DIARY: 156

 photo Desktop472.jpg

Mijn eerste echte week na New York. Nu is het echt tijd om terug te gaan naar het echte leven en weer flink aan het werk te gaan. Ik begin mijn week met een dagje werken voor DutchCowboys, vanuit huis. Aan het eind van de dag breng ik een bezoekje aan de supermarkt, eindelijk, dat was hoognodig. Van watjes en afwasmiddel tot groente en fruit, alles was op. De chips en kruidnootjes ook trouwens ;-). ’s Avonds spendeerde ik een avondje op de bank met de nieuwste Kourtney en Khloé take the Hamptons en mijn boek ‘How To Be Parisian’.

Dinsdag had ik een belangrijke afspraak bij Metro. De afspraak was al een paar keer verschoven, dus het werd wel eens tijd. Ik wil er nog niet te veel over zeggen, maar ik kwam super gelukkig het kantoor uitwandelen. Helaas heb ik ergens onderweg koppijn opgelopen en die hoofdpijn veranderd op de terugweg naar Den Haag in een beginnende migraine aanval. Misselijk, buikpijn, mijn schouders… Toch probeer ik het te negeren, koop ik taartjes bij mijn favoriete banketbakker en vier ik met mijn moeder het goede nieuws. Een migrainepil en een uurtje slapen later ben ik gelukkig bijna van alle pijn verlost. Ik werk nog wat verder (vanuit mijn bed) en sluit vroeg mijn ogen.

Want woensdag staat er een dagje DutchCowboys op locatie (Roosendaal) op het programma. Ik heb zoveel zin om Marloes weer te zien, maar helaas ligt die ziek in bed, gelukkig is de rest van de redactie ook hartstikke leuk ;-). Aan het eind van de dag doe ik iets dat ik normaal nooit doe, ik ga al om 17.30u naar huis. Dat had ik beter niet kunnen doen, want ik heb er zoveel langer over gedaan dan normaal. Ondertussen kreeg ik natuurlijk honger en ik had niets bij me en ik wilde koste wat kost niet naar de McDonalds. Ik werd steeds chagrijniger en toen ik eindelijk toe gaf aan iets te eten langs de weg halen, kwam er natuurlijk geen benzinestation meer voorbij. Volgende keer blijf ik wel weer gewoon wat langer en eet ik wat VOORDAT ik naar huis ga, want dit was niets. Uiteindelijk dacht ik thuis, neem even een handje chips en dan heb ik daarna energie om te koken. Jullie begrijpen het misschien al, die zak chips was binnen een kwartier op en van koken is het niet meer gekomen. Heel gezond.

Donderdag werkte ik weer de hele dag thuis voor DutchCowboys, het was veel te lekker weer om heel de dag thuis te zitten, dus besloot ik tussendoor een rondje hard te lopen. Dat ging niet zo lekker als verwacht, maar hé toch weer een paar kilometer hardgelopen. Ik had verwacht dat het lopen na de marathon veel makkelijker zou gaan, omdat ik geen last heb van spierpijn en ook niet van blessures, maar het lijkt wel alsof mijn hele lichaam tegenstribbelt wanneer ik probeer te rennen. Nou ja, ik laat het voorlopig maar even rusten.. hierover stressen heeft alles behalve zin. ’s Avonds kwam de koppijn weer en hard ook, ik moest eigenlijk nog een advertorial schrijven, maar besloot mijn wekker voor de volgende dag lekker vroeg te zetten, zodat ik hem ’s ochtends voor negen uur kon schrijven.

Zo gezegd zo gedaan en vrijdag werd ik dus om 7.00u wakker. Ik begon meteen met het schrijven van de Advertorial (over The Hunger Games, Mockingjay!) en ik kon hem om 8.55u inleveren, gered! Ik weet inmiddels heel goed dat wanneer ik echt hoofdpijn heb, schrijven geen optie is. Dan kan ik beter ’s ochtends vroeg werken. Na de advertorial maakte ik een To-Do-List (waar ik ook nog even die advertorial opzette, zodat ik meteen iets af te strepen had) en ging ik aan het werk. Ik had verwacht dat mijn To-Do-List me tot 18.00u zoet zou houden, maar niets was minder waar. Om 16.00u was ik al zo goed als klaar en had ik tussendoor ook nog de afwas gedaan. Ik keek The Vampire Diaries, deed een work-out en ging ’s avonds met Kim naar de film (Gone Girl, aanrader!) en na de film maakte ik snel nog even mijn Snapshot Diary. Ik sloot mijn eigen alweer voor 0.00u. Dit weekend doe ik nog even rustig aan, in de hoop dat mijn lichaam volgende week net iets beter functioneert.

Zaterdag werd ik rond een uurtje of 8.00u wakker en het eerste dat er door mijn hoofd schoot was ADMINISTRATIEDAG. Ik heb het vervolgens gepresteerd om tot half twaalf niets uit te voeren en daarna pas aan mijn administratie te beginnen. Om 16.00u was ik klaar en dacht ik ‘heb ik daar nou een half jaar tegen op zitten kijken?’. Zo gaan die dingen… Ik vertel je nu alvast dat ik 2014 in januari 2015 af ga hebben en dat ik in 2015 gewoon iedere maand alles bijhoud. Ik moet gewoon een vaste dag in de maand hebben waarop ik alles doe. DAT is de oplossing. Gewoon op de eerste van de maand, ALLES doen. Puik plan, toch? Nu nog even uitvoeren.

’s Avonds at ik bij mijn ouders want mijn broertje en zusje waren er ook (en het traditionele op zondag bij papa en mama eten was dus even verschoven naar zaterdag).

Gisteren had ik een hele vrije dag, als in: ik mocht niet werken. Niet mailen, niet schrijven, niets. Dat beviel erg goed. Ik heb in een dag een boek uitgelezen, ik heb een nieuwe work-out geprobeerd (Ballet Beautiful), heb geshopt met mijn vader, moeder en zusje, ik ben geslaagd, heb ’s avonds voor mezelf gekookt, ging bijna de mist in door toch mijn MacBook te pakken toen ik een mailtje op mijn iPhone zag verschijnen (ik had de notificaties uit moeten zetten!), maar sloot de dag toch nog al lezend af. Heel fijn.

En nu zit ik VOL energie voor een nieuwe week. HAPPY MONDAY!

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. november 17, 2014 / 12:05

  Zo’n vrij dagje ECHT niets doen kan je af en toe zoveel energie geven dat je de week erna extra hard kan werken. Als je het je kan veroorloven, niets mis mee dus :-)

 2. november 17, 2014 / 12:27

  Ik ben heel benieuwd naar je mening over de ballet workout. Ik zit er zelf aan te denken om bij een school workout lessen barre te nemen namelijk. Mooie outfit foto trouwens met je Maje jas!

 3. november 17, 2014 / 12:35

  Altijd fijn om je to-do list helemaal af te werken en dan nog tijd over te hebben!!

 4. november 17, 2014 / 12:36

  Wat vervelend dat die hoofdpijn/migraine steeds terugkomt. Helaas herkenbaar, ik heb nog niets ontdekt waarmee ik het kan voorkomen helaas.. dus als jij ineens de gouden tip hebt hou ik me aanbevolen!

 5. Elvira
  november 17, 2014 / 12:40

  Hahaha ooooh die chips en het vervolgens niet meer koken, herkenbaar!!!

  Heerlijk zo’n werkvrij dagje. Dat probeerde ik ook in te lassen, maar daar is mijn studie het niet mee eens… :-(

 6. november 17, 2014 / 12:43

  Beter, een dagje echt niet werken! Dan heb je in ene zoveel ‘meer’ tijd voor andere dingen!

 7. november 17, 2014 / 12:44

  Heerlijk zo een vrije dag, zeker verdiend als ik die week zo zie!
  Je motiveert me bijna tot mijn administratie doen, bijna… Ik stel het nog even uit!

  Welk lettertype heb je gebruikt om je kast van je administratie 2013 te maken? Ik denk namelijk als ik ook zoiets doe, het misschien leuker is om mijn administratie te doen!

 8. november 17, 2014 / 12:46

  Herken je administratiefrustratie, ik roep het zelf ook al jaren dat ik volgend jaar echt alles direct ga bijhouden…..

 9. november 17, 2014 / 13:01

  Lekker zo’n hele vrije dag! Ik herken het van de administratie, maar meer bij anderen haha want ik heb zelf 2,5 jaar op een administratiekantoor gewerkt als bijbaan :)

 10. november 17, 2014 / 13:06

  Wat heerlijk, een zondag zoals normaal werkend Nederland hem heeft, of in ieder geval zoals ik hem heb: geen werk, alleen maar chillen! :)

 11. november 17, 2014 / 13:13

  Crapzooi dat je zo heftig hoofdpijn hebt. Leuk geschreven weer en heul knap dat je McD hebt overgeslagen ;-)

 12. november 17, 2014 / 13:19

  Lekker, een vrije dag! Ik wil Gone Girl ook nog heel graag zien:-)

 13. november 17, 2014 / 13:26

  Dat klinkt als een erg fijn weekend. Administratie is even een rotklusje, maar het is zo’n fijn gevoel als het weer af is! Je zondag klinkt heerlijk, zo’n dagje niets doen. Lijkt me ook heel gezond.

  Soms kan ik het na een lange werkdag ook echt even niet meer opbrengen om eten te koken. Klinkt heel herkenbaar! Als ik geen man had om voor te koken, zou mijn avondeten vast ook af en toe uit een zak chips bestaan.

 14. november 17, 2014 / 13:33

  Och ja administratie is gewoon verschrikkelijk haha!

 15. november 17, 2014 / 14:02

  Wat heerlijk zo’n dagje niet doen! Knap van je!

 16. november 17, 2014 / 14:58

  Fijn dat je zo energiek de nieuwe week in gaat!

 17. november 17, 2014 / 15:02

  Zo’n dag vrij kan zoveel verschil maken! Benieuwd naar je Metro ontwikkelingen, goed om te lezen dat je weer helemaal positief bent en het hardlopen hebt opgepakt!

 18. Evy
  november 17, 2014 / 16:57

  Waar kijk je Kourtney en Khloé take the Hamptons :) ? IK WIL OOK!

 19. november 17, 2014 / 16:57

  Wat een lekkere zondag! Zo herkenbaar die zak chips haha, oeps

 20. november 17, 2014 / 17:08

  Ooo, ik ken zó het gevoel dat je zonder eten zit en heel chagrijnig wordt! Gelukkig is het goedgekomen, haha.

 21. Kate
  november 17, 2014 / 19:12

  Als je het niet te persoonlijk vindt, zou je een keer wat tips voor ZZP administratie willen geven? Ik heb zelf nog niet echt een goed systeem gevonden en het MOET toch kunnen!

 22. Ilse
  november 17, 2014 / 19:48

  Ik zou zeggen fijne week maar die migraine verpest wel veel. Fijn dat je het ’s avonds pas krijg, naja fijn maar dan kun je overdag nog wat doen. ;)

 23. november 17, 2014 / 19:58

  Wat een leuke foto’s!

 24. Marianne
  november 17, 2014 / 21:34

  Verstandig om een dagje niets te doen. Je lichaam geeft het al aan door de hoofdpijn en tegenstribbelen bij je favo hardlooprondjes. Je werkt hartstikke hard en daar hoort ook zo nu en dan eens een rustdagje bij. Fijne week!

 25. november 18, 2014 / 10:49

  Wat vervelend dat het hardlopen op dit moment niet zo lekker gaat, maar dat gaat vast helemaal goed komen! Wat slim om een dag in te plannen waarop je helemaal niks mag doen omtrent je blog en werk, dat geeft volgens mij echt heel veel rust