THE LIST: Happy Spring

 photo IMG_4379.jpg

Vandaag is de zomertijd in gegaan. Niet mijn meest favoriete dag, want deze telt maar 23 in plaats van 24 uur. Ik vind 24 uur in een dag eigenlijk al veel te weinig, dus het feit dat vandaag maar 23 uur telt stemt me niet heel erg gelukkig. Wat me daarentegen wel ontzettend gelukkig maakt, is het feit dat de winter achter ons ligt en de lente in aantocht is. Want de lente is – ondanks die vervelende hooikoorts en het jammerlijke feit dat het wintersportseizoen voorbij is – mijn favoriete seizoen. En daar heb ik hele goede redenen voor.

❤ Er is gewoon geen betere geur dan de geur van lente. Dat het nog wel een beetje fris is, maar dat je de warmte van de lente al wel een beetje ruikt en voelt.

❤ Er is ook geen beter geluid dan lente, kwetterende vogeltjes om zes uur ’s ochtends? Who cares, ik kan ergere dingen bedenken om door gewekt te worden.

❤ En zo vroeg wakker worden vind ik ook alleen maar fijn. Kom ik in de winter met moeite om acht uur mijn bed uit (life of a freelancer) in de lente sta ik met gemak om zeven uur (of eerder) naast mijn bed. Ik word gewoon eerder wakker en heb ook het gevoel dat ik minder slaap nodig heb om uitgeslapen te zijn.

❤ Het is tijd voor…. boyfriend jeans, blote enkels, streepjes, witte T-shirts en een gezond kleurtje op mijn gezicht. Nee geen zomerse bruine huid, maar gewoon een gezond kleurtje op mijn wangen en misschien een paar sproeten op mijn lippen (de enige plek waar ik echt sproeten krijg van de zon), dankzij het hardlopen.

❤ In het voorjaar ziet de wereld er een stuk mooier uit dan in de winter. OK. Deze winter was misschien een beetje anders, de bloemetjes in de berm begonnen rond de jaarwisseling al te bloeien dankzij deze krankzinnig warme winter, maar nu doen de bomen ook gezellig mee. Ik vind het in de winter altijd zo’n kale ellende, zeker na zo’n prachtig seizoen als de herfst vind ik de winter altijd een beetje een domper (aangezien we hier toch nooit sneeuw hebben), in de lente komt dan alles goed. Ik kan niet wachten op de bloesem die straks weer begint te groeien (en waar iedereen elkaar op Instagram mee gaat spammen).

❤ Ik ben jarig in het voorjaar, op 12 mei om precies te zijn. En hoewel ik niet meer heel enthousiast ben om iedere keer weer een jaartje bij mijn leeftijd op te tellen (27 mensen, 27… ik voel me geen dag ouder dan 21, behalve als ik een kater heb), vind ik mijn verjaardag toch ieder jaar weer leuk. Want dan heb ik de perfecte reden om een dag alleen maar aan mezelf te denken en alles te doen wat ik leuk vind.

❤ Het strand! En alle strandtenten die weer open gaan. Zelf heb ik vijf jaar lang in een restaurant op het strand gewerkt en deze tijd van het jaar gingen we altijd weer open en ik kan nog zo goed herinneren hoe leuk ik dat altijd vond en hoe blij ik dan altijd was. Als ik meer tijd zou hebben zou ik graag een bijbaantje in een strandtent nemen. Ik hou van werken op het strand. Nu ga ik er maar gewoon heen om koffie te drinken, of een glas wijn (of Aperol Spritz).

❤ Het feit dat het een stuk langer licht is dan in de winter. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van kaarsjes en kneuterige gezelligheid, maar uiteindelijk word ik toch het gelukkigst van licht, veel licht. Zoveel licht dat ik binnen in huis een zonnebril moet dragen.

❤  Heb je wel eens opgelet hoeveel vrolijker iedereen is als de zon schijnt? De wereld wordt serieus een betere plek op het moment dat het weer goed is. Mensen lachen meer, zijn vriendelijk. Er is meer geluid op straat. In de winter stoppen mensen hun hoofd in een jas en kijken ze vaak naar beneden met een hoofd van ‘please laat dit snel over zijn’. Moet het natuurlijk wel een mooie lente zijn. Maar daar ga ik voor het gemak maar eventjes vanuit.

Ben jij ook fan van de lente? Of heeft een ander seizoen jouw voorkeur? Wat vind jij het leukste aan de lente?

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. maart 27, 2016 / 17:25

  Jaaa ik hou ook van de lente! De lente geeft mij een verwachtingsvol gevoel. Het is weer langer licht en dus kun je ook langer buiten zijn…

 2. maart 27, 2016 / 17:43

  Heerlijk hè ik kan ook niet wachten tot het wat warmer is en lekker in een truitje rond kan lopen buiten

 3. maart 27, 2016 / 20:36

  Eigenlijk ben ik het met alles eens wat je zegt, haha! Heerlijk de lente!

 4. Ilse
  maart 27, 2016 / 20:47

  Heerlijk die lente, ik ben er ook wel weer aan toe. En precies die dingen (behalve de verjaardag) vind ik ook zo fijn.

 5. maart 27, 2016 / 22:41

  Ik krijg er helemaal lentekriebels van! Tijd om nieuwe, vrolijke dingen te beleven:)

 6. Vera
  maart 28, 2016 / 09:22

  Ja, heerlijk! De zomer kan ook fijn zijn hoor, maar de lente blijft toch mijn lievelingsseizoen om deze redenen. Het verwachtingsvolle, de eerste warmte na de koude winter, optimistisch met 15 graden op een terras zitten omdat het zonnetje zo lekker schijnt… ❤

 7. Eva
  maart 28, 2016 / 18:24

  Eigenlijk heeft ieder seizoen zijn charmes. ❤ Ik word net als jou ontzettend blij van het licht in de lente, maar ben stiekem ook blij dat het vervolgens wat warmer wordt in de zomer. Na een mooie zomer is het fijn dat de herfst weer komt, het buiten iets eerder donker wordt en de kaarsjes weer aangestoken kunnen worden om vervolgens uit te kijken naar de sneeuw, gezelligheid en leuke feestdagen in de winter.

 8. Nadine
  maart 29, 2016 / 12:59

  Ik vind het ook heerlijk dat het weer lente wordt! Maar ik ben wel lichtelijk jaloers op al die prachtige wintersport foto’s! Dit jaar helaas niet geweest..