SUNDAY TALK: Een groot geluksmoment

Ik heb een geluksmomentje. Vanmorgen stond er een lange duurloop op het programma, twintig kilometer om precies te zijn. Het is vandaag precies 70 dagen (10 weken) tot de Berlijn Marathon dus het tijdperk van de lange duurloop breekt nu zo langzamerhand wel aan. Voorheen bestonden mijn (zelfgemaakte) schema’s vrijwel alleen maar uit (lange) duurlopen, tot nu toe zijn ze zeer schaars geweest (dit was de de derde 20’er in zes weken). Daarnaast is dit de eerste die ik helemaal alleen moet (mag) doen.

Mijn duurloop stond gepland voor 9.00u, maar omdat ik al om 6.00u klaar wakker was en best een lange to-do-list heb voor vandaag besloot ik al om zeven uur naar buiten te lopen. Beste idee ooit. Het was heerlijk. Ik heb van iedere stap genoten, mijn hartslag bleef netjes laag, mijn benen hebben 20 kilometer lang niet geklaagd, ik heb denk ik wel honderd konijntjes voor me over het pad zien schieten en misschien tien mensen gezien. Martin Garrix’ Tomorrowland 2016 en Ultra 2015 live sets zorgden er voor dat ik helemaal in de zone zat.

Ik heb zo’n vermoeden he… dat dit mijn fijnste duurloop ooit was. Ondanks dat ik veertien kilometer onverhard liep (dat is niet mijn favoriet), ondanks dat ik maar vijfenhalf uur geslapen heb, ondanks dat ik gisteren heel diep gegaan ben tijdens een vijf kilometer wedstrijd.

Want oh ja… gisteren liep ik onder de 20 minuten op de 5 kilometer tijdens de Kadeloop in Schipluiden. 19.40 om precies te zijn. Ik had mijn race volledig verkeerd ingedeeld (ik liep de eerste kilometer in 3’42) wat ik in de laatste kilometers moest bekopen en die waren dan ook erg lelijk, maar hé, ik heb de magische grens doorbroken. De schoonheidsprijs kan ik altijd een andere keer nog mee naar huis nemen.

Ik zit op een grote roze hardloopwolk. Ik ben nog nooit zo fit geweest als ik nu ben en ik heb nog tien weken tot de marathon. Oh en de zon schijnt. En al zo lang. En de vitamine D doet me zoveel goed. Ik barst bijna uit elkaar van energie, terwijl ik er deze week toch weer zestien trainingsuren op heb zitten.

Begrijpen jullie mijn enorme geluksmoment? Ik stond net te dansen op mijn balkon, schijt aan iedereen die mijn happy dance allemaal kon aanschouwen. Fijne zondag allemaal, wat staat er bij jullie op de planning?

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. juli 8, 2018 / 12:41

  Hee meid. Wat fijn te lezen dat je, je zo lekker voelt. Ik heb zelf een wat mindere dag, jou blog lezen zorgt ervoor dat ik toch een glimlach op mijn gezicht kan toveren. Wat lijkt het kunnen dansen op mijn balkon van geluk me mooi. Wat vind ik het tof dat jij je op dit moment zo gelukkig voelt. Op naar nog zo’n prettige dag/week. You go girl.

 2. Sylvia
  juli 8, 2018 / 12:53

  Zo fijn dat het je allemaal zo goed gaat! Superverdiend ook. En dat geweldige weer helpt ook ongelooflijk mee. Vanochtend zelfs 25 km gelopen, in een rustig tempo, in totaal 2:28. Maar wat liep ik lekker! Inderdaad: heerlijk weer, prachtige omgeving en nog heel rustig. Ik heb alle 25 kilometers met een smile van oor tot oor gelopen en dat nadat ik vrijdag al 10 km gelopen had en een avond los ben gegaan bij 90’s on the beach. Mijn fitbit gaf aan dat ik die dag 50.000 stappen had gezet. Zou het mooie weer ons allemaal in de positieve flow zetten? Anyway, ik vind het onwijs leuk om je project te volgen, je ziet je fitter worden en ik kan niet wachten op je boek! Veel succes en vooral genieten nog!

 3. Esther
  juli 8, 2018 / 13:09

  Ik heb ook sinds tijden weer meegelopen met mijn hardloopgroepje. Was erg leuk: gezellig en heerlijk weer met een verfrissend briesje. Er was een nieuwe dame en wat een leuk mens. Daar ga ik nog veel plezier mee hebben. Verder geen plannen vandaag dus lekker relaxen.

 4. Tessa
  juli 8, 2018 / 13:19

  Vind het zo gaaf om te lezen/zien dat het zo enorm goed met je gaat! En wat een fantastische prestatie heb je gisteren neergezet. Echt een bizar mooie tijd. Hard work pays off, letterlijk! Ik hoop dat je nog lang op deze roze hardloopwolk mag blijven zitten. Geniet van deze mooie zondag!

 5. CD
  juli 8, 2018 / 15:15

  Leuk! Wat maakt dat je nu het fitst ooit bent? Wat heeft daar de meeste invloed op gehad? Wat heeft er allemaal aan bijgedragen voor jou?

 6. Marieke
  juli 8, 2018 / 15:36

  Yeah je lijkt wel verliefd!

 7. Marjolein
  juli 8, 2018 / 15:58

  Hoi Annemerel,

  Wat een fantastische tijd op de 5 km; las het al op Instagram. Ik voel me op het moment ook erg fit, sinds 3 weken in training voor de marathon van Amsterdam en ik vind het erg prettig dat dit samenvalt met jouw training voor Berlijn. Ik train 6x per week, 4x lopen en 2x krachttraining, en tot nu toe geen pijntjes of ander ongemak. Vanmorgen een herstelloopje gedaan en heerlijk op gevoel gelopen; ik had het gevoel dat ik wel uren kon blijven lopen.

 8. Jessie
  juli 8, 2018 / 17:01

  Ik vind het echt heel leuk om je blogs en vlogs te volgen in dit ‘experiment’ waarin je traint als een topatleet. Ook al duurt het nog even totdat dit experiment eindigt, volgens mij kun je nu al wel redelijkerwijs zeggen dat het geslaagd is, of niet? :D
  Ik zag dat je boek al te pre-orderen is op Bol.com. Dat heb ik dus ook gelijk gedaan!

 9. Robert
  juli 8, 2018 / 19:25

  Na Sanne, E. en Arie nu een geweldig hardloop motivatieverhaal van Annemerel zelf. Zo komen we de zomer al fluitend rennend door!

 10. Dewi
  juli 8, 2018 / 23:09

  Wat knap! Ik liep zelf gisteren de 12km en in een veel rustiger tempo dan jij. Maar wat was het WARM ? ik heb genoten, maar het moest ook echt uit m’n tenen komen die laatste kilometers.