DIARY: #27

De eerste week van juli is een feit. De zesde week van mijn atletenprogramma ook. Het was wederom een hele fijne week.

Goedemorgen! De maandag mega goed begonnen met een lekkere rit op mijn ElliptiGo. De zonsopgang was weer fenomenaal. En om zes uur beginnen met mijn workout blijft echt mijn favoriete tijdstip.

Ik was zo hyper van mijn workout dat ik meteen maar besloot bloed te laten prikken voor mijn tweede test bij mijn sportarts. Ik ben echt niet goed met naalden, maar dit keer ging het wonderbaarlijk goed. Ik kon zelfs lachen en een selfie maken. Ik kan trouwens alleen naar mijn hoofd kijken op deze foto, die naald hoef ik dus echt niet te zien en het spijt me voor iedereen met een naaldenfobie dat ik deze foto nu deel.

De rest van de maandag was ook heel fijn, met onder andere een hele lekkere lange fietstocht en ik heb de zon in de zee zien zakken. Mooi toch? Een zonsopgang en een zonsondergang van mijn lijstje af kunnen strepen op maandag.

Ook dinsdag heb ik weer een lekkere workout gedaan. Lekker rustig loslopen rond het middaguur. Ik heb echt een enorm vakantiegevoel :).

Mijn horloge is trouwens heel erg onder de indruk van mij. Of nou ja, dat was ‘ie dinsdagavond na de baantraining (inmiddels zegt ‘ie dat ik onproductief ben, wat dus echt niet waar is). Een marathon in 2:38? Ja joh, doen we gewoon!

’s Middags neem ik samen met Isa een video op voor haar YouTubekanaal.

Donderdag is het wederom super lekker weer. Na de training ga ik samen met een paar teamgenootjes kijken bij een paar andere teamgenootjes die een baanwedstrijd lopen in Rotterdam. Omdat ik natuurlijk wel goed moet eten maak ik een lekkere pasta pesto met kip, broccoli en pecanoten voor na de training. En omdat ik de rotste niet ben maar ik voor de rest ook pasta. Het viel in de smaak volgens mij.

Het was heel leuk om daarna mijn teamgenootjes te zien knallen op de baan bij Rotterdam Atletiek. Het weer hielp daar ook wel bij.

De laatste tijd eet ik bijna dagelijks pannenkoeken. Ik maak ze met banaan, ei, havermout, speltbloem, amandelmelk, bakpoeder en vanille suiker. De verhouding is eigenlijk altijd een beetje anders dus daar kan ik je niet echt mee helpen. Ik kan hier heel goed op hardlopen.

Hoe mooi zijn deze hardloopschoenen? Ik weet alleen nog niet of ik ze hou omdat ze 170 euro zijn en ik ze eigenlijk niet echt nodig heb. Daarnaast is de kleur ook wel zo kwetsbaar dat ze waarschijnlijk binnen 100 kilometer niet meer zo prachtig zijn als ze nu zijn.

Zaterdag had ik voor de vierde week op rij een hardloopwedstrijd. 5 kilometer stond er dit keer op het programma. Mijn eerste 5 kilometer ooit. Ik had de zenuwen redelijk onder controle, maar natuurlijk voelde ik wel wat. Het was om half drie ’s middags en het was 27 graden, niet mijn favoriete temperatuur om een wedstrijd te lopen. Maar het was ‘maar’ 5 kilometer.

Ik liep hem uiteindelijk onder de twintig minuten (19.40) en daar was ik super blij mee. Zoals je op deze foto’s vast wel kunt zien. Op de rechterfoto word ik geflankeerd door mijn trainer die tweede werd op de vijf kilometer (16:01) en mijn trainingsmaatje Dominic die derde werd op de twaalf kilometer (volgens mij liep hij iets meer dan veertig minuten over de 12 kilometer). Trots op hen en blij dat ik met ze mag trainen. Over tweeënhalve week gaan we met zijn drieën op hoogtestage!

Gisteren stond er weer een lekkere lange duurloop op het programma. Ik had bewust voor de vijf kilometer gekozen de dag er voor en niet voor de twaalf, omdat ik na een vijf kilometer dus nog gewoon een lekkere duurloop kan doen, na twaalf kilometer in de warmte zou ik waarschijnlijk iets meer herstel nodig hebben. De twintig kilometer ging echt super lekker, ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo’n makkelijke lange duurloop gedaan heb, mijn hartslag was gemiddeld 149!

De rest van de dag leefde ik op een roze hardloopwolk. Ik barstte bijna uit elkaar van de energie, ondanks dat ik nog geen zes uur geslapen had. En dat was maar goed ook, want er stond genoeg op mijn to-do-list. Zo moest ik hoognodig schrijven aan mijn boek én ik moest mijn fotoshoot voor mijn boek voorbereiden. Die is namelijk vandaag. Zo veel zin in :) Hoop jullie snel een sneak peek te kunnen geven.

Hoop dat jullie ook een fijne week gehad hebben!

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. Yvonne
  juli 10, 2018 / 09:12

  Het is de laatste weken echt weer zo leuk je blogs te lezen! En je ziet er echt geweldig uit, wauw!
  Heel veel succes de komende weken :-)

 2. Tuur
  juli 10, 2018 / 12:22

  Bedankt voor de pasta pesto, pecanoten, curry kip maaltijd , citroentaart, kwarktaart met eiwitpoeder en alle andere lekkere eet-dingen die we altijd van je krijgen na een zware training! Je bent een echte “Mamamerel” groetjes Tuur

 3. Lisanne
  juli 10, 2018 / 15:20

  Hi Annemerel!
  Ik ben nieuwsgierig hoe je die pannenkoeken maakt! :-D
  Zou je daar toch een soort “recept” van kunnen geven?
  Dus met ongeveer hoeveel je van alles gebruikt?

 4. juli 11, 2018 / 12:21

  Hee meid,

  Wat ben je eigenlijk veranderd. Wat het trainen als topatleet wel niet met je doet. Heb je daar zelf aan moeten wennen? Hoe werd er in je omgeving gereageerd? Ben erg benieuwd. Mensen hebben snel een oordeel. Ik weet dat toen ik Anorexia kreeg, de hele school dacht dat ik aan de drugs zat en dat op het moment dat er gewicht bij kwam, ik zwanger moest zijn.