SUNDAY READING: How to be a Parisian wherever you are

 photo parisian.jpg

Ik hou niet alleen van Parijs, ik kan Parijse vrouwen ook erg bewonderen. Emmanuelle Alt bijvoorbeeld (hoofdredactrice Vogue Paris), ziet er altijd prachtig uit. Ze draagt amper make-up, het lijkt alsof haar haar al jaren niet goed geknipt is en haar kleding lijkt op het eerste gezicht niet veel bijzonders, toch ziet ze er – in mijn ogen – fantastisch uit. Hoe doet ze dat? Ook Garance Doré (woonde slechts een paar jaar in Parijs, maar daar kijken we even niet naar) heeft die ‘je ne sais quoi-look’ en ook haar vind ik prachtig. Toen ik in New York het boek ‘How To Be Parisian wherever you are’ zag liggen kon ik hem dan ook niet laten liggen.

Eindelijk weer een ‘echt’ boek lezen. Als in: niet op mijn iPad, maar een echt boek met een hardcover en een papierencover om de cover te beschermen en pagina’s, echte papieren pagina’s. Romans lees ik net zo lief op mijn iPad mini, maar een boek zoals dit lees ik het liefst ‘echt’, zo beleef ik ze het beste. In bed, met thee, kruidnootjes en omdat ik de sfeer graag écht romantisch maak muziek van Serge Gainsbourg op de achtergrond.

How To Be Parisian is opgedeeld in vijf hoofdstukken, die allemaal weer opgedeeld zijn in kleine hoofdstukjes. We beginnen met “Get the Basics, gaan verder met ‘Own Your Bad Habits’ (over sporten, dingen die lastig zijn om toe te geven en het Parijse snobisme), vervolgens ‘Cultivate Your Allure’ (over stijl), ‘Dare To Love’ (over hoe het met de liefde werkt in Parijs) en tot slot ‘Parisian Tips’ (van zondagse recepten tot The ABC of Cheating). Het leuke vind ik dat alle hoofdstukjes kort zijn en totaal anders, hierdoor verveelt het nooit.

Schrijfsters van het boek zijn Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret en Sophie Mas, vier succesvolle vrouwen uit Parijs. Anne is schrijfster en heeft al een aantal boeken en scripts op haar naam stadn, Audrey schrijft ook scripts en  regisseert nu haar eerste film. Caroline was model, is ambassadeur van Chanel en heeft haar eigen muzieklabel en Sophie Mas is geboren en getogen in Parijs, maar woont nu in LA waar ze haar eigen productiemaatschappij heeft. Kijk van dat soort powervrouwen neem ik natuurlijk graag adviezen aan. Daarnaast schrijven ze ook daadwerkelijk grappig en goed, de onderwerpen zijn herkenbaar maar toch ook weer niet (ik ben nu eenmaal geen Parijse vrouw) en om een lang verhaal kort te maken, ik heb me kostelijk vermaakt tijdens het lezen van dit boek.

Lachen: Ja, veel zal waarschijnlijk helemaal waar zijn, maar ze hebben het af en toe wel een beetje in een karikatuur getrokken en dat is heel grappig.
Huilen: Haha come on, dit is een ‘zelfhulpboek’ over hoe je een Parijse vrouw kunt worden.. Niet echt een tranentrekker dus. Eerder van het lachen (maar dat is ook niet gebeurd).
Irritaties: Geen…
Opvallend: De schrijvers van het boek hebben een Instagramaccount voor het boek gemaakt @howtobeparisian
Aanrader: Als je van Parijs houdt, als je van hilarisch geschreven ‘zelfhulpboeken’ houdt, als je er graag net zo uit wilt zien als een Parijse vrouw (zou ik best willen, maar dat gaat na het lezen van dit boek ook niet lukken.. desalniettemin kan ik hier wel wat van leren).
Hartjes: ?????????? 9/10

How To Be Parisian Wherever you are koop je onder andere bij Bol.com voor €17.49. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

28 Reacties

 1. november 16, 2014 / 17:20

  Oh wauuw. Die gaat op mijn bestellijst bij Bol.

 2. Nina
  november 16, 2014 / 17:35

  Jaaa die komt op mijn verlanglijstje of ik bestel hem zelf!!

 3. november 16, 2014 / 18:03

  Door je enthousiasme wil ik het boek nu ook graag lezen :)

 4. november 16, 2014 / 18:40

  Oeh lijkt me leuk om te lezen :)

 5. november 16, 2014 / 18:41

  Dat boek zou ik wel eens willen lezen! Het gaat op mijn kerstwishlist, hihi.

 6. november 16, 2014 / 18:42

  Klinkt als een erg leuk boek

 7. Bella
  november 16, 2014 / 18:44

  Hmmm….ik vond de plaatjes mooi, maar het boek ging voor mij gevoel veel te lang door met heel veel herhaling. Ik heb de eerste helft gelachen en daarna begon het te irriteren. Of misschien heb ik de afgelopen tijd te veel “stijlbijbels” gelezen en ben ik de “instructies” beu. (Berlin Street Style, Alexa Chung, Inez de la Fressange….allemaal worden ze nog rijker van sommige van onze wens er zo uit te zien als zij ;) ).

 8. november 16, 2014 / 18:46

  Klinkt als een geweldig boek! Ik zou hem ook graag willen lezen, maar helaas moet ik eerst nog vijf Italiaanse boeken lezen voor mijn studie..

 9. november 16, 2014 / 18:48

  Leuk review! Ik ben echt heel benieuwd. Het boek alleen al, oppervlakkig dat ik ben, ziet er super leuk uit.
  Hopelijk zal dit boek mij aan het lezen zetten.

 10. november 16, 2014 / 19:46

  Oh, dit wil ik lezen! Ik vind de cover ook heel mooi!

 11. november 16, 2014 / 19:48

  Fijne review! Lijkt me een fantastisch boek!

 12. november 16, 2014 / 20:04

  Ik ben geïntrigeerd! Lijkt me een leuk boek! :)

 13. november 16, 2014 / 20:14

  Dit boek klinkt als right up my alley! Daar heb ik wel zin in, want ik ben dol op ALLES dat met Parijs te maken heeft.

 14. november 16, 2014 / 20:32

  Ben erg benieuwd naar het boek. Ga het zeker lezen! Weer eentje bij op mijn leeslijst dus!

 15. november 16, 2014 / 21:33

  Wow, dit boek hoort gewoon bij mij!

 16. Ilse
  november 16, 2014 / 21:56

  Ik ben dus al de hele week op zoek naar die leuke cover die jij dus ook hebt. Alleen bol.com heeft niet de goede, zit er serieus over na te denken om hem via amazone te bestellen.
  Genoeg geklaag, het lijkt me echt een errug leuk boek! :)

  • Annemerel
   Auteur
   november 17, 2014 / 07:58

   Je zou ook even naar ABC kunnen bellen hoe de covers er daar uit zien (American Book Center). Ik heb mijn boek gekocht in New York dus ik denk dat ik de US editie heb.. (er is op abc.nl ook een UK editie).

   Dit is de link naar de US editie op ABC
   http://abc.nl/search/detailed.php?isbn=9780385538657&valuta=$

 17. november 16, 2014 / 22:05

  Lijkt me een leuk boek!

 18. november 16, 2014 / 22:29

  Ahhh die wil ik ook! Herkenbaar ook wat je zegt over Parisiennes, soms zo simpel maar dan toch mooi.

 19. Nadia
  november 17, 2014 / 08:11

  Steeds als ik dit boek langs zie komen in je foto’s word ik superbenieuwd!

 20. november 17, 2014 / 08:33

  Die staat op mijn Sint lijstje, lijkt me inderdaad heerlijk vermakelijk. En je krijgt alleen de ‘je ne sais quoi’ als je een tijdje in Parijs woont heb ik me laten vertellen. Toch verhuizen dus! ;-)

 21. november 17, 2014 / 11:03

  lijkt me echt een heel leuk boek, ik ga het ook lezen

 22. november 17, 2014 / 11:21

  haha je kan een boek dat mij helemaal niets lijkt toch leuk laten klinken ;)

 23. november 17, 2014 / 17:07

  Het klinkt wel tof! Ik ben vijf jaar geleden naar Parijs geweest, maar op de één of andere manier is het me niet echt bijgebleven. Ik vind Londen of Berlijn dan veel bruizender.

 24. Suzanne
  november 17, 2014 / 22:14

  Een andere tip is Stuff Parisians Like van Oliver Magny!!!