NETFLIX & CHILL: 10 perfecte series en films voor deze herfst

 photo Desktop3144.jpg

Het is herfst en dat betekent dat het tijd is voor kruidnoten, kopjes thee, geurkaarsen en Netflix. Netflix & CHILL dus. Mocht je op zoek zijn naar iets leuks om te zien, ik zet tien favorieten die nu op Netflix staan voor je op een rijtje.

The Perks of being a Wallflower
Wat: Coming of age film
Over: Een introverte jongen zonder vrienden wordt door twee oudere leerlingen op sleeptouw genomen en leert te leven.
Waarom: De soundtrack, Emma Watson, het verhaal…

Gilmore Girls
Wat: De leukste moeder-en-dochter serie ooit gemaakt
Over: Moet ik dit nu echt nog gaan vertellen? Moeder (Lorelei) en dochter (Rory) Gilmore. Lorelei kreeg Rory op haar zestiende, ze wonen in een schattig dorpje in Connecticut waar het altijd herfst lijkt te zijn en ze drinken heel veel koffie en praten ontzettend snel.
Waarom: Waarom je juist nu Gilmore Girls moet kijken? Omdat het voor mij de perfecte herfstserie is, om te kijken onder het genot van kopjes thee en kruidnoten. En omdat op 25 november na negen jaar eindelijk een vervolg op Netflix komt. Als je nog nooit een aflevering gezien hebt wens ik je heel veel succes om in precies een maandtijd 7 seizoenen te kijken, maar je kunt het allicht proberen ;-).

Crazy Stupid Love
Wat: Mijn favoriete romcom sinds 2011
Over: Een man en vrouw van middelbare leeftijd die gaan scheiden omdat de vrouw verliefd is geworden op iemand anders en op zoek is naar wat meer leven in haar leven. Een knappe jonge man (Ryan Gosling) probeert de man weer een beetje interessant te maken en verliest ondertussen zijn hart aan een meisje dat hij tegen komt in de club (Emma Stone)
Waarom: Omdat deze film het beste einde ooit heeft en omdat Ryan en Emma gemaakt zijn voor elkaar. Jammer dat Ryan samen is met Eva, want Ryemma had ik dus echt wel geshipt. Gelukkig spelen ze komende winter weer samen in een film (La La Land), zodat we toch nog een beetje van die twee kunnen genieten.

Elizabethtown
Wat: Roadtrip film
Over: Man (Orlando Bloom) probeert zelfmoord te plegen nadat hij ontslagen wordt omdat hij ontzettend gefaald heeft. Dan wordt hij gebeld dat zijn vader is overleden. Hij stapt op het eerste het beste vliegtuig richting Kentucky om zijn vader te begraven, in het vliegtuig komt hij een stewardess tegen (Kirsten Dunst) die hem de lol van het leven weer probeert in te laten zien.
Waarom: Deze film was op de middelbare school mijn favoriete film (ik was namelijk tot over mijn oren verliefd op Orlando) en ik wilde zo graag Kirsten Dunst zijn. Soundtrack is on point en dit is de perfecte film om je enthousiast te maken over een roadtrip door de Verenigde Staten.

Stuck in Love
Wat: Familiefilm
Over: Een man probeert zijn ex-vrouw er van te overtuigen dat ze bij elkaar horen, hun kinderen zijn het hier echter niet mee eens.
Waarom: Dit is gewoon zo’n lekkere simpele film over familie die je doet beseffen hoe belangrijk familie eigenlijk is.

Charlie St. Cloud
Wat: Romantische comedy met kleine ghostmovie twist
Over: Charlie St. Cloud is plaatselijk zeilkampioen en heeft een scholarship voor de prestigieuze universiteit Stanford gekregen. Hier gaat hij echt niet naartoe, omdat hij op de avond van zijn graduation bij een heftig autoongeluk betrokken raakt. Zijn broertje redt het niet, ook hij overlijdt, maar wordt door een verpleger in de ambulance weer tot leven gewekt. Na deze gebeurtenis kan hij met geesten communiceren. Zo ook met die van zijn broertje. Maar de bijzondere relatie met de geest van zijn broertje komt op het spel te staan als hij verliefd wordt…
Waarom: Alles waarin Zac Efron de hoofdrol speelt is voor mij sowieso goedgekeurd (zelfs Highschool Musical). Daarnaast is het ook gewoon een mooi verhaal.

Life Unexpected
Wat: Dramaserie uit 2010
Over: Lux is na haar geboorte opgegeven door haar moeder en heeft haar leven gespendeerd bij meerdere pleeggezinnen. Nu is ze op zoek naar haar biologische ouders omdat ze graag voor de wet als zelfstandig gezien wil worden zodat ze niet meer in die verschrikkelijke pleeggezinnen hoeft te wonen. Maar dat pakt toch net iets anders uit als ze haar biologische ouders daadwerkelijk ontmoet.
Waarom: De serie heeft slechts 26 afleveringen die je prima in een weekendje kunt kijken (ik heb het getest), het is gewoon een gezellige makkelijke serie. Hoofdrolspeelster Britt Robertson ken je wellicht uit de serie The Secret Circle, of uit de Nicholas Sparks film The Longest Road. In 2017 zal ze de hoofdrol spelen in de nieuwe Netflix serie ‘Girlboss’ naar het gelijknamige boek van Sophia Amoruso.

A Walk To Remember
Wat: Romantisch drama (Nicholas Sparks)
Over: Een populaire jongen wordt verliefd op een iets minder populair meisje. En dan blijkt het meisje ongeneeslijk ziek te zijn.. drama drama drama. Tranen gegarandeerd.
Waarom: Omdat Nicholas Sparks films altijd goed zijn, ook al zijn ze nog zo slecht.

The Time Traveller’s Wife
Wat: Romantisch film
Over: Een man die kan tijdreizen en zijn geliefde steeds weer op een andere plek en in een andere situatie treft.
Waarom: Omdat het gewoon een leuke romantische film is om te zien en omdat Eric Bana en Rachel McAdams de hoofdrollen vertolken. Grappig trouwens.. Rachel speelde ook een hoofdrol in About Time en ook in die film kon haar man reizen door de tijd. Verschil is alleen dat de man in The Time Traveller’s Wife geen invloed heeft op het tijdreizen, door omstandigheden in zijn leven reist hij continu door de tijd. Speelt zich af in Chicago trouwens, dus voor mij nu helemaal een reden om de film nog een keer te bekijken.

A Girl Like Her
Wat: Mockumentary
Over: Een meisje dat een poging tot zelfmoord doet omdat ze ruim een half jaar lang verschrikkelijk gepest wordt door haar voormalig beste vriendin. Omdat de school de enige publieke middelbare school is die in de top 100 van beste scholen van Amerika staat (op nummer 10 nog wel) maakt een beroemd documentaire maakster een documentaire over de school, net als Jessica haar zelfmoordpoging gedaan heeft. De film gaat niet alleen over het slachtoffer (Jessica), maar vooral ook over haar plaaggeest, want waarom doet ze zo?
Waarom: Omdat het een hele intense film is die je laat inzien dat pesters vaak net zoveel problemen hebben als degene die gepest worden. Ik moest na vijf minuten al huilen en het laatste kwartier heb ik aan een stuk door gehuild. Daar moet je dus wel op voorbereid zijn.

Heb jij nog leuke films en series die we echt op Netflix moeten kijken deze herfst?

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. oktober 25, 2016 / 17:24

  Ja voor Elizabethtown & Gilmore Girls! Meteen zin in koffie en kruidnoten (L)

 2. oktober 25, 2016 / 17:47

  Oh, dat laatste lijkt me heel interessant. Thanks voor de tip!

 3. Rebecca
  oktober 25, 2016 / 19:44

  Ik heb van de week The Nanny Diaries (2007) gekeken en vond hem echt heel erg leuk! Geen idee of hij op Netflix staat, ik ken hem via ziggo on demand.

  Liefs

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 25, 2016 / 20:39

   Volgens mij staat die niet op Netflix maar dat is inderdaad zo’n leuke film, ik heb hem op DVD! En het boek was ook fantastisch.

 4. Esther
  oktober 25, 2016 / 21:27

  Prison break
  Drop dead diva
  Crossing lines

  En nog zo veel meer?

 5. Jazz
  oktober 25, 2016 / 21:43

  Life unexpected ondertussen helemaal uit gezien? Ik heb de serie een tijdje geleden gekeken, vond alleen het einde verschrikkelijk :).
  Ben nu al een rijdje bezig aan Gilmore girls, maar zit nog maar aan seizoen 2. Alle tegen voor eind november zal dus niet lukken haha.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 14:14

   Haha ja zondagavond al!

 6. Ilse
  oktober 26, 2016 / 00:57

  Zitten leuke films tussen! En inderdaad perfecte tijd voor!

 7. oktober 26, 2016 / 08:14

  *zucht* Wat heerlijk dit! Gilmore Girls (fantastisch dat er nieuwe afleveringen komen!) en Crazy Stupid Love zijn mijn favorieten. Ryan Gosling halfnaakt is altijd goed en Emma Stone is zó leuk en grappig in deze film!

  De meeste andere films en series heb ik nog niet gezien maar spreken me wel aan. Ik heb nog steeds geen Netflix, misschien een goed moment om dat te gaan regelen voor de koude wintermaanden…

 8. nettelie
  oktober 26, 2016 / 14:55

  Ehm, je weet wat ‘Netflix and chill’ betekent? :’D

  IK HEB ZOVEEL ZIN IN DE NIEUWE GILMORE GIRLS!!!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 19:37

   ME TOOOOOOOO

  • Lieneke
   oktober 27, 2016 / 10:47

   Hihi, ik dacht hetzelfde over Netflix&chill. Heb het zelfs nog even opgezocht, maar nieuwe series kijken tijdens Netflix&Chill lijkt me niet de bedoeling ?

   • Annemerel
    Auteur
    oktober 28, 2016 / 11:27

    Hahaha ik weet het, maar vond het juist wel leuk om toch die uitdrukking te gebruiken omdat ik dus écht niet dat bedoel. Volgens mij ben ik de enige die het grappig vind hahaha

 9. oktober 26, 2016 / 16:59

  The perks of being a wallflower is één van mijn favoriete films ooit! Ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik nog nooit een aflevering van Gillmore girls heb gekeken. Ik hoor er alleen maar goeds over, dus misschien toch tijd om eraan te beginnen.