SUNDAY READING: Bridget Jones – Mad About The Boy

 photo bridget-jones-mad-about-the-boy.jpg

Al maanden kijk ik uit naar de nieuwste Bridget Jones, maar toen ik twee weken geleden las dat dit boek 16 jaar later zou afspelen en Bridget een 51-jarige weduwe zou zijn, begon ik toch te twijfelen. Mark Darcy, dood? Are you KIDDING me? Ik barstte nog net niet in tranen uit. Hoe kon schrijfster Helen Fielding dat nou doen? HOE KON ZE MARK DARCY NU DOOD LATEN GAAN? Ik begon oprecht te twijfelen aan het feit of ik dit boek wel wilde lezen. Maar toen ik afgelopen woensdag bij The American Book Center in Amsterdam was en geheel tegen verwachting in ‘Mad About The Boy’ op de plank met nieuwe boeken aantrof (de release datum is 15 oktober) wist ik niet hoe snel ik met het boek in mijn handen naar de kassa moest lopen.

“Je hartje wordt gebroken” zei Fleur op Instagram. En ze kreeg gelijk, dat wist ik natuurlijk van te voren ook wel, maar ergens was ik ervan overtuigd dat het boek niet alleen maar huilen zou zijn. Ik bedoel, het is Bridget Jones, het moet wel goed aflopen toch, TOCH? En ik kreeg gelijk, want hoewel ik meerdere keren gevochten heb tegen de tranen (en ze af en toe gewoon heb laten gaan), die tranen waren er niet alleen omdat het boek me verdrietig maakte, maar ook omdat ik gewoon keihard moest lachen. Bridget will be Bridget ;-).

Bridget is 51, houdt nog steeds een dagboek bij, net zoals ze zeventien jaar geleden deed en net als zeventien jaar geleden heeft Bridget zichzelf niet altijd helemaal in de hand. “Friday April 19 2013: 134lb, calories 3428 (bad), number of times checked for nits on Roxter 3, number of nits found on Roxter 0, number of insects found on Roxter’s food 27, number of insects found in house plague 85 (bad), texts to Roxter 2, texts from Roxter 0, masss emails from class parents 36, minutes spent checking emails 62, minutes spent obsessing about Roxter 360, minutes spent deciding to prepare for film meeting 20, minutes spent preparing for film meeting 0.”

Roxter? Bridget’s 29-jarige lover. Jup, Bridget is een cougar. Maar voordat we Roxter echt leren kennen, zien we Bridget op haar dieptepunt, vier jaar na de tragische dood van Mark Darcy, de vader van haar twee kinderen Billy (6) en Mabel (4). Haar gewicht? 175lbs. Reden voor een fysiotherapeut om Bridget naar een obesitas kliniek te sturen. Na een moeizame start (waarin ze op een gemiddelde dag 28 proteïne repen naar binnen werkt, gecombineerd met voedsel dat ze normaal ook eet), verliest Bridget gewicht en begint ze zich weer vrouw te voelen. Roxter leert ze kennen via Twitter, waar ze de eerste weken (tot groot verdriet van Bridget) 0 volgers heeft, maar langzaam maar zeker wordt Bridget een heuse Twitter Queen en leert ze Roxter kennen. Of Bridget na 389 pagina’s eindigt bij Roxter? Can’t spoil that! Maar geloof me, het is leuk om Bridget weer obsessief met een jongen/man bezig te zien.

Ik heb ZEKER geen spijt dat ik Mad About The Boy gelezen heb. Sure, ik miste Mark Darcy, maar zoals schrijfster Helen Fielding in een interview met de Britse Vogue al zei; verlies hoort ook bij het leven (Helen verloor zelf op 24-jarige leeftijd haar vader bij een auto-ongeluk). Ik heb gelachen, gehuild, het boek is een emotionele achtbaan.

Lachen: Keihard!
Huilen:
Mark Darcy is dood, DUH!
Irritaties: Waarom is het boek nu al uit?
Opvallend: Ik hoorde Bridget 389 pagina’s praten (of nou ja, Renée Zellweger). Het boek is net zo geschreven als Bridget in de films praat. “Feel overwhelmed with responsibility, like am leader of cult” hoor je het haar al zeggen? Ook leuk: een klein gastrolletje voor een bekend personage.
Aanrader: Zijn de Bridget Jones films nog steeds jouw lievelings films? Lezen, ook al ga je Markie Mark missen. Je hebt het er voor over, ik beloof het je!
Hartjes: ?????????? (tien sterren ja, leukste boek dat ik dit jaar tot nu toe gelezen heb!)

Bridget Jones: Mad About The Boy is vanaf 15 oktober te koop in de UK, maar is nu al verkrijgbaar bij The American Book Center en Bol.com. Wachten op de Nederlandse vertaling hoeft niet, die komt vier dagen eerder, op 11 oktober, al in de winkel!

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. oktober 6, 2013 / 17:31

  Ik was ook nog echt aan het twijfelen. Denk dat ik hem toch maar ga lezen!

 2. oktober 6, 2013 / 17:35

  Ik ben nooit een Bridget Jones fan geweest, maar mister Darcy dood? Dat vind ik toch wel heel jammer ;)

 3. oktober 6, 2013 / 17:39

  Ik wil hem ook lezen!!

  Heb je de eerste twee boeken wel eens gelezen? Zijn echt hilarisch! Je hoort daar ook de hele tijd Bridget Jones praten zoals in de films, maar dan nog veel grappiger/meer grappen!

 4. oktober 6, 2013 / 17:48

  Zo, meteen besteld #jippie

 5. oktober 6, 2013 / 17:50

  Nu wil ik ‘m ook lezen, ik ben gek op Bridget Jones! Lijkt me wel raar dat ze nu ineens wat ouder is en dat Mark Darcy dood is, dat is wel jammer!

 6. oktober 6, 2013 / 17:51

  Oh dit boek wil ik ook lezen!

 7. oktober 6, 2013 / 17:55

  Oooooo ik wil ‘m lezen!!!

 8. oktober 6, 2013 / 17:56

  Wow, ik was al best wel benieuwd naar dit boek, maar na aanleiding van dit artikel al helemaal! Ik hoef nog maar twee boeken te lezen voor literatuur voor school, dus daarna heb ik weer alle tijd om LEUKE boeken te lezen, of misschien wel literatuur, maar dan kies ik er in ieder geval zelf voor :p

 9. oktober 6, 2013 / 18:18

  Klinkt super leuk! Ik moet echt weer eens een boek lezen, ik hoop dat ik er in de herfstvakantie tijd voor heb.

 10. W.
  oktober 6, 2013 / 18:53

  Ik wil dit boek ook lezen, gek op Bridget Jones!

 11. oktober 6, 2013 / 19:26

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek! Inderdaad, dat heerlijke Engelse accent van Zellweger. Ik hoor het helemaal!

 12. oktober 6, 2013 / 20:07

  Ik was niet echt een groot van Bridget, maar Mark Darcy maakte het nog leuk. Ik denk dat ik dit boek dus maar oversla ;-)

 13. oktober 6, 2013 / 20:07

  Ik ben super benieuwd!

 14. Ilse
  oktober 6, 2013 / 20:07

  Ik voel me heel slecht, nog nooit een boek gelezen of er een film van gekeken. Oeps..

 15. oktober 6, 2013 / 22:03

  Ohh ik ben nieuwsgierig! Kan niet wachten om ‘m te lezen!

 16. oktober 6, 2013 / 22:29

  Laatst was Bridget Jones 1 nog op tv. Het blijft keer op keer weer heerlijk om te kijken! Ik ben dus ook heel benieuwd naar dit boek.

 17. oktober 7, 2013 / 08:53

  Oeh, lijkt me een heel leuk boek! Wel heeeeel jammer dat Mark Darcy dood gaat, maar inderdaad: verlies hoort bij het leven..

 18. oktober 7, 2013 / 09:47

  klinkt erg leruk :D

 19. oktober 7, 2013 / 10:54

  Klinkt goed, ik vond de eerdere boeken ook erg leuk, dus ik ben benieuwd!

 20. oktober 7, 2013 / 11:04

  Waarschijnlijk ga ik hem uiteindelijk wel lezen, maar ik wil nog even het idee hebben dat ik uit protest vanwege Darcy’s dood niet lees.

 21. Lies
  oktober 7, 2013 / 14:11

  Je schrijft echt hele goede boekreviews!

 22. oktober 8, 2013 / 00:01

  Super review, ik ga m morgen kopen. Voor m’n verjaardag jeej!

 23. oktober 8, 2013 / 17:50

  leukleukleuk!! :) Maarre.. Bridget als 51 jarige weer aan het daten + een kind van slechts 4 jaar?? Ahja, ben alsnog erg benieuwd!

 24. oktober 8, 2013 / 20:02

  Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek :D
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.com)

 25. oktober 11, 2013 / 13:00

  Vandaag is de NL vertaling er dus, leuk! Klinkt als een tof boek!