RUN BABY RUN: Mijn meer-jaren-marathon-plan

 photo Desktop3143.jpg

Volgens mij heb ik jullie nog niet verteld over mijn drie-jaren-plan wat betreft hardlopen. En dan in het bijzonder; de marathons die ik de komende drie jaar van plan ben om te gaan lopen. Hoogste tijd om dat met jullie te delen dus.

Zoals je misschien wel weet wil ik graag alle zes de World Major marathons lopen. Tot de zes World Major’s behoren New York, Chicago, Boston, Berlijn, Londen en Tokyo. New York, Chicago en Berlijn kan ik al van mijn lijstje afstrepen, de overige drie ‘moet’ ik nog lopen. Omdat dit alle drie voorjaarsmarathons zijn wil ik dit graag over drie jaar verdelen.

In april 2017 loop ik Boston. Door mijn snelle marathon in Berlijn ben ik hiervoor gekwalificeerd. Of ik ooit nog zo’n snelle tijd zal lopen weet niemand, dus het lijkt me overbodig te zeggen dat ik niet twijfelde toen ik me hier in september voor kon inschrijven, ook al was een startbewijs 250 dollar en zijn de hotels in Boston zo mogelijk nog duurder dan in New York. Maar hé, die marathon moet ik ooit gelopen hebben dus dat heb ik er voor over.

Dan houden we alleen Tokyo en Londen nog over. Alle twee de marathons worden aangeboden door Holland Runner/TUI, wat voor mijn ontzettend gunstig is. Tokyo is niet heel lastig in te komen, maar Londen daarentegen… daar krijgen organisaties zoals Holland Runner ook maar een klein aantal startbewijzen voor, dus ook dan ben je niet verzekerd van een startbewijs. De komende jaren is het voor mij dus zaak om TUI vooral te vriend te houden, want anders zou mijn meerjaren-marathonplan nog weleens in duigen kunnen vallen.

In februari 2018 ben ik van plan de Tokyo marathon te lopen. Kan ik mooi combineren met een bezoekje aan Tokyo, dat sinds kort op mijn bucketlist staat. En dan eind april 2019, precies twee weken voor mijn dertigste verjaardag, loop ik als het goed is de marathon in Londen. En dan heb ik dus twee weken voor mijn dertigste verjaardag alle World Major Marathons gelopen en kan ik met hardlooppensioen.

Klinkt als een perfect plan toch? Nu is het vooral zaak om geen blessures te krijgen, niet ziek te worden en eh… ik denk dat zwanger raken ook niet echt in het draaiboek past, maar goed dat is eigenlijk ook wel het laatste dat ik de komende drie jaar zie gebeuren, maar goed je weet maar nooit he.

Oh ja en misschien wil in de tussentijd ook nog wel een keertje naar New York om daar eindelijk eens onder de vier uur te duiken. Het zou toch zonde zijn als ik straks mijn ‘World Major Diploma’ heb en dat daar dan een marathon tijd staat die met een 4 begint.

En dan ga ik nu weer even een stukje lopen… Want je kunt wel leuk dromen over allerlei marathons, maar je moet natuurlijk niet vergeten dat je het uiteindelijk ook gewoon moet doen. Dat je maandenlang keihard moet trainen, dat je af zult gaan zien, tijdens intervaltrainingen en tijdens de marathon zelf.

Toen ik Chicago liep heb ik mezelf meerdere keren afgevraagd waarom ik geen hobby ging zoeken die fysiek minder zwaar was. Maar ik was nog niet over de finish of ik was dat allemaal alweer vergeten. Juist de pijn die hardlopen soms doet maakt het lopen van een marathon zo bijzonder. Ik denk ook niet dat ik er ooit vrijwillig mee zal stoppen. Dat van dat hardlooppensioen kunnen jullie dan ook gerust met een korreltje zout nemen ;-).

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. xAmber
  oktober 26, 2016 / 18:05

  Wat een vooruitzichten! Ik zal absoluut niet weten wat ik in 2018 en 2019 doe.. Het lijkt me onwijs vet om een keer aan marathon te lopen, maar de voorbereiding en de pijn…

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 19:36

   Ik weet dat normaal ook niet en wil mezelf normaal ook niet op dingen vastleggen zo ver vooruit, maar dit wil zo graag dat plannen ineens totaal geen moeite meer kost.

 2. Britt
  oktober 26, 2016 / 18:20

  Goede redenen om je de komende jaren te blijven volgen :-)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 19:35

   YESSSSS!

 3. oktober 26, 2016 / 18:56

  Haha, hardlooppensioen! Heb je die meneer van 77 gezien die de marathon van Amsterdam ging lopen? Nee rond je dertigste met hardlooppensioen geloof ik nooit ;)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 19:35

   Haha ik geloof het ook niet, las vandaag een artikel over een man van 85 die nog allerlei records op de marathon loopt.

 4. Margot
  oktober 26, 2016 / 19:44

  Wat een gaaf en herkenbaar plan. Ik kom je misschien nog wel tegen.. komend voorjaar eerst de Two Oceans Marathon, maar 2018 en 2019 wil ik Londen en Boston lopen. Ik weet alleen nog niet in welke volgorde haha.. De rest heb ik ook al afgestreept!

 5. Bonsje79
  oktober 26, 2016 / 19:53

  Ik hoor een speciale live love run; de marathon versie aankomen ;-)
  Mooi plan! Hopelijk gaat alles zoals bedacht en gehoopt. Ik blijf je graag volgen op je pad naar de Big 6

 6. Kirsten
  oktober 26, 2016 / 20:07

  Ik blijf je graag volgen! Vind je hardloop-verhalen heel inspirerend!

 7. oktober 26, 2016 / 20:07

  Gaaf! Marathon verhalen zullen mij nooit vervelen. Vooral Tokyo lijkt mij heel bijzonder. Ik blijf hier hangen hoor, ik wil die grote major 6 medaille zien shinen om jouw nek.

 8. Brenda
  oktober 26, 2016 / 20:51

  Jij bent zo’n inspiratie!!! Na mijn eerste halve in Eindhoven onlangs staat er voor 2017 ook een hele op de bucketlist, zij het nog in potlood -;)

 9. Cami
  oktober 26, 2016 / 22:31

  Nog nooit gedacht aan Athene ?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 28, 2016 / 11:31

   Na mijn Big 6 ;-)

 10. Ilse
  oktober 26, 2016 / 22:55

  Wat een gave plannen, dat wil ik blijven volgen!
  En door jou wil ik ze nu ook alle 6 lopen..

 11. oktober 27, 2016 / 08:41

  Heel veel succes en veel plezier in al je voorbereidingen! Ik heb wel een praktisch vraagje: moet je dit ergens op een website of zo doorgeven dat je die marathons hebt gelopen of hoe gaat dit juist?

 12. Marjon
  oktober 27, 2016 / 08:53

  Gaaf plan! Ik ben benieuwd, ooit wil ik ook nog eens een marathon lopen. Ik heb net ingeschreven voor een 5KM run in kerstmannenpak op 17 december. Het wordt mijn allereerste run en op dit moment voel ik me er nog niet helemaal klaar voor.. :’)

 13. Tessa
  oktober 27, 2016 / 09:04

  Wauw wat een gave vooruitzichten! Ik gun het je van harte en hoop dat je deze doelen waar kunt gaan maken, vind je hardloopavonturen namelijk heel erg leuk om te volgen. Zelf droom ik inmiddels ook van een marathon, maar het lijkt me verstandig om eerst maar eens een halve marathon te lopen. Vraagje: stel je loopt in juni een halve marathon, is het dan verstandig om bijvoorbeeld in oktober 2017 al de marathon van Amsterdam te lopen? Vind zulke dingen altijd wat lastig in te plannen namelijk..

 14. Tessa
  oktober 27, 2016 / 09:43

  Dat is echt een mooi vooruitzicht en prachtig doel voor je 30e!
  Als ik al eens een halve marathon gelopen heb, en nu weer train voor een halve, moet ik dan weer vooraf aan het schema (van jouw boek) beginnen denk je? of bijvoorbeeld in week 4 inhaken is voldoende?
  Alvast bedankt!

 15. oktober 27, 2016 / 10:15

  Hopelijk kan je je plan volgen en al je doelen bereiken.

 16. Marlous
  oktober 27, 2016 / 11:18

  Heel gaaf om jezelf deze doelen te stellen! Ik ben sinds 9 weken aan het hardlopen en het opbouwen ging verrassend snel! Ik loop nu al 15 km (ik doe wel al een tijd 5 a 6 x per week zware krachttraining, dus mijn basisconditie is goed). Ik ben he-le-maal verslaafd! Ik heb je boek 2 weken terug gekocht en in 1 avond uitgelezen; zo herkenbaar en leuk!! Ook heb ik me ingeschreven voor de zevenheuvelenloop op 20 november in Nijmegen en half maart 2017 doe ik samen met een vriendin mee aan de halve marathon van Rome. En misschien… daarna… een x een hele? You never know :)

 17. oktober 27, 2016 / 11:25

  Wat een prachtig plan met allemaal mooie vooruitzichten! Echt een goed idee om zo’n plan op te stellen. Dan blijf je constant naar prachtige wedstrijden toe trainen :)

 18. Martin K
  oktober 27, 2016 / 11:29

  Mooi doel Annemerel gaat jou zeker lukken..
  Laatst een leuke video gezien. .ging over het bedrijfsleven en koppeling van competenties. De deelnemers kregen de opdracht om een marathon te lopen. Doel was om de competenties die nodig zijn om een marathon te lopen te gebruiken in de business en daarmee als ondernemers succesvol te worden.
  Het is niet alleen maar voet voor voet..maar dat hoef ik jou niet te vertellen. .keep on running girl. .?

 19. Esther
  november 4, 2016 / 08:56

  En dit dan! Zo zo grappig om dit nu terug te lezen, nu we weten dat je zondag gaat lopen!!

  Oh ja en misschien wil in de tussentijd ook nog wel een keertje naar New York om daar eindelijk eens onder de vier uur te duiken. Het zou toch zonde zijn als ik straks mijn ‘World Major Diploma’ heb en dat daar dan een marathon tijd staat die met een 4 begint.

 20. november 5, 2016 / 20:37

  wat een bijzonder doel! ik hoop dat de toelatingen lukken