RUN BABY RUN: Best of 2015

 photo Recently Updated140.jpg
2015 was een mooi hardloopjaar. Aan het begin van het jaar stelde ik mezelf 15 doelen voor dit jaar, het leek me een mooi moment om te bekijken of ik mijn doelen daadwerkelijk behaald heb…

Ga ik minstens 1500 kilometer rennen. In 2014 liep ik 1280 kilometer dus als ik niet ernstig geblesseerd raak dit jaar moet dit ook gewoon haalbaar zijn.
Niet gehaald, ik heb 1350 kilometer gelopen dit jaar. Meer dan vorig jaar, maar niet de 1500 die ik wilde. Ik kan hier mee leven.

Loop ik in minstens 5 andere landen dan Nederland lopen, waarvan minstens één wedstrijd.
Ik liep in Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Engeland, Monaco en België. In Engeland (Londen) en in Duitsland (Berlijn) liep ik wedstrijden. Ruimschoots gehaald dus.

Loop ik een marathon onder de 3.55 en dit keer ZONDER te wandelen, dat laatste deed ik in 2012 en 2013 ook al, maar in 2014 lukte dat niet.
Gehaald! 3.26.43 in Berlijn!

Loop ik een PR op de 10K dat onder de 47 minuten ligt (nu is het 47:31, dus dit moet met een beetje training en enigszins goede omstandigheden ook haalbaar zijn).
Ook gehaald! 44:56 in Amsterdam tijdens We Run Amsterdam!

Loop ik een tijd onder de 1.45 lopen op de halve marathon (die tijd ligt nu rond de 1.48, dus ook dit moet met een beetje training prima haalbaar zijn).
Gelukt! 1.40.26 samen met Marloes tijdens de CPC in Den Haag!

Lig ik in de zomer met een fit-lichaam op het strand.
Fit is natuurlijk een relatief begrip, maar ik lag afgelopen zomer fitter op het strand dan ik de afgelopen jaren gedaan heb.

Doe ik geen rare dingen meer zoals ongetraind een lange duurloop van 30+ kilometer, wat altijd resulteert in een irritante blessure.
Ik heb wel rare dingen gedaan. Oeps. Zo liep ik 47 kilometer zes dagen na de marathon in Berlijn. Oeps. Ik heb hier geen blessure aan overgehouden trouwens, maar het was wel een beetje een risico.

Loop ik iedere keer met plezier. En zo niet, dan toch.
Meestal heb ik wel met plezier gelopen, toch komt het soms meer moeite om naar buiten te gaan dan anders.

Ben ik niet meer bang voor heuvels, wind, regen en andere natuurlijke elementen.
Wind en regen kan ik mee leven, wind vind ik nog steeds afschuwelijk. Maar ik ga wel.

Voed ik mijn lichaam met goed voedsel (lees: geen Oreo’s) voor en na een run, voor een optimaal resultaat en herstel van mijn training.
Ik heb afgelopen zomer ontdekt dat het eten van sushi na een duurloop echt de perfecte herstelmaaltijd is. Ik eet geen oreo’s en patat meer na mijn trainingen en ik heb het idee dat dat me een stuk fitter gemaakt heeft.

Loop ik mijn aller eerste 5 kilometer wedstrijd in minder dan 23 minuten.
Niet gelukt. Ik heb een vijf kilometer wedstrijd gelopen, maar dat was een ’tough run’ en die was in 23:05.

Loop ik niet meer op hardloopschoenen die eigenlijk niet voor mijn voeten geschikt zijn..
Heb ik toch gedaan.. maar het bleek uiteindelijk een hele fijne schoen voor mij te zijn en nu zijn het mijn lievelingsschoenen! Ik heb het over de LunarTempo, een super lichte neutrale schoen. Ik liep hier zelfs de marathon van Berlijn op.

Pak ik gewoon een keer de auto en ga ik op een compleet nieuwe plek hardlopen.
Dat heb ik gedaan, maar dan wel samen met Anton-Jan voor zijn project #derandvanhetland. Dus helemaal spontaan was het niet.

Loop ik minstens 120 keer.
Gelukt! 137 keer zelfs!!!!

Blijf ik hopelijk een aantal van jullie (het liefst natuurlijk allemaal) inspireren…
OK… hier mogen jullie antwoord op geven, dat kan ik zelf natuurlijk niet zeggen ;-)

Ik denk dat 2015 een aardig geslaagd hardloopjaar was, met heel veel mooie momenten. Mijn favorieten zijn mijn PR’s die ik behaalde tijdens de CPC in Den Haag, We Run Amsterdam en de Berlijn Marathon. Er is iets met het lopen van een PR, de energie die dat geeft is onbetaalbaar. Er is niets wat daar tegenop kan. Maar ik heb ook bijzondere momenten gehad met trainingen. Ik denk nog vaak terug aan die 60 rondjes op een baan die ik van de zomer liep met 30 graden in Italië. Als ik het nummer ‘Dare You’ van Hardwell hoor word ik weer helemaal in het moment meegenomen. Toen was ik veel aan het lijden en dacht ik ‘dit nooit meer’, nu denk ik… oh ik wil dat weer! Gek wat tijd met gevoelens kan doen. Maar ook een zonsopgang in Parijs, hardlopen in het pikkedonker door de sneeuw in Oostenrijk, zulke mooie momenten, alleen maar door een paar hardloopschoenen.

live, love, RUN!

Hebben jullie je doelen voor dit jaar gehaald? Hebben jullie al nagedacht over doelen voor 2016? Ik ben as we speak druk aan het nadenken hierover! Hebben jullie nog tips voor me?

Liefs,
Annemerel

Delen:

19 Reacties

 1. Sofie
  december 30, 2015 / 17:09

  Laatste doel mag je in mijn geval zéker afvinken. Door jou ben ik min of meer aan het hardlopen en zelfs met een klein uitzicht op NY. =D

 2. Gea
  december 30, 2015 / 17:22

  Iedere dag om 12.00 en 17.00 kijk ik uit naar je blog. Ik ben een aantal lichtjaren ouder maar probeer jouw doel: hardlopen in het buitenland ook na te streven. Ook voor Pr’s blijf ik gaan. Annemerel…….een goed en gezond 2016 met nog vele inspirerende blogs. Ik blijf ze volgen!!!

 3. Marjon
  december 30, 2015 / 17:30

  Oh ik vind dat doel met hardlopen in het buitenland zo gaaf! Jammer genoeg kan ik nog niet eens 3 minuten zonder bijna neer te vallen op een leuk tempo aan. :’) Hmm, denk dat ik het hardlopen volgend jaar maar eens serieus moet gaan aanpakken. ;)

  Ik ben zo benieuwd naar je boek trouwens!

 4. Kay
  december 30, 2015 / 17:37

  Je bent zeker inspirerend!!!

 5. december 30, 2015 / 17:56

  Gehaald dat laatste doel! Dankzij jou eindelijk de stap weer gezet om te gaan hardlopen en ik ben nog steeds bezig! Doel volgend jaar is de ten miles (tilburg) maar dan de ladies run (10km).

 6. december 30, 2015 / 18:25

  Wow je mag absoluut heel trots zijn op jezelf. Wat een mooie prestaties, Berlijn is en blijft top. En of je mij hebt geïnspireerd!
  Ik heb nog geen doelen voor 2016 maar meer dan tevreden over 2015, het jaar dat ik echt ben begonnen met hardlopen.

 7. december 30, 2015 / 19:28

  Zo fijn dat je bijna al jouw hardloopdoelen gehaald hebt! En dat laatste doel mag je zeker afvinken ;). Ik ben ook al aan het denken aan mijn hardloopdoelen voor volgend jaar. Op mijn lijstje staan o.a. al finishen in de 10 miles van Antwerpen, mijn eerste halve marathon lopen en een PR lopen op de 5K.

 8. Maaike
  december 30, 2015 / 20:04

  Door dit soort blogs, ben ik nog meer benieuwd naar je boek! Heb hem ge pre-orderd! Dus gaat lekker mee op de wintersport :)
  Fijne jaarwisseling!!

 9. december 30, 2015 / 20:49

  An, ik vind je een enorme held. Zo veel respect voor je prestaties! Ik hoop het in 2016 toch echt weer op te pakken. Je bent een voorbeeld voor velen!

 10. december 30, 2015 / 21:02

  Wat ben je ongelofelijk goed bezig geweest dit jaar zeg! Mijn complimenten!

 11. Brenda
  december 30, 2015 / 23:02

  Die laatste mag je zeker aanvinken! Respect voor je prestaties!

 12. R
  december 30, 2015 / 23:22

  Of je me hebt geïnspireerd? How about ‘u got me running better and more often’?? Net voor het nieuwe jaar nieuwe sportschoenen aangeschafd.:D Ik ga er werk van maken in 2016. Door langdurige fysieke ongemakken kon ik niet trainen voor een halve marathon :/ maar in 2016 gaan we er tegen aan. Met z’n allen!!! #highfiveeeee :D

 13. december 30, 2015 / 23:36

  My running hero! keep up the endless running inspo xx

 14. Ilse
  december 31, 2015 / 00:06

  Wat heb je veel doelen gehaald en veel gelopen zeg! En wat een pr’s en wat een tijden zeg! Ik wil het aankomende jaar weet oppakken en je bent echt een inspiratie voor mij!

 15. Lisa
  december 31, 2015 / 09:26

  Wat een mooi jaar met goede resultaten! Mij heb je zeker geïnspireerd. Zo schreef je laatst dat je die lange duurlopen je het leukst vond van een marathon trainen, die heb ik onthouden! Gisteren 18.5 km gerend, langste trainingssessie ooit, om het jaar mooi uit te schrijven en alvast een beetje te trainen voor de CPC van Den Haag.
  Ik vertel ook regelmatig aan mensen, ja ik volg dus zo’n meisjes blog, en die heeft dus de marathon gerend in 3.26!!! Zo ontzettend knap!

 16. Cynthia
  december 31, 2015 / 13:14

  Annemerel je bent gewoon de beste:) als ik ff geen zin heb om te lopen check ik altijd jouw blog en dan kan ik er weer tegen aan.

 17. december 31, 2015 / 13:45

  Wat een prestaties! Gefeliciteerd! Je mag trots zijn op jezelf. :-)
  Ik had zelf geen doelen voor dit jaar en ga er ook geen opstellen voor het volgende. Als alles wat nu goed gaat, zo blijft het komende jaar, ben ik al heel tevreden. :-)

 18. januari 1, 2016 / 20:21

  Mijn doel voor 2015 was om een keer de 10 KM aan te tikken, maar dit is me niet gelukt. Nét als het weer lekker ging, kreeg ik last van het een of ander, vaak mijn rug. Dit jaar staat het dus weer op mijn lijstje en dan wat concreter: ik wil de 10 KM route doen bij de City Run, in mei!
  Ik ben in ieder geval goed begonnen met een rondje van 5 KM vanmiddag ;-)