!

 18. september 14, 2013 / 19:11

  Hele mooie lunarglides! Wauw!

 19. Colette
  september 14, 2013 / 19:15

  Mooie collectie! Ik heb mezelf laatst verwend met een paar prachtige, knaloranje Nike Flyknits. Nog altijd super blij mee!

 20. september 14, 2013 / 21:30

  Erg mooie collectie!

 21. september 14, 2013 / 23:15

  Lunarglides zijn echt de meest fijne schoenen ever en zelfs met mijn 44 valt het formaat best mee!

 22. september 15, 2013 / 08:33

  Mooie hardloop schoenen! Ik ga in Amerika eens een kijkje nemen bij Nike =)

 23. Jaylinn
  september 15, 2013 / 13:49

  Het valt helemaal niet op hoor, dat ze groot zijn. De free’s bevallen mij ook erg goed, ook gewoon in de sportschool.
  Wat voor kleur zijn jouw lunarglides nou? Donkergrijs? Zijn die ook geschikt voor de sportschool of is dat echt meer een runningschoen?

 24. september 15, 2013 / 15:25

  Mijn hardloopschoenen zijn eigenlijk ook een half maatje te klein. Misschien moet ik ook maar eens op zoek naar een paar dat past, maar dat is best lastig, want ik heb ook best een grote maat. Die van jou zien er erg mooi (en klein!) uit, dus ik ga er eens naar kijken!

 25. september 15, 2013 / 18:29

  Vandaag voor het eerst op Lunarglides AAAAAAH

 26. september 17, 2013 / 00:14

  Ik ben het met je eens dat de Nike free voor de lange afstanden niet altijd geschikt is en als marathon, ultra loper zelfs af te raden, alhoewel Leonie van den Haak er helemaal voor gaat als nike fan.Ik zelf ben terug gestapt naar de nike lunar swift, eigenlijk de schoen die er precies tussen zit, zeg maar de volkswagen onder de schoenen!.
  De barefoot en dat soort lichte schoenen raken er steeds meer uit omdat het veel gevoeliger is dan een ieder denkt en de mode van licht is niet altijd zaligmakend bij het hardlopen, vandaar is een beetje stivigheid wel op zijn plaats.
  Veel loop plezier.

 27. september 17, 2013 / 12:52

  Die Nike Free’s wil ik ook heel graag eens proberen! Loop eigenlijk altijd op mijn Vomero’s en die zijn volgens mij redelijke te vergelijken met de LunarGlides qua demping en stabiliteit. Ben benieuwd hoe het lopen is op de Free’s! Die LunarGlides zijn trouwens echt mooi!

 28. Inez
  oktober 10, 2013 / 00:01

  Yes! Je hebt me alweer super geholpen Annemerel :) Ik ren nu ongeveer een jaar op Nike Free 3.0, dit omdat ik me een forefootstrike heb aangemeten (dat werkt beter met mijn gare knieen). Maaaar zwaar is het wel op mijn benen, de 10K heb ik het voorjaar gehaald, maar met pijn en moeite.

  Na dit artikel gelezen te hebben, ben ik onderzoek gaan doen naar de Lunarglide’s. En ja! Het werkt voor me! Waar ik dinsdag met veel pijn en moeite 3.5K liep op de Free’s, heb ik vanavond bijn 8K gerend op mijn nieuwe Lunar’s. En dat na dik 2 maanden niks gedaan te hebben! Ik ga mijn Free’s niet aan de kant zetten, het zijn geweldige trainingsschoenen, maar I’m in <3 met mijn Lunar's! Thanks! :)