SUMMER READING: Uganda Be Kidding Me

 photo t8ze.jpg

Na het boek waar ik vorige week over schreef (Me Before You) kon ik twee dagen even helemaal geen boek meer lezen. Het enige dat ik gedaan heb is de laatste 100 pagina’s van Me Before You over en over lezen. De laatste keer dat ik dat gedaan heb was toen ik Harry Potter and the Deathly Hallows uit had en ik Snape’s Story maar bleef lezen. Het was mijn moeder die op een gegeven moment zei “Annemerel, ga NU een gezelliger boek lezen want nu weet je wel wat er in stond”. Ok mam, je hebt gelijk. Omdat ik niet weer voor een verrassing wilde komen te staan, ben ik maar voor een boek gegaan waarvan ik zeker wist dat het niet dramatisch zou zijn, ik ging voor een boek van de Amerikaanse comédienne en talkshow host Chelsea Handler.

Misschien ken je Chelsea wel, ze heeft een talkshow op E! Entertainment, Chelsea Lately. Ik kijk de show niet, maar heb tijdens Keeping up with the Kardashians-marathons op E! onvoorstelbaar  vaak reclames van de show voorbij zien komen en daarin was Chelsea best grappig. Haar boek stond toen ik het downloadde in de New York Times bestsellers list, dus ik dacht, laat ik het eens proberen.

En het deed zijn werk. Ik werd er een stuk vrolijker van.

Uganda Be Kidding Me speelt zich niet – zoals je misschien zou verwachten – in Oeganda af. Wel reist Chelsea voor een groot gedeelte van het boek door Afrika, Zuid-Afrika en Botswana om precies te zijn. Het boek bestaat uit hilarische reisverslagen. Van haar safaritochten in Afrika, tot skitripjes (die uitliepen op helikopters en ziekenhuisbezoeken) in Zwitserland. Chelsea neemt je mee tijdens in vakantie op de Bahamas waar ze een klein ongelukje met haar darmen heeft (girl, we’ve all been there! At least I have!) en vertelt over haar trip naar Montenegro (waarvan ze dacht dat het Mount a Negro heette).

Naast haar reisverslagen geeft Chelsea tussendoor ook een aantal reistips waar je vast en zeker wat aan hebt. Ik zal de meest informatieve met je delen:

“If you are a drinker, always use a pseudonym when booking hotels. None of us ever really know what kind of mess we’re going to leave behind, and there’s no sense in getting banned from a resort you respect.”

“It is possible to chip your tooth while eating gummy bears when a plane is landing.”

“If you are traveling with a male companion for the first time, always bring your phone to the bathroom. If you go to the bathroom and happen to have an explosion, you can always blame it on a funny ringtone.”

Chelsea is grappig, vooral omdat ze zichzelf niet zo serieus neemt en af en toe net zo dom uit de hoek komt als Jessica Simpson tien jaar geleden in haar Reality Show Newlyweds. Waarschijnlijk is een groot gedeelte van haar dommigheid gespeeld, maar dat maakt het voor mij niet minder grappig.

Dit was voor mij het perfecte boek op het perfecte moment. Veel slimmer word je er niet van, maar het doet zeker zijn werk.

Lachen: YES, I did.
Huilen: Thank god, NO!
Irritaties: Het boek had zich wat mij betreft best iets minder lang in Afrika mogen afspelen, de andere hoofdstukken waren beknopter en daardoor grappiger beschreven.
Opvallend: Het boek speelt zich niet af in Oeganda.
Aanrader: Als je zin hebt in een makkelijk boek waarbij lachen vrijwel gegarandeerd is.
Hartjes: ?????????? 8/10 (ik zou ook negen hartjes kunnen geven, maar die geef ik eigenlijk al veel te vaak en de hartjes moeten natuurlijk wel hun waarde behouden!)

Je koopt Uganda Be Kidding Me van Chelsea Handler voor €23,99 bij Bol.com.

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. augustus 3, 2014 / 19:03

  “If you are traveling with a male companion for the first time, always bring your phone to the bathroom. If you go to the bathroom and happen to have an explosion, you can always blame it on a funny ringtone.”

  XD

 2. augustus 3, 2014 / 19:27

  Ah helemaal herkenbaar dat stukje over HP and the Deathly Hallows, haha! Toen ik dat had gelezen kon ik echt een halve dag alleen nog maar voor me uitstaren joh :’) Anyways, dit boek klinkt heel fijn voor op zo’n moment! :D

 3. Eveline
  augustus 3, 2014 / 20:45

  Heb je Seriously… I’m Kidding van Ellen Degeneres al eens gelezen? Grappigste boek ever! Het is geen verhaal, maar het zijn juist superleuke korte stukjes. Echt een aanrader als je wilt huilen van het lachen :)

 4. augustus 3, 2014 / 21:17

  Ah ik was hier zo benieuwd naar omdat ik binnenkort zelf naar Uganda ga! Beetje een tegenvaller dat het daar niet afspeelt dus maar ik wil het nog steeds lezen :)

 5. augustus 3, 2014 / 22:27

  Een titel die bijna nergens op slaat, heerlijk. Klinkt als een vermakelijk boek! Aan de prijs is wel weer te zien dat de opzet vrij commercieel is, maar goed. Wat erg trouwens dat je de laatste pagina’s van Me Before You gewoon opnieuw bleef lezen haha! Dat heb ik eerlijk gezegd nog nooit gedaan (want tijdverspilling…).

 6. augustus 4, 2014 / 14:33

  Lijkt me een leuk luchtig boek. Misschien ideaal om te lezen als ik de kronieken van de onderwereld uit heb :)..

 7. augustus 4, 2014 / 22:43

  Klinkt leuk! :D ik heb al een heel lijstje met to-read boeken door jouw Summer Reading, dus misschien wordt het tijd om eens daadwerkelijk te gaan lezen, haha.

 8. augustus 6, 2014 / 17:32

  Ik ben benieuwd! Toegevoegd aan de to-read lijst ;)