RUN BABY RUN: These shoes are made for running 42,195K in Chicago

 photo Nike running.jpg
Daar zijn ze dan, de schoenen waarmee ik over precies een maand, 30 dagen, op 9 oktober, hopelijk de straten van Chicago trotseer. Aan de LunarTempo 2 in het Triple Black de eer om voor een epische ervaring te zorgen.

Het is de tweede keer dat ik op de LunarTempo een marathon zal gaan lopen. Ik heb aanvankelijk nog even getwijfeld tussen de LunarGlide en de LunarTempo, maar heb uiteindelijk toch de keuze op de Tempo gemaakt omdat deze beduidend lichter is (6 ounce tegenover 8 ounce) en doordat de schoen lichter is heb ik een vrijer gevoel. Ook heb ik het idee dat ik op deze schoenen automatisch sneller loop dan op andere schoenen. Ik heb nog niet helemaal mijn vinger op de oorzaak hiervan kunnen leggen. Het zal vast met het gewicht van de schoen te maken hebben, maar ik denk dat het ook een stukje psychologisch is.

De LunarTempo zitten ontzettend lekker om mijn voet, ik krijg er vrijwel nooit blaren in en ze zijn dus heel licht. Er zit geen antipronatie-blok in de schoen, wat ik volgens sommige experts wel nodig zou hebben omdat ik redelijk heftig overproneer (naar binnen loop), maar ik heb sinds ik de LunarTempo draag geen heftige blessure gehad (niet te hard zeggen natuurlijk). Ook wissel ik in trainingen nog steeds schoenen af, zo loop ik dus vaak op de LunarGlide, meestal tijdens de iets rustigere loopjes (lange duurlopen, herstellopen). Afwisseling in schoenen schijnt goed te zijn omdat je je lichaam scherp houdt, omdat je je voeten en benen op verschillende manieren belast. Ik heb het zelf niet verzonnen, maar kan me er wel iets bij voorstellen.

In Berlijn liep ik ook de marathon op de LunarTempo, toen liep ik ze op de allereerste LunarTempo, inmiddels hebben ze een update gehad, ook al heb ik het verschil tussen de twee schoenen nog niet helemaal kunnen ontdekken. Ik heb ze afgelopen maandag voor het eerst gedragen en heb weinig verschil met de eerste versie gemerkt. Het inlopen was dan ook geen pijnlijk proces, ik heb er geen enkele blaar of wat dan ook aan overgehouden. YES. Nu zijn ze trouwens weer terug in de doos en daar blijven ze tot 5 oktober, totdat ik mijn koffer in ga pakken voor Chicago. Ik loop het het liefst op schoenen die lekker nieuws zijn. Best lastig trouwens, nieuwe schoenen draag ik het liefst zelfs ’s nachts in bed.

Wat is jouw favoriete hardloopschoen? Loop jij ook op verschillende schoenen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. september 9, 2016 / 12:04

  Prachtige schoenen, komt helemaal goed die marathon!

  Is het niet aan te raden om altijd voor een ‘basis’ schoen qua ‘antipronatie’ (dus zonder antipronatie-blok) te kiezen en naar een specialist te gaan die aangepaste steunzolen maakt?

  Ik loop zelf enorm met mijn voeten naar binnen gekanteld (‘platvoeten’) en in plaats van mij een schoen te laten aanmeten door een sportwinkel, ben ik naar de sportarts gegaan die samen met zijn team voor mij steunzolen op maat heeft laten maken. Ik moest op de loopband, er werden camerabeelden gemaakt enz. enz. Deze steunzool kan ik vervolgens in elke neutrale sportschoen/loopschoen plaatsen en sindsdien heb ik nooit meer last gekregen van mijn knieën, daar waar ik voor de steunzolen nog geen 5 km kon lopen zonder pijn.

  • Annemerel
   Auteur
   september 9, 2016 / 13:16

   k heb ook zooltjes maar kreeg daar zoveel blaren van! Ik denk dat het voor iedereen anders is. Maar zooltjes laten maken is inderdaad ook een goed idee.

 2. september 9, 2016 / 12:10

  Ik denk dat het dragen van je schoenen in bed niet voor veel slijtage zorgt dus wat mij betreft mogen ze uit de doos en ’s nachts in bed om je voeten ;)

  Ik ben nog op zoek naar een favoriete hardloopschoen. De hardloopwinkel heeft me een schoen aangemeten voor overproneerders maar ik heb sindsdien vaker last van mijn schenen dan toen ik nog op een neutrale schoen liep… Ik overproneer eigenlijk ook maar aan 1 kan dus ik denk dat ik de volgende keer weer voor een normale neutrale schoen ga.

  • Annemerel
   Auteur
   september 9, 2016 / 13:16

   Bekend probleem, dat had ik ook toen ik op Mizuno’s liep die geschikt waren voor Overproneerders. Je kunt ook voor een schoen gaan die iets minder voor overproneerders is, om een middenweg te zoeken.

 3. september 9, 2016 / 12:43

  Mijn favoriet Is de Nike Free, hoewel ik ook overproneer en er dus eigenlijk heb niet op zou moeten lopen. Ik vertrouw op mijn gevoel en mijn gevoel wordt helemaal gelukkig van deze schoen. De lunartempo wil ik ook nog eens proberen, de lunarglide is niets voor mij

  • Annemerel
   Auteur
   september 9, 2016 / 13:14

   Waarom is de LunarGlide niets voor je? Nike Free vind ik ook heel fijn trouwens, welke loop je? Ik heb de 4.0!

 4. september 9, 2016 / 12:52

  Altijd fijn om met een nieuw paar schoenen te lopen! Zijn ze qua demping ook even goed als de LunarGlide? Ik heb mezelf een nieuw paar beloofd als ik mijn eerste halve marathon uitloop en twijfel nog tussen LunarGlide 8 en deze LunarTempo’s.

  • Annemerel
   Auteur
   september 9, 2016 / 13:14

   Ze geven volgens mij iets minder demping, ze zijn dan ook heel licht. Denk dat je ze het beste een keer kunt uitproberen bij een hardloopspeciaalzaak. Succes met je halve marathon training.

 5. september 9, 2016 / 12:52

  Ze zijn super mooi! Daar ga je een mooie marathon op lopen! Ik loop op twee paar schoenen de Nike Structure Flash schoenen en de Asics GT 2000-3. Ik denk dat ik na de halve marathon mijn Asics weg moet doen omdat ze dan op zijn. Maar ze lopen lekker, mijn Structure schoenen zijn iets harder en daar loop ik intervals en kortere afstanden op.

  • Annemerel
   Auteur
   september 9, 2016 / 13:13

   Structures zijn fijn he, ik ken de GT 2000-3 niet! Heb je al bedacht wat je voor jezelf gaat kopen als je de halve marathon in Amsterdam gelopen hebt?

   • september 9, 2016 / 14:06

    Hahaha nee nog niet :-D Ga snel online zoeken :D

  • Marjan
   september 9, 2016 / 21:46

   Yes please! Asics gt-2000 serie fan hier? ik loop er al jaren goed op. Sinds kort ook de asics gel-kayano toegevoegd aan mijn stash, net zo fijn!

 6. september 9, 2016 / 14:07

  Ze zijn echt heel mooi! Perfect voor de Chicago marathon ;-)
  Ik loop nu zelf op de Nike Zoom Vomero 11, ben ik best tevreden over!

 7. Lisanne
  september 9, 2016 / 14:18

  Mooie schoenen! Ik liep zelf altijd op LunarGlides en kocht laatst een keer een paar LunarTempos, gewoon omdat ik ze zo mooi vond… (Ze waren in de aanbieding.) Ik wilde er eigenlijk niet op gaan hardlopen (want dacht dat ze voor mij niet zo geschikt zouden zijn om op te hardlopen), maar ik heb het toch een keer geprobeerd en sindsdien loop ik bijna alleen nog maar op mijn LunarTempos. Zulke lichte, fijne schoenen :)

  Ik weet dat je geen hardloopschoenen op uiterlijk moet kiezen, maar het oog wil ook wat ;)

  • Annemerel
   Auteur
   september 9, 2016 / 14:51

   Jaaaa ik had precies hetzelfde! Ze zijn zo fijn! Ik koos mijn eerste LunarTempo’s ook op basis van uiterlijk.

 8. Marieke
  september 9, 2016 / 14:19

  Die marathon komt sowieso wel goed ;-)
  Mijn favoriete schoen was altijd de Nike Free 5.0, maar je voelt het al aankomen.. Ik ben vreemd gegaan, haha. Ik heb sinds kort *tromgeroffel* de Air Zoom Pegasus 33 LE BG! Heb er afgelopen woensdag een testrondje mee gelopen en het leek wel alsof ik vloog. Heer-lijk. Perfecte schoen om mee af te wisselen. Ja, ook ik heb dat verhaal gehoord van die afwisselende schoenen en vond dat een goed excuus om een paar voor bij m’n Free’s te kopen.

  • Annemerel
   Auteur
   september 9, 2016 / 14:50

   Ahhh maar die schoenen zijn ook gewoon heel fijn!

 9. Ilse
  september 9, 2016 / 16:13

  Ik loop nog steeds op mijn assics alleen die zijn ondertussen wel een beetje af dus ik wil graag gaan kijken voor nieuwe!
  Alleen dan wil ik eerst wel weer gewoon 3 keer in de week lopen!

 10. september 9, 2016 / 17:27

  Ik heb een maand geleden de Runpops van Saucony gekocht, Ride 9 voor heren omdat ik standaard al maat 42 heb. Ik vind Nike zoveel mooier alleen de verkoopster zei dat deze over het algemeen te smal vallen voor mijn voeten :'(

  Misschien toch eens passen want het zijn wel echte knappers! :)

  • Annemerel
   Auteur
   september 9, 2016 / 17:48

   Ze zijn inderdaad wel vrij smal! Maar je kunt het altijd proberen. Ik heb ook Runpops maat 42, haha!

 11. Melissa
  september 9, 2016 / 17:37

  Echt super gave schoenen!!

  Waarom heb je besloten om toch op schoenen te gaan lopen die niet werden aangemeten?? Nieuwsgierig? Ik ben nu aan het trainen voor mijn eerste marathon en heb mijn schoenen wel laten aanmeten maar krijg nooit Nikes en die zijn zo mooi. Loop ook met mijn voeten naar binnen.

  Heel veel succes en plezier nog de laatste trainingsweken!!

  • Annemerel
   Auteur
   september 9, 2016 / 17:48

   Omdat ik ze in eerste instantie alleen gewoon heel mooi vond. Toen heb ik ze een keer aangedaan met hardlopen en vond het zo fijn dat ik ze steeds vaker ging gebruiken en uiteindelijk ook voor de marathon dus.

 12. Leonieke
  september 10, 2016 / 07:48

  Ik loop de langere afstanden op de Nike Zoom Vomero’s en ga hier ook de maraton van A’dam op lopen! Voor de kortere runs heb ik de Adidas Supernova Glides. Onwijs veel plezier en succes met de voorbereiding en de marathon zelf :D. XX

 13. september 11, 2016 / 20:10

  Wat grappig dat je je schoenen niet inloopt, ik heb altijd geleerd om nieuwe schoenen echt maximaal 3 maanden voor een lange run te kopen zodat je ze goed in kan lopen. Jij doet dat dus weer helemaal niet..

  • Annemerel
   Auteur
   september 12, 2016 / 19:45

   Als je de schoenen al gewend bent hoeft dat volgens mij niet. Het is niet een totaal nieuwe schoen voor mij, ik loop al op een zelfde soort schoen. Dus ik loop ze een keer goed in en dan moet het goed komen.

 14. Belle
  september 27, 2016 / 18:14

  Ik net ook besteld ???!