SUNDAY READING: Life after you

 photo 81vDUwL5WL._SL1500_.jpg

Ik wil allereerst iedereen die ‘Me Before You’ van Jojo Moyes nog niet gelezen heeft en dat wellicht in de toekomst nog wil doen vragen om niet verder te lezen. After You is het vervolg op Me Before You en ik niets over dit boek schrijven zonder dingen uit het eerste boek te verpesten. Dus als je slim bent, klik je dan vooral NIET door. Je bent gewaarschuwd he.

Nadat ik vorig jaar zomer After You gelezen had was ik dagenlang verdrietig. Niet een klein beetje verdrietig, nee gewoon compleet leeg. En dat terwijl ik op een heerlijke vakantie in Italië was. Ik was ontzettend emotioneel geïnvesteerd in het boek en in Louisa en Will. Toen ik hoorde dat er een vervolg zou komen was ik aan de ene kant heel blij, ik wilde meer. Aan de andere kant dacht ik ook, het kan nooit meer zo worden als in het eerste boek, want Will is er niet meer.

Afgelopen week lag het boek eindelijk in de winkel. Of nou ja, dat viel nog vies tegen. Iedere boekenwinkel die ik tegenkwam liep ik binnen, maar kwam ik met lege handen (of met andere boeken) weer uit. Ik had hem op Bol.com kunnen bestellen, maar iedere keer als ik dat wilde doen, was ik de dag erna niet thuis. Uiteindelijk bracht iTunes de uitkomst toen ik maandag de hele dag snotverkouden op bed lag. Ik begon ’s middags en stopte pas toen het boek na middennacht uit was. Ik was weer zo enthousiast dat ik zelfs mijn telefoon op vliegtuigstand zette, ik wilde gewoon niet gestoord worden. Je hoeft me niet heel goed te kennen om te weten dat dat bijzonder is.

Waar gaat het boek verder? Achttien maanden nadat Louisa afscheid nam van Will. Ze is naar Parijs geweest, heeft Europa gezien en is terug in Engeland. Van het geld dat ze van Will kreeg heeft ze een appartementje in Londen gekocht en ze werkt in een bar op een vliegveld. Ze leeft op de automatische piloot, probeert zo min mogelijk te denken, stopt haar gevoelens weg met een paar glazen wijn en vraagt zich ondertussen heel hard af wanneer het beter gaat worden. Het is best wel hartverscheurend, althans dat vond ik, maar ik was mega verkouden en had PMS dus wellicht ben ik dit keer niet helemaal een goede graadmeter. Maar ik had dus al in het eerste hoofdstuk tranen in mijn ogen, aan het eind van dat hoofdstuk gebeurt er iets dat het leven van Louisa nogmaals overhoopgooit. Maar misschien was dit uiteindelijk wel een blessing in disguise…

Verder wil ik niet te veel over de inhoud van het boek kwijt. Vertrouw me maar gewoon als ik zeg dat het de moeite waard is, zeker als je van ‘Me Before You’ genoten hebt. Het feit dat ik het boek in één ruk uitlas, zonder in slaap te zijn gevallen, dat zegt wat mij betreft genoeg over wat ik ervan vond.

Lachen: Ja, er zijn een aantal nieuwe personages die het boek nog grappiger maken. En Louisa’s moeder zorgt ook voor wat tranen van het lachen.
Huilen: Natuurlijk! Will is dood, wat wil je.
Irritaties: Geen!
Opmerkelijk: Volgend jaar komt Me Before You in de bioscoop! Emilia Clarke speelt de rol van Louisa en Sam Claflin (onder andere bekend als Finnick in The Hunger Games) speelt de rol van Will. Doordat ik dit wist hadden de karakters ineens een gezicht terwijl ik het boek las.
Aanrader: Ja! Als je Me Before You gelezen hebt, dan moet je dit boek lezen. Ik beloof je dat je je minder leeg en verdrietig voelt aan het eind.
Hartjes: ?????????? 9/10

Je koopt After You van Jojo Moyes onder andere bij Bol.com voor 12,99.

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. oktober 11, 2015 / 17:21

  Heel benieuwd naar dit boek!

 2. oktober 11, 2015 / 17:29

  Beide boeken nog nooit gelezen, nog nooit eerder van gehoord ook, maar het klinken als goeie boeken! Ik ben nieuwsgierig geworden :)

 3. oktober 11, 2015 / 17:37

  Klinkt als een goed boek inderaad! Nu ben ik wel benieuwd!

 4. Ilse
  oktober 11, 2015 / 18:00

  Deze komt zeker op mijn leeslijstje, ik vond Me before you zo’n prachtig boek en de dagen erna inderdaad hetzelfde gevoel. Maar ik wacht wel even tot hij in het Nederlands is.

 5. Frances
  oktober 11, 2015 / 18:02

  Ik las door ondanks dat ik Me Before You (nog)niet gelezen heb. Maar nu ik hoor dat Sam Clafin in de film speelt… Misschien toch maar lezen en de spoiler proberen te vergeten :)

 6. oktober 11, 2015 / 20:42

  Ik ben meteen gestopt met lezen, maar ik snap wel dat ik deze boeken moet gaan lezen. Op de reading list!

 7. oktober 11, 2015 / 21:50

  Klikt heel leuk, deze wordt een grote kanshebber om op mijn vakantie over 3 weken lekker te lezen :-)!

 8. oktober 11, 2015 / 22:26

  Ik MOET dit boek echt lezen! Ik ben er super benieuwd naar :)

 9. oktober 12, 2015 / 08:31

  Ik vind het echt bowonderingswaardig zo veel als jij leest. Zelf vind ik het ook heerlijk om te lezen, maar op de een of andere manier kom ik er nooit aan toe! Deze heb je een hoge rating gegeven zie ik. Misschien moet ik me ook maar eens aan deze wagen haha…. :)

 10. oktober 12, 2015 / 19:53

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek, lijkt me erg mooi!

 11. Denise
  oktober 14, 2015 / 13:27

  Ik vond before you prachtig, omdat ik niet kan wachten toch maar after you in het Engels besteld (hoop dat te doen is ). Als het goed is komt hij vandaag met de post!
  Bedankt voor je recensie!