SNAPSHOT DIARY: 26/3

 photo Recently Updated19.jpg


 photo Desktop216.jpg

Goedemorgen, de laatste dag hier in Saalbach is voor ons aangebroken. Omdat ik gisteren pas om half vijf ging slapen, krijg ik mijn ogen niet voor half tien ’s ochtends geopend. Lui, ik weet het, maar ja, met minder dan vijf uur slaap red ik het nu eenmaal niet. Waar jullie naar kijken bij die foto op links? De spullen van Marloes, jeeeeeezus ik dacht dat ik er een zooitje van maakte, maar dit is oorlog! Hahaha.

We gaan vandaag een wandeltocht maken door een mooi natuurgebied in Hinterglemm. Hier wachten we op een bankje voor ons pension op de taxi. Het lijkt nu net alsof we er helemaal geen zin in hebben. Hebben we wel natuurlijk.

 photo Desktop216.jpg

Voordat we de wandeling maken, gaan we eerst met een paardenslee naar het gebied toe. De reden waarom we knipogen op deze foto? De weerkaatsing van het licht in de sneeuw is zo scherp dat dit de enige manier is om onze ogen open te houden. Tijd voor een zonnebril.

Gisteren heeft het in Saalbach de hele dag geregend, maar 100 meter hoger was die regen sneeuw. En dat is fijn, want nu treffen we een winterwonderland aan, op 26 maart. Voor mij in ieder geval de laatste keer dit seizoen dat ik zo’n tafereel aantref.

 photo Desktop216.jpg

Deze brug richting het wandelgebied wordt ook wel de Golden Gate Bridge of the Alps genoemd. Snap niet waarom ;-). Zo leuk dat er sneeuw op de bomen ligt, dat maakt het extra mooi. De tocht die we maken heet trouwens de Baumzipfelweg.

Kijk nou de zon gaat straks nog doorbreken!

 photo Desktop216.jpg

Het lopen gebeurt dus over deze houten paden op hoogte.

En we hebben een kaboutermuts gekregen die we tijdens de tocht moeten (mogen) dragen.

 photo Desktop216.jpg

Ik zei toch dat de zon door ging breken. Intens geluk dit, zo mooi!

 photo Desktop216.jpg

Ik heb in een half uur tijd meer dan 100 foto’s gemaakt, Marloes misschien nog wel meer. We bleven ook maar zeggen hoe mooi het hier was. Het is jammer dat op Instagram sneeuwfoto’s inmiddels niet echt meer gewaardeerd worden (ik snap wel dat jullie sneeuw-moe zijn hoor), anders had ik er de komende dagen heel veel geplaatst.

 photo Desktop216.jpg

We worden met een taxi teruggebracht naar ons pension, als we er bijna zijn komen we er achter dat we achter Mike en Frank rijden. Ik bel Frank, zeg ‘jullie moeten stoppen bij ons pension dan rijden we met jullie mee naar het dorp’ en zo geschiedde. Het mooie is alleen dat ze ons niet alleen naar de lift brengen, ze brengen ons helemaal naar boven, naar MaisAlm, waar een DJ alweer staat te draaien voor Dutchweek. Ondertussen hebben wij wel onze skipakken aan en slepen we met onze ski’s, maar de ski’s worden vandaag dus helemaal niet meer gebruikt. We eten schnitzels, drinken Aperol Spritz en dansen op onze skischoenen.

Omdat ik onder de reacties van gisteren las dat jullie meer mannen op mijn blog wilden, deel ik nogmaals een foto van mijn vrienden Mike en Frank van Skiinformatie.nl.

 photo Desktop216.jpg

Marloes en ik hebben een nieuwe muts en een nieuwe pet, dankzij Mike en Frank, die maken ze voor hun website I Love Skiing. Wij spelen graag promo-model voor hun.

En ik fotografeer ook graag mijn Aperol Spritz, het resultaat van deze foto zie je een paar foto’s hierboven.

 photo Desktop216.jpg

Na MaisAlm rijden we weer met de Mountain Expres (beter bekend als het busje van Frank) naar beneden, we wisselen onze skischoenen in voor Nikes en gaan naar Burgi’s voor het volgende feestje (we moeten alle feestjes hier af, zwaar leven hebben we).

En dit is alweer de laatste foto die jullie van mij gaan krijgen. Mijn heerlijke visje met aardappeltjes en worteltjes. Reden? Mijn iPhone is gewoon UITGEVALLEN! Dat gebeurt me normaal nooit, maar nu dus wel. Niet heel handig, want nu kan ik dus geen foto’s maken en daarnaast kan ik ook met niemand communiceren. Stom. Maar ja, overleef je ook wel weer. Ik heb het niet al te laat gemaakt, om kwart over twaalf was ik thuis, inmiddels is het een uur en ben ik deze blog aan het afronden. Tijd om mijn tanden te poetsen, make-up te verwijderen en bed in te stappen. Morgen staat er een autoreis van ruim 1000 kilometer op het programma!

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. maart 27, 2016 / 12:25

  Wat ontzettend jammer dat je wintersportseizoen er weer op zit. Niet dat je weinig bent geweest, haha, maar ik vond het echt leuk iedere keer om je diaries erover te lezen en alle zon+sneeuwfoto’s maken me ook blij. Ik kan me voorstellen dat dat boomkroonpad ook prachtig was. Goede terugreis!

 2. Vera
  maart 27, 2016 / 13:22

  Grappig om te merken hoe je echt totaal verschillende wintersportreizen hebt gedaan dit seizoen. Van een ‘grannyvakantie’ met je ouders tot een redelijk feestvakantie. Ideaal, lijkt me! :)

  Vind die foto’s voor I Love Skiing trouwens héél leuk!

 3. San
  maart 27, 2016 / 13:58

  Jammer dat je blogs zo eentonig worden.. Ik heb de wintersportfoto s wel gezien nu.

  • Marieke
   maart 27, 2016 / 16:04

   Gelukkig maar dat ze al meermalen heeft geschreven dat dit haar laatste dag wintersport van het seizoen was en dat jij zo’n ontzettend trouwe en scherpe lezer bent……. Dan had je geweten dat zo’n reactie op een laatste blog onzinnig is.
   Wel fijn voor je dat jouw werk en leven ( wat bij Annemerel in elkaar verweven zit) nooit eentonig zijn. Lekker realistisch ook.

   Annemerel, ik geniet nog steeds van jouw blogs! Ga zo door!

   • San
    maart 27, 2016 / 22:51

    Miauw, trek je nagels in

  • Sanne
   maart 27, 2016 / 16:44

   Ze is nou eenmaal op wintersport, hoe verwacht je dan dat ze ergens anders foto’s van kan maken? :’) Dat ze op wintersport ging was al lang bekend en je bent niet verplicht om het te lezen hè? :)

 4. maart 27, 2016 / 14:41

  Wat een mooie dag om het wintersportseizoen af te sluiten. Ik vond het erg leuk om zo via je snapshot diary’s mee te kijken. Thanks for sharing!

 5. Sofie
  maart 27, 2016 / 17:17

  Ik ben een stille (dagelijkse) lezer, maar nog zeker niet sneeuw-moe! Ga je winterse snapshot diaries zeker missen, dus wie weet nog een aantal aparte snapshot artikelen met overige foto’s? ;)

 6. maart 27, 2016 / 18:51

  Ik heb genoten van je Dutchweek snapshots. Ik wil ook zo een kaboutermuts!!

 7. Ilse
  maart 27, 2016 / 20:42

  Balen zeg dat het alweer de laatste dag was. En wat een mooie wandeling hebben jullie gemaakt!

 8. Martine
  maart 27, 2016 / 21:50

  Viel je IPhone uit of was je met een van die leuke jongens aan de rol? Wel af en toe een one night stand doen hè. Anders droog je op.

  • Jolien
   maart 28, 2016 / 12:47

   Haha! Om deze reactie moest ik heel hard lachen :)

   • Elki
    maart 28, 2016 / 17:01

    Ik ook! Harder dan netjes is, inderdaad.

    Alhoewel ik Annemerel al jaren volg én bijna even oud ben. Heb ik heel vaak het idee dat ze een stuk jonger is, aan de hand van haar levensstijl en vooral de manier waarop ze over relaties praat.

    Maar dit heeft natuurlijk ook te maken met haar doelgroep. Ik verwacht dat ze hiermee een wat jongere doelgroep probeert aan te spreken?

    Ik mis soms een volwassener randje en misschien ook eens te horen hoe verschrikkelijk (leuk) een date was.

 9. Rozemarijn
  maart 27, 2016 / 21:58

  Ik geniet zo erg van je verhalen en avonturen! :-)