DIARY: 143

 photo Desktop62.jpg

Terwijl ik dit schrijf, op zondagavond om 18.30u, ben ik moe. Ik denk, ik waarschuw maar alvast even, want ik kan me heel goed voorstellen dat het iets van effect gaat hebben op mijn diary (dat kan zijn in spel/grammaticafout of in gewoon een doooodelijk saai stuk). Waarom ik zo moe ben? Ik snap het zelf ook niet helemaal, maar ik denk dat afgelopen week er iets mee te maken gehad zal hebben.

Mijn week begon – net als bij veel anderen – vrij nat. Wat een pestpokkeweer was het maandag! Toen ik in de auto stapte viel het nog wel mee, maar toen ik om half negen het station uitliep met mijn paraplu boven mijn hoofd viel het alles behalve mee. Ik had schoenen met gaatjes in (Flyknits) en mijn voeten waren na drie stappen al doorweekt. Lekker begin van de dag. De trams waren natuurlijk overvol en met een paar natte paraplu’s tegen me aan was ook mijn broek en rug doorweekt. De laatste 300 meter lopen naar kantoor was de doodsteek, de rest van de dag was ik door en door nat. Gelukkig klaarde het ’s middags op en kwam ik droog over op de terugweg. Of eh… nou ja. Nu was het zo warm dat mijn rug vol met zweet stond. Het is ook altijd wat ;-). #klagen.

Dinsdag had ik weer een hele dag met verhuizen en Ikea-bouwpakketten op de planning staan. Gelukkig was ik niet alleen, Esther was er om me te helpen. Thank God, want alleen had ik het echt niet gekund. Ik vind het zo leuk om te zien dat mijn huisje steeds meer op een plek waar je in zou kunnen leven gaat lijken en tot nu toe ben ik best blij met het resultaat. Maar mijn spullen staan er nog niet in, dus ik kan er eigenlijk nog weinig over zeggen ;-). Om ons harde werken te belonen trakteerde ik Esther en mezelf op McDonalds, een uur later zat ik bij mijn ouders aan tafel. Oeps. Maar mijn bord at ik netjes leeg (het was dan ook erg lekker, BBQ).

De volgende dag ging mijn wekker al weer vroeg (lees: 6.00u) voor een dagje Girlscene. Ik klaag de laatste tijd vaak dat opstaan de laatste tijd zo moeilijk gaat, in vergelijking met een paar maanden geleden. Maar eigenlijk weet ik wel waar dat aan ligt, ik ga ook veel later slapen. Vaak sluit ik mijn ogen niet voor twaalven en ja dan is een wekker zes uur later best heftig, ik was dan ook niet al te blij toen de wekker ging.

’s Avonds had ik een date met Athena, mijn London-Host van een paar maanden geleden. Ze loopt sinds kort in Amsterdam stage bij een groot PR Bureau en heeft ondertussen als missie om alle hotspots van Amsterdam te ontdekken. We besloten samen naar Billy Thais te gaan, een Thais restaurant op de Prinsengracht vlak achter de Girlscene HQ. Het eten was erg lekker, de prijs viel een klein beetje tegen. Als toetje trakteerde ik op ijsjes van Yscuypje en toen was het voor mij al weer tijd om naar huis te gaan.

Want ook donderdag ging bij mij de wekker al weer vroeg, ik bracht weer een bezoekje aan Ikea, dit keer samen met Roos. Ik shopte weer voor een astronomisch hoog bedrag, evenals Roos, die net als ik  het ouderlijk huis gaat verlaten. ’s Middags hebben we mijn appartement verder ingericht en heb ik een paar blogjes geschreven.

Vrijdag begon ik mijn dag bij de supermarkt, mijn moeder heeft last van haar rug, mijn vader heeft zijn enkel geblesseerd met hardlopen. Beiden zijn ze op dit moment dus een beetje waardeloos, vandaar dat ik in charge was van de boodschappen. Wel samen met mijn moeder hoor, want als ik alleen ga koop ik allemaal onzin. Zo’n klein kind ben ik wel. Vervolgens naar het Gemeenteloket om mijn parkeervergunning te regelen (ik heb hem YES!) en daarna door naar mijn oma die ik al veel te lang niet gezien had. ’s Middags wilde ik eigenlijk aan het werk in mijn studio, maar in plaats daarvan ben ik creatief met verf en kwast aan de slag gegaan. ’s Avonds liep ik een super snelle 10K, iets te laat op de avond, waardoor ik daarna lag te stuiteren in bed.

Gisteren (zaterdag dus) stond er weer een dagje klussen op het programma. Ik begon met schrijven, ging vervolgens verder richting Den Haag Centrum voor de opening van JD Sports en was van plan om daarna direct door naar mijn studio te gaan. Helaas, helaas werd ik een klein beetje opgehouden in de stad. ZARA, H&M, COS, Mango, de Bijenkorf, Xenos, ik heb ze allemaal van binnen bekeken en bij Xenos, de Bijenkorf en H&M kwam ik zelfs met tasjes naar buiten. Oeps. De rest van de middag wel nog wat kunnen doen in mijn studio, vervolgens weer naar mijn ouders gereden om de eerste dozen te halen samen met mijn zusje. Dat is nogal een dingetje want mijn straat is dus opgebroken en dat betekent een hele hoop gesleep, not fun. ’s Avonds ging ik netjes om 22.00u naar bed, want er stond een lange duurloop op het programma zondag.

Zondag, dat is vandaag dus. Mijn wekker ging om 6.00u. Ik wilde gillen, deed het niet, maar draaide me toch nog een keer om. Om 6.09u ging mijn wekker nogmaals en om 6.18u weer. Om 6.30u kon ik er eindelijk uitkomen, een half uur later stond ik na een bakje havermout buiten. Hoe het precies ging vertel ik jullie woensdag, maar ik kan je wel alvast vertellen dat ik ruim twee uur later kapot thuis kwam. Zo kapot dat ik amper nog een stap kon zetten en alleen maar schreeuwde om Cola (je bent een Drama Queen of je bent het niet). Helaas stond er een half uur later een bezoek aan Ikea gepland, dus even relaxen zat er niet. Snel nog een keer ontbeten, gedoucht en vervolgens in de auto gesprongen, of beter gezegd.. gekropen.

Ikea ken ik inmiddels iets te goed en als het alleen voor mezelf geweest zou zijn, zou ik ook niet gegaan zijn. Maar mijn zusje is dus ook aan het verhuizen en wilde ook haar spullen kopen. Aangezien mijn ouders dus allebei niet echt mobiel zijn, was ik de sjaak. Na vier uur Ikea waren we eindelijk klaar en kon ik naar huis. Maar niet voor lang, want ’s middags stond er weer een bezoek aan mijn oma en een bezoek aan mijn studio met mijn ouders gepland. En dat jongens en meisjes, is dus de reden dat ik zo moe ben. Ik ging kapot tijdens dat rennen vanmorgen, volledig mijn eigen schuld, maar écht als het aan mij had gelegen had ik de hele dag met mijn voetjes in de lucht gelegen, helaas had mijn agenda andere plannen.

Voor vandaag staat er alleen nog een BBQ met mijn ouders gepland, daarna duik ik direct mijn bed in. Ik hoop dat dat rond een uurtje of 20.15u zal zijn, het lijkt me wel eens lekker om negen uur te slapen, dat is namelijk echt lang geleden. Maar geloof mij, als ik straks in bed lig, lig ik weer te stuiteren. Maar ik kan mijn rust goed gebruiken want aankomende week wordt ook weer spannend, dit is namelijk de week dat ik daadwerkelijk in mijn studio ga wonen. Eindelijk.

Liefs,
Annemerel

Delen:

27 Reacties

 1. augustus 4, 2014 / 12:15

  Wat een heftig druk weekje zeg! Verhuizen vreet altijd energie en hoewel het shoppen bij Ikea super leuk is vind ik het afrekenen van die grote bedragen altijd verschrikkelijk. Je huisje ziet er echt super leuk uit, ik ben benieuwd hoe het er straks helemaal uit gaat zien als het af is! Veel geluk alvast in je eigen plekje.

 2. augustus 4, 2014 / 12:31

  Wauw, heftige week. Wel goed dat je er toch een duurloopt uit hebt weten te persen! Spannend dat je deze week echt in je studio gaat wonen :)

 3. Anna
  augustus 4, 2014 / 12:33

  Spannend dat je er bijna in gaat! Het ziet er al mooi uit. Leuk om over je verhuizing te lezen, ik ga over 2 weekjes ook. Fijne week!

 4. augustus 4, 2014 / 12:45

  Wat leuk dat je deze week in je studio gaat! Ik ben zo benieuwd hoe het eruit ziet :)

  En ik word altijd helemaal enthousiast van je hardloopverhalen, zelf strompel ik nog steeds een 2,5 km maximaal, vanwege mijn blessure die niet heel erg over lijkt te gaan..

 5. augustus 4, 2014 / 12:47

  Wat leuk dat jullie allebei een eigen plekje hebben gevonden! Zal wel stil worden bij je ouders thuis! :)

 6. augustus 4, 2014 / 12:48

  Ik snap heel goed dat je zo moe bent. Veel werken, hardlopen, een sociaal leven en ook nog eens verhuizen kan ietwat te veel van het goede zijn! Leuk dat je komende week écht gaat verhuizen! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat bevallen :)

 7. augustus 4, 2014 / 13:23

  Wat een leuke diary weer !

 8. Nadia
  augustus 4, 2014 / 13:36

  Oooh, ik word altijd al moe als ik naar je diaries kijk, wat heb je het weer druk! Leuk dat je in je studio gaat wonen, al met al toch wel snel gegaan he!

 9. augustus 4, 2014 / 13:49

  Ik snap heel goed dat je moe bent, mijn weken waren ook echt killing toen ik op mijzelf ging. En daarnaast loop je ook nog hard en heb je een druk sociaal leven!

  Denk ook aan jezelf, loop jezelf niet voorbij.

 10. augustus 4, 2014 / 14:14

  Dat ziet er weer uit als een druk, maar heerlijk weekje! Fijn dat je deze week echt-echt-echt op ‘weer terug op jezelf’ gaat, en wat leuk dat je zusje ook het ouderlijk huis verlaat.. arme papa en mama, zal wel stil zijn nu in huis zonder twee van die hyperactieve meiden ;)

 11. augustus 4, 2014 / 14:30

  Verhuizen is toch altijd zo’n gedoe.. Heb het ondertussen al 4maal gedaan (Wow wat veel :p). Ook verschiet ik telkens nog van hoe voor de kleine zaken je toch nog een grote rekening krijgt bij ikea..

 12. augustus 4, 2014 / 14:40

  Lekker druk weer zoals altijd haha. Ik neem me ook altijd voor om op tijd naar bed te gaan maar als het dan eenmaal zover is dan lig ik er ook pas rond 12 uur in ofzo…

 13. augustus 4, 2014 / 14:55

  Nou, ik snap wel dat je moe bent ja, dat was wel een heftig weekje zo. Ik heb nog even genoten van mijn gloriemoment bovenaan het leaderboard op Nike+ maar dat was, zoals je voorspelde, HEEL snel voorbij haha.

  Ach ja, ik heb de foto voor het nageslacht. Ik ben heel erg benieuwd naar je verhaal over je duurloop!

 14. Meghan
  augustus 4, 2014 / 14:55

  Je studio wordt echt heel erg mooi!
  Ben ook super benieuwd naar de inrichting van je zusje! Ik hoop op wat snapshots..

 15. augustus 4, 2014 / 15:31

  Leuke recap weer. Druk druk weer! Ik blijf vroeg opstaan ook lastig vinden. Wie wil er nu al om negen uur in bed kruipen eh? Maar ’s morgens doet dat dan natuurlijk wel pijn…

 16. ilse
  augustus 4, 2014 / 16:07

  Wil je anders ruilen? Mijn afgelopen week bestond vooral uit relaxen, klusjes doen voor mijn vader en heel veel boeken lezen. Onee, ik denk dat je het niet wil want dan mag je deze week nog een keer gaan verhuizen en naar de ikea toe! ^^

 17. augustus 4, 2014 / 16:51

  Wat een drukte zeg!

 18. Merel
  augustus 4, 2014 / 17:05

  Wat ontzettend leuk, die tijdschriften als tafeltje!

 19. Manon
  augustus 4, 2014 / 17:59

  Super leuk die foto’s en blogs over je nieuwe huisje! Ben heel benieuwd hoe het eruit ziet als het straks helemaal je eigen plekje is. Succes nog eventjes ;)

 20. Juliet
  augustus 4, 2014 / 19:04

  Tussen het harde werken door moet je ook je rust pakken Annemerel..

  Eh ohja: stiekem vind ik dit èèn van de leukste diary’s!!!

 21. augustus 4, 2014 / 22:01

  Mijn hemel, heb jij stiekem meer uren in je dag dan de rest van de wereld?

 22. augustus 4, 2014 / 22:14

  Veel plezier met je nieuwe plekje, op naar mooie herinneringen maken :)
  Ik snap best dat je moe bent van zo’n bezige week, tijd om lekker te gaan genieten. Ben benieuwd hoe je duurloop is gegaan.

 23. Berber
  augustus 4, 2014 / 22:16

  Drukke week, lijkt me een heerlijk vooruitzicht om eindelijk je studio te betrekken.

 24. augustus 5, 2014 / 10:49

  Zondag klinkt wel echt als een gekkenhuis, haha. Maar het lijkt me eerlijk gezegd wel erg leuk om zo bezig te zijn in je studio, het wordt ook echt mooi! Alleen nu al je spullen er nog in natuurlijk… Bijna zonde van het resultaat, haha. Beterschap voor je ouders trouwens!

 25. Suuz
  augustus 5, 2014 / 14:05

  Wooww wat een mega drukke week zeg! veel leuke dingen natuurlijk! maar het vreet energie, vooral een verhuizing! dan begrijp ik wel dat je echt moe bent..! hopelijk snel je eigen paleisje helemaal in orde dan kun je wat meer tot rust komen en genieten!!! het ziet er in ieder geval prachtig uit!!!

 26. augustus 5, 2014 / 23:51

  Heel veel respect voor hoe je het allemaal combineert.