SNAPSHOT DIARY: 29/3

 photo Recently Updated196.jpg


 photo Recently Updated196.jpg

Wil niet opstaan. Voel me niet OK. Dokter bellen. Ben er klaar mee.

Een vlog van Casey in de ochtend, zorgt voor genoeg inspiratie om mijn bed te verlaten.

 photo Recently Updated196.jpg

Verse jus d’orange en gekookte eitjes, prima ontbijtje voor iemand die zich niet helemaal fit voelt.

 photo Recently Updated196.jpg

Ook al zou ik het liefst de hele dag in bed liggen, het kriebelt, lente kriebels. Opruim-kriebels. En dus ga ik aan de slag met mijn kledingkast en gooi ik heel erg veel weg. Dit was ergens halverwege, toen ik heel even dacht dat het niet meer goed zou komen, hoe zou ik alles weer netjes in mijn kast krijgen? Maar I made it.

Ondertussen maak ik lunch voor mezelf. Dat ik een huishouden van likmevestje heb bewijst deze foto wel weer, ik heb geen pan en deksel die bij elkaar passen. Dus dan maar een kleine pan en een grote deksel.

 photo Recently Updated196.jpg

Lunch: ragout met parelgort. Ik wilde eigenlijk ragout met rijst eten, maar ik bleek alleen sushirijst en risottorijst in huis te hebben, leek me niet zo lekker bij de ragout.Toen zag ik dat ik ook nog een ongeopend pak parelgort had staan. Ik heb nooit eerder parelgort gegeten, maar is best lekker! Het vult ontzettend trouwens!

Tijdens mijn lunch lees ik de reacties op mijn blog, over of ik nu wel of niet door moet gaan met snapshot diaries iedere dag na 1 april. Ik weet het nog steeds niet zeker, maar ik denk dat ik in mijn hoofd inmiddels wel een beslissing gemaakt heb. Stay tuned.

 photo Recently Updated196.jpg

Afspraak bij de dokter. Ben natuurlijk te vroeg, zoals altijd. Ik wacht liever in mijn auto dan in de wachtkamer, want ik hoest mezelf nog steeds een ongeluk en ik weet nu al hoe iedereen me aan gaat kijken. Uiteindelijk heb ik toch ook nog 20 minuten in de wachtkamer gezeten, omdat de huisarts uitliep. Ik heb dus een virale luchtweginfectie en zo’n infectie kan prima een maand aanhouden, ook met de antibiotica-kuur die ik voorgeschreven heb gekregen en de puffers + neusspray die ik gekregen heb.

 photo Recently Updated196.jpg

Ik kan niet meer. Dat hoesten is serieus ZO vermoeiend. Soms heb ik het idee dat ik stik. Inmiddels doen ook mijn ribben heel veel pijn van het hoesten. WHY?!

Ik krijg ineens bij iedere YouTube video ondertiteling en bij de Nederlandse video’s klopt die ondertiteling niet eens. “het lijkt net alsof ik seks in zit na het zijn de vragen over mode koken in juli’. Dat zei Yara dus écht niet. Enig idee of ik dit ook uit kan zetten? En zo ja, hoe dan?

 photo Recently Updated196.jpg

Ik mag niet hardlopen, of nou ja ik mag wel hardlopen, maar het is wel sterk afgeraden. Ik denk niet eens dat ik nu hard zou kunnen lopen, ik hoest zoveel. Maar goed, ik heb mijn buitenlucht en beweging wel nodig, dus ik ga voor een wandeling naar Starbucks. Daar haal ik een Frappuccino (goed voor mijn keel) en dan loop ik weer terug. Toch vijf kilometer in de pocket, maar dan iets langzamer dan wanneer ik het hardlopend gedaan zou hebben.

 photo Recently Updated196.jpg

Ik heb geen trek, maar ik moet toch avondeten (duhhhh), ik ga voor vijf rijstwafels met een hele avocado. Ik besloot dit pas te fotograferen op het moment dat het bijna op was. Maar goed, het ging er wel in, alleen hierna hoef ik echt even niets meer.

Ik sluit de avond af met een nieuwe aflevering van Modern Family, het is pas half negen, maar ik ben klaar om te gaan slapen en dat ga ik dan ook doen. Slapen. En hopen dat ik de volgende dag beter wakker word. (Spoiler alert: dat was ijdele hoop).

Liefs,
Annemerel

(Sorry voor deze deprimerende blog, ik haat ziek zijn! Maar mijn blog is er in voor- en tegenspoed, dus ook dit deel ik… kan moeilijk super vrolijk gaan doen alsof ik me superduper-fit voel, dat doe ik wel weer als ik me daadwerkelijk zo voel!)

Delen:

25 Reacties

 1. nettelie
  maart 30, 2016 / 12:04

  “Joden koken” omg…
  Beterschap met die vervelende rothoest!

 2. maart 30, 2016 / 12:06

  In voor- en tegenspoed ;-)
  Ai ai ai…Beterschap woman.

  Ga je nog voor de marathon?! Hoop dat je je snel beter voelt.

 3. maart 30, 2016 / 12:06

  Brr, kan een maand aanhouden? Daar zit niemand op te wachten! Hopelijk knap je snel weer op!

 4. maart 30, 2016 / 12:10

  Aaah, ziek zijn is zo stom! Ik was vorige week sinds echt zeven jaar ook weer ziek, en waar ik het vroeger nog wel een soort van chill vond, komt het nu dus NOOIT goed uit. Hopelijk ga je je snel beter voelen en iets minder je longen uit je lichaam hoesten!

 5. Maaike
  maart 30, 2016 / 12:27

  He! Om de ondertiteling uit te zetten moet je op dat CC knopje klikken waar nu een rood streepje onder staat! Beterschap :)

 6. Imke
  maart 30, 2016 / 12:28

  Beterschap ! En heel veel succes met de laatste loodjes voor je marathon

  Ps. Er missen bij mij 2 afbeelding en van de kasr en je lunch klaarmaken weet niet of dit bij meerder zo is

 7. maart 30, 2016 / 12:30

  Hè wat vervelend dat je je zo slecht voelt. Ik vind het al heel knap dat je jezelf uit bed hebt weten te slepen! Veel beterschap.

 8. maart 30, 2016 / 12:59

  Lekkere huisarts heb je. Antibiotica geven terwijl dat geen donder helpt bij een virale luchtweg infectie. Alleen bij een bacterie heeft dat zin.
  Enige wat je kunt doen is uitzieken. Beterschap

  • Elki
   maart 30, 2016 / 18:44

   En een poederinhalator geven bij keelpijn!

   (Lieve Annemerel, tip van mij: vraag eens om een aerosol, dat helpt bij veel mensen die keelpijn klachten hebben of de stem (snel) kwijt zijn!)

  • Danielle
   april 2, 2016 / 10:35

   Gelukkig ik dacht precies hetzelfde…. bijzondere huisarts!

  • Di
   april 2, 2016 / 13:51

   Dat dacht ik dus ook Amy…

 9. maart 30, 2016 / 13:16

  Wow wat heftig zeg! Wel goed dat je naar de dokter bent geweest, hopelijk helpen de medicijnen je en gaat het gauw weer beter. Heel veel beterschap in ieder geval!

 10. N
  maart 30, 2016 / 13:20

  Klopt wat Amy zegt inderdaad. De huisarts van mijn moeder dacht in eerste instantie dat mijn moeder een bacteriele luchtweginfectie had, dus kreeg ze antibiotica mee. Het ging maar niet over en na een later bezoekje aan de huisarts was de constatering: virale luchtweginfectie. De antibiotica kuur was voor niks en nu moet ze gewoon op bed liggen en idd uitzieken!
  Beterschap!!

 11. maart 30, 2016 / 14:18

  Oh jeetje, wat stom dat het niet ‘gewoon’ een hoest is (hoewel je dat op een gegeven moment zelf ook wel wist geloof ik haha). Heel veel beterschap!

 12. Ilse
  maart 30, 2016 / 15:13

  Wat ontzettend balen en wat stom dat het zolang kan blijven! Heel veel beterschap gewenst!

 13. Marianne
  maart 30, 2016 / 15:19

  Beterschap! De natterman bronchium extra sterk is de beste hoestdrank die er is wat mij betreft, er zit codeine in en je slaapt er ook lekker van

  • Annemerel
   Auteur
   maart 30, 2016 / 16:07

   Ja die heb ik ook, maar werkt nog niet echt goed… en inmiddels is de fles leeg :(

 14. Anna
  maart 30, 2016 / 17:56

  Hey Annemerel, ik was een week voor jou in Lech skien in Vorarlberg en heb ook deze infectie gehad. Mijn moeder ook! Ik denk dat er iets heel erg nasty in die bergen is rondgegaan. Ik heb super duper healthy gegeten op wintersport (ja echt – linzeneintopf en huttensalat heb ik liever dan frituut haha). De arts in Vorarlberg zei dat ik onder geen beding antiobiotica mag (want dat is helemaal niet voor een virale infectie!) dus echt heeeeel raar en slecht dat je die medicijnen hebt gekregen. Ik heb ondanks dat het hoesten was, veel aan stomen gehad. Mijn longen / bronchien waren ook compleet overhoop en eucalyptus in die vsm stoomdruppels kalmeren die een beetje en werken ook bacrteriedodend. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Ik was na 2.5 week weer op de been.

  Groetjes,
  Anna

 15. Jor
  maart 30, 2016 / 18:01

  Beterschap girl!

 16. Elvira
  maart 30, 2016 / 18:52

  Beterschap! Ik zit ook sinds donderdag met een verloren stem en irritante hoestbuien. Hoop niet dat ik net als jij een virale infectie heb, maar dat het een dezer dagen vanzelf ‘overwaait’.

 17. maart 30, 2016 / 20:15

  Zo deprimerend vind ik deze blog niet, hoor! :-) Helemaal niet. Veel beterschap!

 18. Suuz
  maart 30, 2016 / 20:40

  Take care!!!! Heel veel beterschap kanjer! Wees lief voor jezelf:-) verdien jij!

 19. Marloes
  maart 30, 2016 / 21:37

  Vervelend dat je zoveel hoest!
  Ik had het een paar weken geleden ook. Bij mij werkte hoestdrank met broomhexine totaal niet. Hoestdrank met noscapine daarentegen werkte wel goed, ik hoestte een stuk minder! Wat vooral snachts fijn was. Misschien is dat de moeite waard om nog toe te voegen aan je apotheek ;)
  Beterschap!

 20. maart 30, 2016 / 21:45

  Hoi Annemerel! Ik lees trouw je blogs en allereerst: alle beterschap gewenst! Zo rot. Moest ontzettend lachen om je screencap van Yara’s video omdat ik al een paar weken bezig ben de video’s van haar kanaal te vertalen van NL naar ENG en we heb werkelijk op de grond gelegen van het lachen om de auto-translate van YouTube, het is zó achterlijk dat die onzinteksten bijna poëzie worden :))) Je kunt de subtitles uitzetten bij het ‘CC’ knopje, rechtsonder in het venster van de video. Enne, rustig aan! Liefs, Kelly

 21. maart 31, 2016 / 21:02

  Hopelijk ben je er weer snel van af en kun je weer hardlopen!