SNAPSHOT DIARY: 25/10

 photo Recently Updated267.jpg

 photo Desktop3145.jpg

Goedemorgen, beetje late morgen, ik zit pas om tien uur achter mijn keukentafel en aangezien ik hiervoor geen andere verplichtingen had betekent dit gewoon dat ik tot half tien in bed gelegen heb. Kan ik nog steeds de jetlag de schuld geven of ben ik nu gewoon lui? Ik wil jullie allereerste bedanken voor de overweldigende hoeveelheid reacties die ik gekregen heb op mijn ontbijt-vraag én op mijn acné-wonder-middel oproep. Zoveel reacties. Dankjewel.

Mijn ontbijt van vandaag: twee crackers met avocado, een gekookt eitje, kopje thee en glas bietensap. Prima te doen.

 photo Desktop3145.jpg

Na een uurtje achter mijn keukentafel is het tijd om naar Euromaster te gaan, om mijn winterbanden onder mijn auto te laten zetten. Veel mensen zouden dit een saaie aangelegenheid vinden, ik heb hier redelijk veel zin in. De kantine van Euromaster zorgt bij mij namelijk altijd voor extra inspiratie. Misschien zijn het de koekjes, misschien is het de koffie… maar ik werk hier altijd fantastisch. En nu hebben ze ook nog eens een nieuwe koffie apparaat waarop ik kan aangeven hoe sterk ik mijn espresso wil. Dit is fantastisch (en ZO niet gesponsord). Ik vind het oprecht jammer als mijn auto al na 25 minuten klaar is, ze zeiden toch dat het een half uur zou gaan duren? Gelukkig laten ze me wel nog even mijn alinea afmaken. Ik had zelfs tot half zes mogen blijven, maar dat ging me toch ietwat ver.

 photo Desktop3145.jpg

Volgende item op de To-Do-List, mijn Tiffany’s sieraden wegbrengen naar mijn favoriete juwelier (Juwelier Zwinkels). Ik heb een aantal armbandjes dat gebroken is. De service van Tiffany’s in Nederland is ronduit ruk. Toen mijn parelarmbandje na drie maanden brak werd me doodleuk verteld dat auto’s ook een servicebeurt nodig hebben?! Even serieus… ik mocht zeventig euro per armbandje betalen voor de reparatie en dan was ik mijn sieraden ook nog eens weken kwijt. Als nu iets kapot gaat breng ik het dus gewoon naar de juwelier waar ik al mijn hele leven kom. Maar als ik in Monster ben aangekomen en de juwelier binnen wil gaan zie ik tot mijn schrik dat deze weg is. MY GOD. NEE.

Op Google Maps zie ik dat er nog wel een winkel in Naaldwijk is, dus rij ik een dorp verder naar Naaldwijk (waar ik net vandaan kwam bij Euromaster, ik probeer niet te denken aan de tijd die ik zojuist verloren ben). Maar daar zie ik een bikini outlet in een pand dat ooit Juwelier Zwinkels was. Gelukkig ben ik zo slim om het adres ook nog even op de website van Zwinkels zelf te controleren en wat blijkt.. er is een nieuwe winkel, op 100 meter van het oude pand.

 photo Desktop3145.jpg

THANK THE LORD! Al dit gedoe niet voor niets. Mijn sieraden zijn als het goed is komende vrijdag klaar. YES!

Omdat ik nu toch in Naaldwijk ben loop ik ook nog even boekhandel Vingerling binnen, hier kocht ik vroeger al mijn boeken, van Harry Potter tot Floortje Bellefleur. En nu ligt mijn boek hier ook! OK. Hij lag niet zo pontificaal bovenop zoals je op deze foto ziet, hij lag onderop een stapel met hardloopboeken. Maar je begrijpt dat ik de winkel niet verlaten heb zonder er voor te zorgen dat mijn boek wél bovenop de stapel lag.

 photo Desktop3145.jpg

Home sweet home. Tijd voor een lekker pastaatje. Honger.

Deze blog komt vanmiddag online en gaat over mijn marathon plan van de komende jaren. Enig idee wat ik de komende drie jaar ga doen?

 photo Desktop3145.jpg

Snack time. Wat vinden jullie lekkerder, zoete of zoute popcorn? Ik ben team zout, all the way.

Mijn hele to-do-list af, ik ben trots op mezelf en vooral erg opgelucht dat het allemaal gelukt is. Ik heb een paar niet hele productieve dagen achter de rug, ik ben blij dat ik mijn geest terug gevonden heb.

 photo Desktop3145.jpg

Vandaag op het menu? Roseval aardappeltjes, kabeljauw en gegrilde groenten. Had ik jullie al verteld dat ik een samenwerking heb met Thuisbezorgd waardoor ik in de maand oktober voor een X-bedrag maaltijden mag bestellen? Zo niet, dan nu wel… dit was een erg geslaagde maaltijd.

OMG! It’s here… precies een maand totdat de nieuwe Gilmore Girls afleveringen op Netflix komen, de langverwachte trailer van de serie. Ik kan nu al niet wachten. Waarom ben ik op 25 november ook alweer op Curaçao? Kan ik nog afzeggen? Nee… shit. OK, Annemerel, Lorelei en Rory lopen niet weg, relax.

 photo Desktop3145.jpg

Negen uur, nog steeds lekker aan bezig. Jullie mogen slechts de helft van mijn gezicht zien, want de andere helft zit onder de acné en dat is geen mooi plaatje. Ik werk nog heel even door en ga straks lekker slapen…

Deze middag schreef ik een blog over de New York Marathon (die over elf dagen weer is!) en toen ik op zoek was naar beeld vond ik deze foto weer op mijn iPhone. Dit was een van de mooiste momenten in mijn leven, New York 2013, de eerste keer New York, een milliseconde nadat ik over de finish kwam en eindelijk na 4 uur en 5 minuten weer mocht wandelen. Geloof me, je benen zijn je op dat moment zo dankbaar. Niets voelt beter dan wandelen (of stilstaan) na het lopen van een marathon. Die verlichting die je dan in je hele lichaam voelt is onbeschrijflijk, daar moet je een marathon voor gelopen hebben. Wie kan er over meepraten?

Liefs,
Annemerel

Delen:

28 Reacties

 1. Aukje
  oktober 26, 2016 / 12:06

  Je meer-jaren-marathon-plan kan niet anders dan bestaan uit ’t scoren van die vette medaille na het lopen van de 6 majors, toch? Maar ben uiteraard alsnog heel benieuwd naar je blog. Ziet er verder uit als een prima dagje en een heel prima ontbijt!

 2. Tember
  oktober 26, 2016 / 12:08

  Oh ik kan niet wachten op die blog. Over precies een week zit ik in het vliegtuig naar NY en de zenuwen zijn zo mega aanwezig. Ik functioneer nog maar half op mijn werk. Hopelijk lukt het me ondanks mijn blessure om de marathon uit te lopen en ga ik er vooral heel erg van genieten! voor nu lees ik gewoon jouw blogs terug om de zenuwen wat aan te wakkeren ;) Wat K* die acne, hopelijk is het snel weer minder voor je.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 14:14

   Aaahhhh jij gaat ook al naar New York (Caresse ook!) Let op mijn blog zondagmiddag, heb een blog met tips geschreven voor New York!

   • Tember
    oktober 26, 2016 / 17:15

    Jaa, Caressa en ik hadden elkaar al gespot op instagram ;) Dat alleen al vind ik geweldig, dat je in aanloop naar zoiets contact legt met mede lopers! Van mij mag het wel zondag zijn, ben benieuwd naar je blog. Maar opzich kijk ik altijd uit naar al je blogs/ vlogs :)

    • Annemerel
     Auteur
     oktober 26, 2016 / 19:36

     Lief! En wat leuk dat jullie elkaar al ‘ontdekt’ hebben.

 3. oktober 26, 2016 / 12:15

  Ohoh die service van Tiffany’s belooft niet heel veel goeds… gisteren voor mijn verjaardag een Tiffany’s armbandje gekregen! Hopelijk gaat hij niet stuk dan.

 4. Linda
  oktober 26, 2016 / 12:18

  Om al je vragen te beantwoorden:
  -The World Marathon Majors
  -Zoete
  -Nee, daar kan ik niet over meepraten. ;o) Ik bouw langzaam op naar de Zevenheuvelenloop en dat is 15 kilometer.
  Fijne dag! ;o)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 14:13

   Succes en plezier met trainen voor de Zevenheuvelenloop!

 5. Caressa
  oktober 26, 2016 / 12:19

  Ah ja inderdaad; dat moment van wandelen na de marathon! Echt zo’n moment waarvan je dacht dat hij nooit zou komen, haha. Kan niet wachten om over 11 dagen weer over die finishlijn te komen :)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 14:12

   Je gaat New York lopen he? Veel succes en plezier alvast. Ik heb zondagmiddag een blog voor je die je vast interessant zult vinden ;-)

   • Caressa
    oktober 27, 2016 / 08:24

    Ja klopt, thanks!! Benieuwd naar je blog :) Heb hem de afgelopen 2 jaar ook gelopen, maar de route en alle details zakken bij mij vaak wel weer weg na een jaar haha. En ik heb nu een tijdsdoel, dus alle tips zijn welkom!

    • Annemerel
     Auteur
     oktober 28, 2016 / 11:28

     Heb je twee jaar achter elkaar de New York Marathon gelopen en je gaat dit jaar weer? WAUW! Wat is je tijdsdoel?

     • Caressa
      oktober 29, 2016 / 11:41

      Haha ja, dat klinkt verwend he? De afgelopen twee jaar liep ik via Stichting KiKa en dit jaar schreef ik me in voor de loting onder het mom van: de kans dat ik word ingeloot is super klein. Maar ik werd dus ingeloot! En nu hoop ik hem onder de 4 uur te lopen..

     • Annemerel
      Auteur
      oktober 29, 2016 / 14:34

      Wat gaaf! Ja toen ik me voor de grap in schreef in 2014 werd ik ook toevallig ingeloot, als je het het minst verwacht… Onder de vier uur is mooi streven, heel veel succes! Ik ga je volgen!

 6. Nina
  oktober 26, 2016 / 12:37

  Ik kijk uit naar je blog van vanmiddag! Iets met Boston, London en Tokyo? ;)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 14:12

   Uhhhhh goed geraden ;-)

 7. Rebekka
  oktober 26, 2016 / 12:56

  Nog over dat acné-wondermiddel: Ik kreeg last van acné door het micellair water van Garnier dat jij nu ook gebruikt, ik ben terug overgeschakeld naar bioderma! Verder heeft bij mij treclinac of treclin geholpen, met een antibioticum en een vitamine A-zuur. Maar ik denk dat de stress op je lichaam er vooral mee te maken heeft, het klinkt heel herkenbaar.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 14:12

   Hi Rebekka, bij mij ging het in het begin juist ontzettend goed met Garnier water, een half jaar heb ik deze variant met olie gebruikt en mijn huid was beter dan het er in tijden had uitgezien. Maar nu dus niet meer… denk dan ook niet dat het voor mij aan dit water ligt.

   Gebruik sinds een paar weken Treclinac, maar werkt alleen probleemoplossend en dus niet van binnenuit.

 8. Sanne
  oktober 26, 2016 / 13:50

  Ik ben na het lezen van je boek en blogs helemaal besmet met het hardloopvirus en heb op 16 oktober mijn eerste marathon in Amsterdam gelopen. Wat een heerlijk gevoel! Een onbeschrijflijke ervaring. Mijn volgende doel is de marathon van Berlijn volgend jaar. (Hopelijk wordt ik ingeloot!)

  xxxx

 9. oktober 26, 2016 / 13:51

  Haha een deal met Thuisbezorgd klinkt wel echt als een samenwerking from heaven :’) En Curaçao, serieus? Die had ik nog even gemist maar leeeuk! Ook heel fijn dat je weer een beetje een duidelijk plan/doel hebt op het gebied van hardlopen, lijkt me. Ik ben ook alweer een paar dagen minder productief dan gewenst en dan daarvoor (het ging best goed eigenlijk) dus ik hoop dat dat nog omslaat haha.

 10. Ilse
  oktober 26, 2016 / 14:08

  Leuke diary! En wat fijn dat je armbanden gerepareerd konden worden en dat het niet zolang duurt. En mooie herinnering aan die foto!

 11. oktober 26, 2016 / 16:32

  Jaa zout!! Ik krijg echt al de kriebels als ik alleen maar aan zoete popcorn denk ;)

  Hmm, jouw meerjaren marathon plan.. Ik denk dat je elk jaar een major wilt lopen.

  Berlijn, Chicago en New York zijn afgestreept. Volgend jaar Boston, en dan de jaren erna Tokyo en Londen nog. (en ja ik moest wel even googlen welke steden de 6 majors zijn want zo thuis in marathons ben ik niet ;))

  • oktober 26, 2016 / 16:33

   Oh wow, ik lees nu de reacties boven mij en die majors zijn al meerdere keren genoemd. Hahah spuit 11 ben ik toch!

   • Annemerel
    Auteur
    oktober 26, 2016 / 19:37

    Hahaha nee joh!

 12. oktober 26, 2016 / 16:35

  OMG, wat een droom dat je de hele maand thuisbezorgd mag bestellen! Alhoewel, ik zou dan waarschijnlijk moddervet worden.. In mijn stad kun je via thuisbezorgd alleen maar fastfood bestellen, helaas.

 13. oktober 26, 2016 / 19:12

  aahhhh nog maar een week dan zit ik in het vliegtuit naar NYC om de marathon te aan lopen! ben benieuwd naar je blog.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 19:35

   Wat gaaf! Heel veel succes alvast!

 14. Krista
  oktober 27, 2016 / 11:16

  Ik heb juist altijd de gekke ervaring dat hardlopen eigenlijk nog prima gaat tot de finish, oke de laatste 2km mag het wel klaar zijn.. maar dan sta je stil en dan.. AU!! Ineens loop je als een oud omaatje met 2 nieuwe kunstheupen en doet elke millimeter beweging pijn, terwijl je een paar seconden daarvoor nog aan het eindsprinten was op 14-15km/u.. Hoe dan??