SUMMER READING: De Vraagprijs (#7)

Photobucket

Sophie Kinsella. De eerste Shopaholic boeken vond ik werkelijk waar fantastisch. Het boek “Hou je mond” heb ik van begin tot eind schaterlachend uitgelezen. Maar er waren ook boeken waar ik niet doorheen kwam omdat ik het hoofdpersonage zo ontzettend DOM vond. “The Undomestic Goddess” is daar een goed voorbeeld van. Ik weet niet hoe het boek in het Nederlands, maar mijn God.. bij iedere beslissing die ze nam dacht ik “OMG, stop it, NU!” en dat kreeg ik bij de Shopaholic-boeken ook steeds vaker, maar dankzij mijn liefde voor de eerste delen nam ik het maar voor lief.

Goed, waarom heb ik het over Sophie Kinsella? De Vraagprijs, het boek dat ik afgelopen week las is geschreven door Madeleine Wickham, oftewel.. Sophie Kinsella. Het boek komt al uit 1996 en werd door The House of Books opnieuw uitgegeven.

Het is mijn eerste “Wickham” en er is een groot en duidelijk verschil tussen “Kinsella’s” en “Wickham’s”. Kinsella’s worden geschreven vanuit één personage, in Wickham’s, of nou ja in ieder geval in DEZE Wickham is er een alwetend persoon die zo’n tien verschillende personages afwisselend volgt. Het positieve hiervan is dat je je niet 300 bladzijden lang hoeft te irriteren aan één en dezelfde persoon. Het nadeel hiervan is wel dat je een stuk minder goed kunt meeleven met een persoon, wat de fijne Kinsella boeken juist zo leuk maakt.

Maar goed, wat vond ik nu eigenlijk van De Vraagprijs? Nou een heerlijke chicklit. Niet eentje die mijn leven verandert (maar serieus, hoeveel checklits doen dit wel?), maar wel eentje waar je steeds dieper in komt te zitten. Een heerlijke zwembad-read.

Je koopt De Vraagprijs van Madeleine Wickham onder andere bij Bol.com voor 17,95.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

15 Reacties

 1. juli 8, 2012 / 17:03

  Klinkt als een leuk boek!

 2. Lotte
  juli 8, 2012 / 17:11

  The Undomestic Goddess is Aanpakken in het Nederlands.
  Toevallig was ik er een week geleden aan begonnen, maar ik vind het inderdaad ook een enorm irritant boek.

 3. juli 8, 2012 / 17:28

  Wat leuk, ik ben er echt nét in begonnen! Doorlezen dus. x

 4. juli 8, 2012 / 17:32

  Haha ik snap precies wat je bedoelt, maar heb dat bij alle Kinsella boeken… je denkt steeds: doe het niet, doe het NIET. En precies dat wat ze niet moesten doen doen ze juist wel… Maar dat is af en toe ook wel grappig.

  Toevallig heb ik ook nog een boek van Madeleine Wickham liggen :) Ben benieuwd!

 5. juli 8, 2012 / 17:32

  Ooh, ik heb deze in mijn e-reader staan! Nadat ik mijn huidige boek uit heb, ga ik me eraan wagen.

 6. juli 8, 2012 / 17:33

  Ik vind eigenlijk alle van Sophie Kinsella leuk. Je, ze zijn soms wat dom, maar ik vind het niet storend. De eerste drie van shopaholic en hou je mond zijn mijn favorieten. Ik heb ook die gelezen onder de naam van Wickham, maar die vind ik een stuk minder.

 7. Jessica
  juli 8, 2012 / 17:41

  Ik ben dol op de boeken van Sophie Kinsella. Pas las ik “Mag ik je nummer even?” en die kan ik je wel aanraden.
  De boeken die ze onder de naam M. Wickham schrijft, vind ik zelf minder goed. Ik weet niet precies waarom, misschien omdat die eerder romans als chicklits zijn.

 8. juli 8, 2012 / 18:30

  ze is echt een leuke schrijfster heb al een paar boeken klaar staan voor de vakantie

 9. juli 8, 2012 / 19:36

  Sophie Kinsella heeft sowieso wel leuke boeken, ik vraag me nog steeds af hoe ze ooit op het idee van haar shopaholic boek is gekomen.. hoe verzin je het. :p

 10. juli 8, 2012 / 20:14

  Haha, grappig, dat wist ik niet!
  Ik houd van Madeleine Wickham, maar Sophie Kinsella sprak mij nooit zo aan!
  Geinig om te weten dat dat dus eigenlijk dezelfde persoon is!

 11. juli 8, 2012 / 21:13

  Dit klinkt heel spannend, aangezien ik nu nog steeds geen idee heb waar het boek over gaat haha!

 12. juli 8, 2012 / 22:11

  Het boek waar je het in het begin over hebt is Aanpakken, een van de mindere boeken die ze heeft geschreven inderdaad. De vraagprijs is het enige boek dat nog ontbreekt van Sophie Kinsella/Madeleine Wickham in mijn boekenkast!

 13. juli 9, 2012 / 11:32

  Stomme vraag maar, waar gaat het boek nou precies over?

 14. juli 9, 2012 / 12:01

  Klinkt leuk hoor! Ikvind de boeken van haar altijd erg leuk om te lezen :)

 15. Lotte
  juli 9, 2012 / 19:17

  “Mag ik je nummer even?” van Sophie Kinsella is inderdaad ook een aanrader!