SUMMER READING: The Vacationers

 photo vacationers-emma-straub.jpg

Vorige week schreef ik over ‘Where’d you go Bernadette?‘ Een boek van Maria Semple. Vandaag wil ik het graag hebben over The Vacationers, een boek van Emma Straub en met een lovende quote van Maria Semple op de cover. De cover van dit boek zag er voor mij uit als vakantie, de titel van dit boek bevestigde dat. In theorie dus een ultieme summer beach read.

Het boek volgt de Familie Post tijdens hun twee weken durende zomervakantie op Mallorca. Vader Jim heeft onlangs zijn baan als redacteur bij een groot tijdschrift verloren. Niet door de financiële crisis, maar door toedoen van zijn eigen midlife crisis, de schuinsmarcheerder deed het met een stagiaire. Nu zit hij thuis, met te veel tijd. Vrouw Franny is freelance redacteur en heeft nogal haar eisen, daarnaast moet ze er tijdens deze vakantie achterkomen of ze een einde aan haar huwelijk wil maken of niet. Achttienjarige dochter Sylvia is net klaar met high school en wil deze zomer alles op alles zetten om haar maagdelijkheid voordat ze naar College (Brown) gaat te verliezen. Sylvia’s tien jaar oudere broer Bobbie woont in Florida en vergezelt de familie deze vakantie samen met zijn 38-jarige vriendin Carmen. In het vakantiehuis verblijven ook Charles en Lawrence, vrienden van de familie Post die hemel en aarde bewegen een kindje te adopteren.

The Vacationers bevat veertien hoofdstukken, voor iedere dag één hoofdstuk en verspringt van personage naar personage. Alle personages hebben hun slechte eigenschappen, maar ze hebben ook allemaal hun charme. Ik kan me in ieder personage inleven. De setting, een afgelegen villa in Mallorca, is de perfecte locatie voor dit zooitje ongeregeld. Ik heb genoten van dit heerlijke romannetje. Een Pulitzer prijs zal het waarschijnlijk niet winnen, maar dit is een heerlijk boek voor op het strand. Niet bij nadenken, gewoon lekker lezen.

Lachen: Ja, de familie Post is een krankzinnige familie, daarom ook wel weer heel erg typisch en op zijn tijd lachwekkend.
Huilen: Nope.
Irritaties: Dat het boek uit was.
Opvallend: Wordt door de Washington Post vergeleken met Herman Koch’s ‘Zomerhuis met zwembad’ of zoals het boek in het Engels heet ‘Summer house with swimming pool’.
Aanrader: Ja! Heerlijke beach-read.
Hartjes: ?????????? 8/10

The Vacationers van Emma Straub koop je onder andere bij Bol.com voor €8,99

Hebben jullie nog tips voor boeken waardoor je het zomergevoel net iets langer vasthoudt?! Ik moet / wil nog twee boeken lezen voor de Summer Reading en met dat weer van de afgelopen week kan ik wel wat zonnig-leesmateriaal gebruiken!!!!!

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. augustus 17, 2014 / 17:05

  Ah wat een fijne review! Ik ben ontzettend benieuwd naar het boek!

 2. augustus 17, 2014 / 17:30

  Het klinkt als een erg leuk boek! Ik heb alleen nog zó veel boeken die ik nog moet lezen. Maar, ik zet deze wel op mijn wishlist :)

 3. augustus 17, 2014 / 17:38

  Oh dat lijkt me echt een leuk boek! Ik kom momenteel niet echt door mijn huidige boek heen omdat ik mezelf niet genoeg lees tijd gun, maar heb al zoveel boeken die ik graag eens wil lezen dat ik hem komende week toch echt eens uit moet lezen haha.

 4. augustus 17, 2014 / 18:00

  Ik vind zomerhuis met zwembad vreselijk dus dit zal dan ook wel niks voor mij zijn!

 5. Linda
  augustus 17, 2014 / 18:56

  Hee Annemerel,

  Ik heb misschien nog wel een mooie summer read voor je, ik zal je er binnenkort eens over mailen. Een beetje een tranentrekker maar wel een heel mooi boek, over het Somalische meisje Samia Ysuf Omar, die in 2008 met de Olympische Spelen meedeed op de hardloop-onderdelen terwijl ze nooit professionele training had gehad. Ik weet niet of ik linkjes mag plaatsen, maar google anders eens op haar als het je wat lijkt. Een boek over wat hardlopen voor je kan betekenen maar tegelijk ook een hele tragische geschiedenis, want ze is overleden terwijl ze naar Europa probeerde te vluchten. Het boek heet De geur van vrijheid van Giuseppe Cattozella en ligt vanaf 1 september ook in de winkel. Lijkt dat je wat?

 6. Marije
  augustus 17, 2014 / 19:28

  Ik vond Since You’ve Been Gone van Morgan Matson een heerlijk zomerboek! Het is een contemporary YA en leest heerlijk weg en je krijgt meteen weer zin in echte zomerse dagen (en niet dit herfstweer).

 7. Ilse
  augustus 17, 2014 / 20:31

  Annemerel, jij maakt mijn leeslijst alleen maar langer! Ik blijf dit nog steeds mijn hoogtepunt vinden als ik op zondagavond mijn bloglovin open, mijn complimenten! :)

 8. Nienke
  augustus 17, 2014 / 20:36

  Amy and rogers epic detour vond ik fantastisch! Sinds dit boek wil ik echt een roadtrip door amerika maken. Volgens mij ook van Morgan Matson als ik het goed heb!

 9. augustus 18, 2014 / 09:28

  Oh! Dat vind ik leuk, van die afwisselende hoofdstukken tussen personages!

 10. augustus 18, 2014 / 11:51

  Mijn to read lijst wordt alleen maar langer en langer op zondagavond.. Love it! Koop jij je ebooks, of download je ze ergens? Zo ja, waar?! Geen flauw idee hoe en waar dat moet …

 11. Sterre
  augustus 18, 2014 / 18:16

  Aaah, waarom zijn boeken zo duur met een lange wishlist….
  Niet een zomerboek maar wel een erge aanrader is Legend van Marie Lu. Speelt zich in de toekomst af, maar voor het verhaal moet je denk ik maar even googlen.

 12. Anne
  augustus 20, 2014 / 18:30

  Niet echt bepaald een gevalletje ”zonnig leesmateriaal” maar wel een héél goed boek: De waarheid over de zaak van Harry Quebert. In alle opzichten verassend ;)

 13. augustus 29, 2014 / 11:29

  Klinkt als een lekker boek! Ik denk dat je Summer Reading ondertussen al uit is maar je MOET The Last Summer (of you and me) van Ann Brashares echt nog lezen, 1. voor het zomergevoel en 2. omdat ik ‘m écht mooi vond en jij ‘m waarschijnlijk ook wel kan waarderen.