DIARY: 188

 photo Recently Updated73.jpg

Maandag
Wakker worden in Lapland in the middle of nowhere. Hoe nowhere? Nou zo nowhere dat ik totaal geen bereik heb. Het is vreemd, maar ik accepteer het. Ik weet dat ik dinsdag aan het eind van de dag weer bereik heb en dat geeft rust. Ik vind het beter als ik gewoon weet dat ik geen bereik heb, dan wanneer er een kleine kans is dat ik wel bereik heb, daar word ik heel onrustig van. Dit is eigenlijk best OK. We lopen vandaag 18 kilometer, waarvan ik er een paar per boot afleg omdat er onderweg een mooie waterval te zien is. Helaas heb ik die foto niet meer, aangezien mijn iPhone later deze week overleed.

Dinsdag
Wakker worden in een tentje naast mijn Franse bloggervriend Tony en de laatste 17 kilometer naar Abisko lopen. 17 kilometer klinkt niet zo veel, maar het is net iets anders dan wandelen over een stoepje, de route is lastig doordat je loopt over keien en smalle glibberige vlonders. Daarnaast heb je ook een vrij zware rugzak op je rug. Maar het gaat me best OK af en stiekem baal ik een beetje dat ik niet de hele tocht gelopen heb, is het nu al voorbij? ’s Avonds hebben we een eindfeest en dat is super gezellig, met live muziek en heel veel blije mensen.

Woensdag
Terugvliegen naar Nederland. Volgens mij is de reis Amsterdam – New York nog sneller dan de reis Amsterdam – Kiruna. Doordat we ruim vier uur moeten wachten op ons vliegtuig op Stockholm ben ik in totaal bijna 12 uur onderweg. Wow. Maar hé, ik heb mijn MacBook, mijn iPhone en ik vermaak me wel. Eenmaal thuis (nog heel even bij mijn ouders) krijg ik een heerlijke zalmsalade voorgeschoteld en een heerlijke bakje rood fruit. Dan is het tijd voor hetgeen waar ik al een week naar uitkijk, DE SUMMER FINALE VAN PRETTY LITTLE LIARS. Ik wist van tevoren al wie A was (thanks Pretty Little Liars Facebookpagina!!!) maar het was toch nog een hele spannende aflevering. Ik vond de keuze voor A aanvankelijk echt niet leuk, maar na de aflevering was ik wel blij. Kan niet wachten op de nieuwe afleveringen die vanaf januari te zien zullen zijn.

Donderdag
Wakker worden bij mijn ouders. Stress. Een beetje best wel erg. Ik moet nog beginnen met mijn Metro-pagina, ik moet nog heel veel regelen voor mijn boek, er staat maar één blog voor de komende week ingepland, vrijdag ben ik de hele dag buiten de deur en ik moet ook nog een keer terug naar mijn eigen huis en er zitten nog steeds overal gaten dus in principe kunnen die muizen nog steeds naar binnen (mijn ouders zijn afgelopen week gaan kijken en hebben alle vallen gecontroleerd, zat niets in… ze zagen ook geen muizenpoepjes, dus we hopen dat ze er op dit moment niet zijn). Op een gegeven moment breekt er iets (100.000 zakelijke berichtjes op mijn iPhone) en ik gooi mijn iPhone weg, ik denk richting mijn bed, maar hij valt er naast… oeps, kapot.

Dat kast me dus NOG meer tijd. Ik ga bij een reparatiecentrum voor iPhones langs en die vertellen me dat het zo’n 400-500 euro gaat kosten. Shit. Dan koop ik liever een nieuwe. Bij Apple blijkt dat ik voor een mooie prijsje een nieuwe kan kopen. Thank the lord! Helaas ben ik wel al mijn foto’s van Lapland kwijt én al mijn WhatsApp gesprekken. Suf misschien, maar ik vind het soms leuk om die terug te lezen en alle afbeeldingen terug te kijken. Maar ik mag niet klagen, want ik heb weer een iPhone.

Vrijdag
Een dagje met afspraken. Eerst in Amsterdam met Adidas, daarna in The Middle of Nowhere (ik ben serieus de naam van het dorp vergeten, vandaar dat ik het even op deze manier aanduid) voor een inspanningstest. Het liefst zou ik vaker dit soort dagen hebben, ik vind meetings over het algemeen leuk en inspirerend. Het vervelend is dat er ook nog gewerkt moet worden en op zo’n dag als vrijdag wordt er weinig geschreven verder. Ik schrijf natuurlijk wel wat, maar niet zo veel als wanneer ik de hele dag gewoon thuis aan het werk ben. En zo’n dag zoals vrijdag is ook nog best wel vermoeiend omdat je heel de tijd heen en weer aan het reizen bent. Maar daarom is het niet minder leuk.

Zaterdag
De dag dat ik eigenlijk terug naar mijn studio zou verhuizen, maar ja… toen trof ik muizenkeutels op mijn borden en in mijn pannen aan. Sorry, maar eh… ik slaap nog heel even bij mijn ouders. Weet je wat het is, ik heb op dit moment zoveel verschillende dingen aan mijn hoofd (ok dit klinkt echt heel zielig), ik kan die muizen er gewoon écht even niet bij hebben. Vandaag nieuwe ronde, nieuwe kansen wat mijn studio betreft. Hierna heb ik samen met mijn moeder setjes gemaakt met kleding voor de shoot die ik aankomende week heb, om vervolgens door te rijden naar Rotterdam waar ik een meeting met Aranka had. Ik probeerde de nieuwe Jogha collectie en we lunchten samen bij Bertmans. Mocht je op zoek zijn naar een lekker en gezond lunchrestaurant in Rotterdam, Bertmans is écht een aanrader. De toast met avocado en gepocheerde eieren was heel erg goed, evenals de salade met eend, biet en wortel. Na de lunch snel weer terug naar huis (mijn ouders dus) om nog even te werken en alle outfits door te passen voor de shoot. ’s Avonds aten we met de hele familie een zondagsmaal op zaterdag. Vervolgens deed ik super verstandig en dook ik om 22.00u al mijn bed in.

Zondag
De volgende dag stond er namelijk een duurloop gepland. Ik had geen wekker gezet, maar vertrouwde erop dat ik op tijd wakker zou worden. En mijn vertrouwen werd gelukkig niet beschaamd. Ik stond om half zeven naast mijn bed en anderhalf uur later stond ik buiten. Die anderhalf uur heb ik echt nodig om voor te bereiden. Dit keer had ik tijdens het lopen gelukkig geen last van mijn darmen en dat scheelt echt zo veel, ik heb echt heerlijk gelopen, maar daarover woensdag meer. Toen ik thuis kwam zat ik nog vol met adrenaline, maar een uur later voelde ik me toch wel een klein beetje gesloopt en toen moest ik nog beginnen met mijn to-do-list. Oeps. Maar het is me allemaal gelukt en toen ik ’s avonds mijn bed in stapte voelde ik me meer dan voldaan en sliep ik vrijwel meteen. Heel fijn.

Deze week wordt ook weer hectisch, eigenlijk worden de komende drie weken gewoon allemaal hectisch. Maar daarna ga ik naar Oostenrijk om mijn boek te herschrijven en ik hoop dat ik dan nét iets meer rust heb. Zou fijn zijn, anders verpest ik straks nog een marathon doordat ik gestrest en vermoeid ben. Daar heb ik weinig zin in. Ik train natuurlijk niet voor niets!

Liefs,
Annemerel

Delen:

19 Reacties

 1. augustus 17, 2015 / 12:08

  Moet het de afgelopen tijd van je Instagramfoto’s hebben (zelf op vakantie), maar vind je diarystiekem veel leuker!! p.s die outfit van Yogha <3 __ <3

 2. augustus 17, 2015 / 12:11

  Het klinkt inderdaad ook wel als een heftig weekje, maar op zich is drie weken ook wel te overzien! En wat tof dat je daarna naar Oostenrijk gaat om te schrijven. Succes de komende tijd nog even! :)

 3. augustus 17, 2015 / 12:12

  Jeetje wat een drukke week Annemerel! Denk je wel een beetje aan jezelf? Echt balen van je iPhone! Ben benieuwd naar je Lapland verhalen. Succes deze week!

 4. augustus 17, 2015 / 12:26

  Pfoeh, heftige week zo! Maar uiteindelijk is alles goed gekomen en dat is natuurlijk heel erg fijn. Ik ben zo ongelooflijk benieuwd naar je boek trouwens!

 5. augustus 17, 2015 / 12:40

  Wow dit is best veel maar altijd leuk om te lezen ook vanaf het strand tijdens mij vakantie ;-)

  Jammer van de Lapland foto’s en gesprekken die je kwijt bent, had de reservekopie niet meegenomen?

 6. augustus 17, 2015 / 12:48

  Shit balen van de foto’s en alles van Lapland. Foto’s kun je wellicht nog wel van anderen leden zien, maar ja, je eigen dingen zijn toch anders. Maar damned, wat gaaf dat je dat gedaan hebt. Kan er nog steeds niet over uit.

 7. augustus 17, 2015 / 12:59

  Wow, wat klote van je iPhone.. gelukkig dat je voor een leuke prijs weer een nieuwe hebt kunnen kopen!

 8. augustus 17, 2015 / 13:06

  Oooh wat een drama die muizen en je iPhone! Hopelijk gaat het in Oostenrijk allemaal weer wat meer lukken. Succes met de laatste loodjes!

 9. augustus 17, 2015 / 13:10

  Wat een drukke dagen, maar gelukkig is het allemaal ergens goed voor. Fijn dat er nog iemand is die een beetje teleurgesteld was met het het horen dat Cece A was… Nog heel veel succes met je komende trainingen!

 10. augustus 17, 2015 / 13:11

  Wauw meid je hebt wel veel aan je hoofd en te doen! Goed op jezelf passen, want inderdaad je traint niet voor niets voor een marathon.
  Ik hoop ook dat die muizen snel verleden tijd zijn…

 11. augustus 17, 2015 / 14:08

  Succes met de hectische komende weken. Groot gelijk dat je die muizen er niet bij kunt hebben. Als het al druk is en je stresst ook nog nog om ieder klein geluidje, werkt natuurlijk niet echt bevorderend!

 12. augustus 17, 2015 / 14:11

  Hi Annemerel,

  Volgens mij heb je al 100.000 goedbedoelde adviezen over de muizen gekregen, maar ik ga er toch nog een aan toevoegen. Ik heb ook een mega muizenprobleem en op aanraden van een collega staat dit apparaat nu in mijn huis: http://diergedrag.nl/ultrasonic-attack-wave-pestrepeller?filter_name=MuiZen&filter_description=true
  Staat nu 2 dagen aan en het lijkt te helpen. Hij verjaagt ook insecten. Mega bonus: ik heb geen fruitvlieg meer gezien! Echt het proberen waard!

 13. augustus 17, 2015 / 15:12

  Je WhatsApp-gesprekken kwijt zijn is inderdaad ruk (hoewel, die worden toch ook automatisch geback-upt?), maar je Laplandfoto’s kwijt zijn lijkt me NOG erger. Ah well, je hebt tenminste weer een iPhone, haha. Ik vond het wel leuk dat je er direct even een blogpost over schreef trouwens want ik was heel benieuwd wat er nou precies was gebeurd. Bijzondere week, ik hoop dat je nog een beetje rust en ritme terug kan vinden haha!

 14. augustus 17, 2015 / 19:57

  Ik snap je muizen probleem helemaal. Het idee dat ze er überhaupt gezeten hebben geeft me al kriebels, brrr!

 15. Ilse
  augustus 17, 2015 / 21:22

  Wat een week zeg. Maandag in rust aan het lopen en donderdag door stress je telefoon weggooien. De komende weken maar even rustig aan doen voor de marathon.

 16. augustus 17, 2015 / 22:00

  Wat een heerlijke zondag heb je gehad..en de rest van de week ook trouwens! Ik vind het helemaal niet suf klinken dat je die foto’s en WhatsAppjes terug wil zien..dat zou ik ook willen!

 17. Michelle
  augustus 18, 2015 / 01:04

  Vind het zo rot voor je dat je muizen hebt! Ik zou zelf echt compleet hysterisch worden als er muizen in mijn huis zaten en zou er ook echt niet willen slapen. Hebben je buren er ook last van? Misschien kan je een ongediertebestrijder inschakelen (via huisbaas/makelaar?). Good luck xxx

 18. augustus 18, 2015 / 12:26

  Top, die Fjällräven Classic! Mijn vriend en ik willen die misschien volgend jaar gaan doen.
  M.b.t. PLL; ik snap het niet zo goed. Ze verklappen nu bij de zomerfinale wie A is en daarna gaat het toch weer door? Wordt dan alles nog uitgelegd of zo? En richting de andere mensen die reageren op deze blogpost; no spoilers please!!!

 19. augustus 18, 2015 / 19:29

  Wauw girl, wat een week inderdaad. Ik begrijp inderdaad dat je die muizen er even niet bij kunt hebben, ai. Maandag begin ik bij DutchCowboys, spannend :-)