SNAPSHOT DIARY: 7/3

 photo Recently Updated10_1.jpg


 photo Desktop124.jpg

Ik werd om iets over zessen wakker van iets wat ik nog steeds niet geïdentificeerd heb. Wellicht word ik morgenochtend van hetzelfde wakker, dan ga ik wel op onderzoek uit. Was namelijk niet de enige die iets over zessen wakker werd, dat werden we allemaal. Geen probleem, ik voel me redelijk uitgerust. En hongerig!!! Ik neem een halve Clif-bar, kleed me om en ga een paar kilometer hardlopen in het dorp.

Omdat ik nog de hele dag moet skiën en omdat kilometers hier in de bergen dubbel tellen ga ik slechts vier kilometer lopen. Waarom kilometers dubbel tellen? Je zit op hoogte (wij zitten op 1400 meter), het is koud (-13 vanmorgen), je loopt alles behalve vlak (hier in ieder geval) en je moet hink-stap-sprong over ijsplaten en sneeuw. Of kilometers écht dubbeltellen weet ik trouwens niet, maar dat die vier kilometer hier meer waard is dan in Nederland, dat lijkt me niet meer dan logisch.

 photo Desktop124.jpg

Als ik klaar ben met hardlopen ga ik langs de bakker om broodjes en eieren te halen, zodat we lekkere verse broodjes hebben. Wat vinden jullie trouwens van mijn foundation? Ik heb hem van mijn moeder ‘geleend’, die heeft namelijk een zonnebrand foundation van Shiseido met factor 30. Ik vind hem best mooi, maar er zit wel geur aan dus ben benieuwd hoe mijn huid hier op gaat reageren. Mijn BB cream van Estée Lauder is helaas uit de collectie gehaald zonder dat ik dat wist, moet dus op zoek naar een alternatief.

OH DIT IS DOM! We hebben onze skischoenen vannacht in de skibox gelaten en het vroor vannacht (-16) en die schoenen zijn nu dus ook zo koud dat we er met geen mogelijkheid in kunnen. Ik heb dit eerder gehad, daarom is het ook zo dom, waarom heb ik hier niet over nagedacht?! Dom dom oliedom. Gelukkig hebben we een föhn. Maar daar doe ik dus ook nog iets doms mee. Ik heb geen zin om die föhn heel de tijd vast te houden dus ik zet hem in mijn schoen, nou dat vond die föhn dus niet zo leuk, die stopt er dan ook vrijwel direct mee. Gelukkig kan ‘ie nog gereanimeerd worden.

 photo Desktop124.jpg

Up we go! Het leek eventjes mooi weer te worden vandaag, maar als we naar boven gaan begint het te sneeuwen en is het kouder dan verwacht. Maar hé, we zijn niet van suiker.

En warme chocolademelk en apfelstrudel zorgt er altijd voor dat we weer lekker worden opgewarmd. Smaakt ook extra lekker als het buiten lekker koud is.

 photo Desktop124.jpg

Ik kom er nu dus achter dat als je een emoticon achter een agenda-item zet, je deze ook op je Apple Watch ziet. Als een kind zo blij ben ik hiermee. Ze zeggen trouwens dat het slechts -9 is, het voelt misschien nog wel kouder, vanmorgen tijden het hardlopen had ik minder last van de kou, ik had niet eens handschoenen aan.

Warme chocolademelk en apfelstrudel lopen over in lunch, frietjes, een veel te grote grillwurstel en… water! Goed he, een keer geen frisdrank. Rustig probeer ik af te bouwen en weer wat gezonder te eten. Mag wel met het oog op de marathon. Maar van al dat skiën krijg je trek en ik krijg dan vooral heel veel trek in frietjes en in niets anders.

 photo Desktop124.jpg

Naar mate de dag verstrijkt wordt het eigenlijk alleen maar kouder en gaat het harder sneeuwen. Roos en ik maken gebruik van deze nieuwe sneeuw en proberen onze off-piste skills (die nog lang niet zijn waar ze zouden moeten zijn) te verbeteren. Mijn vader laat ons maar, die blijft lekker op de piste. Groot gelijk, had ik ook gedaan als ik hem was, maar ik doe er nu eenmaal graag alles aan om mijn been te breken, hoef ik die marathon op 10 april niet te lopen..

GRAPJE! Ik ski heel erg voorzichtig, val eigenlijk vrijwel nooit…

 photo Desktop124.jpg

Behalve toen ik even geen diepte zag en een heuveltje miste, oeps. Girl down! Viel wel lekker zacht trouwens, die nieuwe sneeuw.

Na het skiën willen Roos en ik een drankje gaan drinken bij Patschi, gewoon eentje, net zoals we in Maria Alm na het skiën deden. Helaas is het om 16.00u nog alles behalve gezellig en we laten ons idee dan ook al snel varen. We hebben een paar minuten om ons heen  gekeken en besloten toen dat we thuis ook heel goed een drankje konden drinken. Misschien morgen beter?! Tot twee jaar geleden ging ik NOOIT après skiën trouwens, was ik veel te OMA voor, een vakantie zonder après ski zou dus ook niet het einde van de wereld betekenen.

 photo Desktop124.jpg

We houden dus gewoon après ski in ons eigen appartement. We eten samen twee zakken beertjes chips (Roos een halve zak, ik anderhalve zak, want ik kan een paard op op dit moment en ben mijn goede gezonde voornemens alweer vergeten).

En Aperol Spritz natuurlijk, what else?!

 photo Desktop124.jpg

En terwijl mijn ouders in de keuken staan ga ik verder met mijn sponsored post voor Odorex. Ik heb de afgelopen dagen de nieuwe Ultra Protect Cleargel getest van Odorex tegenover mijn eigen deo, de Lady Speed Stick (gekocht in New York). Benieuwd naar mijn oordeel? Waarschijnlijk komt het donderdagmiddag online.

 photo Desktop124.jpg

En we sluiten de avond af met eten, pasta met zalm! En als toetje, een espresso en een bonbon, of twee, of drie…

Morgen voorspellen ze nog meer sneeuw en kou. Ik denk dat ik me dan net iets warmer aankleed dan vandaag, want ik moet bekennen dat ik het vandaag regelmatig erg koud gehad heb. Normaal heb ik aan een longsleeve wel genoeg, maar die wind maakte het venijnig fris. Ik ben qua kou soms ook wel een beetje een zeurpiet hoor. Het is inmiddels negen uur, om kwart voor vier draaide ik mijn laatste bochtjes en mijn vingers voelen nog steeds een beetje ‘blauw’ van de kou.

Fijne dinsdag allemaal!

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. meike
  maart 8, 2016 / 12:34

  De BB-cream uit de collectie? NEEEEE… Mijn life-saver. Ik ga gelijk vandaag kijken of er nog een te bemachtigen valt

 2. maart 8, 2016 / 12:59

  Ik ben wel benieuwd naar je Deodorant test, zelf een groot fan van Lady Speed Stick (en daarom ook een flinke voorraad in huis), maar een goedkoper alternatief die makkelijk verkrijgbaar is is ook wel fijn (al is naar Amerika gaan voor je favo deo ook geen slecht idee ;))

 3. maart 8, 2016 / 13:35

  Die pasta ziet er heerlijk uit! Ik snap wel dat je op wintersport alleen maar zin hebt in frietjes, hoor! Wij aten tussen de middag ook altijd frietjes of kaiserschmarrn en dan ’s avonds broodjes. Van wintersport krijg je gewoon honger!

 4. Merel
  maart 8, 2016 / 17:05

  Je zegt dat je gezond eet? Afgelopen weken heb je alleen maar junkfood gegeten. Heeft dat geen invloed op je prestaties?
  En straks een blog schrijven met alle redenen waarom je marathon fout ging. Ik zeg je stelt de verkeerde prioriteiten!

  • Heleen
   maart 8, 2016 / 17:40

   Waar precies zegt ze dat ze ‘gezond’ eet dan? Ik lees toch echt dat ze ‘gezondER’ wil gaan eten en dat is echt wat anders.

  • Berdiene
   maart 8, 2016 / 20:15

   Volgens mij geeft ze zelf al aan dat ze niet zo gezond eet? Enne, het is ook wel eens leuk een vrolijke reactie achter te laten

   • Berdiene
    maart 8, 2016 / 20:17

    Huh, ik had nog een heel verhaal er achter + een knipoog smiley. Nu kom ik wel heel bot over. Niet de bedoeling! Wat ik nog wilde zeggen, krijg ontzettende trek als ik jou foto’s zie. Apfelstrudel hmm!! Geniet nog lekker van je vakantie!

  • ilse
   maart 9, 2016 / 11:25

   Zo last van het groene jaloerse monster ofzo. Gelukkig is niet iedereen zo perfect als jij.

  • Heleen (een andere)
   maart 9, 2016 / 16:49

   Zoveelste zure post van je, Merel.

 5. maart 8, 2016 / 20:13

  Warme chocolademelk en apfelstrudel ziet er zo lekker uit dit alleen al is een reden voor mij om keer op wintersport te gaan.

 6. Suuz
  maart 8, 2016 / 21:11

  Heeeeeeerlijk wintersport eten!! lekker van genieten kanjer! je verdiend het! je beweegt ontzettend veel en zorgt goed voor jezelf!

  • Ilse
   maart 9, 2016 / 11:36

   Precies wat ik wou zeggen! Geniet nog even van de wintersport!

 7. Danielle
  maart 9, 2016 / 13:00

  Toen ik gisteren het gedeelte las over de BB cream die er niet meer is, ben ik halverwege je verhaal gestopt om te googlen. Noooooo… Ik vind hem zo fijn! Is de enige waar mijn huid niet slechter van wordt. Dus als je een alternatief gevonden hebt wel even delen he? En nu heb ik dus zin in apfelstrudel. Bedankt he ;p

 8. Eveline
  maart 10, 2016 / 01:57

  Ben zo jaloers op al je heerlijke ski verhalen! Ik lees dit vanuit Australie waar het momenteel warm&klam is, zou graag even ruilen ;) Enne, ik plaats niet zo vaak reacties, maar nu het gezond/ongezond eten zo’n terugkomend thema wordt (zowel in je blogs als in de reacties) wil ik toch ook even mijn 2 cents geven…. Wat jij in mijn ogen laat zien is dat je maar 1 keer leeft en moet genieten van alle dingen die op je pad komen,.. In mijn ogen is jouw prioriteit (op dit moment) niet een PR lopen op de marathon, en ook niet super gezond leven of afvallen, maar “LIVE LOVE & EMBRACE LIFE”; en dat is precies wat ik in al je blogs terug zie. Je geniet, je loopt hard -en ook nog eens mega afstanden op bizarre tempo’s-, je eet heerlijke dingen (en het belangrijkste, je eet waar je zin in hebt), je brengt tijd door met je familie en je werkt je een slag in de rondte om ook al je andere verplichtingen na te komen.. Je bent wat mij betreft echt een voorbeeld voor vele!