SHOPPING: Autumn Essentials

 photo Recently Updated110.jpg

Wat mij betreft heb je voor de herfst maar een paar hele goede essentials nodig, die er voor kunnen zorgen dat zelfs de meest grauwe herfstdag aangenaam wordt.

Laten we beginnen met een goed boek. Een boek waar je een hele vrije zondag in zou kunnen lezen, een boek dat je ’s avonds na het eten mee naar bed neemt. Ik hou van meeslepende romans, maar ook van non-fictie. Mijn absolute non-fictie aanrader voor deze herfst is Love, style, life van Garance Doré. Maar als je meer zin hebt in een meeslepende roman, dan zou ik gaan voor Jojo Moyes ‘After You‘ (als je Me Before You al gelezen hebt tenminste). De review van het boek van Garance Doré volgt aanstaande zondag, ik heb het in een dag uitgelezen en baal stiekem een beetje dat het uit is.. iemand nog andere goede (nieuwe) boeken voor deze herfst die ik kan lezen?

Ook niet geheel onbelangrijk is een relaxt huispak. Waarschijnlijk zit je niet de hele herfst binnen (ik hoop het niet voor je), maar voor de momenten dat je thuis op de bank zit is een relaxt zittend outfitje niet geheel overbodig. Ik ben sinds kort in het bezit van maar liefst twee onesies. De onesie van Lingadoré is het meest fluffy en warm. Heerlijk. Een paar dikke sokken over de broekspijpen en je hoort mij niet meer klagen. Je hebt geen deken meer nodig. Zelfs een kussen is niet strikt noodzakelijk want de capuchon van de onesie kun je ook als kussentje gebruiken. Heerlijk.

Ik ben ontzettend gevoelig voor geur, een lekkere geurkaars is voor man dan ook heel belangrijk. Vorig jaar kreeg ik tijdens Sinterklaas een geurkaars van Malin+Goetz in de geur Mojito. Dat ding kost een godsvermogen, maar hij is nog steeds niet op. Komt natuurlijk ook doordat ik er redelijk zuinig op ben, maar dat kan ook gewoon. Ik zet hem vaak een half uurtje aan en de geur blijft dan nog uren lang hangen. Dat is het verschil tussen goede en vaak dure geurkaarsen en geurkaarsen van Ikea. Dat neemt niet weg dat ik ook ontzettend kan genieten van de vanille geurkaarsen van Ikea.

In de lente en zomer drink ik uitsluitend groene thee, maar in de herfst (en winter) geniet ik ontzettend van donkere kruidige theeën, zoals de LOVE thee van Kusmi. De Ginseng en Guarana zorgen daarnaast voor een verkwikkend gevoel. Maar waar ik ook fan van ben, de klassieke Pickwick Herfstthee melange. Net kruidnootjes, maar dan anders.

En omdat je niet 24/7 binnen kunt zitten en het in Nederland regelmatig regent, is een goede muts ook geen overbodige luxe. Ik heb een hekel aan een paraplu, die dingen doen nooit wat ik wil en als ik ze nodig heb, vergeet ik ze. Ik draag dan ook – als het even kan – veel liever een muts. De mooiste mutsen die ik de afgelopen tijd ben tegen gekomen zijn van Bickley + Mitchell, ze worden verkocht bij de Bijenkorf. Iets duurder dan een ZARA mutsje, maar ook niet exorbitant duur.

Wat zijn jouw herfst essentials?

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. oktober 29, 2015 / 17:15

  Oeh die onesie ziet er lekker warm uit !

 2. oktober 29, 2015 / 17:22

  For sure een onesie en pantoffels! Gelukkig heeft Primark altijd fancy onesies om door het huis te paraderen :D

 3. oktober 29, 2015 / 17:30

  Sjaals! Ik ben ervan overtuigd dat je die nooit genoeg kan hebben, dikke, dunne, zwarte, witte, kleurtjes.. Dekentje en verse munt thee
  Mijn poncho is ook niet te missen en uberhippe regenlaarsjes voor het stampen in de plassen en de wandelingen in het bos!

 4. oktober 29, 2015 / 17:35

  Ohhh Kusmi tea! <3

 5. oktober 29, 2015 / 19:17

  Oja een goed boek, goede serie of film, lekker huispak, geurkaars, lekkere thee en een fijn dekentje.. Ik kom mijn dag dan wel door :-)!

 6. mar
  oktober 29, 2015 / 19:46

  Vraag me nu af of het toeval is dat deze smaak van Kusmi uitverkocht was bij de Bijenkorf

 7. Elvira
  oktober 29, 2015 / 22:13

  De geurkaarsen van Primark blijven ook redelijk lang hangen, mijn favoriet is sweet vanilla + coconut!

 8. oktober 29, 2015 / 22:24

  Ik ben je eeuwig dankbaar. Ik flikker deze gehele lijst direct met deze blogpost mee op het Sinterklaas verlanglijstje!

 9. oktober 30, 2015 / 08:04

  Die onesie lijkt me zo lekker fluffy haha! Staat op mijn lijstje voor kerst!

 10. oktober 30, 2015 / 09:41

  Ik ben gek op geurkaarsen in de herfst!

 11. oktober 30, 2015 / 10:55

  Die thee lijkt me nog steeds erg interessant!

 12. oktober 30, 2015 / 11:38

  De herfst is toch echt het ideale seizoen om lekker te cocoonen eh :-)

 13. oktober 30, 2015 / 14:21

  Leuke wishlist! De onesie lijkt me echt heerlijk :)

 14. Ilse
  oktober 30, 2015 / 17:25

  Dit zijn dingen waarmee je mij ook ontzettend blij mee maakt.

 15. november 1, 2015 / 17:30

  Jaa geurkaarsen en een huispak staan hier ook bovenaan het lijstje hoor! :)

 16. november 10, 2015 / 21:05

  Die onesie ziet er zoooooo chill uit!