SNAPSHOT DIARY: 27/10

 photo Recently Updated109.jpg


 photo Recently Updated109.jpg

Helaas alweer ons laatste dagje in Oostenrijk. Onze wekker gaat om kwart voor zeven, maar om half zeven sta ik al onder de douche. We moeten inpakken en willen graag vroeg richting de gletsjer, omdat de pistes het aller lekkerst zijn als er nog niemand op geskied heeft. Terwijl Roos haar gezicht fatsoeneert maak ik een selfie, want wat moet je anders met je tijd?

 photo Recently Updated109.jpg

Het is weer lekker mistig in het ‘dal’ (alsnog op 800 meter), maar de ervaring heeft geleerd dat we ons daar geen zorgen over hoeven te maken. Boven zal de zon schijnen. YES.

Ok… dit is een heel goed teken, Roos moet nu al geeuwen en we moeten nog wel even wakker blijven. Vanavond rijden we namelijk naar Nederland. Of nou ja ‘we’… ik. Maar ik zou het wel leuk vinden als Roos wakker kon blijven, want dat helpt mij ook weer bij het wakker blijven.

 photo Recently Updated109.jpg

Kijk die pistes dan… dat ziet er toch goddelijk uit. Iedereen die regelmatig gaat skiën weet dat dit de beste omstandigheden zijn.

 photo Recently Updated109.jpg

Het olijke duo gaat ook op de laatste dag voor warme chocolademelk met slagroom en apfelstrudel. Dat skiën we er zo wel weer af. En zo niet? Dan is dat ook geen wereldramp.

 photo Recently Updated109.jpg

Ik heb nu al heimwee en ik ben er nog. Gelukkig moet het echte wintersportseizoen nog beginnen en is de kans groot dat ik de komende maanden nog wel een keer zal gaan.

De reden waarom wintersport zo leuk is? Het eten. Frietjes, worstjes en Almdudler. LOVE IT. In de bergen smaakt alles ook gewoon veel lekkerder. In Nederland eet ik echt geen patat zonder mayonaise, ketchup of pindasaus, maar hier is alleen een beetje zout al meer dan genoeg.

 photo Recently Updated109.jpg

It’s a wrap… we gaan naar beneden. Maar ik wil niet. Duhhhhhhhh…

 photo Recently Updated109.jpg

En terwijl de zon achter de bergen zakt, schrijf ik mijn snapshot diary van maandag. En eet ik een zak popcorn.

 photo Recently Updated109.jpg

Tijd voor ons laatste avondmaal, voordat we in de auto stappen richting Nederland. Roos zou koken, maar ze is een beetje laat begonnen dus mag ik helpen. Ik ben zo’n fan van uien he.. mijn ogen gaan daar altijd van tranen. Met alle gevolgen van dien.

We maakten pasta carbonara naar dit recept.

 photo Recently Updated109.jpg

En we zijn onderweg. Hoe cool is dit… we rijden op de ‘Deutsche Ferienstrssse Alpen-Ost……’ De Duitse vakantieweg naar de Alpen.

En JA HOOR! Roos ligt al te slapen. Ik mag het de rest van de reis alleen doen. Ze wordt nog een paar keer wakker en ze doet echt haar best om een hele goede bijrijder te zijn, maar haar zware ogen winnen het toch steeds weer. Gelukkig komen we 9,5 uur later veilig aan in Den Haag. We hebben één keer tien minuten gestopt en de rest heb ik gewoon lekker doorgereden. Merkte wel dat het wat moeilijker was na een hele dag skiën, maar hé, I survived (en Roos ok!).

Dat was mijn eerste mini-wintersport voor dit seizoen. Ik hoop dat er nog meer zullen volgen, want dit smaakte echt naar meer. We hebben heerlijk geskied, gegeten en hebben het onwijs gezellig gehad. Naast deze snapshot diaries hebben Roos en ik ook gevlogd, alles staat op haar camera dus kan nu nog niet beginnen met bewerken (en Roos is super druk met haar studie), maar zodra we iets afhebben deel ik de vlog natuurlijk op mijn blog.

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. oktober 30, 2015 / 12:02

  Heimwee hebben terwijl je er nog zit, dit zegt genoeg ;-) I would kill for a chocolademelk met slagroom en apfelstrudel!

 2. ilse
  oktober 30, 2015 / 12:05

  Volgende keer echt wel wat vaker stoppen hoor! Om de 2 uur als het even kan. Daar doe je ook ons lezers een groot plezier mee?

 3. Maaike
  oktober 30, 2015 / 12:06

  OMG dit wil ik ook!! Hihi zo jaloers op jullie leuke skitripje! XX vanuit de UB helaas ;-)

 4. Lisa
  oktober 30, 2015 / 12:10

  Dit jaar gaan wij misschien ook weer eens op wintersport, ik krijg er veel zin in als ik het lees!!

 5. oktober 30, 2015 / 12:40

  Ik krijg nu al heimwee naar je diaries.. voelde mij ook echt even op wintersport..

 6. oktober 30, 2015 / 12:40

  Wat een fijne laatste dag heb je gehad en fijn dat jullie goed thuis zijn gekomen en de rit lekker vlotjes ging!

 7. oktober 30, 2015 / 12:42

  Ik vind het echt knap dat je zulke lange stukken kan rijden zonder te stoppen en zonder wakkere bijrijder. Ik heb nu weer helemaal zin om op wintersport te gaan!

 8. oktober 30, 2015 / 14:15

  Aah zo jaloers! Kan echt niet wachten tot januari, wanneer ik ga skiën!

 9. oktober 30, 2015 / 16:30

  Aaah wat fijn zeg! Ik ga niet regelmatig op wintersport, maar ben al wel een aantal keer geweest. Skiën is heerlijk en ja, de friet smaakt er zó veel beter, haha. Ben wel een beetje jaloers als ik de foto’s zo zie! X

 10. Anne
  oktober 30, 2015 / 16:32

  Ligt er echt heel mooi bij! Maar zo in een ruk naar huis rijden in je eentje kan nooit echt veilig zijn!

 11. Ilse
  oktober 30, 2015 / 17:45

  Wat een heerlijke laatste dag en wat een uitzicht! Kan niet wachten op je volgende diary tijdens wintersport.

 12. Elvira
  oktober 30, 2015 / 19:46

  Leuke snapshot diary’s waren dit weer! Ik hoop ook snel weer naar de bergen te gaan voor wintersport.

 13. oktober 30, 2015 / 20:12

  Leuke foto’s weer!

 14. oktober 30, 2015 / 23:15

  Ik heb dus nog nooit in mijn leven ge-wintersport maar alleen door jouw foto’s krijg ik er al zin in!

 15. oktober 31, 2015 / 14:18

  Met het bekijken van deze snapshot’s krijg ik zoveel heimwee naar de bergen en naar het skien. Ik wil ook weer, maar het ziet er tot nu toe uit dat ik dit seizoen niet ga. Super balen. Maar hoop dat wanneer ik 100% genezen ben van mijn enkel blessure ik heel veel kan skien, can’t wait!

 16. oktober 31, 2015 / 16:53

  Ik snap dus echt niet dat jij zo lang achter elkaar kan rijden haha! Hopelijk kan je komend seizoen nog een keer de piste op!

 17. oktober 31, 2015 / 22:30

  Als ik dit lees krijg ik zo’n zin om op wintersport te gaan!! :)

 18. Judith
  november 1, 2015 / 15:43

  Heerlijke foto’s, heb ook alweer zo’n zin in de wintersport! Als je toevallig nog een partner in crime zoekt, voor een volgend tripje, I’m in haha!