SUMMER READING: Me, Earl and the Dying Girl

 photo me earl dying girl.png

Omdat ik zelf momenteel veel te druk bezig ben met het schrijven van mijn eigen boek heb ik Roos weer een boek laten lezen. Zo handig zo’n lief en vooral leuk zusje. Zelf ben ik ook in Me, Earl and the Dying Girl begonnen en het eerste hoofdstuk vond ik meteen al leuk. Maar toen kwam real life tussen het boek en mij en zei ik ‘Rooooos please lees dit boek want het is volgens mij hartstikke leuk maar ik heb geen tij-ijd!!!’. Goed, dan geef ik nu het woord aan Roos.

Een paar weken geleden zag ik op instagram allemaal foto’s voorbijkomen van YouTubers die op de première van de film Me and Earl and the Dying Girl aanwezig waren. De film was volgens hen heel grappig en aangezien ik alle YouTubers op hun woord geloof, voegde ik de film toe aan mijn lijstje van Must See Films. De film heb ik nog niet gezien, maar toen Annemerel aan me vroeg of ik dit boek voor d’r wilde lezen, was mijn antwoord natuurlijk wel meteen JA.

Goed, ik wist dus eigenlijk niet eens dat de film op een boek was gebaseerd, maar het boek kwam al in 2012 uit en is geschreven door Jesse Andrews. Het boek begint meteen al goed met een aankondiging dat je dit boek beter in de prullenbak kan gooien als je een romantisch liefdesverhaal verwacht of een tragisch verhaal over een stervend meisje. Dit kwam voor mij wel als een verrassing, want ook al had ik wel gelezen dat de film heel grappig was, ik had toch een standaard Young Adult boek verwacht. Nou las ik het boek op de iPad van m’n zus, dus kon ik deze maar beter niet weggooien, maar het boek had wel meteen mijn aandacht gekregen door het opmerkelijke begin.

Me Girl and the Dying Girl wordt vertelt door Greg, hij maakt(e) samen met Earl films, maar zijn laatste film daar was ‘ie niet zo blij mee, dus nu is hij gestopt met het maken van films. In het boek raakt Greg bevriend met Rachel. Het is Greg’s moeder die vindt dat hij met Rachel af moet spreken. Rachel heeft leukemie en zal niet meer beter worden. Klinkt super zielig, is het ook, maar door Greg’s manier van vertellen krijg je nooit een naar gevoel. Rachel vindt de films van Greg fantastisch en wil ze allemaal zien. Greg heeft al jaren een crush op Madison en wanneer Madison hem vraagt om een film te maken voor Rachel kan Greg dan ook niet anders dan ja zeggen.

En hoe het verhaal verder gaat? Dat moet je maar gaan lezen (of in de bioscoop gaan zien!).

Lachen: Ja, het boek is echt hilarisch, vooral de eerste helft van het boek kwam ik vaak niet meer bij. Annemerel heeft me meerdere keren gevraagd wat er in vredesnaam zo grappig was, maar ik kan het niet goed uitleggen, het was gewoon heel grappig.
Huilen: Nee, dat komt door de manier van hoe het boek is geschreven, want ik heb meteen even de trailer van de film gekeken en toen kreeg ik wel tranen in m’n ogen
Opvallend: Het begin van het boek is nogal raar, daarna denk je dat het een normaal boek is die hij in scriptvorm schrijft omdat hij filmmaker is, maar aan het eind kom je er pas achter hoe het boek werkelijk in elkaar zit.
Irritatie: Greg schijnt nogal grappig te zijn, vooral Rachel komt vaak niet meer bij. Ik daarentegen, vind zijn grapjes vaak wat te lang duren. Dit lijkt in tegenspraak met wat ik zei onder lachen, maar als je het boek leest zal je merken dat vooral de situaties waarin Greg terechtkomt hilarisch zijn en zijn gedachtes, maar niet de grapjes die hij continu vertelt.
Aanrader: Ja! Het boek is super makkelijk te lezen, er zijn geen hoofdstukken of gedeeltes die ik niet leuk vond
Hartjes: ?????????? 8/10

Je koopt Me, Earl & The Dying Girl voor 9,99 bij Bol.com

Liefs,
Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. augustus 16, 2015 / 17:07

  Wist je trouwens ook dat Connie Britton (Rayna) de moeder van Greg speelt in Me and Earl the Dying Girl? Ik wil hem ook nog steeds zien!

 2. augustus 16, 2015 / 18:16

  Klinkt als een boek dat zeker gelezen moet worden! Ik ga het op mijn lijstje zetten!

 3. augustus 16, 2015 / 18:32

  Klinkt als een leuk boek. Hier zou ik nou wel eens eerst het boek willen lezen voor ik de film zie :-)!

 4. Ilse
  augustus 16, 2015 / 21:43

  Dit boek komt op mijn te-lezen-boeken-lijstje komen.

 5. augustus 17, 2015 / 10:25

  Ik houd wel van een beetje ‘aparte’ boeken (of in elk geval niet standaard) en humor is altijd een goede eigenschap voor een boek, dus deze wil ik eigenlijk wel lezen (of zien). Thanks!

 6. augustus 17, 2015 / 19:15

  Klinkt als hele goede boeken! <3

 7. Floor
  augustus 21, 2015 / 14:16

  Ik heb het boek vanochtend opgehaald in de bibliotheek en heb al aardig wat gelezen. Echt een grappig en leuk boek, het begin in ieder geval ;)