RUN BABY RUN: Een moeilijk besluit

 photo IMG_4968.jpg

Het is vandaag precies twee weken, veertien dagen, geleden dat ik voor het laatst mijn Nike+ App opende om te gaan hardlopen. Hardloopschoenen heb ik nog wel gedragen, hardlopen heb ik niet meer gedaan. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst twee weken niet gelopen heb. Zelfs vorig jaar toen ik een tijdlang geblesseerd was aan mijn knie, liep ik minstens een keer in de week. En nu doe ik dus niets. En dat allemaal dankzij die verdomde rothoest.

Achteraf gezien had ik twee weken geleden beter niet die poging tot 35 kilometer kunnen doen. Ik voelde me al niet helemaal 100% toen ik eraan begon, twee dagen ervoor had ik nog koorts. En na die dag is het eigenlijk alleen maar bergafwaarts gegaan met mijn gezondheid. Hoesten, heel veel hoesten en geen stem. Dat tekende elf dagen Dutchweek. De dokter in Oostenrijk had me nog gewaarschuwd, ik kon beter de rest van de week niet meer gaan skiën, anders zou het niet over gaan. Ik was eigenwijs, ik voelde me – op dat hoesten na – meer dan prima. Ik had nergens last van, ja ik sliep wat minder door al dat gehoest, maar als dat het ergste is?! Ik dacht.. die dokter doet gewoon extra voorzichtig, die wil het niet op zijn geweten hebben dat ik heel misschien nog zieker zou worden, maar hoe groot zou die kans nu eigenlijk zijn?!

Mijn stem kwam langzaam terug, maar het hoesten werd helaas niet minder. Sinds ik in Nederland ben word ik er compleet gek van. Af en toe heb ik het idee dat ik stik, dat ik er niet meer uitkom. Hardlopen heb ik dus nog steeds niet gedaan, maar mijn buikspieren train ik de hele dag door, dat is dan wel weer een voordeel. Maar ja, daar ga je geen marathon op lopen.

Het is vandaag nog elf dagen tot de marathon en de kans is groot dat ik over elf dagen niet aan de start sta. Gisteren besloot ik namelijk nog even een bezoekje aan de dokter in Nederland te brengen. De medicijnen die ik van de dokter in Oostenrijk had gekregen hielpen niet en waren daarnaast ook niet probleemoplossend, maar werkte alleen kalmerend voor mijn hoest (wat ook niet gebeurde trouwens). Toen ik mijn huisarts vertelde over de marathon die gepland stond keek hij me aan “Annemerel, je bent 26, je kunt nog zoveel marathons lopen, als ik nu je coach zou zijn zou ik zeggen dat je het niet moet doen”. “Ja maar wat als ik het nu wel ga doen” “Nou dat PR loop je sowieso niet en de kans is groot dat je na de marathon nog veel zieker wordt en dan kun je nog veel langer niet lopen”.

Hij heeft een punt, denk ik, want ik ben geen dokter. Maar het is dus een virale luchtweginfectie en toen ik zei “ja maar dit heb ik nu al ruim twee weken” antwoordde hij doodleuk met “oh dit kan zo vier, vijf weken aanhouden”. Niet OK. “Maar… sommige lezers op mijn blog zeggen dat dit komt omdat ik alleen maar frituur gegeten heb” “Annemerel, dit heeft daar niets mee te maken. De meeste sporters krijgen vroeg of laat met zoiets te maken. Waarschijnlijk heb je net iets meer gedaan dan je lichaam op dat moment aan kon, het is niets ernstigs, het kan gebeuren”. Zelf ben ik er ook van overtuigd dat mijn weerstand wellicht hoger was geweest als ik super gezond gegeten had, maar ja, dat is achteraf gepraat en op wintersport supergezond eten is een dagtaak, zo niet onmogelijk, dus ja, ik zie nog niet echt in hoe ik dat anders had kunnen doen.

Maar goed, die Rotterdam Marathon dus. Het wordt me afgeraden die te lopen, het wordt me nog meer afgeraden om tot het gaatje te gaan tijdens die marathon. Aan de ene kant denk ik “Ja, wat maakt het uit, wat kan me gebeuren” aan de andere kant denk ik “Ja, die Rotterdam Marathon is leuk, maar mijn gezondheid is me dierbaarder”. Zoals ik er nu in sta loop ik op 10 april niet de Rotterdam Marathon, maar sta ik aan de kant te juichen voor iedereen die de marathon wél gaat lopen. Die Marathon in Rotterdam is namelijk niet de laatste marathon die ik wil lopen, ik wil nog zoveel meer en wat ik vooral wil, is lekker kunnen lopen. Als ik na die marathon er NOG een paar weken (of zelfs maanden, waar mijn huisarts het over had) uit lig, dan word ik diepongelukkig.

Soms moet je verstandig zijn. Soms is verstandig zijn helemaal niet leuk. En soms moet je dat maar gewoon accepteren.

Liefs,
Annemerel

Delen:

77 Reacties

 1. Martine
  maart 30, 2016 / 17:02

  Begon die dokter serieus elke zin met ‘Annemerel’? Vreemde man..

  • Ilse
   maart 30, 2016 / 17:11

   Doe ff normaal

  • Annemerel
   Auteur
   maart 30, 2016 / 17:16

   Wat ik persoonlijk vreemder vind is dat jij al meer dan een jaar lang iedere keer steken onder water geeft onder verschillende namen op mijn blog.

   • Rianne
    maart 30, 2016 / 17:41

    Yo Go Annemerel!

   • tessa
    maart 30, 2016 / 18:13

    hahahaha, hopelijk was dit de laatste rot opmerking dan:)

   • Annemarie
    maart 30, 2016 / 19:22

    Haha +1 voor Annemerel :D

   • Lucy
    maart 30, 2016 / 21:26

    Lieve Annexeren, ik reageer nooit op je blog maar geniet er dagelijks van. Nu MOET ik van mezelf toch even jou een dikke +1 geven voor deze geweldige reactie. Keep it going chica, luister naar jezelf en de trouwe bloglezers die elke dag van je verhalen genieten!

    • Lucy
     maart 30, 2016 / 21:27

     *Annemerel natuurlijk (leuk zo’n autocorrect)

   • Sharon
    maart 31, 2016 / 14:31

    Snap niet dat er mensen zijn die het lukt dagelijks zulke negatieve opmerkingen te plaatsen op jouw leuke en persoonlijke verhalen.

  • Anja
   maart 30, 2016 / 17:27

   Ga iemand anders zieken!

   • Linda
    maart 30, 2016 / 17:46

    Jammer dat ik geen “vind ik leuks” op je blog kan geven Annemerel, anders had je er een gekregen haha!

  • Denise
   maart 30, 2016 / 17:41

   Dom ding. Als je die citroenen uit je k*t haalt, is het leven een stuk minder zuur.

   Maar hier mijn ervaring: Ik mag blij zijn dat ik nu een stukje kan hardlopen! Ik ben 11 dagen op non actief geweest van de griep en nu na 3 weken “beter” zijn, is de energie er nog steeds niet (laat staan lucht! Blijf maar hoesten! )

  • Lara
   maart 30, 2016 / 20:45

   Bah wat naar dat jij je plezier moet halen uit die kinderachtige reacties.

   Annemerel, luister alsjeblieft goed naar je lichaam. Zoals je al aangeeft; je gezondheid is zo belangrijk!
   Ben je volgende week nog wel in Breda? Of ga je voor complete rust?
   Los of love and take care!

  • Chantal
   april 1, 2016 / 12:54

   Sneu … heel sneu!

 2. Mandy Mensen
  maart 30, 2016 / 17:06

  Aaah ontzettend moeilijke keuze lijkt me dit, maar kies vooral wat goed voor je is. Heel veel beterschap!

 3. maart 30, 2016 / 17:12

  Luister inderdaad maar gewoon naar de dokter! Wees blij dat je zo heerlijk heb getraind de afgelopen maanden omdat je een doel voor ogen had, en dan is het nu gewoon tijd om naar je volgende marathon te kijken!

 4. nettelie
  maart 30, 2016 / 17:15

  Heel goed, mop. Luister naar je lijf. Ik denk niet dat je alleen door het eten van gefrituurd voedsel zo ziek bent geworden, hoor. Het zal een combinatie van factoren zijn geweest (veel van je zelf gevraagd, stress, reizen, fastfood, etc.). Neem lekker de tijd om uit te zieken! Daarna kun je vol goede moed en met schone longen op zoek naar een andere leuke wedstrijd, toch? Beterschap!

  • Stefanie
   maart 30, 2016 / 17:31

   Helemaal mee eens!

 5. maart 30, 2016 / 17:19

  Groot gelijk heb je! Kiezen voor je gezondheid is heel verstandig, vooral als het een marathon betreft. Mijn vader loopt dit jaar zijn 60e(!) marathon en heeft er denk ik wel 20 laten schieten door een griepje, blessure etc.. Later kijk je hier lachend op terug en de volgende marathon beleef je met dubbel zo veel plezier. Dikke knuffel!

 6. Tammy
  maart 30, 2016 / 17:23

  Wat jammer voor je Annemerel! Maar ik weet zeker dat je nog veel mooie marathons zult lopen. Voor nu lekker uitzieken. Veel beterschap!!

 7. maart 30, 2016 / 17:24

  Wat vervelend maar een verstandige keuze inderdaad. Beterschap!

 8. Maaike
  maart 30, 2016 / 17:26

  Slim hoor om naar de dokter te gaan! Fijn om even advies te krijgen over de situatie. Het zal inderdaad geen makkelijke keuze zijn om de marathon (eventueel) te laten schieten. Het is toch een doel waar je hard voor hebt getraind afgelopen tijd. Maar nu is gezondheid iets belangrijker… Komende tijd lekker rustig aan doen, veel slapen en genieten van het heerlijke weer dat er aan gaat komen :-) is misschien moeilijk, maar ik weet zeker dat jij heel goed de ‘knop’ om kan zetten! Doe wat goed voelt voor jou met het advies van de huisarts in je achterhoofd. Succes en beterschap Annemerel!

 9. Anja
  maart 30, 2016 / 17:28

  Annemerel veel beterschap!

 10. maart 30, 2016 / 17:32

  Shit, dat lijkt me echt een stomme beslissing, maar het lijkt me inderdaad wel verstandiger. En wat je ook zegt, als je ‘m wel zou lopen zou je waarschijnlijk én geen PR lopen, en geen fijn en voldaan gevoel eraan overhouden, dus dan kun je beter even wachten en een andere keer weer een lekkere marathon gaan lopen. Dan moet je maar extra hard aanmoedigen!

 11. maart 30, 2016 / 17:48

  Moedig besluit, ik weet hoe moeilijk dit voor je moet zijn! Ik ga a.s. zondag niet voor een PR en vind dat een heel gek idee; dan maar genieten van het parcours. Aangezien jij Rotterdam al gelopen hebt en het ook geen super parcours vind snap ik je keuze des te beter. Goed uitzieken jij en daarna weer lekker shinen!

 12. maart 30, 2016 / 17:49

  Goed en moedig besluit Annemerel, die volgende marathon ga je gewoon knallen. Goed dat je nu even voor jezelf kiest! :-)

 13. maart 30, 2016 / 17:51

  Echt zo zuur. Maar de verstandigste beslissing denk ik. Zo’n virale luchtweginfectie ben je niet zomaar kwijt. Ik begreep dat je ook nog koorts hebt gekregen. :(
  Veel beterschap en pas goed op jezelf!

 14. M
  maart 30, 2016 / 17:51

  Even een digitale hart onder de riem voor jou! Dit lijkt me een heel moeilijk en vervelend besluit. Maar eigenlijk is dit besluit niet door jou maar door je lichaam genomen. Het is heel goed dat je daarnaar geluisterd hebt, niets is zo belangrijk als kunnen en durven te luisteren naar je eigen lichaam.

  En de huisarts heeft natuurlijk ook dubbel en dwars gelijk. Ieder weekend is er bijna wel een marathon of run te rennen. Dat is het mooiste van de hele sport. Je bent niet afhankelijk van 1 enkele plaats en tijd. Proef de vrijheid!
  Voor nu heel veel beterschap, neem veel rust en alles komt goed!

 15. maart 30, 2016 / 17:53

  Verstandig! Je komt vast dit jaar nog een leuke marathon tegen die je heel graag wilt lopen. Istanbul is heel leuk ;-)

  Tot die tijd BETERSCHAP!

 16. Yvette
  maart 30, 2016 / 17:53

  Snap dat je hier van baalt. Zou zelf niet de hele marathon lopen maar een deel met de estafette run, maar door een blessure heeft de dokter me ook afgeraden om te lopen. Was juist zo lekker met m’n schema bezig (iets te fanatiek ook vandaar de blessure

 17. Lisa
  maart 30, 2016 / 17:53

  Goede keuze!

 18. Jor
  maart 30, 2016 / 17:54

  Hee Annemerel, wat ontzettend balen zeg! :( Vind het een dapper besluit en ook een wijze beslissing. Heb er zelf wel spijt van de afgelopen tijd eigenwijs door te blijven lopen met blessures, want lig er hierdoor alleen nog maar langer uit. Het maakt een marathon (en vooral de tijd erna…) er ook zeker niet leuker op. Achteraf gezien was het mij niet waard geweest, dus ik zou zeker naar je huisarts luisteren. Je bent een topper!

 19. Jill
  maart 30, 2016 / 17:54

  Wat een dapper maar kl*te besluit om te nemen. Zo herkenbaar. Zelf de halve van de Venloop moeten laten schieten en ook toekijken in Rotterdam. Nu goed uitzieken. Jij gaat nog heel veel mooie marathons (+PR’s) lopen. Maar dan moet je nu inderdaad even voor je gezondheid kiezen. Mocht je nog cheering girls zoeken, ik sta graag schouder aan schouder met je aan de zijlijn en selfies maken✌

 20. Elise
  maart 30, 2016 / 17:55

  Beterschap. Ik hoop dat je gauw van je hoest af komt, en ook dat je goed naar je lichaam luistert. Al is eigenwijs zijn soms nog zo verleidelijk natuurlijk ;) Er zullen wel meer marathons volgen, waar je dan waarschijnlijk een stuk meer van kunt genieten!

 21. Mannon
  maart 30, 2016 / 18:01

  Goed besluit! Ik loop zelf ook al meer dan een week enorm te hoesten en je wordt er echt he-le-maal gek van. En thumbs up voor je reactie op nummer 1; bestaan er serieus mensen die elke keer onder een andere naam negatieve reacties plaatsen..!? Zieltjes..

 22. Ipek
  maart 30, 2016 / 18:05

  Doing good… instead of feeling good ;) Wijs besluit lieve Annemerel. In hoeverre kun jij het hardlopen zelf , significant meer kunt verbeteren? Jouw groei als mens en hardloper ligt nu misschien meer in het mentale deel door te bedenken wat echt wijs is mbt het hardlopen op de lange termijn.. Er zit misschien wel een hele goede hardlooptrainer in jou als je wijs kunt handelen in dit soort situaties. :)

 23. BIANCA
  maart 30, 2016 / 18:06

  Groot gelijk. Een marathon is niet goed voor je lijf, helemaal niet als je ziek bent of bent geweest.

 24. tessa
  maart 30, 2016 / 18:11

  Goed dat je naar de dokter bent geweest en dat je naar je lichaam luistert. Eerst herstellen en dan komen er inderdaad nog vele marathons! Beterschap liefs!

 25. maart 30, 2016 / 18:36

  Het lijkt me een moeilijke, maar verstandige keuze!

 26. Elki
  maart 30, 2016 / 18:55

  Een moeilijke maar verstandige keuze!!

  Denk even goed aan jezelf, en zorg dat je er helemaal bovenop komt. Ga lekker naar de sauna. Laat je verwennen door je familie en sterk helemaal aan.

  Ik geloof absoluut niet dat het gefrituurde eten de oorzaak zijn van je voeding op wintersport. Nu lekker ‘een tandje’ gezonder nu je weer terug bent in Nederland, met sapjes, sushi (zonder gefrituurde dingetjes best gezond), en een gezonde mindset (!!) dan ben je snel weer beter!

  (Ik denk dat wij allebei ongeveer hetzelfde hebben qua pufjes en astmatische bronchitis, daarom ook mijn reactie over de puffertjes in de vorige post! Ik weet hoe verschrikkelijk het is, het hoesten, de kriebel, de stem. Vorig jaar bijna twee maanden mee gelopen. Dus pas goed op!)

 27. Elvira
  maart 30, 2016 / 18:55

  Moeilijk, maar wel verstandig besluit. Gun je lichaam even de tijd om bij te komen en kom daarna veeel sterker terug!!!

 28. maart 30, 2016 / 18:56

  Groot gelijk, goed luisteren naar je lichaam! Vorig jaar liep ik twee keer een bronchitis op, twee keer na een wedstrijd die ik beter niet had kunnen lopen maar dat toch deed. BAM, twee keer 6 weken klooien en weer van voren af aan beginnen.

  Het is balen, maar de weg loopt niet weg, en je hebt een schitterend PR op je naam staan. Lekker daar nog even van genieten en dan voor de volgende gaan. En …. al schreeuwend supporteren is ook geweldig. Vorig jaar gedaan, ik ga het dit jaar weer doen en het was echt een groot feest!

 29. Marly
  maart 30, 2016 / 19:25

  Knuffel!! Het kan soms zo moeilijk zijn om zo’n verstandige beslissing te moeten maken.. Hoe kut het ook is, je lichaam zal je dankbaar zijn. Veel beterschap!!

 30. Olga
  maart 30, 2016 / 19:34

  Ik snap je besluit helemaal! Genieten van je marathon is het belangrijkst, en dat is lastig als je je ziek voelt. Je hebt altijd nog de halve marathon van Salzburg die je kunt rocken!

 31. maart 30, 2016 / 19:40

  Je gezondheid is zoveel belangrijker dan die marathon. Heel verstandig om hem niet te lopen en lekker uit te zieken. Hopelijk gaat het herstel voorspoedig en kan je je weer gaan focussen op het hardlopen! Beterschap!

 32. Miny
  maart 30, 2016 / 19:41

  Jemig Annemerel, wat een dapper maar vreselijk moeilijk besluit. Ik kan me goed voorstellen dat dit pijn doet.
  Ik hoop je in Rotterdam langs de kant te zien!
  Veel beterschap! Liefs Miny

 33. maart 30, 2016 / 19:43

  Luister naar je lichaam! Ik kan alles support gebruiken tijdens mijn 10,5 km ;-) dus je gejuich is ook leuk!

 34. Vera
  maart 30, 2016 / 19:56

  Ah, wat een lastige en stomme beslissing moet dit zijn geweest! Ik vond het juist zo leuk om te zien dat je na zoveel twijfelen eindelijk een marathon hebt kunnen uitkiezen. Al denk ik dat het inderdaad het verstandigst is om naar je lichaam te luisteren. De volgende marathon loop je dan met zoveel meer plezier. Denk maar zo: van een niet-PR op de marathon krijg je ook geen blije Annemerel ;) Je deed dit om lekker weer te lopen en te trainen, en dit heb je gedaan! Plus, je lichaam natuurlijk… haha. De volgende marathon komt vanzelf wel weer! Kun je met frisse moet opnieuw gaan trainen. Komt helemaal goed!

 35. maart 30, 2016 / 20:10

  Er komen nog marathons. Nu gaat je gezondheid voor. En dan kan je daarna weer andere marathons lopen. Veel sterkte, want is echt niet leuk!

 36. Kelly
  maart 30, 2016 / 20:24

  Hoe moeilijk zo’n besluit ook is, ik denk wel heel verstandig. Je gezondheid is zo veel belangrijker en ik vraag me af of deze marathon het überhaupt waard zou zijn om die gok te nemen. Goed bezig en fijn dat je ook dit deelt hier want dit is wel de realiteit van hardlopen: het gaat gewoon niet altijd zoals je het plant.

 37. maart 30, 2016 / 20:39

  Blegh, wat naar voor je dat je dit besluit moet nemen. Wel HEEL stoer, ik zie jou liever allemaal top marathons nog lopen de aankomende zoveel jaar dan dat je nu iets doet wat je beter niet kunt doen. And you know best. Komt goed! <3

 38. Joska
  maart 30, 2016 / 21:04

  Dapper besluit! Ik kan me goed voorstellen dat het een moeilijke keuze is, zeker aangezien je al zo lang aan het trainen bent, vind het knap van je. Veel beterschap!

 39. Celine
  maart 30, 2016 / 21:05

  Moeilijke keuze! En ik denk dat het je sterk maakt voor je volgende marathon als je deze nu met je verstand overslaat! :)

 40. Iris
  maart 30, 2016 / 21:15

  Goed en verstandig besluit Annemerel, en heeeeeeel veel beterschap!! <3

 41. Ilse
  maart 30, 2016 / 21:21

  Aah, wat een lastig maar verstandig besluit. Goed dat je naar je lichaam luistert en die marathon niet doet. Er komen nog zoveel marathons aan en het zou zo zonde zijn als je langer ziek zou zijn door deze marathon!

 42. maart 30, 2016 / 22:04

  Moedig besluit Annemerel! Hopelijk ben je uitzondering op de regel en duurt je infectie niet zo lang meer..

 43. maart 31, 2016 / 07:00

  Hoi Annemerel!
  Wat ontzettend balen zeg. Toen ik je stem van de week op je vlog hoorde had ik al zoiets van jedem moet die over 2 weken een marathon lopen.. Je bent hartstikke ziek.

  In elk geval heel veel beterschap en herstellen is het belangrijkste. Er komen nog zo veel marathons dat het bijna onzin lijkt dat je überhaupt nog twijfelt om wel mee te gaan rennen maar ik begrijp je heel goed. Doe waar je zelf achter staat, dat is het aller belangrijkste. Jij maakt de beslissing.

  Liefs Britt

 44. Marij
  maart 31, 2016 / 07:31

  Ziek is ziek en als je ziek bent zou ik het zeker niet doen. Dan moet je herstellen en is het jammer, maar er komen nog meer marathons. Tegelijkertijd zou ik willen zeggen, kijk aan hoe je je voelt tegen die tijd. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een wedstrijd gelopen waar ik goed voor getraind heb door allerlei omstandigheden. De CPC dit jaar was het toppunt, daarvoor heb ik in totaal een keer of 8 hardgelopen waarvan de twee weken ervoor helemaal niet. Heel veel stress, slecht eten. De week ervoor vond ik toch dat ik iets moest doen, maar moest ik na 3km stoppen, omdat ik licht in mijn hoofd werd. Oeps. Maar toch, het weekend zelf voelde ik me niet slecht. Het was ook zo wat om het helemaal te laten gaan (ik ben zo iemand die liever afhaakt als ik denk dat ik niet kan presteren in plaats van het gewoon even minder dan perfect te doen) dus ik ben geweest en het was een nogal pijnlijk gebeuren, maar ik heb een goede tijd gelopen en zelfs 3 minuten sneller dan de vorige keer. Dit heb ik moeten leren, ik heb in de loop van de jaren genoeg wedstrijden afgezegd, omdat er dingen tussen kwamen, omdat ik niet vorm was. Omdat ik amper gelopen had. Maar de laatste jaren merk ik dat je toch heel wat kan op je basisconditie. Annemerel, jij BENT een hardloper. Jouw basisconditie is heel goed. Je bent nu ziek en je moet je lichaam geven wat het nodig heeft om te herstellen, rust, slaap, genoeg drinken en gezond eten. En misschien voel je je over een week heel anders. Dan heb je zeker geen perfecte training erop zitten, maar dat wil niet zeggen dat je de marathon geen ‘shot’ moet geven.

  Als je ziek bent moet je echt niet lopen, je moet het niet forceren en je moet goed voor jezelf zorgen. Maar als je je tegen die tijd weer fit voelt en je wil lopen, geef het een kans. Het zal vast niet je beste marathon worden, maar dat is niet altijd het belangrijkst.

  Luister goed naar je lichaam en je hebt tot de dag zelf om te beslissen!

 45. Tessa
  maart 31, 2016 / 08:15

  Heel veel beterschap. Hoe moeilijk ook, luister naar de dokter. Jij gaat nog zoveel marathons lopen!

 46. maart 31, 2016 / 09:22

  Jeetje wat lastig! Allereerst wil ik je heel veel sterkte toe wensen. En soms inderdaad is rust de enige optie… En straks als je weer beginnen kunt, dan zal je staan te springen als een lammetje in de wei. Het is moeilijk om op te geven wat je heel erg leuk vind. Zo zie je maar dat we normaal gesproken gezegend zijn met een goede gezondheid terwijl we het vaak voor lief nemen. Hou je taai en rust en ziek goed uit!

 47. Joyce
  maart 31, 2016 / 10:04

  Heel verstandig om goed uit te zieken. Er komen, zoals al eerder geschreven, meer marathons. Balen, snel beter worden, tot rust komen en dan weer knallen! Beterschap!

 48. Marit
  maart 31, 2016 / 10:23

  Balen dat je de marathon niet kan lopen, maar je gezondheid is het allerbelangrijkst, goed naar je lichaam luisteren. Misschien is de marathon van Amsterdam in oktober een optie?

 49. maart 31, 2016 / 10:39

  Hoe vervelend het ook kan zijn, je gezondheid moet echt eerst komen. Heel verstandig dus!

 50. Judith
  maart 31, 2016 / 10:41

  Ah zo shit! Heel veel beterschap
  En ach en wat die frietjes betreft, je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk en als jij gelukkig wordt van frietjes op de piste (een voorliefde die ik zeker met je deel) dan moet je dat gewoon lekker blijven doen, no matter what people say ;)

 51. Lieve
  maart 31, 2016 / 11:13

  Weet je zeker dat het om een virale luchtweginfectie gaat? Als het niet over gaat, zou je ook nog aan een allergie kunnen denken. Ik heb dit vorig jaar precies zo gehad, ook rond deze tijd van het jaar, terwijl ik nooit eerder een allergie heb gehad. Pas toen mijn dokter pillen tegen allergie voorschreef ging het over. Misschien heb je hier niks aan, maar ik wilde het toch even zeggen in het geval jij hetzelfde hebt.

  Heel veel beterschap! En echt niet alles is te voorkomen met gezond eten, dus don’t worry over de frituur, volgens mij krijg jij genoeg goede stoffen binnen, dus een keer wat minder gezond kan je lichaam echt wel opvangen.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 31, 2016 / 11:30

   Thanks voor het meedenken! Ik heb sowieso last van verschillende allergieën, hier slik ik al antihistamine voor, dus denk niet dat het daar mee te maken heeft.

   • Anna
    maart 31, 2016 / 11:53

    Ik wilde het gisteren al zeggen maar dacht waar bemoei ik mij mee. Misschien moet je even aan je HA vragen waarom je antibiotica krijgt bij een virale infectie? Waarschijnlijk zit er een gedachte achter, anders wordt het niet voorgeschreven lijkt mij. Maar als het nou echt viraal is en niet bacterieel dan is zo’n antibiotica kuur echt funest voor je darmbacteriën, er zijn aanwijzingen voor een relatie tussen migraine en darmflora. Oftewel, na een kuur zou migraine erger kunnen worden (of kunnen ontstaan). Ook voor darmproblemen is het niet gunstig, maar ik weet natuurlijk niet of jij die (net als ik) ook naast het lopen hebt. Absoluut niet bemoeierig bedoeld dit trouwens! Heel veel beterschap! En een goed besluit heb je genomen! Ik heb wel om minder een run laten schieten ;)

 52. Janneke
  maart 31, 2016 / 11:23

  Heel jammer maar een verstandige keuze! Je gezondheid gaat voor. Ik heb zelf een chronische long ziekte dus weet hoe je je voelt met al dat hoesten. :( maar je kunt beter even je rust pakken en daarna weer verder gaan. Mij help je in ieder geval goed met je blog en boek. Ik ben fanatiek gaan hardlopen en daar door gaat het stukken beter met mijn longen. Thanks daarvoor!:) en heel erg veel beterschap!

 53. Heleen
  maart 31, 2016 / 12:38

  Mn moeder had zo’n hoestperiode met koorts begin dit jaar, die heeft 3 weken geduurd. Hopelijk is het voor jou snel voorbij. En ja de marathon… helaas, maar je kan er niets aan doen. Een virus denkt niet “zij heeft veel frituur gegeten, laat ik haar infecteren gna gna”.
  Beterschap!

 54. A
  maart 31, 2016 / 12:39

  <3 Komt allemaal goed.
  Troosttaartje (chocolade natuurlijk) halen bij Philippe Galerne zeg ik!
  EN vergeet er geen foto van te maken en lekker in je snapchat story te zetten zodat iedereen weer een eigen mening over je voedingspatroon kan vormen. En alle online-dietisten dan zeuren dat het geen gezonde suuuperhealthypealthy fancy smoothieshake is…want alleen daarmee blijft een mens in leven (not).

 55. maart 31, 2016 / 21:06

  Wat vervelend allemaal zeg! Naar je lichaam luisteren is zo belangrijk!

 56. Krista
  april 1, 2016 / 00:21

  Aaahhh nee wat shit zeg! Je trainingen waren zo veelbelovend, ik had echt plaatsvervangende zin en spanning voor jouw rotterdam marathon! Misschien nog voor de herkansing gaan in leiden of Amersfoort? Maar eerst helemaal goed beter worden!!

 57. Astrid
  april 1, 2016 / 08:33

  Goede beslissing, wel een hele rotte om te maken.. :( Als ik last krijg van hoesten, duurt het bij mij dus ook ongeveer een maand voordat het echt weg is. Ik heb liever een griepje van een weekje dan zo’n irritante rothoest die weken blijft, blegh!

  Maar echt goed dat je naar je lichaam luistert. Heel veel knuffels voor jou! ❤

 58. Jacqueline
  april 1, 2016 / 10:36

  Sorry, ik reageer anders nooit (maar lees heerlijk mee, als “oudere” hardloper :)), maar dit is zo herkenbaar. Ik sta dus ook voor het dilemma, wel of niet starten 10 april? Heb een blessure aan m’n kuit sinds 12 maart en het voelt nog niet goed (ook niet meer kunnen rennen). 4 weken na de Marathon is de Roparun en dan laat ik een heel team in de steek als ik het risico neem om toch Rotterdam te gaan lopen…..
  Jouw beslissing om niet te gaan lopen is erg dapper. Je bent nog superjong en gezien jouw (harde) lopen zullen er nog vele mooie Marathons en PR’s volgen. Blijk zo leuk schrijven en negeer die zure mensen die steeds reageren…..blijf lekker jezelf!!!

 59. Marije
  april 1, 2016 / 18:48

  Goed besluit, al is het natuurlijk zwaar vervelend.
  Er komen nog zoveel marathons voorbij. Als je goed voor jezelf zorgt kun je ooit in die grijsharige dame worden die ruim in de 70 nog marathons uitloopt. Ook een mooi doel toch? ;)

 60. april 1, 2016 / 21:51

  Ah wat balen! Maar wel goed dat je naar je lichaam luistert, want ik denk dat dit een heel duidelijk teken is. Beterschap!

 61. Melanie
  april 2, 2016 / 22:56

  Zelfde schuitje. Moet Rotterdam ook laten schieten maar na 4 nierbekkenontstekingen in 10 weken, is het gewoonweg DOM op een poging te wagen. Ik snap je pijn dus. Ik hoop in Berlijn weer te mogen starten maar ook als m’n lichaam dat niet trekt, is er geen man overboord. Gezondheid gaat altijd voor

  Maar mag ik je ook een ander welgemeend compliment geven? Je laat nl nu aan alle lezers zien dat je als hardloper verstandig moet zijn. Jij hebt een groot blog, veel invloed hiermee en geeft hiermee een goed signaal af ipv tegen beter weten in doorgaan. Ik zie blogs zat waarin er zelfs ultra’s gelopen worden met blessures of ziekte (in vaak erbarmelijke tijden) om maar te bewijzen dat je altijd door kunt gauw. Nou, daar kan ik geen enkel respect voor opbrengen. Dus: buiging.
  En heel veel beterschap -xx-