DIARY: 99

 photo Desktop50.jpg

Ik begon de week weer met Girlscene. Dit keer niet vanuit Amsterdam, maar vanaf de bank. Het ‘buikvirus’ (of wat het dan ook was), was nog steeds aanwezig en het leek me verstandiger om niet twee uur lang in het OV te zitten met de toiletbezoeken die ik iedere tien minuten moest plegen. Helemaal niet erg hoor, werken vanaf de bank.. Ik krijg dan altijd een stuk meer gedaan dan wanneer ik op kantoor zit. Ik rende om 8.00u even naar de buurtsuper, haalde daar een pakje kipfilet en een doosje eiren en leefde de hele dag op gekookte eitjes en zelfgemaakte kippensoep. Prima.

Maar ik was toch blij dat ik de dag erna weer gewoon naar Amsterdam kon reizen. Na een dag op de bank was ik wel weer toe aan een bureaustoel (en iets anders dan wit brood, kippensoep en gekookte eitjes). Helaas was dinsdag (qua weer) niet de mooiste dag van de week en dat heb ik geweten. Toen ik om half zes naar het station wilde lopen kwam de regen met bakken uit de lucht. Ik had voor de tram kunnen kiezen, maar besloot de twee kilometer toch te gaan lopen. Reden? Een overvolle tram met daarin ‘natte mensen’ klonk nog onaantrekkelijker dan wandelen door een moesson met een klein H&M parapluutje. En zo geschiedde.. Het mag een wonder heten dat mijn MacBook het überhaupt overleefd heeft, want mijn tas was doorweekt (en ik zelf ook overigens). Maar hoe fijn is het dan weer, als je thuis komt en een mozzarella bar op tafel aantreft.

Woensdag, donderdag en vrijdag waren drie dagen met rennen, vliegen, springen… Woensdag wilde ik eerst een rondje hardlopen, daarna had ik een evenement van dance4life bij een school in Wassenaar en ’s avonds had ik twee afspraken in Amsterdam. Nou, we weten allemaal hoe dat laatste afliep. Tussendoor moest ik ook nog twee blogjes schrijven, een stuk voor metro mode schrijven en het liefst ook nog twee blogs voor de volgende dag..

Want de volgende dag ging ik met Claartje naar de Librije. Maar toen ik ’s ochtends wakker werd dacht ik maar één ding.. Ik wil niet. Mijn hoofd.. Het leek wel alsof er vijf vrachtwagens overheen waren gereden, au au au! Gelukkig hielp een migraine pil en een pilletje ibuprofen enigszins en heb ik de dag toch nog redelijk doorgebracht. Ik heb in ieder geval genoten van de lunch en ben blij dat ik toch geweest ben!

Vrijdagochtend stonden er 32 kilometers op het programma. 32 ja.. De eerste drie kilometer waren een hel, maar ik weet inmiddels uit ervaring… De eerste kilometers gaan bij mij altijd niet erg soepel en gelukkig ging het daarna al veel beter. Ik liep lekker, ging op een redelijk snel tempo (11 kilometer per uur / 5’31) tot het 30 kilometer punt. Ik weet niet wat er toen gebeurde, maar de laatste 2 kilometer heb ik strompelend volbracht. Ik heb meerdere keren moeten stoppen, terwijl ik wist dat het nog ‘maar’ 2 kilometer was. Het leek wel alsof er iemand was die me continu weer naar achteren trok, mijn benen voelden als lood, nee het was geen pretje. Maar ik heb het volbracht, in 5’38. (Kun je nagaan hoe sloom die laatste 2 kilometer waren).

Het liefst was ik daarna naar bed gegaan, maar daar had ik geen tijd voor, gewerkt moest er worden en snel ook, want om 15.00u moest ik alweer weg naar Amsterdam, voor de volgende Nike Run en een bezoekje aan Run2Day. Ik heb een hekel aan te laat komen en ben dan ook vaak gestresst als ik bang ben dat ik te laat kom. 9 van de 10 keer ben ik op tijd, wat zeg ik 99 van de 100 keer ben ik op tijd, maar het feit dat dat op tijd komen niet zeker is, dat vind ik al vrij stressvol. Ik weet ook niet waar het vandaan komt.. Na de run at ik samen met Debbie en mijn zusje (die mee was) een lekkere pasta bij Julia’s en in de trein aten we de tiramisu. Die hadden we verdiend, we hadden immers 7 kilometer door de regen gerend (en ik had ’s ochtends natuurlijk al 32K gerend!).

Zaterdag wilde ik eigenlijk de hele dag in bed gaan liggen, omdat ik die rust nodig had. Maar om 9.00u besloot ik er toch maar uit te gaan. Slapen kun je ook als je 100 bent, toch? Ik heb lekker veel geschreven (ik wil niet meer de stress die ik deze week iedere dag had, iedere dag was ik weer tegen de ‘deadline’ aan het vechten om op tijd een stukje online te hebben), heb in de keuken gestaan, een beetje opgeruimd, wasjes gedraaid (de wasmachine overleed afgelopen weekend officieel dus ik heb de hele week niets kunnen wassen) en ’s avonds heb ik op de bank de hele avond hardloopdingetjes gelezen. Van mijn favoriete internationale blog Skinny Runner tot mijn marathonblog van Runner’s World. Toen rond 0.00u mijn ogen dicht dreigden te vallen versleepte ik mezelf van bank naar bed.

Gisteren werd ik voor het eerst in tijden weer wakker van de zon. We hebben doorschijnende gordijnen en ons raam ligt op het oosten dus iedere zonnestraal die ’s ochtends schijnt, vang ik vanuit mijn bed. Niets is lekkerder wakker worden… (of misschien afgelopen weekend op het schip… maar dat is een luxe die ik mezelf niet iedere dag kan permitteren ;-) ). Easy like sundaymorning maakte ik mijn havermout ontbijtje, schreef ik nog een blogje en besloot ik mijn hardloopkleding aan te trekken voor een lekkere zondagochtend run. Not bad, not bad…

De rest van de zondag spendeerde ik voor een groot gedeelte met mijn MacBook en bracht ik een bezoekje aan les parents.. Op zondagavond bij mijn ouders eten blijft groot favoriet bij mij en omdat ik vorig weekend op een schip zat, werd het wel weer eens tijd voor een sundaynight-date met mijn ouders en zusje.

Ook voor komende week staan er weer super veel leuke dingen op het programma. En het allermooiste, vandaag krijg ik als het goed is een nieuwe iPhone.. Of in ieder geval, er wordt een oplossing gezocht voor mijn iPhone die me sinds woensdag ontrouw is. Basterd! Can’t wait!

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. september 16, 2013 / 12:06

  Lekker weekje weer zo te lezen! Hopelijk zit het weer deze week wat meer mee zodat je na afloop van een wandeling of run doorweekt bent van je zweet ipv de regen ;)

 2. september 16, 2013 / 12:22

  Leuk stukje weer :)

 3. september 16, 2013 / 12:49

  Pfoeh, drukke week! Ik zag op Nike+ dat je inderdaad heel veel hebt hardgelopen dit weekend, knap hoor.

 4. september 16, 2013 / 12:55

  Klinkt als een lekkere en volle week weer :) Fijn dat je als het goed is snel een oplossing voor je telefoon hebt, lijkt me niets als je er zo aan gewend bent en ineens zonder zit!

 5. september 16, 2013 / 12:58

  Respect dat je na 32k nog een 7k loopt op dezelfde dag! Bedankt voor weer wat motivatie :)

 6. september 16, 2013 / 13:32

  Weer een erg leuk verslag!

  Liefs, Mariette

 7. Claire
  september 16, 2013 / 13:34

  Zijn die leuke sportjasjes te koop? :)

 8. september 16, 2013 / 14:06

  Wat weer een drukke week, maar leuk zoals altijd! Gelukkig duurde je virusje niet lang.

 9. september 16, 2013 / 14:49

  Klinkt als een druk maar lekker weekje! En ik ben ook wel benieuwd naar die Nike jasjes inderdaad..

 10. september 16, 2013 / 15:38

  Huh, waarom liggen al die cakejes in de prullenbak? Wel weer een erg leuke diary, de 99e alweer – wow! Ben benieuwd wat ze met je iPhone gaan doen, had je nog garantie? En hoe bevalt het leven zonder?

 11. september 16, 2013 / 16:16

  Jeetje wat een week!

 12. september 16, 2013 / 16:53

  Respect hoor, twee runs op 1 dag waarvan eentje 32KM… Pff, ik doe je graag na over een poosje, maare, hoe dóe je dat??

 13. september 16, 2013 / 17:05

  Dat jij de week overleeft hebt zonder iPhone, knap hoor haha!

 14. september 16, 2013 / 17:47

  Pff geef mij wat van je hardloopmotivatie ;) Zit momenteel (op mijn buikspierkwartier na) stil op de bank.. Shame on me.

 15. september 16, 2013 / 18:29

  Knap hoor 32 km :-)

 16. Nadia
  september 16, 2013 / 19:49

  Druk weekje, maar toch wel leuk. Je weekend klinkt fijn!

 17. Maaike
  september 16, 2013 / 20:09

  Receptje van die speltkruidnoten? :D

 18. september 17, 2013 / 10:19

  Fijn overzicht!

 19. Lisa
  september 17, 2013 / 21:18

  He annemerel! Valt me op dat je echt heel vaak ziek, zwak en misselijk bent!!! Misschien toch wel goed om eens te laten checken bij dokter? Fijn dat je via girlscene thuis kan werken, toch wel een uitkomst in veel situaties :-)

 20. september 21, 2013 / 01:07

  Wees niet te hard voor jezelf. Natuurlijk vergelijk je jezelf met de beste tijd van jezelf en de beste lopers. Maar als ik even reken, dan heb je die laatste kilometers nog steeds in 6.31 min/km gelopen. Dat is nog steeds véél sneller dan mijn normale gemiddelde. Dus van strompelen kan geen sprake geweest zijn denk ik. Natuurlijk wel vervelend dat je je zo slecht voelde tijdens die kilometers.