SNAPSHOT DIARY: 30/12

 photo Recently Updated142.jpg


 photo Recently Updated142.jpg

Iedereen heeft het er over dat de dagen tussen kerst en oud en nieuw een beetje rare dagen zijn. Eigenlijk zijn al mijn dagen en weken een beetje raar. Het is me in 2015 nog steeds niet gelukt om een vast ritme hierin te krijgen. Vraag me ook af of dit rare ritme niet gewoon het beste bij mij past. Maar goed, goede morgen, het is negen uur. Ik heb vanaf zeven uur iedere negen minuten op de snooze knop van mijn wekker gedrukt en iedere keer viel ik weer gewoon écht in slaap. Ik lag niet negen minuten te draaien in bed totdat mijn wekker weer ging, nee ik viel iedere keer weer in slaap. Twee uur lang. Best knap vind ik zelf. Komt denk ik doordat ik mijn slaapmasker niet afzette, ik word pas wakker als het licht om me heen is.

Maar goed om negen uur geef ik mezelf een schop onder mijn kont, hup er uit. Eitjes koken (perfect gekookt dit keer), koffie zetten, thee maken en opruimen. Ik heb het gevoel dat ik iedere snapshot diary begin met opruimen. Je vraagt je misschien af of dat nu echt nodig is, mijn antwoord daarop is volmondig JA, ik maak er een zo’n zooitje van dat ik meerdere keren per week minstens een half uur aan het opruimen ben.

 photo Recently Updated142.jpg

Ik krijg mijn boek voor de tweede keer terug van de vormgever. Zo cool, het is nu al net een echt boek! Ik scroll er doorheen, maak een paar aantekeningen over dingen die toch anders moeten, maar besef dan dat ik hier nu geen rust voor heb om er echt goed naar te kijken. In plaats daarvan schrijf ik nog maar een blog en draai ik ondertussen twee wasjes.

 photo Recently Updated142.jpg

Het is half twaalf en ik heb trek. Geen honger, maar trek. Ik maak verse pasta met een pesto saus. Erg lekker.. maar hierna heb ik nog meer trek. Ik trek een bak kwark open en die gaat bijna helemaal op. Nog steeds heb ik trek. Een banaan dan… NOG STEEDS TREK. Ik ben onverzadigbaar vandaag. Kijk als ik nou hardgelopen had kon ik me dat voorstellen, maar dat heb ik dus al een week niet gedaan. Shame on me. Vanaf 1 januari beter ik mijn leven.

 photo Recently Updated142.jpg

Ik begin met het uitwerken van mijn interview voor Metro. Ik heb gisteren Gijsbregt geïnterviewd over de sport trends van 2015 en wat hij van 2016 verwacht. Vorig jaar vroeg ik hem hetzelfde over 2014 en 2015.

OK dat was mijn Malin+Goetz mojito kaars. Meer dan een jaar heb ik hier plezier gehad en nu is ‘ie kapot. Hij sprong van het ene op het andere moment uit elkaar. Ik denk dat ik hem iets eerder uit had moeten blazen. Het glas is blijkbaar te heet geworden. Er zit nu een vlek in mijn tafel die ik er niet uit krijg. Het is volgens mij geen kaarsvet, het is gewoon een ‘vetvlek’. Iemand enig idee hoe je dit uit steigerhout haalt? Ik heb er al kokend water over gegooid. Mijn moeder had het over een strijkijzer, maar dit lijkt meer gewoon echt een vetvlek, die krijg je er toch niet met een strijkijzer uit?

Voor kerst heb ik trouwens een nieuwe mojito kaars van Malin+Goetz gekregen, dus ik hoef mijn kaars niet te missen.

 photo Recently Updated142.jpg

Ik heb een ratjetoe van kleding aangetrokken voor een kleine boodschap bij de bakker. UGGS, legging van Jogha, trui van Nike, muts van POC..

Bij de bakker krijg ik dit heerlijke minibroodje. Ik heb deze ook weleens bij Plaza Athenée in Parijs gegeten en ik vind ze echt super lekker. Maar hoe heet dit eigenlijk? Iemand enig idee? Ik heb het op wikipedia geprobeerd op te zoeken maar mijn zoektocht leverde niets op.

 photo Recently Updated142.jpg

De oliebollen van Philipe Galerne zijn overigens ook een aanrader!

Francien belt me via FaceTime, ik had kunnen weten dat dit me een uur en kwartier ging kosten. Wij kunnen nooit stoppen met praten als we eenmaal bezig zijn. Gespreksonderwerp? Blogs en samenwerkingen met commerciële partners.

 photo Recently Updated142.jpg

Na dit enerverende gesprek vreet ik een zak chips leeg tijdens een aflevering Sex and the City. En omdat mijn honger niet te stillen is eet ik ook nog een chocolade broodje en een broodje met roomboter en zeezout. Is het al bijna 1 januari? Dit is niet OK.

 photo Recently Updated142.jpg

Ik ben een challenge met mezelf aangegaan. Iedere dag 4 minuten planken. 2 minuten normale plank en 4x een halve minuut sideplank (2x rechts 2x links). Dit is dag 2. En het was zwaarder dan dag 1. Waarom ik deze challenge doe? Omdat als ik zeg ‘3 of 4 keer in de week’ dit al snel verandert in ‘0 of 0 keer in de week’. Net als dat ik iedere dag om 12.00u en om 17.00u een blog moet plaatsen, moet ik nu maar gewoon mezelf verplichten iedere dag te planken. Ik heb die druk van mezelf nodig.

Mijn dag sluit ik af in bed, met mijn boek op mijn iPad (zo cool) en een word-document. Opmerkingen geven over allerlei vormgeving-dingetjes. Van puntjes tot uitlijning tot snapshots die door het hele boek staan. Om de een of andere reden heb ik hier ’s avonds een stuk meer rust voor dan overdag.

En dan is het vandaag de laatste dag van 2015! Ik spendeer deze tot een uurtje of 15.00u nog met mijn MacBook, daarna vertrek ik naar mijn ouders. Ik ben de Grinch van Oud & Nieuw feestjes, dus ik ga lekker de deur niet uit. Dat komt in 2016 wel weer! Vanmiddag om 17.00u natuurlijk nog een mooie afsluitende post voor 2015. Voor nu; geniet van je laatste 2015-dagje!

Liefs,
Annemerel

Delen:

28 Reacties

 1. Anna
  december 31, 2015 / 12:04

  Joe – de broodjes met suiker heten petits pains sucrés / brioche marocain! Gotta love french pastry!

  • Olga
   december 31, 2015 / 12:13

   Of zijn ze gevuld? Dan zijn het volgens mij chouquettes!

   • Maartje
    december 31, 2015 / 13:43

    Volgens mij is het ook chouquette! Heb ze een aantal keer in Parijs gegeten :)

    • Annemerel
     Auteur
     december 31, 2015 / 15:04

     Thank you!!!! Het is inderdaad chouquette!!!!

 2. R
  december 31, 2015 / 12:05

  Alvast een hele fijne jaarwisseling toegewenst voor jou, je vrienden en je familie :) Cheers :)

 3. Sanne
  december 31, 2015 / 12:08

  Bij Délifrance waar ik 3 jaar heb gewerkt heten die broodjes choquettes!

 4. december 31, 2015 / 12:10

  Wat tof dat je boek al echt een boek wordt. Ben benieuwd naar het eindresultaat! Hele fijne jaarwisseling, maak er iets van!

 5. Marieke
  december 31, 2015 / 12:17

  Misschien leuk om het nieuwe jaar te beginnen met het boekje van Marie Kondo? Daarna nooit meer opruimen :-) Klinkt aanlokkelijk toch?
  Haha. Werk je nooit meer bij Dutch Cowboys op kantoor?

  Fijne jaarwisseling alvast!

 6. december 31, 2015 / 12:29

  Ik heb geen idee hoe die dingen heten wel ben ik net als jij onverzadigbaar. Ik dump alles naar binnen.

  Fijne jaarwisseling!!!

 7. Danielle
  december 31, 2015 / 12:30

  Hier nog een Grinch! Haha. Je snapshot diaries zijn echt leuk, niet mee stoppen in 2016 he? ;) Fijne jaarwisseling!

 8. Fleur
  december 31, 2015 / 12:31

  Ik zou eens kijken of je misschien aceton op die vet vlek kunt doen, heel voorzichtig met je houten tafel! Zag gister toevallig een flesje soort huishoudelijke aceton staan, is speciaal voor olie- en vetvlekken!

 9. Margaretha
  december 31, 2015 / 12:34

  Ik denk dat je moeder gelijk heeft met het strijk ijzer…. wel met keukenpapier zodat dat het vet opneemt

 10. Ilona
  december 31, 2015 / 12:36

  Hahaha de grinch van oud&nieuw feestjes! Ik herken me er helemaaaal in :)

 11. december 31, 2015 / 12:52

  Hier nog zo iemand die onverzadigbaar is. Wat dat betreft snak ik naar 1 januari, want dan MOET ik van mezelf gezonder leven en zet ik de knop makkelijker om. Nog één dagje (vr)eten…

 12. Erna
  december 31, 2015 / 12:54

  Groene zeep van Driehoek misschien?

 13. december 31, 2015 / 12:54

  Geen aceton! Idd met een keukenpapiertje op tafel en dan t strijkijzer erop.
  Fijne jaarwisseling. X

 14. december 31, 2015 / 13:42

  Haha, zo gek dat je het hebt over onverzadigbaar zijn! Ik vind je altijd zo weinig eten, nu ook, een portie pasta, wat kwark en een banaan is naar mijn normen nu ook weer niet zoveel. ;-)
  Fijne jaarwisseling en het beste voor het nieuwe jaar!

 15. Kate
  december 31, 2015 / 13:47

  Wel heel slecht dat zo’n dure geurkaars uit elkaar knalt! Ik bedoel, als ‘ie op is moet hij toch gewoon uitgaan, niet kapotgaan en je spullen verpesten? Misschien ben ik een erg rotwijf maar ik denk dat ik de klantenservice een mailtje zou sturen..

 16. december 31, 2015 / 14:14

  Woeps! Hopen dat die vlek nog uit je tafel wil! Vanaf morgen wordt het voor mij ook weer de hoogste tijd om gebalanceerd te eten. Niet het ene moment veel te weinig en gezond eten en op het andere moment alles er weer bij ‘vreten’.. Maar dat is niet alleen met eten. Mijn hele ritme lijkt ver te zoeken. Gelukkig zijn we niet de enigen die daar last van hebben. ;-) Fijne jaarwisseling!

 17. Ilse
  december 31, 2015 / 14:19

  Fijne snapshot diary weer! :)

 18. december 31, 2015 / 14:19

  Wat zonde van je tafel! ik hoop dat je een oplossing vind.
  Fijne oudejaarsdag!

 19. Tessa
  december 31, 2015 / 14:41

  Zo leuk, je geeft gewoon precies weer hoe ik me voel. Eten eten en nog meer eten! Bijna 1 januari en dan gaat de knop weer om. Super tof dat ne boek nu al zo ver af is. Ben echt onwijs benieuwd naar het eindresultaat. Ik weet nu al wat ik 9 februari ga doen.. ;-)

 20. Anneloes
  december 31, 2015 / 18:12

  Met afwasmiddel warmwater en een sponsje.. Daarmee krijg ik alle vlekken uit mn tafel!
  Fijne jaarwisseling!

 21. december 31, 2015 / 20:31

  Tip voor de tafel van m’n man die meubelmaker is: de hele tafel in de olie zetten is de enige oplossing. Alle andere pogingen gaan het eerder slechter maken dan beter. Succes…

  Gelukkig nieuw jaar!!

 22. januari 1, 2016 / 15:19

  Hahaha, ik ken ze, die onverzadigbare dagen. Heel vervelend. Het lijkt me trouwens echt een heel werk om je boek telkens helemaal door te nemen en alle kleine dingetjes op te merken, maar ergens is het ook wel weer heel fijn dat je er zelf zoveel inspraak in hebt!

 23. sonja
  januari 1, 2016 / 16:57

  Met spiritus schoonmaken zou je tafel enigszins kunnen redden.

 24. Fleur
  januari 2, 2016 / 12:09

  Had ook zo’n (kaars)vetvlek in mn houten tafel. Met strijkijzer lukte het me niet, wel met wasbenzine! Als sneeuw voor de zon!

 25. Maluel
  januari 2, 2016 / 14:48

  Met talkpoeder krijg je die vlekken er normaal wel uit. Doen wij ook altijd op onze houten tafel, goed veel talkpoeder erop strooien, nachtje laten liggen en volgende ochtend proper maken en de vlek zou weg moeten zijn