DIARY: 86

 photo RecentlyUpdated231.jpg
Afgelopen week stond in het teken van één vraag die ik mezelf ieder uur van de dag weer stelde ‘ga ik de Marathon van New York met dance4life lopen of niet’. Ik voelde continu een bepaalde druk op mijn schouders liggen. Klinkt heel dramatisch, is het niet, maar ik bedoel… Heb jij dat nooit, dat je ’s ochtends wakker wordt en een naar gevoel hebt dat je niet helemaal kunt plaatsen.. Als je écht wakker wordt weet je het ineens weer ‘Oh ja, ik moet naar de tandarts’ denk je dan, of ‘Ugh mijn scriptie…’. Het nare gevoel dat ik had, had betrekking op het feit dat ik een keuze moest maken. Wekenlang stelde ik de beslissing uit, vrijdagmiddag werd de beslissing ineens voor mij gemaakt. Ik ging de marathon van New York lopen met dance4life.

Goed, ik begon zoals meestal de week op kantoor bij Girlscene. Toen ik wakker werd schrok ik me helemaal kapot. Ik had het gevoel dat het al acht uur was en dat ik keihard door mijn wekker heen had geslapen. In werkelijkheid was het ‘pas’ 5.40u en ging mijn wekker vijf minuten later pas.. Pffieeeuw. Gelukkig was ik wel meteen wakker. Toen ik ’s avonds thuis kwam zouden we eigenlijk een gezonde salade eten, maar we hadden allebei veel meer trek in Thais. En dus haalden we Thais en hielden we een Modern Family marathon. Gewoon, omdat het maandag was.

Dinsdag werkte ik thuis, wat ik allemaal deed… Ja, goede vraag, dat vraag ik me nu dus ook al ongeveer tien minuten af. Volgens mij heb ik gewoon non-stop geblogd. Moet natuurlijk ook wel eens gebeuren hè? Die stukjes komen hier natuurlijk niet vanzelf. ’s Avonds aten we bij mijn ouders, om de vakantie te bespreken. Ik ga 30 juni met mijn ouders mee naar Italië, maar mijn vriend en broertje komen later samen met het vliegtuig, die tickets zijn nu ook eindelijk geboekt. Nu kan de vakantie-voorpret écht beginnen.

De volgende dag werkte ik weer bij Girlscene. De hele dag keek ik uit naar ’s avonds.. Sushidate! Met mijn moeder en zusje in Den Haag. Ik heb ordinair zitten schranzen bij Sumo. Ze hebben er niet de lekkerste sushi, maar het feit dat je lekker veel kunt eten is op zijn tijd ook wel eens fijn. Na de sushi zouden we eigenlijk cocktails gaan drinken, maar waar drink je op woensdagavond in Den Haag een goede cocktail? Ik wist het niet en dus besloten we bij mij op de bank een filmpje te kijken en thee te drinken.

Donderdag werd ik al heel vroeg wakker. Niet dat ik er ook echt zo vroeg uit moest, ik kon prima tot een uurtje of half acht blijven liggen. Maar ik was zenuwachtig. Waarom? Omdat mijn zusje de uitslag van haar examen donderdagochtend zou krijgen. Ze stond er super goed voor, maar beweerde ieder examen verknald te hebben. En normaal is Roos niet zo’n aansteller dat ze zegt dat ze iets slecht gemaakt heeft, maar in werkelijkheid een super goed cijfer heeft. Ik was dan ook super nerveus. Ik wilde gewoon écht graag dat ze geslaagd was en dus vernieuwde ik zo’n anderhalf uur lang de website waar de uitslag op zou komen te staan iedere minuut. Toen het er eindelijk opstond wist ik niet hoe snel ik in de auto moest springen, taart moest halen en keihard naar mijn zusje te scheuren. Wohoooo!

De rest van de donderdag stond in het teken van mijn administratie. Ik loop een klein beetje achter. Een heel klein beetje (heel veel) maar. Maar voordat ik aan mijn administratie kon beginnen installeerde ik eerst Microsoft Office. Ik gebruik al drie jaar geen word, excel en outlook meer en ik was het zat. De standaard mailbox van Apple is prima hoor, als je drie mailtjes per dag krijgt!!! Ik vind hem super onoverzichtelijk en vergeet dan ook vaak mensen terug te mailen. Slecht, heel slecht. En ook excel miste ik, urenadministratie en een reiskostenoverzicht houd je ook veel makkelijker bij met excel. Om over het gemak van het programma WORD nog maar niet te spreken. Natuurlijk had ik de goedkopere variant van Apple, maar dat is natuurlijk niks in vergelijking met de échte Word.

Naast het installeren van Microsoft Office heb ik ook gelijk het nieuwste besturingssysteem geïnstalleerd.. Wohoo, ik heb het gevoel alsof ik een nieuwe MacBook heb. Heerlijk!

En toen was het alweer vrijdag, de dag dat ik me ‘per ongeluk’ inschreef voor de Marathon van New York en dance4life toe zei dat ik 5000 euro sponsorgeld op ging halen. Ik belde met dance4life omdat ik het inschrijfformulier niet kon openen. Ik wilde het formulier alleen even bekijken, inschrijven stelde ik liever nog even uit. Maar de jongen die ik sprak begreep dat niet helemaal uit mijn verhaal en was zo enthousiast, dat ik meteen werd ingeschreven. Oeps, no going back now… Eigenlijk was ik wel heel erg blij dat ik op deze manier werd ingeschreven. Ik vraag me namelijk af of ik anders ooit de stap had durven zetten. Pussy dat ik ben. Maar het is gewoon zo heerlijk veilig en rustig in mijn comfortzone.

Zaterdag ben ik de hele dag met mijn MacBook in de weer geweest, iedere keer weer mijn donatie pagina vernieuwen. Heb ik al 5000 euro? Nee, natuurlijk niet. Aan het eind van de dag sloot ik af met 5% van mijn streefbedrag. Helemaal niet slecht natuurlijk (en duizend maal dank aan degene die geld hebben overgemaakt!), maar ik heb nog een lange weg te gaan.. Dus eh… blijf vooral doneren ;-). Ieekkkk, dat ‘bedelen’ bevalt me nog niet helemaal. Gelukkig is het niet voor mezelf.

De hele zondag spendeerde ik brainstormend over acties die ik kan houden om nóg meer geld in te zamelen voor dance4life. Ik heb een aantal ideeën die ik zelf heel leuk vind, dus ga maar alvast sparen ;-)! Natuurlijk was ik gisteren ook nog even bij mijn ouders om vaderdag te spenderen. Het ging niet helemaal zoals het hoorde, in plaats van dat we mijn vader in het zonnetje zetten, stond hij in de regen te barbecuen en aten wij het binnen aan tafel allemaal op. Hahaha. Oeps.

Nog twee weken, dan ga ik op vakantie! Nog twee weken, en dan moet ik 2500 euro hebben opgehaald voor dance4life. OMG.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

31 Reacties

 1. juni 17, 2013 / 12:03

  Alweer op vakantie? Wat heerlijk! (en fijn voor ons ook, je vakantieblogjes zijn altijd zo leuk :p)

  Ik kan me trouwens niet voorstellen dat je het überhaupt zo lang hebt volgehouden zonder Word en Excel? Hoe heb je dat gedaan? :p
  Heel veel succes deze week met het ophalen van je donaties, gaat vast helemaal goed komen :) Fijne week!

 2. juni 17, 2013 / 12:11

  Komt echt helemaal goed! Want vrijdag krijg ik salaris en ga ik doneren….. haha ;-)

 3. Anouk
  juni 17, 2013 / 12:18

  Zodra stufi binnen is ga ik ook doneren :)

 4. juni 17, 2013 / 12:45

  Al 12% Wooohooo!

 5. juni 17, 2013 / 12:52

  Goed bezig meid! :D

 6. juni 17, 2013 / 12:54

  Ik verheug me nu al op je blogposts uit New York! =) Want die €5000 ga je gewoon halen!

 7. juni 17, 2013 / 13:21

  Haha toch wel handig als de knoop door iemand anders wordt door gehakt (bedankt enthousiasteling van dance4life!). Ook ik ga er van uit dat het helemaal goed komt met je inzameling en ik ben benieuwd naar de acties die je in gedachte hebt! :)

 8. Marieke
  juni 17, 2013 / 13:25

  Ik doneer ook nog volgende week als mijn salaris binnen is.
  Ik vind t zo stoer dat dit gewoon gaat doen. :

  Je komt er vast en zeker!

 9. juni 17, 2013 / 13:30

  Ik heb vandaag gedoneerd!! :)

 10. juni 17, 2013 / 13:36

  Wat een week weer :) Kan me voorstellen dat de stap om je zelf in te schrijven voor zo’n marathon en voor het ophalen van sponsorgeld wel groot is. Maar, vragen om sponsorgeld is echt iets anders dan bedelen hoor, dus maak je niet druk ;) Volgens mij ga je er gewoon komen! Oh en vast veel voorpret voor je vakantie gewenst, heerlijk!

 11. juni 17, 2013 / 14:10

  Modern family is echt een leuke serie… En zelf ben ik ook gek van sushi! Mmm…
  Super ook dat je zusje geslaagd is! Het is altijd spannend als je op je uitslag moet wachten. Ik hoop ook dat je snel het nodige bedrag bijeen krijgt zodat je naar New York kan gaan :)

 12. juni 17, 2013 / 14:29

  Hopelijk lukt het je om genoeg geld op te halen! Ik zal in de loop van deze dagen ook een donatie doen :)

 13. juni 17, 2013 / 14:39

  Ik ken dat drukkende gevoel, echt heel irritant. Maar het geeft ook wel een kick als het dan gelukt/voorbij is (oké, na een tandartsbezoek niet echt, trouwens haha). Heel veel succes met de marathon en de weg ernaar toe!

 14. juni 17, 2013 / 14:56

  Je bent goed bezig! Ik zal binnenkort ook even een donatie doen :)

 15. juni 17, 2013 / 15:01

  Ontzettend goed dat je toch ingeschreven bent! En ook wel fijn dat het zo uit je handen is genomen, want altijd maar de voor- en nadelen afwegen vergt zoveel tijd. Volgens mij echt een vrouwending. X

 16. Marije
  juni 17, 2013 / 15:39

  Alweer op vakantie? Als je al die tripjes die je sinds 2011 hebt gemaakt had opgespaard had je die €5000 volgens mij allang bij elkaar.

  • juni 17, 2013 / 20:28

   Denk niet dat ze die had willen missen :D

 17. juni 17, 2013 / 16:19

  Het gaat je vast lukken om dat geld bij elkaar te halen!

  En wat heerlijk dat je alweer op vakantie gaat! Ik ben jaloers! Waar ga je deze keer naartoe?

 18. juni 17, 2013 / 16:57

  Heerlijk dat je weer op vakantie gaat, haha! En dat geld gaat je vast wel lukken, ik zie het lijstje groeien elke keer dat ik langs kom! Nice. Bij de zin ‘Maar het is gewoon zo heerlijk veilig en rustig in mijn comfortzone’ moest ik trouwens wel even lachen, herkenbaarrrr haha. En zonder Excel en Word? Hell no!

 19. juni 17, 2013 / 17:10

  Succes!

 20. juni 17, 2013 / 17:41

  die cola flesjes anne merel zijn briljant ;)

 21. juni 17, 2013 / 20:32

  Die donaties gaan hartstikke goed zo te zien. En als ik het zo lees, krijg je over drie dagen ook nog bakken met geld binnen vanwege de stufi haha. Ik hoop het voor je!

 22. juni 17, 2013 / 21:22

  Oeh lekker op vakantie! Ik wil ook! Ben jaloers. Het zit er helaas niet in.. Doneren gaat al goed! zet m op.

 23. juni 17, 2013 / 22:00

  Leuke diary weer! geniet lekker van je vakantie!

 24. Marloes
  juni 17, 2013 / 23:20

  Waarom organiseer je niet een online kleding/accesoires veiling om geld op te halen?:)

 25. MY
  juni 18, 2013 / 00:19

  Jaaa! Ik ga ook doneren, maar moet nog even op mijn salaris wachten! Superknap dat je het aandurft!

 26. juni 18, 2013 / 09:16

  Zo stoer dat je de marathon gaat lopen! En dat geld komt vast goed :)

 27. Lisette
  juni 19, 2013 / 11:24

  TIP:

  Weet niet of iemand je deze al heeft gegeven, maar misschien is het een idee om de opbrengsten van Shop my closet voor je marathon te gebruiken? De kleding draag je sowieso niet meer, dus je ‘mist’ het geld niet echt.

  Succes in ieder geval!

 28. juni 19, 2013 / 15:21

  Mijn donatie komt er nu eindelijk ook aan haha :D

  Verder was het wel een heerlijke productieve week zo te horen. :D