THE LIST: Why I love spring cleaning

Vorig jaar werd ik gedwongen tot een Spring Cleaning eind maart. Of nou ja, gedwongen is misschien een beetje overdreven. Maar ik kreeg Jet van Amayzine over de vloer, ze ging in mijn kastjes en kledingkast kijken, nou ja dan wil je natuurlijk niet overkomen als een ontzettende slons die haar huis nooit schoonmaakt. Dit jaar kwam er niemand over de vloer die de innerlijke huisvrouw in mij naar boven bracht, dit keer kwamen de lente kriebels gewoon volledig vanuit mezelf. Ik heb vandaag de hele dag opgeruimd en voel me meer dan voldaan. Tijdens het opruimen bedacht ik me waarom iedereen een hele dag opruimen in zou moeten lassen.

1. Toen ik vanmorgen wakker werd dacht ik dat het een goed idee was om een aantal nieuwe items aan mijn sportcollectie toe te voegen. Na het opruimen van mijn kledingkast ben ik die gedachte volledig kwijt. Ik heb meer dan genoeg hardloopkleding. Ik heb zoveel dat ik zelfs na het uitruimen van mijn kast amper weet hoe ik alles er in kwijt moet. Waarom ik iets nieuws nodig dacht te hebben is me nog steeds een raadsel.

2. Die kledingkast he, daar was ik dus van alles in kwijt. Ik dacht dat ik een van mijn lievelingssportbeha’s van Nike verloren was tijdens een fotoshoot, maar vandaag heb ik die terug gevonden. En ik vond ook een nachtjapon van Calvin Klein die ik eigenlijk al had opgegeven.

3. Als ik morgenochtend kleding uit ga zoeken weet ik precies waar ik moet zoeken als ik dat ene zwarte topje wil hebben en mijn strapless beha. Doordat mijn kast zo’n teringzooi was greep ik iedere keer naar dezelfde kleding die ik steeds van de waslijn griste, omdat zoeken in mijn kast ellendig was. Nu kan ik weer eens wat anders aan.

4. Weg gooien kan zo bevrijdend voelen. Niet te lang nadenken, maar gewoon doen. Ik las dit weekend over de 20/20 regel (ik weet helaas niet meer bij mij, maar het was een Nederlands account). Maar die 20/20 regel is dus… als je over iets twijfelt of je het moet bewaren.. als het minder dan 20 euro gekost heeft en je het altijd binnen 20 minuten kunt kopen, dan moet je het gewoon weggooien. Vond ik best een mooie. Op deze manier heb ik nooit gebruikte kaarsenkandelaars en lelijke drinkflesjes weggegooid.

5. Een opgeruimd huis geeft zoveel rust. Ik word zo onrustig van heel veel rommel om me heen, ik raak afgeleid en voel me gewoon niet compleet ontspannen. Oh en het is ook gewoon een stuk gezelliger als het opgeruimd en netjes is.

6. Als er straks een vriendin voor de deur staat hoef ik niet in paniek te raken of me te verontschuldigen voor de zwijnenstal, want het is hier geen zwijnenstal.

7. De spullen die ik niet (meer) nodig heb, maar die nog wel heel erg mooi zijn, kan ik geven aan mensen die er wel wat aan hebben en er daadwerkelijk blij van worden. Afgelopen Kerst gaf ik mijn nichtjes en tantes allemaal beautyproducten die ik gekregen had maar waar ik niets mee deed, nog steeds krijg ik regelmatig te horen hoe blij ze er mee zijn. Ik denk dat de mensen in mijn naaste omgeving binnenkort sportkleding kunnen verwachten.

8. Vanavond struikel ik niet meer over een doos die midden in mijn kamer staat als ik midden in de nacht naar het toilet moet. Best fijn. Als je in zo’n kleine ruimte woont als ik, is het lastig om alles netjes opgeruimd te houden, een doos midden in de kamer is soms pure noodzaak, want waar moet ik het anders laten. Maar vandaag dus zoveel weggegooid dat het niet meer nodig is.

9. Het is een perfect excuus om de hele dag naar de albums van Justin Bieber en ZAYN te luisteren. Meezingen ging voor mij vandaag helaas niet (die stem is nog steeds niet helemaal terug en ik hoest me een ongeluk), maar ik kan niet ontkennen dat ik wat met mijn kont geschud heb tijdens het opruimen.

10. Thuiskomen in een mooi en opgeruimd huis is zoveel leuker dan thuiskomen in een zwijnenstal.

Heb jij jouw spring cleaning al gedaan? Ben jij goed met weggooien, of moet jij daar net als ik een bui voor hebben? Herken je je in mijn redenen voor een grote schoonmaak?

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. maart 29, 2016 / 17:38

  I love spring cleaning, too! I did it last Friday and I’m very happy about the result :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 2. maart 29, 2016 / 18:12

  Haha heerlijk herkenbaar. Het is bizar wat je tevoorschijn kan toveren bij het uitzoeken van je kasten..

 3. Ilse
  maart 29, 2016 / 19:09

  Ik ga altijd vlak voordat de lente en de herfst begint mijn kledingkast bij langs en gooi of geef kleding weg die ik niet meer aan heb. De redenen zijn herkenbaar! Ga je ooit ook weer eens een verkoop doen op je site?

 4. Merin
  maart 29, 2016 / 20:09

  Misschien kan je een shop my sportcloset doen! Ik krijg gewoon kriebels om m’n kamer op te ruimen

 5. maart 29, 2016 / 21:13

  Aaah die cleaning is hier ook errug nodig haha! Ik ben vrijdag jarig en vier het zaterdag dus dan is het wel nodig ja :)

 6. Marieke
  maart 30, 2016 / 08:36

  Marie Kondo! Ook écht een verademing!

 7. maart 30, 2016 / 09:46

  Ohh heerlijk ja! Ik was ook nooit zo van het opruimen, maar sinds een tijdje steeds meer en het is eigenlijk zo fijn! Voel me wel een ontzettende huisvrouw, maargoed, haha ;) Tulpen van de AH erbij en klaar!

 8. maart 30, 2016 / 10:43

  Wat een fijn lijstje, maakt me best enthousiast om ook aan de slag te gaan :) ik vind het ook vreselijk als het een rotzooi is, maar opruimen en schoonmaken kost zoveel van mn dagelijkse tijd dat het er vaak bij inschiet! En dan zit je natuurlijk opeens in de bergen afwas en was… Ik ga binnenkort ook maar eens flink opruimen en dingen weggooien!
  Liefs XXX

 9. april 10, 2016 / 22:46

  Hahah heerlijk verwoord dit! Ik moet nog beginnen en ben er echt zwaaaar aan toe, maar momenteel veelte moe om er ook maar iets mee te doen.. Hopelijk deze week, als de ellende voorbij is en ik een paar dagen vrij ben..