SUMMER READING: Wat Alice vergat #2

Omdat ik zelf deze zomer druk ben met trainen en het schrijven van mijn boek, lukt het me helaas niet om iedere week zelf een boek uit te lezen. Daarom laat ik deze zomer jullie aan het woord over jullie favoriete boek. De spits wordt afgebeten door Esmée, die helemaal lyrisch is over het nieuwe boek van Liane Moriarty.

Laatst stond ik voor de zoveelste keer in de boekhandel, toen mijn oog viel op het boek ‘Wat Alice vergat’. Nog nooit eerder had ik een boek gelezen van Liane Moriarty. Meestal blijf ik trouw aan de auteurs waar ik al bekend mee ben, maar ik was wel toe aan iets nieuws. De tekst op de achterkant van het boek trok mij meteen:

“Alice Love is 29, dol op haar man en zwanger van hun eerste kind. Dus… Stel je Alice’ schok voor wanneer ze bijkomt op de vloer van haar sportschool, naar het ziekenhuis wordt gereden en daar ontdekt dat de bruidsweken al lang voorbij zijn. Ze ligt in scheiding, heeft drie kinderen en is 39 jaar.”

Het is dus duidelijk dat Alice geheugenbeschadiging heeft opgelopen. Het boek begint met hoe dat dan precies gebeurd is. Gaandeweg komen Alice en jij er als lezer achter wat er de afgelopen 10 jaar van haar leven allemaal is voorgevallen. Alice herinnert zich namelijk niets. Niet eens haar bloedeigen kinderen. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages, waardoor je steeds een ander perspectief krijgt op het leven van Alice.

Het boek leest heerlijk weg. Ik kon het niet wegleggen en wilde steeds verder lezen. Soms vond ik het verhaal een beetje vaag, maar door verder te lezen werd vanzelf alles duidelijk. Uiteindelijk vond ik het een heel sterk verhaal dat heel goed in elkaar is gezet. De schrijfstijl van Liane Moriarty is heel prettig. Laat ik het zo zeggen; na het lezen van dit boek heb ik snel alle andere boeken van deze schrijfster gekocht!

Lachen: Zeker. Het is zo’n aparte situatie en Alice is een redelijk grappig hoofdpersonage.
Huilen: Ja, op het einde. Daar kan ik alleen niet teveel over zeggen natuurlijk.
Irritatie: Het enige punt dat ik kan bedenken is dat ik het verhaal soms wat vaag vond, maar dat kwam dan meestal snel weer goed omdat het gaandeweg allemaal duidelijk werd.
Opvallend: De filmrechten van ‘Wat Alice vergat’ zijn verkocht aan Tri-Star Entertainment met een hoofdrol voor Jennifer Anniston. Zelf kon ik alleen nog niets ontdekken over wanneer de film uit zal komen.
Aanrader: Ja, ja, ja! Het boek is echt zo’n lekkere page turner/chicklit voor bijvoorbeeld op het strand of bij het zwembad, dus ook echt een aanrader om deze zomer mee te nemen op vakantie.
Hartjes: 9/10

Je koopt ‘Wat Alice vergat’ onder andere bij bol.com voor 15 euro.

Liefs,

Esmée

Delen:

3 Reacties

 1. Ilse
  juni 10, 2018 / 14:25

  Leuke review! Ik zag hem ook al liggen.

 2. Jazz
  juni 11, 2018 / 06:04

  Nieuw niet echt, heb ‘m jaren geleden al gelezen ;). Maar inderdaad wel een goed boek, het eerste van Liane Moriarty dat ik ooit gelezen heb!

 3. lilian
  juni 11, 2018 / 20:08

  Leuk geschreven! spreekt mij ook gelijk aan. Nu weet ik welk boek ik voor de vakantie moet halen;)