SUMMER HOLIDAYS

Jaaaaa vandaag is het eindelijk zover, ik stap in de auto bij mijn ouders en zusje en rijd naar Italië. Vanavond slapen we waarschijnlijk nog ergens in Zwitserland, maar morgen zal ik dan tocht écht in mijn geliefde (en hopelijk zonnige) Italië aankomen.

Ik ben voor het eerst in vijf jaar van plan om tijdens mijn vakantie echt volledig vakantie te houden en dus geen blogs te gaan schrijven en mails te beantwoorden. De laatste keer dat ik dit deed was in juni 2011, toen ik samen met Ashley een weekje op Zakynthos was.

Ik heb altijd gezegd dat het me niet uitmaakt dat ik iedere dag ‘moet’ bloggen op vakantie en dat mijn blog niet als werk voelt en dat ik me nutteloos zou voelen als ik een dagje niet zou bloggen. Voor dat nutteloze gevoel ben ik nog steeds een beetje bang, maar deze drie weken (waarvan ik er ongeveer tweeënhalf in Italië ben), heb ik gewoon even nodig. Ik heb even geen zin om iedere dag die stress van een goede WiFi verbinding te hebben, ik wil eens kijken wat er gebeurt op het moment dat ik niet iedere dag een ‘deadline’ heb.

Misschien vind ik het verschrikkelijk, misschien wil ik na mijn vakantie nooit meer bloggen (ha ha ha, NEVER!), maar ik vind dit wel een mooi moment om even stil te staan. Als je iedere dag alleen maar bezig bent om steeds twee stukken online te krijgen, heb je eigenlijk nooit tijd om even te recapituleren, om te kijken waar je staat en waar je misschien naar toe wilt werken. Door eventjes een klein beetje afstand te nemen, hoop ik daar eind juli een beter beeld van te hebben.

Natuurlijk laat ik jullie niet met lege handen achter de komende weken. Ik heb in de afgelopen drie weken 21 blogs geschreven over onderwerpen die jullie gegeven hebben. De meeste zijn redelijk persoonlijk en ik vind het stiekem dan ook best een beetje eng om sommige stukken te publiceren. Een stuk over hoe het is om vrijgezel te zijn bijvoorbeeld, of over de beslissing om mijn relatie na zes jaar te verbreken. Maar ook over hoe ik denk over de hele fitgirlhype en hoe je dat nu eigenlijk doet, een marathon kiezen.

Daarnaast heb ik iedere middag een gastblog voor jullie, geschreven door een van jullie. Ik heb super veel gastblogs gekregen, ik heb er uiteindelijk 21 gekozen. Mocht je geen mailtje ontvangen hebben waarin ik je verteld heb dat je gastblog online komt, dan betekent dat absoluut niet dat je gastblog nooit geplaatst wordt. Ik ga deze zomer wellicht nog een keer naar het buitenland, dus dan komen jullie blogs heel goed van pas. Mocht je nog geen mail ontvangen hebben, als ik straks weer terug ben in Nederland beantwoord ik hem zeker!

Oh en iedere zondagmiddag krijgen jullie ook nog gewoon een Summer Reading van me! Dat zijn de enige blogs die ik wel gewoon in Italië ga schrijven. Ik ben namelijk van plan om heel veel te lezen en ik kan niet aan een nieuw boek beginnen voordat ik een review geschreven heb. Dus voor de Summer Reading maak ik een uitzondering. Uhhhh ja… dat betekent dus dat er de komende drie weken zelfs meer blogs online komen dan normaal.

De reacties gaan op moderatie. Dit om ‘relletjes’ te voorkomen, dat is namelijk iets waar ik me op vakantie helemaal geen zorgen over wil maken. Ik check de reacties wel en zal ze goedkeuren als ze niet aanstootgevend of denigrerend zijn. Censuur! Jup, klopt!

En als ik dan terug kom uit Italië… dan heb ik natuurlijk vlogs! En waarschijnlijk ook wel wat geschreven verhalen. Oh en jullie kunnen me natuurlijk volgen Instagram! En Snapchat (/annemerelcom).

Hele fijne zomer! En tot 25 juli :-)

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. juli 3, 2016 / 12:12

  Fijne reis! Ik kijk uit naar alle gastblogs en ben ontzettend benieuwd naar wat jouw lezers hebben aangeleverd.

  Geniet van je vakantie!

 2. Bella
  juli 3, 2016 / 12:43

  Geniet van je welverdiende vakantie, Annemerel!!

 3. Aline
  juli 3, 2016 / 14:10

  Leuk! Ben benieuwd naar al jouw blogs en natuurlijk ook naar de gastblogs van de komende tijd. Fijne vakantie!!

 4. juli 3, 2016 / 14:22

  Hele fijne vakantie! :)

 5. Mandy
  juli 3, 2016 / 14:35

  Fijne vakantie!!

 6. Amber
  juli 3, 2016 / 15:08

  Fijne vakantie! Geniet ervan, je hebt het verdient!

  Ik ben trouwens echt heel blij met de aankondiging van heel veel persoonlijke verhalen. Mijn favoriete artikelen. Ik heb in ieder geval mijn leesvoer voor op het strand in de vorm van je blogs dus :)

 7. Ilse
  juli 3, 2016 / 15:33

  Groot gelijk dat je hiervoor gekozen hebt en geniet ervan!

 8. CarlijnD
  juli 3, 2016 / 16:40

  Geniet van je welverdiende vakantie!

 9. juli 3, 2016 / 17:34

  Fijne vakantie! <3

 10. Mirjam
  juli 3, 2016 / 18:05

  Fijne vakantie, geniet van Italië en je familie!

 11. Dagmar
  juli 3, 2016 / 18:32

  Nog een keer fijne vakantie!!!!!

 12. lieselore
  juli 3, 2016 / 18:44

  Geniet van een mooie vakantie!

 13. Vera
  juli 4, 2016 / 00:01

  Geniet van je welverdiende vakantie, je hebt er hard voor gewerkt. Oh en ik ben ontzettend benieuwd naar je persoonlijke artikelen! Ik vind dat je je gevoelens altijd mooi kunt verwoorden, het zijn dan ook mijn favoriete artikelen om te lezen.

  Ciao en eet maar lekker veel ijsjes! I know I will wanneer ik volgende week naar Zuid-Frankrijk vertrek!

 14. Inneke
  juli 4, 2016 / 09:18

  Geniet met volle teugen van je welverdiende vakantie!

 15. juli 4, 2016 / 09:41

  Allereerst een hele fijne vakantie ik hoop dat je mooi weer hebt! Geniet even van je blogloze leventje. Het zal straks enerzijds weer leuk zijn en anderszijds weer zwaar om zo gedisciplineerd te bloggen. Wel super cool dat je 21 blogs hebt geschreven om ons lekker te laten doorlezen. Have fun en tot over een aantal weken!

 16. Kristel
  juli 4, 2016 / 10:14

  Geniet ervan! Ik zal je nu even volgen ‘op papier’…heb ik je boek gekocht bij bol.com…? ?⛱

 17. juli 5, 2016 / 10:50

  Ik snap het heel goed! Ik hoop dat je lekker kan genieten! Ik vind het stiekem ook wel jammer, ik vind je vakantie snapshot diaries namelijk altijd zo leuk!

 18. Anneroos
  juli 5, 2016 / 12:34

  Ik wens je een fijne vakantie toe! En ik blijf zeker je blog bezoeken, ben gek op persoonlijke verhalen dus dat zit wel goed. Vind het ook erg leuk dat je bezoekers artikelen hebt laten schrijven :) ben benieuwd!