HELWEEK: #7

 photo Desktop875.jpg

Zo, dat was helweek… ik vond het ‘hel’ aspect best wel meevallen, maar ik heb een aantal van Erik Bertrand Larssen’s regels dan ook laten varen. Ik bedoel, een nacht overslaan? Hell no.

De zevende dag is een wekker om vijf uur nog steeds erg vroeg. Dit keer doe ik het anders dan andere dagen, omdat ik vandaag langer wil lopen dan tien kilometer wil ik van te voren goed ontbijten. Als de wekker gaat blijf ik nog even vijf minuten liggen en als ik er na vijf minuten uitga merk ik dat dat ineens een stuk makkelijker gaat. Omdat ik mezelf zes dagen lang die paar minuutjes na de wekker niet gegund heb, voelen die vijf minuten nu als verwennerij. Ik ontbijt met een bananenpannenkoek en maak me klaar om te gaan rennen. De hele ochtend heb ik helaas last van mijn buik en ik neem zelfs een imodium (diarreeremmer) zodat ik er tijdens het lopen geen last van heb.

Helaas heb ik dat wel. Op het programma stond eigenlijk dertig kilometer omdat ik de Helweek echt met een knaller wil afsluiten. Maar na tien kilometer draai ik toch maar om, mijn buik houdt me tegen. Ik weet niet of je wel eens met buikpijn hebt hardgelopen, maar als je buik niet in orde is, is hardlopen echt een uitdaging. Ik vind het heel raar dat ik zoveel last van mijn darmen heb want normaliter werkt een imodium (die ik eigenlijk alleen met wedstrijden slik) echt fantastisch. Nu dus niet.

Als ik om acht uur thuis kom van mijn twintig kilometer rondje stap ik snel onder de douche en ga ik weer aan het werk. Eigenlijk hoef je niet te werken op zondag, maar ik zit in de flow en schrijf alvast een blogje dat voor de volgende dag op de planning staat. Om half elf rij ik naar mijn ouders voor een zondagsontbijt met de familie. Dit is mijn derde ontbijt van de dag. Ik heb na het hardlopen nog twee rijstwafels met avocado en zalm op en nu ga ik dus weer ontbijten. Gelukkig heb ik er tijdens het hardlopen genoeg afgelopen, het verklaart mijn honger denk ik ook.

Wanneer ik om 14.00u thuis kom lees ik een boek, maar ik kom niet ver… om half drie val ik in slaap en ik word pas om 19.00u weer wakker, met honger. Ik bestel een hamburger en frietjes (een BLT Lady Burger, maar damn die was gewoon mega groot, ik vraag me af hoe groot de Big Burger is!). Ik kijk mijn stukken voor Metro nog een keer door en stuur vervolgens alles door naar Metro. En nu is het negen uur en schrijf ik dit stukje..

Je leven in perspectief

Op de zondag, de laatste week van de Helweek, is het tijd om je leven in perspectief te zetten. Laten we beginnen met alle regels van de Helweek en of ik me er aan gehouden heb en wat ik er van vond.

– Start maandagochtend om vijf uur en stop zondagavond om tien uur (yes, dat was niet zo lastig)
– Sta elke ochtend om vijf uur op (heb ik gedaan en hoewel het niet heel makkelijk was, is opstaan dat nooit)
– Ga elke avond om tien uur naar bed (Als je om 5.00u opstaat wil je niets liever.. althans, maandag kon ik pas heel laat slapen!)
– Werk de hele week extreem hard. Wees gefocust, bewust en plichtsgetrouw (Ik heb heel hard gewerkt, ik was niet ieder moment gefocust, maar ik heb wel mijn best gedaan!)
– Blijf trouw aan je plan (als ik deze blog afrond heb ik alles van mijn to-do-list gedaan deze week!)
– Wees je te allen tijde bewust van je modus en focus (te allen tijde is een groot woord, maar ik ben me er wel van bewust geweest)
– Weest je bewust van de verschillende rollen die je in de loop van een dag vervult en vervul ze met glans (Ja, heb ik gedaan!)
– Probeer de hele tijd blij, positief en oplossingsgericht te zijn (Af en toe was ik pessimistisch en dan zei ik, oh nee, ik moet deze week echt positief zijn, het komt allemaal goed! Om vervolgens heel hard om mezelf te lachen)
– Wees daadkrachtig en proactief (done)
– Neem weloverwogen, kwalitatieve rust (iedere dag om 22.00u naar bed was zeer weloverwogen)
– Besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk (ik heb iedere dag make-up op gehad en heb geen een dag in pyjama gewerkt)
– Laat alle privéaangelegenheden wachten tot de avond (was lastig omdat privé en zaken bij mij door elkaar lopen)
– Gebruik geen sociale media onder werktijd (Ook dit was lastig omdat social media een onderdeel van mijn werk is, maar ik ben wel een stuk bewuster omgegaan met social media, tijdens het schrijven van mijn stukken probeerde ik mijn iPhone zo veel mogelijk los te laten, dat ging aan het eind van de week al een stuk beter omdat ik me er steeds bewuster van werd)
– Beperk praatjes met collega’s tot een minimum (ik heb geen collega’s, alleen op maandag had ik collega’s en dat was vrij lastig. Het eerste half uur ging goed maar als iedereen tegen jou praat wat moet je dan doen?)
– Train minstens één keer per dag, het liefst ‘s ochtends (Jaaaa met glans gehaald, 76 kilometer stonden er deze week op de teller!)
– Eet de hele week uitsluitend gezond (Hmmm ik heb gezond gegeten, maar ik heb net ook gewoon een hamburger met frietjes op en toen ik gisteren ging lunchen heb ik ook gewoon een glas wijn gedronken!)
– Laat de TV uit (ik heb geen series gekeken, geen TV, helemaal niets! Op het moment dat ik niet aan het werk was heb ik gelezen, voor de Summer Reading!)

De belangrijkste lessen die ik tijdens de Helweek geleerd heb is dat om 5.00u opstaan echt niet zo heftig is als het lijkt, de uren die je er voor terug krijgt zijn super waardevol, zeker als je het druk hebt. Ik heb onwijs veel gedaan gekregen de afgelopen dagen. Ik ben eigenlijk maar drie dagen heel moe geweest. Dinsdag, toen ik de hele dag binnen zat achter mijn bureau, op een gegeven moment moest ik echt naar buiten om niet in slaap te vallen. Donderdag, toen ik de hele dag dacht aan het feit dat ik ’s avonds niet mocht slapen, op het moment dat ik dat idee liet varen had ik ineens weer energie voor tien (the mind is a funny thing!) en vandaag, na die 20 kilometer hardlopen met buikpijn (logisch dat ik daar onwijs vermoeid van raakte).

Een andere belangrijke les is dat ik me door social media echt heel snel laat afleiden, dat wist ik natuurlijk wel, maar ik wist eerst niet dat het zo’n probleem was. Nu ik me er deze week een stuk bewuster van was, merkte ik pas hoeveel ik gedaan kreeg op het moment dat ik mijn iPhone negeerde. Ik ga de regel instellen dat ik pas op mijn iPhone mag kijken op het moment dat ik een blog, een hoofdstuk, of artikel af heb, niet meer halverwege. Als ik het halverwege doe, dan doe ik dat omdat ik vast zit in een verhaal. Maar als ik op social media ga kijken, helpt dat de situatie absoluut niet. Proberen niet meer te doen dus.

Ik ben geen veranderd mens na de helweek, maar ik had dat ook niet verwacht. Ik ben wel een stuk rustiger, omdat ik een aantal zaken geregeld heb waar ik al een tijdje mee rondliep en die echt snel gedaan moesten worden (facturen, moeilijke (zakelijke) gesprekken, zaken met de gemeente). Ik ben een week lang super productief geweest en dat voelt goed. Vandaag was ik een stuk minder productief omdat ik amper iets op mijn to-do-list had staan en ik was vrij moe, maar nu ik mijn Metro stukken heb opgestuurd en dit blogje schrijf voel ik me toch weer een stuk beter. Ik hou er van om productief te zijn, dat maakt me gelukkig. Ik ben niet iemand die een beetje rondhangt en niets uitvoert, dat wil ik best doen, maar dan wel met een goede vriendin, niet in mijn eentje.. dat vind ik zonde van mijn tijd. En tijd, dat is kostbaar en heel veel waard.

Goed, dit was mijn laatste helweek update, ik vond het super leerzaam om te doen! Aanstaande donderdag komt de vlog online en wellicht schrijf ik over een paar weken een update, of ik alles dat ik tijdens de Heelweek geleerd heb nog steeds toe pas en of ik nog steeds zo productief ben. We’ll see!

Liefs,
Annemerel

Delen:

30 Reacties

 1. juni 15, 2015 / 12:04

  Of je er nou wat aan overhoudt of niet op de lange termijn, deze week ben je in ieder geval super productief geweest (en heb je dus blijkbaar klusjes gedaan waar je al lang tegen op zat te hikken). Well done!

 2. juni 15, 2015 / 12:05

  Leuke recap zo! Ik vind dat je het goed hebt volgehouden; zelf heb ik het boek ook gelezen en ik ga het voor mezelf nog wat strenger insteken (wel de nacht doorhalen bijvoorbeeld) als ik op de 29e begin, maar het is natuurlijk heel fijn dat jij er toch dingen hebt uitgehaald en dat je zo lekker productief en sportief bent bezig geweest! Ik ben benieuwd wat je er over een paar weken nog aan over hebt gehouden!

 3. juni 15, 2015 / 12:09

  Woeeee you did it, al had ik niets anders verwacht! Super super knap dat je iedere dag om 5 uur je bed uit bent komen rollen, 76 km gelopen hebt en heel je to-do list ook nog eens wist af te werken. PROUD <3

 4. Nadia
  juni 15, 2015 / 12:15

  Leuke samenvatting. Goed bezig geweest deze week!

 5. juni 15, 2015 / 12:20

  Ik ben benieuwd of je dit over een X periode nog een keer wilt doen, misschien is het net als met detox wel eens nodig.

  Ik kijk uit naar de vlog en naar de update (die misschien komt) want ik ben benieuwd of dit echt een “plekje” gaat krijgen.

  76 kilometer vind ik ECHT heel knap en dit elke keer om 05:00.

 6. juni 15, 2015 / 12:40

  Ben benieuwd of je over een tijdje nog bepaalde dingen doet die je in helweek hebt ‘geleerd’

  Door dat stukje van het opstaan ben ik wel makkelijker mijn bed uit gekomen de afgelopen dagen. Opstaan is inderdaad áltijd zwaar.. dus met die gedachte snooze ik nu al 4 dagen niet meer!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 15, 2015 / 12:46

   Wat leuk om te horen!

   Ik zal over drie weken een update geven!

 7. juni 15, 2015 / 12:59

  Goed gedaan, fijn dat het je wat heeft opgeleverd. Misschien doe ik ook wel mee aan de nationale helweek binnenkort :-)

 8. juni 15, 2015 / 13:06

  Ik moet de snoozeknop ook maar is vergeten nu ik je helweek online heb gevolgd!

  Hardlopen en buikpijn is echt een rotcombi! Ik heb het met regelmaat! Afgelopen vrijdag weer tijdens een loop. Echt verschrikkelijk, misschien moet ik ook maar eens imodum gaan proberen. Kijken of het iets helpt want het schiet niet op!

 9. juni 15, 2015 / 13:06

  Ik heb respect voor je dat je iedere ochtend netjes om 5 uur bent gaan hardlopen! Blij dat je nu weer kan “uitslapen”? Ik kan me voorstellen dat je vanochtend weer vroeg wakker was, maar dat het voelde als halverwege de ochtend!

 10. juni 15, 2015 / 13:16

  Ik vind het heel erg knap van je hoe je de helweek bent doorgekomen. Heerlijk dat je zo productief bent geweest. Dat zou ik ook wat meer mogen doen, bewuster mijn tijd indelen en meer gedaan krijgen op 1 dag. Ik kan best tegen dingen aanhikken zoals hardlopen of een bepaald artikel schrijven. Ga proberen dat wat jij geleerd heb zelf ook toe te passen in mijn dagelijkse leven.

 11. juni 15, 2015 / 13:34

  Leuk overzicht zo! Super knap dat je het de hele week hebt volgehouden. Lijkt me leuk om ook eens te proberen!

 12. Irene
  juni 15, 2015 / 13:38

  Ik vind het leuk als je over dit soort ervaringen schrijft.
  Stoer dat je het goed hebt volgehouden (op het niet-slapen na dan, maar waar zou dat in hemelsnaam nou goed voor zijn ? :S )

 13. juni 15, 2015 / 13:40

  YESSSS gehaald! Ik ga volgende week maandag beginnen :)

 14. juni 15, 2015 / 13:45

  Heb heel veel zin in je vlog, ben benieuwd!

 15. juni 15, 2015 / 14:40

  Erg leuk om te lezen wat jij aan deze “Helweek” hebt gehad! Wat voelt het fijn hè, om zo een lange dag te hebben! Helemaal als je ’s ochtends al zo veel van je to do-list hebt kunnen afstrepen, en dan nog de hele dag voor je hebt liggen.

  Benieuwd naar je Vlog!

 16. Maria
  juni 15, 2015 / 15:06

  Met hardlopen heb ik lange tijd last gehad van buikpijn tijdens het lopen. Het vervelende was dat ik er dan vaak de hele dag last van had en het enige wat hielp was in bed liggen in de foetus houding. Niet echt leuk op je vrije zondag. Na van alles geprobeerd te hebben ben ik er achter dat ik niet moet gaan rennen binnen 2 uur na een maaltijd, en ook een te hoog tempo (veel hoger dan normaal) werkt niet goed. Misschien helpt het bij jou/een lezer ook!

 17. juni 15, 2015 / 15:08

  Ik vind het super knap dat je het volgehouden hebt!
  Je kan je zelf een mega schouderklopje geven voor je discipline.
  Liefs Lonneke

 18. juni 15, 2015 / 16:15

  Ik vond dit echt hele interessante artikelen om te lezen en ik vind het ook heel knap dat je het de hele week hebt volgehouden. Ik zou het stiekem ook wel eens willen proberen, gewoon om te zien of ik écht nog productiever kan zijn. Misschien een leuk idee voor de toekomst haha. In ieder geval voor jou; petje af!

 19. juni 15, 2015 / 17:05

  Ik vond het heel erg leuk en interessant om deze week over je helweek te lezen! Ik sluit niet uit dat ik dit ook ooit eens ga doen, als ik een periode veel werk te verrichten heb. Het lijkt me fijn om zo’n aantal kilometers op de teller te hebben deze week. Dat zijn gewoon bijna 2 marathons ;)

 20. juni 15, 2015 / 17:28

  Ik vind het nog steeds heel knap wat je hebt gedaan. Doe het je niet na!
  Ik ben (net als verschillende mensen hierboven) wel heel erg benieuwd of je op de lange termijn er nog voordelen van zult hebben, of dat het echt alleen deze week is. Aangezien er wordt gezegd dat het je een heel nieuw mens zou moeten maken, haha. Dat lijkt me wat extreem voor zo’n week…
  Liefs

 21. juni 15, 2015 / 17:31

  Ik heb het boek onlangs ook gekocht omdat ik erover hoorde van Josianne en Zelia, maar mijn vriend heeft het boek ingepikt. Laten we hopen dat hij hem snel uit heeft want ik ben ook reuze benieuwd naar het boek en de helweek!

 22. juni 15, 2015 / 19:53

  Mooi samengevat zo! Je hebt het in ieder geval goed vol gehouden. Knap dat je iedere dag hebt kunnen hardlopen. Ik vind iedere dag hardlopen echt te belastend voor mijn schenen.

 23. juni 15, 2015 / 20:33

  Ik vond je helweek updates ontzettend leuk om te lezen.. nu op naar je vlog :-)!

 24. Ilse
  juni 15, 2015 / 20:46

  Je bent deze week goed en productief bezig geweest en je hebt veel over jezelf geleerd. Ben benieuwd naar de vlog!

 25. juni 16, 2015 / 08:54

  Ik heb met veel plezier je ervaringen van hell week gevolgd. Ik zat al heel lang te twijfelen of ik het ook zou doen of niet. Maar nu ga ik het in zomervakantie gewoon doen!
  Thnx voor laatste duwtje in de rug, heb er nu al veel zin in.

 26. Elke
  juni 16, 2015 / 10:07

  Heel leuk dat je verslag hebt gedaan van je helweek :) Vond het een positief en verrassend verhaal, al moet ik zeggen dat 3 dagen moe doorbrengen als je daar normaal weinig last van hebt, niet erg aantrekkelijk klinkt. Powernaps zijn vast niet toegestaan bij helweek ;) Oh en als je die nacht had overgeslagen, was dat vast niet beter geworden! Al met al wel een goede uitkomst, ben nu al benieuwd naar je update over een paar weken!

 27. juni 16, 2015 / 11:10

  Goede samenvatting, ik wil het graag p proberen om te kijken of het voor mij wat oplevert! Tof dat jij hem als eerste hebt gedaan geeft vast een goede indruk!

 28. juni 16, 2015 / 12:33

  Wat heb ik genoten van jouw helweek updates! Zo veel respect voor jouw discipline. Ik houd deze sowieso in gedachte. Thumbs up voor jou!

 29. juni 17, 2015 / 09:22

  Ik vond het echt heel interessant om te volgen! Of ik het ook ooit ga doen? Hm