SNAPSHOT DIARY: 28/4

 photo Recently Updated27.jpg


 photo Desktop687.jpg

Good morning, ik heb geen bananen en geen eieren in huis… ik heb dus weinig zin om uit bed te komen, want ik heb niet het fijne vooruitzicht van banaan-ei-pannenkoeken.

Maar gelukkig heb ik nog wel cupjes voor espresso’s in huis..

 photo Desktop687.jpg

Na een snelle douche rij ik naar mijn ouders zodat ik even gebruik kan maken van hun keuken. Eén van mijn favoriete snufjes van mijn nieuwe (of nou ja nieuwe, ik heb er al bijna 10.000 kilometer mee gereden) auto is de Park Pilot, de piepjes die hij geeft als ik achteruit rij. Ik vertrouw er inmiddels blindelings op en achteruit rijden en parkeren was nog nooit zo makkelijk.

Celientje was ook mee naar mijn ouders.

 photo Desktop687.jpg

Voordat ik naar de supermarkt ga om boodschappen te doen beantwoord ik wat mails en heb ik onder andere een gesprek met mijn uitgever. Ik heb haar mijn vernieuwde inhoudsopgave gestuurd en ze is – net als ik – heel enthousiast. Natuurlijk maak je zo’n inhoudsopgave eigenlijk als laatste, maar ik vind het fijn omdat dit mij wat houvast geeft voor de komende maanden.

Bij de Jumbo, ik snap niks van de indeling hier!

 photo Desktop687.jpg

Dit bakje pecannoten ging van de eerste tot de laatste op, binnen tien minuten. Oeps.

Sinds ik mijn MacBook Pro heb (eind januari) heb ik problemen met het verkleinen van foto’s voor mijn blog. Als ik ze 800px breed maak, zien ze er op normale grootte heel erg rot uit, je ziet allemaal pixels op het scherm! Maar als ik de foto dan op mijn MacBook Air bekijk (die ik nog steeds heb, omdat mijn Pro zo vaag doet) zien ze er prima uit. Super irritant! Ik dacht dat het een probleem van Voorvertoning/Preview was en kocht dit weekend een Creative Cloud Photoshop abonnement, maar daarbij gebeurt dus precies hetzelfde. Alleen… als ik een foto 800 breed maak, dan ziet hij er in Photoshop op 100% uit als 400px breed. Hij verkleind hem dus automatisch. Als ik de foto dan weer in voorvertoning bekijk, dan is hij 800px breed en is de foto weer mega lelijk! Ik ben al langs geweest bij een Apple Store.. die zeiden ‘google maar’ naar 10 minuten. Nu ging ik bellen met het Apple Service Centre en die gaven het na 25 minuten ook op. Echt ZO stom. Eigenlijk zijn alle foto’s op mijn blog gewoon lelijk op mijn Pro en mooi op mijn Air. Zijn er meer mensen met een MacBook Pro met Retinascherm en hebben jullie hetzelfde probleem?

 photo Desktop687.jpg

Aardappeltjes koken voor de zoete aardappel muffins die ik ga bakken. Ik heb dit keer witte zoetaardappels in plaats van oranje, deze schijnen minder zoet te zijn.

Ik drink alleen al cappuccino’s omdat ze er zo mooi uitzien.

 photo Desktop687.jpg

Zoete aardappel puree maken is makkelijker dan ik aanvankelijk dacht… zo’n stamper is echt mega easy!

Ahhhhh ze zijn echt heel goed gelukt. Super smeuïg van binnen en lekker hartig.

 photo Desktop687.jpg

Nice! de nieuwe ‘medaille’ voor #werunamsterdam is bekend!

 photo Desktop687.jpg

Beetje klooien in Photoshop met nieuwe Annemerel.com-ideeen. Ik moet mijn blog nog steeds responsive gaan maken, helemaal nu Google strafpunten uitdeelt aan blogs die niet responsive zijn!!!

I just can’t get enough… dit is de vierde muffin die ik weg werk.

 photo Desktop687.jpg

Ik zit nog steeds bij mijn ouders, mijn moeder heeft een pakketje voor me opgehaald bij het postkantoor in Monster, waar mijn ouders vroeger woonden en ik ben heel benieuwd wat er in dat pakketje zit, dus ik wacht nog even en zit ondertussen prima hier bij het raam in de keuken.

Leuk! Een armband van The Boyscouts, hij matcht perfect bij mijn horloge. Voor iedereen die zich afvraagt waar mijn Nike Fuelband gebleven is, die is een paar maanden geleden gesneuveld, de sluiting is lam en ik ben zo lui dat ik er nog steeds niet mee terug ben geweest. Ik zou eerlijk gezegd niet eens meer weten waar mijn Fuelband zich op dit moment bevindt!

 photo Desktop687.jpg

En weer naar de Jumbo om boodschappen voor het avondeten te doen. Ik kon naar huis rijden, boodschappen doen, zelf koken en zelf afwassen.. Of even boodschappen doen voor mijn moeder (wat ik overigens zelf aanbood) en dan eten laten maken door mijn moeder en de afwas in de vaatwasser zetten. Ik ging natuurlijk voor dat laatste.

Ondertussen is mijn vader ook thuis maar die heeft het heel druk met zijn iPad zoals je kunt zien.

 photo Desktop687.jpg

Wat wil je eigenlijk voor je verjaardag Annemerel? Oh shit… weet ik veel? Ik heb eigenlijk zo veel dat ik vrij weinig wensen heb. Of nou ja, betaalbare wensen zeg maar. Ik beland uiteindelijk bij Tiffany’s, maar ook hier zijn mijn wensen alles behalve betaalbaar.

Home sweet home, even alle reacties op mijn blog lezen. Soms schrijf je een blog en denk je… hmm, hoe gaat hier op gereageerd worden en dan durf je dus niet zo goed te kijken naar de reacties (‘je’ is in dit geval dus ‘ik’) en als de reacties dan gewoon leuk zijn is dat zo’n opluchting.

 photo Desktop687.jpg

YES! Laura en ik hebben een date weten in te plannen, op zaterdag 9 mei hebben wij onze #forever25brunch. YES!

En terwijl ik eigenlijk wil gaan slapen, droom ik weg op AirBNB. Ik heb bedacht dat ik in september anderhalve week naar de bergen wil. Om mijn boek af te schrijven en als hoogtestage voor de Berlijn Marathon (ik neem die marathon heel serieus!). Dit appartement ligt direct aan het water in Zell am See. Dit wil ik dit wil ik!!!!!!!!!!!

En met die gedachte val ik in slaap..

Liefs,
Annemerel

Delen:

30 Reacties

 1. april 29, 2015 / 12:07

  Klinkt als een lekker relaxed dagje. Ik ben echt benieuwd naar je boek!

 2. april 29, 2015 / 12:12

  Wat een lastig probleem met je Macbook! Zijn ze op je blog op je scherm ook niet mooi of echt alleen in Photoshop? Voor de rest weer een leuke diary om te zien :)

 3. Emilie
  april 29, 2015 / 12:19

  Leuke snapshot diary weer! Ik heb dezelfde laptop (macbook pro met retinascherm) en het viel mij gisteren op in je outfit post dat de foto’s slechte kwaliteit waren (anders dan normaal zeg maar). Ik denk dat het aan de resolutie van het scherm ligt, want als ik Word gebruik dan is het ook heel onscherp, echt irritant. Als je een oplossing vindt dan hoor ik het graag!

 4. april 29, 2015 / 12:28

  Wat vervelend met je macbook zeg. Leuke diary heb je gemaakt, best wel een relax dagje

 5. naomi
  april 29, 2015 / 12:37

  Ben benieuwd wanneer deze pagina wordt aangepast
  http://www.annemerel.com/?page_id=496 hahah volgens mij staat er al 2 jaar iets dat je hem zal aanpassen. ;)

 6. april 29, 2015 / 12:39

  Ik ben 15 mei jarig (wordt 25) en ook géén idee wat ik wil hebben…..

 7. april 29, 2015 / 12:40

  Haha, geweldig een hoogtestage voor de marathon! Ben benieuwd of het helpt, dan ga ik dat bij mijn eerstvolgende marathon -die komt er ooit- ook proberen ;-).

 8. april 29, 2015 / 12:46

  Ohh ik zit ook alleen maar te dromen over weer weggaan :’) careful what you wish for ;).

 9. april 29, 2015 / 12:47

  Leuke snapshot diary weer! Blijft altijd leuk om te lezen/kijken :) Ik vind de medaille van de Nike Women’s 10km zó leuk! Kan niet wachten tot het 16 mei is.

 10. april 29, 2015 / 13:04

  Haha ik zou het ook wel weten met dat boodschappen doen en dan niet hoeven koken en geen afwas, vooral die afwas zou mij over de streep trekken!

  Ah een auto met parkeersensoren, lijkt me echt heerlijk (vooral omdat ik een draak in parkeren ben)

 11. april 29, 2015 / 13:06

  Ik heb hetzelfde op mijn Pro met retinascherm. Ik denk dat het komt door het retinascherm, verkleinen maakt de foto’s ZO pixelig! Ik kan moeilijk mijn foto’s in volledige grootte uploaden, maar ik heb nog steeds niet de oplossing gevonden. Sommigen uploaden de foto’s op volledige (bewerkte) grootte op flickr en embedden hem dan op hun blog, maar ik heb daar het geduld niet voor :’)

 12. Robert
  april 29, 2015 / 13:21

  Het probleem met jouw MacBook Pro ligt aan de resolutie van het Retina scherm, wat een bijna twee keer zo hoge pixeldichtheid heeft als een normaal scherm. Om het simpel uit te leggen: stel een foto is 1000 bij 200 pixels groot bij een dichtheid van 100 pixels per inch, dan is de foto 10 bij 2 inch groot. Bij een dichtheid van 200 pixels per inch is dezelfde foto slechts 5 bij 1 inch groot.

  Niet elk programma is geschikt voor Retina weergave. Een plaatje met een te lage dichtheid lijkt in zo’n programma prima, maar ziet er in een voor Retina geoptimaliseerd programma of opgeblazen uit, wat zorgt voor het pixelige effect, of het wordt verkleint weergegeven, zoals in Photoshop.

  De remedie, zorgen voor een hoge pixeldichtheid. In drukwerk is 300 PPI gebruikelijk, wat genoeg is voor de meeste Retina schermen, op de iPhone na, die een dichtheid tot 401 PPI heeft. Jouw MBP heeft een resolutie van 227 (13″) of 220 (15″) PPI. De PPI kun je makkelijk aanpassen in Photoshop of het veel goedkopere programma Pixelmator (voor Mac en iPad).

 13. april 29, 2015 / 13:36

  Dat appartement klinkt goed zeg. Lekker aan een meer, en inderdaad perfect voor je hoogtetraining :D Die muffins lijken me heerlijk!

 14. Alissa
  april 29, 2015 / 13:59

  Ik heb ook een macbook pro retina en nooit problemen met de foto’s op jouw blog! Gelukkig maar! Misschien dat het ligt aan dat je de allernieuwste versie hebt van midden 2014 (dacht dat dat de laatste was). Ik heb die van eind 2013

 15. april 29, 2015 / 14:12

  Die muffins zien er echt heerlijk uit! Heb echt nog nooit muffins met zoete aardappel op eigenlijk. Wauw dat appartement ziet er zo mooi uit! Zou heel leuk zijn om daar je laatste dingen aan je boek te kunnen doen.

 16. Laura
  april 29, 2015 / 14:15

  Yes, it’s a date :)

 17. Elvira
  april 29, 2015 / 15:29

  Ahh lekker ik wil ook naar de bergen! Heb je al geboekt inmiddels? ;)

 18. april 29, 2015 / 15:43

  Dat appartement ziet er echt heel leuk uit. Ik kan niet wachten tot de zomer want dan ga ik ook naar de bergen ^^

 19. april 29, 2015 / 17:14

  Je was precies net mijn comment aan het lezen over die migrainepil!
  Wat sneu dat je moest opstaan terwijl je geen eieren en bananen in huis had, heb ik hier ook geregeld voor!

 20. Ilse
  april 29, 2015 / 17:31

  Ik wil ook een vakantie boeken en heerlijk om bij je ouders te werken en dat ervoor je gekookt word.

 21. Suuz
  april 29, 2015 / 19:58

  wat een lekker dagje zeg! en die muffins zien er goed uit! En je boek afmaken in de bergen,, ik zeg STRAK PLAN!

 22. april 29, 2015 / 20:45

  Wauw, die nieuwe armband is heel cool!

 23. april 29, 2015 / 21:20

  Haha de indeling van de Jumbo vind ik bij ons juist heel fijn. Maar als je die supermarkt niet gewend bent moet je zoeken. Wat irritant trouwens dat je foto’s op je ene laptop wel goed zichtbaar zijn en op je andere niet!

 24. Mandy
  april 29, 2015 / 21:46

  Zell Am See, ik zeg doehoeeen!

 25. Maxime
  april 29, 2015 / 22:05

  Ik heb dat probleem dus ook met m’n macbook pro retinascherm. En ik snapte het maar niet! Als m’n foto’s die ik probeerde te verkleinen werden k*t, het ligt dus blijkbaar gewoon aan het scherm. Stiekem wel een beetje blij dat het niet alleen aan mij ligt, haha.

 26. april 29, 2015 / 23:20

  Toch handig zo’n blog, ik zie gelijk al duidelijke uitleg over je foto-/Retinaproblemen in de comments haha. Lekker frustrerend weer, en raar dat mensen het hier gelijk weten en Apple-medewerkers niet… Leuke snapshot diary verder, heerlijk dat je nog zoveel bij je ouders kan zijn :) En die anderhalve week in de bergen is volgens mij helemaal geen verkeerd plan!

 27. Simone
  april 30, 2015 / 22:43

  Wat een frustratie met je MacBook. Daar zou ik ook helemaal gek van worden. De muffins lijken me heerlijk! Ik ga snel even kijken of je het recept al gedeeld hebt. Ik lees de blogs altijd van nieuw naar oud. Beetje raar, ik weet het, maar ik volg Bloglovin’! :)

 28. Hedwig
  mei 1, 2015 / 08:53

  Goede keus voor uitgever volgens mij! :) Ben heel benieuwd naar je boek!

 29. mei 10, 2015 / 16:59

  ik lees dit blogje op mijn spik splinternieuwe macbook pro mét retina display (gisteren gekocht woop woop!) en je foto’s zien er gewoon prima uit! ;) die muffins en die cappuccino zien er zooo lekker uit!