CHALLENGE: BBB Healthclub (I)

 photo RecentlyUpdated341-1.jpg
Zoals ik vorige week al aangaf, de komende weken ga ik naast het lopen ook op een andere manier trainen voor de NYCM. Ik ga mijn core onderhanden nemen bij BBB Healthclub.

BBB Healthclub is een sportschool, speciaal voor vrouwen, waar op een andere manier getraind wordt dan in een doorsnee sportschool. Bij BBB train je je spieren namelijk in een warmtecabine waar je vanaf je schouders volledig in ligt. In de cabines is de temperatuur 50 graden wat zorgt voor sneller resultaat. Bewegen in warmte is goed voor de bloedsomloop, het zorgt ervoor dat je flexibeler wordt en zorgt voor reiniging. Het stimuleert de vetverbranding en is zacht voor de spieren. Bewegen in  warmte is doelgericht en efficiënt, daarom ben je binnen een half uur al klaar met je programma.

Vetverbranding
De vetverbranding wordt door de warmte sneller op gang gebracht. Er ontstaat een proces in het het lichaam dat de verbranding van vetten versnelt. De intensieve spieractiviteit gecombineerd met warmte zorgt ervoor dat het lichaam snel glucose aanmaakt uit glycogeen. Wanneer de glycogeenvoorraad bijna op is, maakt het lichaam geen glucose meer aan uit glycogeen, maar wordt er vet verbrand. Klinkt goed, toch?

Blessures
BBB Healthclub is ideaal voor mij. Ik ben blessuregevoelig en met de marathon over minder dan vier weken wil ik zo min mogelijk risico nemen. Maar ik wil de komende weken nog wel gebruiken om mijn lichaam zo sterk mogelijk te maken. Ik heb mijn core nodig voor die kilometers, een sterkere core zorgt ervoor dat ik tijdens het rennen kracht kan halen uit mijn core. En kracht, dat heb ik op 3 november hoogstwaarschijnlijk hard nodig.Doordat je bij BBB de oefeningen uitvoert in een warme omgeving, kunnen je gewrichten soeper bewegen, herstellen je spieren sneller en wordt bewegen gemakkelijker.

30 minuten
Wat mij ook heel erg aanspreekt aan BBB is het feit dat je in 30 minuten klaar bent. Core training is mijn minst favoriete work-out. Hoe leuk ik het ook probeer te maken voor mezelf, ik ga liever een stuk hardlopen of een andere cardio activiteit doen. Ik train nog liever mijn benen dan dat ik mijn buikspieren train. Bij BBB doe je een (op maat gemaakt) programma van 30 minuten en daarna ben je good to go.

Voeding, meten, wegen & begeleiding
Maar er is meer bij BBB, naast de warmtecabines zijn er ook groepslessen buiten de cabines. Ook kun je je laten wegen, meten en kan er gekeken worden naar je voedingspatroon. Begeleiding staat bij BBB centraal. Omdat je maar met een paar mensen tegelijk traint wordt er goed gekeken of je de oefeningen op de juiste manier uitvoert.  Als je je tenen niet goed genoeg flext, zul je dat horen. Ga je niet snel genoeg? Dan zal je ook daar op gewezen worden. Je traint dan misschien individueel, alleen ben je niet.

Eerste ervaring
Gisteren had ik mijn eerste ervaring bij BBB Healthclub en ik kan je vertellen, dat was geslaagd. Nadat we een vragenlijst ingevuld hadden en ik mijn weegmomentje gehad had (pijnlijk) koos ik het programma dat ik ging volgen. Ik ging voor het combinatie programma, waarbij je zowel je benen, billen als buik traint. De cabine werd aangezet, ik mocht gaan liggen en kon direct mijn voeten in een paar banden stoppen. De banden zitten vast aan gewichtjes van anderhalve kilo, om de oefeningen nog net iets zwaarder te maken. Het briefje met de oefeningen hangen we aan de cabine en ik begin met mijn eerste oefeningen. Alle oefeningen herhaal ik 25 keer, voordat ik verder ga naar de volgende oefening. Ik voel het goed in mijn lichaam, maar maak het hele programma af. Gek genoeg, wanneer ik de cabine na 30 minuten verlaat, voel ik helemaal niet dat ik net gesport heb. Alle (spier)pijn die ik voelde tijdens de oefeningen is spontaan verdwenen, ik voel me heel relaxt en energiek.

En nu..
De komende weken ga ik proberen minstens drie keer in de week een half uurtje te sporten bij BBB Healthclub. Daarnaast zal ik ook gemeten worden en ga ik praten over mijn voeding. Ik houd jullie op de hoogte!

BBB Healtchlub vind je in Amsterdam (Amstel en Jordaan), Utrecht, Tilburg en Den Haag, de prijzen voor een maandabonnement liggen tussen de 59 en 149 euro, ga voor meer informatie naar de website van BBB Healthclub.

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. Yanaika
  oktober 7, 2013 / 17:21

  Klinkt vet! Helaas te duur voor mij!

 2. oktober 7, 2013 / 17:31

  Ik zag het op Instagram, het ziet er best raar uit, want ik kende het nog niet. Maar ik moet zeggen dat het erg goed klinkt als ik het zo lees!

 3. oktober 7, 2013 / 17:35

  Ah dat is dus dat bijzondere apparaat haha :) Het klinkt wel heel goed moet ik zeggen! Benieuwd naar het resultaat dat je zult gaan zien. Sowieso goed dat ze zo’n totaalprogramma aanbieden. Alhoewel, voor nu hou ik het zelf gewoon op mijn eigen fitness/voeding routine tot ik wat meer geld heb haha ;)

 4. Anne
  oktober 7, 2013 / 17:44

  Ziet er apart uit. Maar als je je core (of je gehele lichaam) wilt versterken kun je toch het beste aan de krachttraining?

 5. oktober 7, 2013 / 18:26

  Wat een geld

 6. oktober 7, 2013 / 18:36

  Ik dacht al wat is dat haha. Maar het klinkt goed!

 7. Rosanne
  oktober 7, 2013 / 18:37

  Wow klinkt wel cool! Bijzondere ervaring, ik kende het ook nog niet.

  Even een ander vraagje over de dance4life, hoeveel geld heb je nu uiteindelijk zelf bijgelegd?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 8, 2013 / 11:27

   Op dit moment nog steeds alleen die 500 euro, maar probeer nog wel ergens geld vandaan te toveren, zal helaas geen 2000 euro zijn…

 8. oktober 7, 2013 / 18:41

  Lijkt me een goede manier, ben benieuwd naar je verdere ervaringen.

 9. oktober 7, 2013 / 18:46

  Klinkt onwijs goed! Als ik wat meer te besteden had, zou ik het ook zeker doen.

 10. oktober 7, 2013 / 18:52

  Wow, lijkt me heftig om in zulke warmte te sporten. Maar je hoofd is in ieder geval nog wel in de ‘koelte’. Ik kende het principe helemaal niet, maar als het effectief is, is het vast wel fijn :D

 11. oktober 7, 2013 / 19:11

  Haha ziet er grappig uit! Lijkt me wel fijn om een keertje te proberen, alleen jammer van die prijs..

 12. Anne
  oktober 7, 2013 / 19:17

  Klinkt goed, helaas is het bijna het zesdubbele (!) van wat ik per maand in mijn sportschool moet betalen.

 13. oktober 7, 2013 / 19:23

  Toen ik de foto’s zag dacht ik: he, dat lijkt wel een soort van stoomcabine! Maar dat was het dus eigenlijk ook :P

 14. oktober 7, 2013 / 20:01

  Ziet er fijn uit. Lekker liggen in de warmte terwijl je sport. Klinkt bijna te goed om waar te zijn! ;) Jammer inderdaad van de prijs, vind deze ook wat aan de hoge kant.

 15. oktober 7, 2013 / 20:02

  Ik heb het ook een keer gedaan. Best heftig! Succes ermee in ieder geval! En jeetje, wat komt NYCM al dichtbij zeg, super spannend!

 16. Michelle
  oktober 7, 2013 / 20:02

  Ik doe dit sporten in een warmtecabine ook! Maar dan in Brabant!
  De prijzen liggen hier gelukkig wat lager en ik vind het echt fantastisch!!

 17. oktober 7, 2013 / 20:15

  Cool apparaat, haha! Sauna en sporten ineen :P

 18. oktober 7, 2013 / 20:26

  Dat klinkt wel interessant. Nu valt dit nog even boven mijn budget, maar klinkt wel interessant. Xx

 19. oktober 7, 2013 / 21:03

  Wat een bijzondere sport-ervaring! Lijkt me leuk!

 20. oktober 7, 2013 / 21:26

  Oh wat grappig, hier had ik nog nooit van gehoord! Succes!

 21. Carina
  oktober 7, 2013 / 22:46

  Hmm niet overtuigd. Het enige wat je gaat doen is extra zweten. Anders zou iemand in Australië sneller vet moeten verbranden dan in Nederland en dat is niet zo. Daar is het ook warmer dan hier.

  Het enige wat het doet is dat je anders belast wordt. Je traint je rug niet, dus dat is sowieso niet goed.

  Je verliest gewoon meer zweet dus vocht dan met gewoon sporten en lijk je dunner.

 22. Aliz
  oktober 8, 2013 / 00:27

  Had hier nog nooit van gehoord, maar het lijkt me een hele interessante sport ervaring! Het ziet er goed uit! Succes

 23. oktober 8, 2013 / 09:56

  Ben heel benieuwd naar de resultaten! Als het werkt is het echt een geweldig concept. Helemaal fijn dat je je gewoon lekker voelt na de oefeningen.

 24. oktober 8, 2013 / 12:28

  Haha veeeel te duur voor mij, wel een goed concept!

  Liefs, Mariette

 25. oktober 8, 2013 / 15:58

  Ik ben erg benieuwd of je hier resultaat van zult merken, maar ik ben nog meer geïnteresseerd in de voedingstips die je zult krijgen. Hopelijk deel je die ook! Succes met de training verder!

 26. oktober 8, 2013 / 16:53

  Klinkt heel erg interessant en leuk!!

 27. oktober 9, 2013 / 19:09

  Het lijkt me erg apart om te doen haha, het ziet er wel leuk uit :)En sneller resultaat is natuurlijk helemaal mooi.

 28. oktober 10, 2013 / 13:56

  Klinkt goed, wel prijzig (en niet heel erg in de buurt)

 29. oktober 11, 2013 / 21:34

  Wow wat gaaf, dat moet wel helpen bij je nieuwe planning om beter te eten en te sporten. Ik zou er ook graag heen willen, maar het is wel extreem duur en zit ook niet op een handige locatie voor mij. Helaas.

 30. oktober 11, 2013 / 22:53

  Ik wil dat ook proberen! Hopelijk komen ze ook snel in Rotterdam, klinkt supergoed.