SUMMER READING: Infamous

 photo 074339-FC50.jpg

Vier jaar geleden las ik Lauren’s eerste chicklit ‘LA Candy’. Na het derde en laatste deel in de serie maakte Lauren bekend dat ze nog drie boeken zou gaan schrijven, een spin-of van de LA Candy serie, The Fame Game. Afgelopen week kwam al weer het derde en laatste deel uit The Fame Game serie – Infamous – uit. Geen woord over een vervolg, maar dat hoeft ook niet. Het is goed zo. Dat betekent niet dat ik niet van dit laatste boek genoten heb, maar het verhaal is gewoon uit.

Infamous begint zes weken nadat het tweede deel ‘Starstruck’ eindigde. Het filmen van tweede seizoen van The Fame Game is al een paar weken begonnen, maar één van de vier hoofdrolspeelsters, Madison, weigert nog steeds voor de camera te verschijnen. En Gaby, een andere hoofdrolspeelster, bevindt zich op dat moment nog in een afkickkliniek, waar ze zit nadat ze aan het eind van het vorige boek bijna – perongeluk – zelfmoord pleegde. Met de andere twee hoofdrolspeelsters is The Fame Game-producer Trevor ook niet al te blij, er gebeurt niets spannends en de vriendschap tussen Kate en Carmen lijkt ook te zijn bekoeld.

Natuurlijk komt Madison terug voor de camera, maar dan wel onder haar voorwaarden. Ze heeft net zo lang gewacht totdat Trevor haar alles geeft waar ze om vraagt. In dit boek leren we dat Madison niet de oppervlakkige bitch is die we leerden kennen in LA Candy. Dat werd al eerder duidelijk, maar in dit boek ligt de nadruk hier nog meer op. Ik ben een sucker voor ‘slechte personages’ die uiteindelijk ‘leuke personages’ blijken te zijn.

Stiekem gebeurt er eigenlijk vrij weinig noemenswaardig in het boek. Maar hé, wat gebeurde er nou eigenlijk in The Hills? Het boek leest net zo makkelijk als de serie keek. Het is een boek waar je niet te veel van moet verwachten, maar gewoon op het strand moet lezen. En ga jij niet naar het buitenland dit jaar en blijft het weer in Nederland de hele zomer zo rampzalig? Dan kun je het altijd nog op vrijdagavond op de bank lezen onder het genot van een ijsje en een glas limoncello. Dat laatste heb ik zelf geprobeerd en dat was heel goed te doen!

Huilen: No tears baby…
Lachen: I love Madison! Maar het is niet zo hilarisch dat ik hardop aan het lachen ben.
Irritaties: Je zou denken… chicklit, irritaties alom. Maar verbazingwekkend genoeg heb ik me aan niets geïrriteerd. Nee, het boek heeft weinig inhoud en het is geen literair hoogstandje, maar het leest lekker weg en levert geen irritaties op.
Opvallend: Zoals altijd mixt Lauren weer verhaallijnen van The Hills met de verschillende personages in het boek. Er is geen Heidi, geen Audrina, geen Whitney en geen Lo, maar de karaktereigenschappen en gebeurtenissen zijn allemaal terug te vinden in de personages. Het is alsof Lauren alle karaktereigenschappen en gebeurtenissen uit The Hills op een hoop heeft gegooid, vervolgens geschuffeld heeft, en daarna ieder personage random heeft samengesteld. Ik vind dat zelf erg leuk, zeker als ik haar ‘door heb’.
Aanrader: Als je op zoek bent naar een fijne chicklit zonder al te veel inhoud, als je groot fan bent/was van The Hills, lezen die handel! Het boek is (mits je het eerste en tweede deel van The Fame Game gelezen hebt), de ultieme fluffy beach read!

Hartjes: ??????????

Je koopt Infamous van Lauren Conrad voor 10,99 bij Bol.com. In augustus zal de Nederlandse vertaling via uitgeverij Blossom Books verschijnen.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

17 Reacties

 1. juni 16, 2013 / 17:10

  Ik vond The Hills te gek en Laura’s blog volg ik graag, maar chicklits zijn niet helemaal mijn ding. Wel grappig dat ze de eigenschappen vd personages ‘geshuffelt’ heeft. :)

 2. juni 16, 2013 / 17:11

  Heb de L.A. Candy serie vorige zomer gelezen, dus ga dit jaar maar eens aan The Fame Game beginnen denk ik! Heb niet je hele review gelezen, anders weet ik misschien al hoe de eerste twee boeken aflopen, haha.

 3. juni 16, 2013 / 18:00

  Ahh ik hou van Chicklits, dus perfect voor mij!
  Lauren is ook gewoon een geweldige vrouw.
  Liefs Lonneke

 4. juni 16, 2013 / 18:36

  Ik heb alle boeken van Lauren gelezen, dit is dus de opvolger van Starstruck? Dan moet ik hem hebben haha!

  liefs Mireille

 5. juni 16, 2013 / 18:40

  Lijkt me een leuk boek. Ik heb L.A. Candy ook gelezen :)

 6. juni 16, 2013 / 19:03

  Misschien een fijn vakantieboek!

 7. juni 16, 2013 / 19:40

  Ik weet niet meer precies welke boeken ik van haar heb gelezen, maar wel 3 of 4 geloof ik. Errug leuk!

 8. juni 16, 2013 / 22:34

  Klinkt goed!

 9. juni 16, 2013 / 23:07

  Ik zou dringend eens wat meer boeken moeten lezen… Leuk dat je deze even besproken hebt hier :)

 10. juni 17, 2013 / 08:36

  Lijkt me een prima boek voor mee op vakantie :)
  Samen met de eerste 2 delen want die heb ik nog niet gelezen haha.

 11. juni 17, 2013 / 09:14

  Misschien dat ik deze serie toch maar eens moet gaan lezen als ik lekker op het strand lig :)

 12. juni 17, 2013 / 10:05

  Ik heb nog nooit iets van deze reeks gezien, maar ik ben wel benieuwd geworden!

 13. juni 17, 2013 / 11:21

  Oooh ya, I want! Ik hou van LC’s boeken! <3

 14. juni 17, 2013 / 12:17

  Haha ja ik vind de boeken van Lauren ook altijd heerlijk en ik probeer altijd links te vinden met de ‘echte’ mensen uit The Hills. Deze gaat sowieso mee op vakantie!

 15. juni 17, 2013 / 16:11

  Ik vind de boeken van Lauren best tegenvallen. Maar misschien moet ik het een nieuwe kans geven.
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.blogspot.com)

 16. Danielle
  juni 21, 2013 / 10:49

  Heel stiekem heb ik ze alledrie gedownload (foei..) maar ik vond ze inderdaad erg leuk voor tussendoor :) Geen zware lectuur, gewoon beetje lezen over de “problemen” van anderen!
  Je mag wel meer boeken aanraden ;)