DIARY: Week #23

Week 2 van #trainenalseenatleet is een feit. Benieuwd hoe ik het overleefd heb?

Good morning! Maandag! Ik begin mijn dag met een bakje havermout met banaan en frambozen. Ik kreeg veel tips van jullie over hoe ik mijn havermout lekkerder kan maken en ik moet toegeven, ik vind havermout absoluut niet vies. Ik maak het met amandelmelk, (heel veel) kaneel en met banaan en frambozen dus. Het ding is alleen, er zijn andere dingen die ik heel erg veel lekkerder vind (wraps met ei) en die ik dus veel liever zou willen eten.

Maar ik weet ook dat als ik een wrap met ei en avocado eet, dat mijn duurloop dan een stuk minder relaxt gaat. Ik liep maandag een lekkere relaxte duurloop van 7 kilometer en sloot af met 5 kilometer in een wat sneller tempo.

’s Middags deed ik een dutje en dat was ontzettend lekker.

Daarna heb ik redelijk wat moeite met uit mijn bed komen, dus ik werk lekker een paar uurtjes vanuit mijn bed. Muziekje op de achtergrond, prima.

Dit is mijn vriezer op dit moment, vol met ijs. Ik vind het dus heel lekker om na een middagslaapje wakker te worden met een warme douche en daarna een bakje ijs. Op de foto links had ik duidelijk nog niet heel veel zin om wakker te worden.

Woensdag stond er weer een krachttraining op het programma, samen met mijn trainer en Isa trainden we ruim twee uur. Het voelde meer als een gezellig feestje dan een heftige training, maar we hebben toch echt ‘heel hard’ gewerkt.

Donderdagochtend stond ik voor dag en dauw op voor een workout op de ElliptiGo. Ik vind het heel fijn om buiten te zijn als de meeste mensen nog lekker liggen te slapen, geeft een machtig gevoel. En kijk nou naar dit plaatje.

Mijn moeder is druk bezig met recepten voor mijn blog, aangezien ze komende week op vakantie gaat en dus een paar weken geen recepten kan maken. Deze lunch moest ik natuurlijk ook even komen proeven.

Vrijdag nam ik mijn aller eerste podcast op met de mannen van Looppraat. Als het goed is staat hij eind deze week op Spotify, ik hou jullie op de hoogte. We hebben vooral gesproken over wat ik nu precies aan het doen ben. Ik heb weer veel te veel gezegd en helaas doen ze bij Looppraat niet aan knippen, dus als je meer wil weten over mijn project/boek dan moet je zeker even gaan luisteren.

Op de terugweg reed ik even langs de Nike Outlet. Officieel om een vaderdagcadeautje te kopen, maar ik kwam uiteindelijk ook met de foamroller naar buiten.

Toen ik vrijdagmiddag thuis kwam voelde ik me zo verschrikkelijk moe, ik wilde eigenlijk alleen maar slapen en ik wist echt niet hoe ik in vredesnaam mijn yoga en core workout nog moest gaan doen. Gelukkig was daar reddende engel Roosmarijn die me er doorheen sleepte.

Zaterdag trainde ik weer bijna drie uur lang, daarna werkte ik aan mijn boek. Dat doe ik inderdaad met twee laptops tegelijkertijd. Luxe, ik weet het, maar als je het hebt moet je het gebruiken, toch?

’s Middags en ’s avonds was ik in Leiden met mijn trainer en Isa om een aantal clubgenoten aan te moedigen tijdens de Gouden Spike (een belangrijke atletiekwedstrijd). Jip Vastenburg liep hier het EK limiet op de tien kilometer, erg knap en mooi om te zien. Ik zou dat tempo misschien een rondje bij kunnen houden en daarna zou ik dringend aan het infuus moeten. En dan overdrijf ik niet. Ik weet überhaupt niet of ik het tempo een rondje vol zou kunnen houden? Binnenkort maar eens proberen.

Toen ik om half tien thuis kwam en een lege koelkast aantrof kon ik maar een ding doen… sushi bestellen. Jullie vragen je misschien af waar Annemerel on a budget gebleven is, ik op dit moment eigenlijk ook. Ik denk dat het tijd is voor een blogje. Maar goed, ik had dus niets in huis (want: druk geweest en niet goed gepland) en ik kon natuurlijk niet zonder eten of met een halve maaltijd naar bed (met al die trainingen moet ik extra goed/veel eten) dus ik vond het een soort van verantwoord?

Dit is het begin van mijn trainingsschema voor deze week. Ik wilde hem verder invullen, maar toen hoorde ik dat mijn schema weer iets wordt aangepast omdat ik eind volgende week weer een wedstrijd ga lopen. Voor iedereen die zich dus afvraagt of ik een schema heb, ja, dat heb ik, maar deze wordt per drie weken gemaakt en wordt in die drie weken ook nog meerdere malen aangepast afhankelijk van hoe de trainingen gegaan zijn. Het schema is dus mega persoonlijk.

Gisteren had ik een dag van TUI Sports in voorbereiding op New York. De meeste van de deelnemers voor mijn marathonreis waren hier ook bij aanwezig, dus dat was erg gezellig.

Wie er ook was, was Willem. Ik ken Willem van eerdere TUI Sports reizen én hij traint op dinsdag in dezelfde groep als ik. Willem was echter gisteren vergeten om zijn sportbroekje in zijn tas te gooien en kwam dus zonder hardloopbroekje op locatie. Gelukkig ben ik altijd op alles voorbereid en zat er in mijn sporttas (hutkoffer) nog een extra broekje. Staat hem goed toch, damesmaatje S? Sorry Willem. Je moet er iets voor over hebben om mijn broekje te mogen lenen ;-).

En dit is (op een na) #TeamAnnemerelRunsNYC2018. Zo leuk om te zien dat er echt alweer een groep aan het ontstaan is. Over twintig weken hebben we hem gewoon alweer gelopen. Time flies.

Ik sloot de dag en het weekend af bij mijn ouders in de tuin. Ik kan echt zo gelukkig worden van een paar uurtjes zon, dit zou echt standaard iedere week (ook in de winter) op het programma moeten staan. Daar kan geen workout of vitamine D pil tegenop.

Vandaag alweer de start van mijn derde week. Tijd vliegt echt. Ik wil dat het langzamer gaat, want ik geniet zo en ik wil (en moet) nog zoveel doen voordat ik straks op 16 september aan die start kan staan. Hebben jullie ook een fijne week gehad?

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. Yamina
  juni 11, 2018 / 12:48

  En dat te bedenken dat je jaren geleden iedere dag ontbeet met havermout!

 2. Bianca
  juni 11, 2018 / 13:35

  Leuke week zeg. Vooral sportief ?.
  Vraagje die Nike outlet waar zit die?

  • Sophie
   juni 14, 2018 / 15:42

   Het is volgens mij de Nike Factory Outlet in Amsterdam West. Het adres is: Zuidermolenweg 58-60, 1069 CG Amsterdam

   Dat is de enige losse outlet in NL die ik van weet, afgezien van de winkels in outlet shopping centra zoals Rosada, Maasmechelen, Bataviastad etc.

   • Carina
    juni 17, 2018 / 20:49

    Groningen(Westerhaven tegen over de Primark!) zit ook nog een en in Utrecht! Zijn factory stores/outlets! :)

 3. Marieke
  juni 11, 2018 / 13:36

  Heel leuk om te lezen! Jij gaat Berlijn rocken! :-D
  Zo te lezen geniet je ook van het samen trainen en het sociale daaromheen. Heb je eigenlijk nooit aan een teamsport gedaan?

 4. Tessa
  juni 11, 2018 / 14:28

  Wat een fijne week zo zeg! Vind het erg leuk om te lezen over je grote avontuur alles daaromheen. Hoe voel je je nu eigenlijk?

 5. patricia
  juni 11, 2018 / 15:22

  superleuk om te lezen en ik ben erg benieuwd naar de komende weken en uiteindelijk je boek en resultaat op de marathon! Het lijkt me zo’n gave ervaring, des te meer als je zo word bijgestaan door professionals.
  Voor mij werkt het ook erg inspirrend, natuurlijk op een heel ander niveau! succes!

 6. Marjolein Kraak
  juni 11, 2018 / 18:15

  Ik ben in voorbereiding op de marathon van Amsterdam en dus sinds vorige week 4x hardgelopen, yoga gedaan en gezwommen. Ik merk wel dat ik meer slaap nodig heb.
  Ik ben erg nieuwsgierig naar je schema, lijkt me geweldig om een persoonlijk schema te hebben al pas ik mijn schema ook aan als ik dat nodig vind. Rust is ook training en soms kun je beter stapje terug doen om overbelasting te voorkomen.

 7. Ilse
  juni 11, 2018 / 21:04

  Ik ben heel blij dat vorige week over is (en dat zeg ik niet heel gauw!). Alle dagen met project en tentamen bezig geweest en heel veel stress gehad. Gelukkig is deze week wat relaxter! En wat leuk, een podcast!

 8. juni 12, 2018 / 12:02

  Oh, havermout-lover hier :D Elke dag ontbijt ik daarmee. Een heleboel kaneel erdoor en een beetje kokossuiker erover en ’t is klaar ;)
  Ik moet zeggen dat die middagdutjes uit jouw schema me wel zouden liggen :D De rest, dat weet ik zo nog niet, haha! Chapeau, hoor!

 9. Maaike
  juni 19, 2018 / 22:23

  Sorry, late reactie op deze blog (ben even aan het terug lezen!) maar zó veel zin in New York!
  Trainingsweek 2 is aan de gang, en gaat goede kant op!