DIARY: 199

 photo Desktop1620.jpg

Maandag
Wat een mooie manier om de week te beginnen… skiënd op de gletsjer in Kaprun. We staan weer vroeg op en zitten al om acht uur ’s ochtends in de auto. Het is vandaag 26 oktober, een nationale feestdag in Oostenrijk en dat betekent dat we niet de enige zijn die het plan hebben om te gaan skiën. ’s ochtends staan we flink lang in de rij om boven te komen, maar dat heeft ook te maken met een kapotte lift. Gelukkig is het boven een stuk rustiger en hoeven we nergens lang te wachten. Als we ’thuis’ komen spelen we nog even buiten met Jof. Roos maakt pasta met zalm en we sluiten de avond af met een glas rode wijn met Daniël en Kaat. Dit moet een zondag geweest zijn…

Dinsdag
Alweer onze laatste dag in Oostenrijk. Om half acht zitten we al in de auto richting Kaprun, een uurtje later staan we bovenaan de piste. We willen optimaal van deze dag genieten en gebruik maken. We skiën, eten Apfelstrudel en drinken warme chocolademelk, we skiën nog wat meer, eten patat met worstjes en drinken Almdudler, we skiën nog wat en rijden dan terug. Even boodschappen doen voor onderweg en voor ons laatste avondmaal. We maken pasta carbonara en nodigen een vriend die in de buurt woont uit om mee te eten. Roos en ik zijn een heus kookteam, want onze kunsten zijn goedgekeurd. Om half zeven stappen we in de auto richting Nederland, negenhalf uur later zijn we thuis. Het was zwaar, ik heb mezelf een aantal keren echt goed wakker moeten houden om niet in slaap te vallen, but I made it.

Woensdag
Niet echt lekker worden na een paar uurtjes slaap, in Nederland. De heimwee doet nu al zijn intrede, shit. Roos ligt naast me en is een stuk vroeger wakker. Vind ik niet leuk, want ik wil het liefst de hele dag doorslapen. Roos vertrekt al snel naar Leiden, want die heeft college. Ik neem een douche en verplaats mezelf naar de bank, waar ik de rest van de dag werk. Aan het eind van de dag haal ik mijn nieuwe boek van Garance Doré op bij de Albert Heijn (besteld via Bol.com) en ik neem meteen wat sushi mee. Mijn avond bestaat uit sushi en het boek, rond half tien val ik in slaap. Niet gek na zo’n nacht als de vorige.

Donderdag
Na ruim tien uur word ik wakker, nog steeds moe. Even denk ik dat ik lekker blijf liggen, maar ik besluit toch maar op te staan en productief te doen. Daar word ik uiteindelijk toch het gelukkigst van (en dan heb ik van het weekend misschien wat minder stress). Ik blog, werk een interview met Dafne Schippers uit voor Metro, ontbijt en lunch tussendoor en ga tussen de middag voor een tien kilometer door de duinen. Het is heerlijk herfstweer, maar ik heb het zwaar. Ik ben nog steeds verkouden, al een maand lang. Blegh. Misschien moet ik iets beter voor mezelf zorgen als in: meer groenten en fruit. Ik lunch nog een tweede keer met een portie kibbeling en ga vervolgens weer aan de slag met blogs en Metro. Ik bel met de zus van Dafne voor het Metro-stuk, spreek ondertussen af met vriendin Carlissa voor het avondeten en spring om kwart over zes op de fiets richting de stad, voor een gezellig avondje eten met Carlis.

Vrijdag
Ook vandaag heb ik weer lang geslapen, maar wakker worden blijft een uitdaging en dat terwijl het deze week wintertijd geworden is. Maar ja, komt goed. ’s Ochtends werk ik aan mijn blog, daarna krijg ik zo’n trek in iets lekkers. Ik kan twee dingen doen.. naar de supermarkt gaan of naar mijn ouders rijden, ik kies voor dat laatste. Ik ben alleen thuis, eet alle voorraadkasten leeg en schrijf tussendoor nog twee stukken van mijn boek. Wanneer mijn ouders thuiskomen gaan we aan de borrel. Ik eet chips, drink Aperol Spritz en geniet van het weekend. Het avondmaal zijn Spring Rolls, voor de verandering sta ik een keer in de keuken bij mijn ouders. Ze zijn goedgekeurd en morgen vind je het recept op mijn blog. Aan het eind van de avond rij ik weer naar huis en wonder boven wonder kan ik gewoon een parkeerplek voor de deur vinden. Heel fijn.

Zaterdag
Al voor acht uur zit ik aan de keukentafel met mijn MacBook, om het laatste echte hoofdstuk voor mijn boek te maken. Als ik drie uur later klaar ben trek ik mijn hardloopschoenen aan en ga ik naar buiten voor een lekkere duurloop van vijftien kilometer. Maar niet voordat ik een smoothie voor mezelf gemaakt heb waar ik niet alleen een banaan, appel en peer doorheen doe, maar ook kokosmelk met chai, het geeft een heerlijk kruidig resultaat. ’s Middags rij ik weer naar mijn ouders om mijn werkzaamheden voort te zetten, om de een of andere reden werk ik daar zoveel lekkerder dan thuis. Ik kan prima werken als ik op de achtergrond mensen hoor praten, zolang ze maar niet tegen mij praten. ’s Avonds eten we zalm met aardappeltjes uit de oven en komen er kinderen uit de buurt langs voor Halloween. Mijn moeder had het aantal kinderen dat hier in de buurt woont een klein beetje overschat en had dus veel te veel snoep in huis. Drie maal raden wie de rest opgegeten heeft….

Zondag
Zo fijn om je stukken van Metro al om elf uur in te leveren in plaats van een paar uur voor de deadline op zondagavond.. dat betekent, de hele zondag geen ‘stress’ meer. Naast het afmaken van mijn stukken schreef ik wat voor mijn blog, rende ik een super snelle 6 kilometer (omdat ik eigenlijk geen tijd had), haalde ik taart bij mijn favoriete bakker en reed ik naar het nieuwe huis van mijn beste vriendinnetje Laura, in Heemstede. het huis is van binnen nu een bouwval, maar over precies een maand moet het een paleis zijn. Ik heb de logeerkamer alvast even toegeëigend. Eenmaal in Den Haag deed ik boodschappen en haalde ik ingrediënten waar ik serieus echt maaltijden mee kan maken (dat vergeet ik vaak nog wel eens, dan kom ik alleen met een paar avocado’s, bananen en eieren thuis, leuk voor ontbijt en lunch, maar ja dan moet er ’s avonds dus weer thuisbezorgd besteld worden). Thuis maakte ik heerlijke wraps voor mezelf en keek ik naar de New York Marathon, zo gek om daar zelf dit jaar niet te lopen. Volgend jaar weer?! Wellicht… Mijn avond besteedde ik met het opruimen van mijn kledingkast en dat heeft aardig wat tijd gekost, want het was een grote puinhoop waar ik nooit wat in terug kon vinden.

Deze week staat er weinig in mijn agenda, eindelijk tijd om een beetje dingen in te halen die ik de afgelopen maanden heb laten liggen. Saai, maar moet ook gebeuren en zal uiteindelijk waarschijnlijk wel veel rust geven.

HAPPY MONDAY!

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. Rosanne
  november 2, 2015 / 12:02

  Haha was je nog van plan uit te leggen wie deze mysterieuze jof en kaat zijn

  • november 2, 2015 / 12:07

   Haha, goede vraag Rosanne ;-)

   • Annemerel
    Auteur
    november 2, 2015 / 12:45

    Hahaha shit, ik ga er voor het gemak vanuit dat jullie ook al mijn diary’s van de vorige keer uit Oostenrijk gelezen hebben. Mijn excuses. Kaat is samen met haar man Daniel de eigenaar van het appartementencomplex waar ik verbleef en Jof is hun tienjarige zoon.

 2. november 2, 2015 / 12:21

  Je gaat vast snel weer naar de sneeuw gezien je ski’verslaving’ haha. Leuke diary en ook voor jou een fijne nieuwe week toegewenst (zonder verkoudheid hopelijk) :)

 3. november 2, 2015 / 12:34

  Heel heel heel even dacht ik dat je op die eerste foto met een sigaret stond te pronken. Zag er even zo raar uit bij jou hahhaha!

  • Annemerel
   Auteur
   november 2, 2015 / 12:47

   Haha nee, past niet echt bij mij. Heb ooit voor de grap met een sigaret in mijn hand gestaan toen ik een jaar of 19 was.. voor een foto, want ik vond dat leuk staan?! (ik had gedronken) heb het toen overigens niet geprobeerd, want dat leek me niet zo’n goed idee. Maar goed.. die foto had ik dus op Hyves geplaatst (fout nummer 2!) en toen ineens was die foto overal met het bijschrift ‘Annemerel rookt!’ … heb ik van geleerd.

 4. november 2, 2015 / 12:42

  Een smoothie met kokosmelk en Chai klinkt erg goed. Ik ben benieuwd hoe vaak je dit jaar op wintersport gaat ;-)

 5. Danielle
  november 2, 2015 / 12:58

  Lekker weekje! En een wat rustiger weekje is misschien ook wel een keertje goed toch?

 6. Merin
  november 2, 2015 / 16:08

  Ik zag je foto op snapchat van je hardloop collectie

 7. Kristel
  november 2, 2015 / 16:43

  Lekkere week heb je gehad. Was ook erg leuk om jouw reclame met Garnier voor de NYC marathon vlog van Casey Neistat te zien! Moest toen denken aan vorig jaar. Gek dat dat alweer een jaar geleden is!

  • Annemerel
   Auteur
   november 2, 2015 / 18:07

   AHHHH DAT IS ZO COOL! Ik heb hem zelf nog niet gezien op YouTube (Casey’s vlog wel trouwens, kreeg toch wel weer zin in de NYC Marathon!)

   • Kristel
    november 2, 2015 / 18:49

    Ik vond het ook zo leuk! En stiekem kijk ik de reclames alleen bij de vlogs van Casey helemaal uit. Want ik vind hem gewoon de beste(en stiekem vind ik het gewoon leuk dat ik een bijdrage lever aan het collegegeld van Owen..:p)En nu nog leuker omdat de reclame met jou was;)

 8. november 2, 2015 / 18:28

  Skieën, werken, lekker eten, halloween: Wat een lekkere week!

 9. november 3, 2015 / 09:45

  Leuke week weer, maar kan me voorstellen dat je graag in oostenrijk was gebleven ;). Cool trouwens dat je Dafne Schippers hebt geinterviewd, ben benieuwd naar het resultaat :)!

 10. Ilse
  november 6, 2015 / 13:55

  Lekker druk weekje zo, ben benieuwd hoe deze was/is. (Even alle blogjes teruglezen na vakantie)