SUNDAY READING: Love x Style x Life

 photo IMG_5203.jpg

Ik weet niet meer hoe lang het geleden is dat mijn favoriete blogger haar boek aankondigde, maar sinds die dag staat 27 oktober in mijn geheugen gegrift als de dag dat Garance haar boek lanceert. Ik overdrijf niet. Ik ben nu eenmaal nogal autistisch als het gaat om het onthouden van data. Afgelopen dinsdag was het zover en toen ik een dag later weer in Nederland was, was het eerste dat ik deed toen ik ’s ochtends wakker werd mijn MacBook pakken en het boek bestellen op Bol.com. Dat had ik natuurlijk ook eerder kunnen doen, maar soms weet je het niet bij Bol.com, dan bestel je een boek van te voren en dan blijkt dat ze het uiteindelijk niet meteen kunnen leveren. Ik keek het dus eerst nog even aan, voordat ik straks nog een week op mijn boek moest wachten. Goed, ik bestelde het boek bij Bol.com en een paar uur later kon ik het boek al bij mijn favoriete Albert Heijn (de AH waar ze verse sushi verkopen) ophalen. Jullie begrijpen dat ik niet alleen met het boek naar huis ging, maar ook een bakje sushi. Good things come in pairs, zo gaat dat ook met goede boeken en sushi.

Ik begreep in eerste instantie niet waarom het boek 26,99 moest kosten. Dat vond ik redelijk aan de prijs, zeker omdat het een softcover is (wel een hele mooie en luxe softcover trouwens), maar zodra ik het boek opensloeg wist ik waarom. Iedere pagina is rijk geïllustreerd en er is geen pagina op dezelfde manier vormgegeven. Alle 255 pagina’s zijn een kunstwerkje op zich, net als alle blogs van Garance uniek zijn. Een voorbeeld.

Het boek is opgedeeld in vijf delen. Style, Métier, Beauty, Elegance & Love en ieder deel bestaat uit verschillende korte hoofdstukken. Van Garance haar eigen Style-story (inclusief jeugdfoto’s) tot Garance’ levensverhaal over studie en werk. Ook deelt Garance 100 liefdeslessen (waarin ook haar stukgelopen relatie met The Sartorialist / Scott Schuman aan bod komt) en deelt ze de vele verschillen tussen Parijs en New York. En dat dan natuurlijk allemaal op de manier die we van Garance gewend zijn, met veel humor, maar ook met een serieuze levensles.

Wat ik van dit boek geleerd heb? Dat het nemen van risico’s soms nodig is om te komen waar je wil. Dat je ook enige tijd kan overleven zonder geld zolang je voor de volle 100% gaat voor je dromen. En dat het heus niet zo erg is om ouder te worden en nog niet te weten waar je leven naartoe gaat. Dat maakt het nou juist zo leuk.

Ik heb iedere bladzijde genoten van het boek. Het was niet voor niets binnen een dag uit. Wat eigenlijk ook best wel weer een beetje jammer is, want ik heb hier zo lang naar uit gekeken en dan is het zo snel alweer uit. Het is net als koken van risotto.. sta je uren in de keuken om de perfecte risotto te maken, is het binnen tien minuten allemaal op.

Lachen: JA! Heel veel ook. En hardop!
Huilen: Neeeeee!
Irritaties: Te snel uit. Veel te snel… het zijn 255 pagina’s dus daar ligt het niet aan.. ik kon gewoon niet stoppen met lezen.
Opvallend: De titel van mijn boek lijkt verdacht veel op deze titel. Maar ik ZWEER het je het is niet geïnspireerd op deze titel. Eerder op de ondertitel van mijn blog… (tip… bekijk mijn Instagram bio voor de titel! Die staat daar al weken.. maar niemand heeft het door!)
Aanrader: JA! Niet alleen voor mensen die de blog van Garance al volgen, dit is gewoon een heerlijk boek voor iedereen. Levenslessen die nergens belerend worden en met heel veel humor.
Hartjes: ?????????? 10/10 (dit is de eerste keer dat ik een boek 10 hartjes geef!!!!!!!)

Je koopt Love, style, life van Garance Doré onder andere bij Bol.com voor 26,99.

Liefs,
Annemerel

Delen:

19 Reacties

 1. Lara
  november 1, 2015 / 17:05

  Lijkt me een tof boek! En supergrappig dat je boektitel daar al die tijd gestaan heeft en niemand het door had, ik kijk echt uit naar je boek! Ben ook heel benieuwd naar je cover nu..

 2. Merin
  november 1, 2015 / 17:10

  Super grappig dat je titel daar staat, ik heb meteen gekeken

 3. november 1, 2015 / 17:21

  Hahahah sneaky hoor! Maar blijkbaar past de titel van je boek dan wel heel goed bij je!

  Ik ben benieuwd naar het boek van Garance maar nog net iets nieuwsgieriger naar die van jou!

 4. Maaike
  november 1, 2015 / 17:25

  Klinkt heeeel erg leuk!! Momenteel staat er op bol.com ook een ‘hardcover’ versie van 23,99, maar ik kan nergens op internet vinden dat er een hardcover bestaat?

 5. november 1, 2015 / 17:26

  Love, Live, Run! YEAH!! Wat goed!

  Ik ken deze dame niet, dit is allemaal brand new information voor mij maar het klinkt zeker als een aantrekkelijk boek met een hele mooie cover.

  Aangezien I quote you “good things come in pairs” is het misschien wel leuk als ik dit boek samen met jouw boek koop.

 6. november 1, 2015 / 17:37

  Klinkt als een leuk boek! Ik ken haar helaas nog niet!

 7. november 1, 2015 / 17:47

  Ik had nog nooit van deze blogger gehoord, maar ben wel benieuwd naar het boek. Haar blog ziet er alleszins zo op het eerste zicht wel leuk uit.

 8. november 1, 2015 / 19:51

  Wauw, een boek met 10 hartjes. Die moet ik hebben! Ik had dat zinnetje op je Insta al wel gezien haha, maar wist niet helemaal zeker of ik hem aan je boek moest linken.. Maar wel dus, leuk!

 9. november 1, 2015 / 19:53

  Love, live, run! Zo leuk :-)

 10. Aurelie
  november 1, 2015 / 20:56

  Dit boek is er eentje voor op mijn kerstwishlist. En haha, zo’n stiekeme manier om de titel van je boek bekend te maken. Hij past echt ontzettend goed bij jou en jouw blog! Ik wou dat het al februari was :-).

 11. november 1, 2015 / 22:03

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik Garace helemaal niet ken! Ik ga NU haar blog checken.

 12. Ilse
  november 2, 2015 / 09:23

  Kopen, kopen, kopen! Ik was nog een beetje aan het twijfelen maar dankzij je recensie wil ik hem nu wel kopen!

 13. november 2, 2015 / 10:51

  Ik heb hem direct besteld. Ben dol op mooie boeken en nieuwsgierig na jouw recensie :)

 14. Inneke
  november 2, 2015 / 12:13

  Wauw!
  zo stiekem :-)
  Ik vind de naam van je boek leuk en vind hem ook bij jou passen!

 15. Danielle
  november 2, 2015 / 13:01

  Ik zag gisteren de ondertitel van je Instagram en toen dacht ik; het zal toch niet? DUS TOCH! Cool!

 16. november 2, 2015 / 13:16

  Ben nu mega benieuwd naar dit boek!

 17. Danielle
  november 3, 2015 / 14:27

  Leuke titel! Zo benieuwd naar je boek! Als we ‘m kunnen pre-bestellen, let us know :)’

 18. november 3, 2015 / 21:28

  Wow, een boek met 10 hartjes, nu moet ik hem wel op mijn lijstje gaan zitten. Thanks!

 19. november 10, 2015 / 21:16

  Gelijk toegevoegd aan mijn bol.com mandje!