ANNEMEREL4LIFE: Annemerel x dance4life

 photo RecentlyUpdated230.jpg

Mijn droom
Op 16 november 2011
schreef ik dat ik over 355 dagen de marathon van New York ging lopen. Op dat moment was mijn grootste zorg die 42,195 kilometer, toen wist ik nog niet, dat het bemachtigen van een startbewijs me nog veel meer grijzen haren zou opleveren. In 2012 is het me niet gelukt en dus liep ik niet die marathon van New York. Dat was overigens niet de enige reden dat ik hem niet liep, afgelopen jaar ging de marathon niet eens door omdat een zekere Sandy roet in het eten kwam gooien. Sandy heeft er niet alleen voor gezorgd dat de marathon van 2012 niet door ging, de New York Marathon van de komende drie jaar zit al bij voorbaat zo goed als vol, omdat alle deelnemers van 2012 hun startbewijzen de komende drie jaar mogen gebruiken.

Maar mijn New York Marathon droom is nog steeds in leven. Dit jaar ga ik niet zitten wachten totdat het lot beslist of ik wel of niet mag lopen, dit jaar wil ik verzekerd zijn van een startbewijs en wil ik de marathon van New York voor een goed doel gaan lopen, dance4life om precies te zijn.

dance4life
dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. Ze geven op een hele ongedwongen, vrolijke manier seksuele voorlichting aan jongeren. Dit is voor veel jongeren hard nodig. Je denkt misschien, wat hebben ze daar nou aan? Maar feit is, dat 2/3 van de wereldbevolking niet de benodigde kennis over hiv en aids heeft. Daarnaast hebben jongeren in deze landen geen beschikking over condooms en is aids nog een groot taboe. Jongeren mogen zich van hun ouders dan ook niet laten testen op de ziekte.

Een wereld zonder hiv en aids? dance4life is ervan overtuigd dat dit mogelijk is. Ze hebben als missie om samen met jongeren een positieve verandering teweeg te brengen. Dance4life heeft twee doelen:
– Ze willen jongeren duidelijk maken dat ze recht hebben op veilige en vrijwillige seks. Ze bieden jongeren informatie, vaardigheden en het zelfvertrouwen om hun eigen rechten te claimen.
– Dance4life probeert daarnaast seks, hiv en aids bespreekbaar te maken. Ze proberen het taboe te doorbreken en discriminatie tegen te gaan.

Dance4life probeert de doelen te bereiken met muziek, dans, rolmodellen en informatie over seksualiteit, hiv en aids. Daarnaast moeten persoonlijke verhalen van leeftijdsgenoten zorgen voor bewustwording van het probleem en betrokkenheid.

Maar discriminatie is niet alleen een probleem in Afrika, ook in Nederland kijken mensen vaak nog met angstige ogen naar aids en hiv geïnfecteerden. Op de website van dance4life las ik het verhaal van de 22-jarige Anne. Zeven jaar geleden had ze nooit verwacht dat ze besmet zou raken met hiv en toch kreeg ze op haar zestiende het nieuws van de dokter dat ze positief getest had. Jongens die haar leuk vinden, draaien zich om als ze horen dat Anne hiv heeft, en ook ouders van vriendjes hebben Anne de deur gewezen. Anne is vrijwilliger voor dance4life en reist door heel Nederland om haar verhaal op middelbare scholen te delen. Je leest Anne’s verhaal hier.

Waarom dance4life
Waarom ik juist voor dance4life gekozen heb? Omdat ik me niet kan voorstellen dat je niet over seksualiteit kunt spreken. Ik ben opgegroeid in een familie waarin alles bespreekbaar is en daar ben ik heel erg blij mee. Ik denk dat het bespreekbaar maken van het probleem echt kan helpen bij de oplossing van het probleem. Nee, over tien jaar is de wereld niet hiv en aids vrij, maar als ik hoor dat 2/3 van de wereldbevolking niet eens precies weet hoe je hiv en aids kunt krijgen, dan kan het probleem ook nooit opgelost worden. Kennis is macht.

Dance4life werkt vanuit hun kantoor in Amsterdam nauw samen met non-profit organisaties in 25 verschillende landen. Deze organisaties worden nationale concepteigenaren genoemd, zij passen het dance4life programma in de landen toe en gebruiken dit in samenwerking met hun eigen levensvaardigheden programma’s. Dance4life werkt niet alleen in derde wereldlanden zoals Oeganda en Kenia, ook in de Verenigde Staten, Duitsland en (natuurlijk) Nederland helpt dance4life hiv en aids bespreekbaar te maken.

Mijn doel
Over twee weken, op 1 juli, moet ik 2500 sponsorgeld bij elkaar hebben verzameld. Drie maanden later, op 1 oktober moet ik nog eens (minimaal) 2500 euro bij elkaar hebben verzameld. Ik heb een hekel aan bedelen, maar iedereen blijft me er aan herinneren dat bedelen voor iemand anders, geen bedelen is. Ik ga het dan ook gewoon doen..

Ik ga jullie vragen om een bedrag over te maken op deze pagina. Dat hoeft echt geen groot bedrag te zijn (mag natuurlijk altijd, haha), maar écht, alle kleine beetjes helpen. Als je me wilt sponsoren via de pagina van Just Giving moet je minimaal 3 euro overmaken. Lukt het je niet 3 euro over te maken, kleinere bedragen mogen altijd gestort worden op 8883059 t.a.v. A.E. de Jongh en met vermelding ‘dance4life’. Ik zorg er dan voor dat ook jouw bedrag op mijn sponsorpagina van dance4life terecht komt.

Iedereen die iets heeft over gemaakt krijgt in de rechter zijbalk hier op mijn blog een naamsvermelding. Maak je 25 euro of meer over en heb je een blog of website? Stuur me dan even een mailtje met jouw link, dan staat er onder jouw naam een link.

Heb jij een bedrijf, of gewoon een heel goed idee waarmee ik nog meer sponsorgeld op kan halen? Dan kun je me natuurlijk ook altijd een mailtje sturen.

Natuurlijk ben ik jullie ook MEER dan dankbaar als jullie deze blog met anderen zouden willen delen.

NOTE: Van de 5000 euro sponsorgeld, besteedt dance4life een gedeelte (ongeveer de helft) aan mijn vlucht, hotel en startbewijs. Het is gebruikelijk dat dit soort acties op deze manier gaan, maar ik heb gemerkt dat niet iedereen hiervan af weet. Ik wil natuurlijk niet dat jullie je ‘bedrogen’ voelen en wil hier dan ook heel eerlijk in zijn. Natuurlijk doneer ik zelf ook een goed bedrag.

Helpen jullie mij & dance4life? Bij voorbaat HEEL veel dank xxx

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

58 Reacties

 1. juni 15, 2013 / 12:06

  Aah wat super te gek dat je het gaat doen!!! Ik ga zeker geld overmaken en je voorbereidingen volgen. Heel veel succes alvast, gaat je zeker lukken!

 2. juni 15, 2013 / 12:07

  Echt dikke vette respect dat je dit gaat doen! Ik wilde direct gaan doneren, maar het linkje doet het niet, ik krijg een foutmelding.

 3. Annemieke
  juni 15, 2013 / 12:07

  Heb gedoneerd :) kon helaas niet veel kwijt, want er wacht een creditcardrekening op me.. But I know you can relate XD!

  Heel veel succes!!!!! Gaat helemaal goedkomen

 4. Lonneke
  juni 15, 2013 / 12:12

  De link doet het niet!:( Krijg een foutmelding

 5. juni 15, 2013 / 12:16

  Ik vind het zo tof dat je dit gaat doen! Natuurlijk ga ik doneren. Op voorwaarde dat jij uitgebreid over alle voorbereidingen schrijft, maar ik heb zo’n vermoeden dat je dat toch wel gaat doen ;)

 6. Lisa
  juni 15, 2013 / 12:17

  Wat SUPER dat je het gaat doen! Ik ga meteen geld overmaken! :)

 7. Annemerel
  Auteur
  juni 15, 2013 / 12:19

  Dankjewel allemaal! De link die er eerst stond werd alleen door Safari ‘goedgekeurd’ heb hem nu aangepast! Sorry!

 8. juni 15, 2013 / 12:19

  Super gaaf dat je dat gaat doen en wat goed!!

 9. juni 15, 2013 / 12:19

  Super dat je het gaat doen! Ik weet zeker dat het goed gaat komen. Ik maak de 20ste het geld over!

 10. juni 15, 2013 / 12:28

  Echt tof dat je het toch gaat doen! Volgens mij gaat dat sponsorgeld echt wel lukken! Als ik komende week weer salaris krijg ga ik meteen wat storten!

 11. juni 15, 2013 / 12:28

  Topper! Heel goed, en natuurlijk zal ik je ook helpen! Ik zal binnenkort even geld overmaken! You can do this!

 12. marleen
  juni 15, 2013 / 12:31

  Super dat je dit doet !
  Ik zal vanavond vragen even kijken of ik kan doneren !

  -xxx-

 13. juni 15, 2013 / 12:39

  Echt super!

 14. juni 15, 2013 / 12:40

  Super goed van je! Ik ben alleen een beetje heel erg blut, dus heel veel succes met het ophalen van het geld :D.

  Liefs, Mariette

 15. juni 15, 2013 / 12:40

  Ik ga ook doneren!! Ontzettend tof dat je dit gaat doen, dat sponsorgeld krijg je wel bij elkaar!!

 16. Julie
  juni 15, 2013 / 12:55

  Goed van je! You go girl!

 17. Sterre
  juni 15, 2013 / 13:17

  Super goed van je, en heel veel succes!

 18. juni 15, 2013 / 13:44

  Wauw wat goed van je! Dat geld heb je vast zo bij elkaar! :)

 19. juni 15, 2013 / 13:45

  Jaaa je gaat het doen!! Te gek!

 20. Mirte
  juni 15, 2013 / 13:56

  Super goed dat je dit doet! Wanneer mijn stufi weer binnen is zal ik direct wat doneren :)

 21. juni 15, 2013 / 14:15

  Heel gaaf dat je het gaat doen!! :D

 22. juni 15, 2013 / 14:19

  Super goed doel, veel succes!

 23. Agnes
  juni 15, 2013 / 14:40

  Ik heb meteen gedoneerd! Superveel succes!

 24. Jolien
  juni 15, 2013 / 15:14

  Echt super dat je dit doet! Ik volg je pas sinds korte tijd maar mijn respect heb je! Ik ga meteen wat geld overmaken.

 25. juni 15, 2013 / 15:21

  Ik ga ook nog doneren, maar daar wacht ik nog even mee omdat ik op dit moment weinig geld heb. Super dat je dit gaat doen. Misschien kun je wrdstrijd gebruiken om geld op te halen ?

 26. juni 15, 2013 / 15:37

  Wauw ik vind het zo gaaf dat je gaat mee doen. Ik ga na dit weekend ook even geld overmaken.
  Ik moet mijn blogje over het hardlopen nog posten en vroeg mij of het goed is of ik daar een vermelding naar jou actie doe? Hoe meer mensen er van weten hoe beter toch? :D

  • Annemerel
   Auteur
   juni 15, 2013 / 15:38

   JAAA NATUURLIJK! Heel graag zelfs!

 27. juni 15, 2013 / 15:57

  Hoi chick! GOED DAT JE HET TOCH GAAT DOEN! Ik ga zeker geld over maken. Ik spreid de donaties wel even vanwege m’n financiele situatie ;-) haha. Ik ga ‘m even op fb delen voor je. Ben nu al trots! xx

 28. juni 15, 2013 / 16:35

  Ik heb het ook even gedeeld op facebook, als ik tijd heb gooi ik er ook nog een blogpost tegenaan maar ik weet niet of dat er in zit ;) Misschien handig om het ook even op de facebookpagina te zetten? (Ik zocht een handige manier om het te delen en normaal kan dat via de pagina maar ik zag het nog niet staan haha)

 29. juni 15, 2013 / 17:17

  Wat leuk dat je dit doet! Ben nieuwsgierig naar al je voorbereidingsverhalen :)

 30. Wiebeke
  juni 15, 2013 / 18:46

  Fantastisch!

 31. juni 15, 2013 / 19:10

  ik kan nu even niks overmaken nog, maar komt zeker een bedrag aan:)! &mocht ik voor die tijd weer werk hebben spaar ik nog wat extra’s!

 32. Mar
  juni 15, 2013 / 20:02

  Ik heb nog een leuk idee voor je om sponsorgeld op te halen! Organiseer binnenkort een bootcamp/hardloop training en vraag iedere deelneemster te betalen! (Minimaal 5 euro) Ik denk dat er heel veel meiden zijn die met jou willen sporten en daarbij jou helpen om dit goede doel te steunen:)!
  Als je het gaat doen zal ik er zeker aan mee doen!!

 33. juni 15, 2013 / 20:18

  Wat tof dat je hebt besloten om het toch te doen. Heel veel succes met inzamelen! (En met lopen natuurlijk, maar dat zal wel goed komen ;)

 34. juni 15, 2013 / 21:04

  Wat goed dat je het gewoon gaat proberen! Heel veel succes :D
  Op dit moment kan ik helaas niets missen, maar als ik later in het jaar meer zekerheid heb dan waarschijnlijk wel :) Heel veel succes met het inzamelen, het gaat je lukken! (ik zie dat je al een goed eind op weg bent!)

 35. Aukje
  juni 15, 2013 / 21:37

  Dit is echt ZO tof van je! Ik heb je gesponsord :-) Heel erg veel succes!

 36. juni 15, 2013 / 22:12

  Top!! Heel goed idee!!!! Ik ga je sponsoren! Ik wilde zelf ook mee doen, maar ben nog lang niet in shape voor een marathon en vond 5.000 ook wel beangstigend, maar het gaat jou lukken! Waarom organiseer je eind september niet een mini hardloopevent van 10 km speciaal voor al je lezers, waarbij je inschrijfgeld van 10 euro vraagt ten goede van Dance4Life natuurlijk! En het is gelijk een mooie after fitforsummer.

 37. juni 15, 2013 / 22:44

  Shop your closet, met alle opbrengst naar dance4life?

 38. juni 15, 2013 / 22:48

  Ik heb geld gedoneerd! Ik vind het een geweldige actie :)

 39. juni 15, 2013 / 22:48

  Wauw, echt super goed dat je dit doet. Ik wens je heeeel veeeel succes!

 40. juni 15, 2013 / 23:22

  Superleuk dat je het echt gaat doen! Ik ga van de week eens even kijken hoeveel ik je ga sponsoren!

 41. juni 16, 2013 / 00:43

  Heey Annemerel, lees het nu pas, lig in bed na pinkpop dag 2 ;). Echt super dat je het gaat doen!!! Je krijgt het zeker bij elkaar, ik zal morgen wat geld storten en ik zal dit delen op Facebook zodat al m’n vrienden waarmee ik in 2010 met dance4life naar Oeganda ben geweest ook wat zullen storten :)!

 42. juni 16, 2013 / 10:20

  Ik ga vanavond geld over maken! Super dat je dit doet! Liefs, Life of Kirsten

 43. juni 16, 2013 / 12:42

  Ik krijg morgen mijn centjes en dan ga ik je iets overmaken. Dromen waarmaken is het mooiste wat er is, vooral als je er ook nog anderen mee helpt. Het moet gewoon gaan lukken en ik weet zeker dat het goed gaat komen!

 44. Simone
  juni 16, 2013 / 14:45

  Ik wacht even op mijn salaris volgende week en dan zal ik je sowieso sponsoren. Top dat je je zo inzet voor een goed doel en JALOERS dat je mag gaan rennen in New York, te vet! Heel veel succes!

 45. juni 16, 2013 / 19:36

  Ik ga ook doneren!!!

 46. juni 16, 2013 / 19:51

  Alsjeblieft, als het goed is zijn mijn centjes bij jou! Succes!

 47. Esther
  juni 16, 2013 / 22:47

  Suuupervet dat je dit gaat doen, vind het ook heel tof van je dat je de mogelijkheid geeft om kleinere bedragen te doneren. Ik moet eventjes wachten op m’n loon, dan kun je ook van mij een donatie verwachten!

 48. juni 17, 2013 / 11:45

  Top chick! Donatie komt eraaaaan x

 49. Anoniem
  juni 18, 2013 / 16:22

  Aan de ene kant echt heel goed dat je dit doet natuurlijk. Aan de andere kant had ik het netter gevonden, als je vermeld had dat enkel de helft van de 5000 euro daadwerkelijk naar dance4life gaat, de andere helft is voor het bekostigen van je vliegticket naar New York, je hotel etc. Alsnog goed dat er dus 2500 euro naar het goede doel gaat natuurlijk, maar met de andere 2500 euro wordt dus in feite jouw reisje gesponsord, en dat vind ik ergens een beetje apart voor iemand die zelf al zo ontzettend vaak op vakantie gaat, veel dure spullen koopt e.d. Dit is niet bedoeld als een aanval verder, maar je had misschien iets transparanter hierin kunnen zijn. Alsnog hoop ik natuurlijk dat het je gaat lukken.

 50. Cami
  juni 20, 2013 / 11:49

  Annemerel,

  Ik weet hoe je heel veel geld kan ophalen.
  Sponsor vandaag nog jezelf door 2500 te storten en dan gaan al jouw blog-volgers eindelijk overtuigd zijn dat je je eigen deel zelf betaalt.

  Dan pas gaan ze het vertrouwen en ga je de overige 2500 euro zeker binnen halen.

  Anders vrees ik er eerlijk gezegd voor …

  Doen 2500, vandaag nog.

  Succes !

 51. anoniem
  juni 20, 2013 / 19:59

  Annemerel,

  Ik ben nog steeds benieuwd naar je uitleg over de 2500 euro die niet naar dance4life gaat? Maar voor jouw eigen snoepreisje bedoeld is. Die zou toch al de avond van de plaatsing van deze blogpost komen? Of ben je daar nu ook in één keer niet geloofwaardig meer in?

  Succes met bedonderen!!!

  • Leonie
   juni 20, 2013 / 21:07

   Wat ben jij een held zeg, lekker anoniem reageren…

 52. juni 22, 2013 / 22:31

  Gaaf, stoere actie meid!

 53. Angela
  juni 24, 2013 / 09:32

  Belachelijk!! Ik lees nu pas dat de helft van het geld dat ik heb overgemaakt lekker naar je eigen zak gaat. Doei 250 euro zulen we maar zeggen dan.

  Ik hoop dat je er veel lol aan hebt, jemig ik voel me zo geteelt. Ik kan het niet geloven. Maar goed, ik wens je wel veel geluk en ik hoop dat het andere gedeelte van het geld wel goed terecht komt. Ik hoop dat je de marathon gezond en met veel voorspoed doorstaat. Ik zal voor je bidden.

  Groetjes, Angela