SNAPSHOT DIARY: 24/2

 photo Collages15.jpg


 photo Desktop222.jpg

Na mijn avontuurtje van de avond ervoor word ik helaas nog steeds niet helemaal fit wakker. Sterker nog, ik heb lichte koorts. Shit.

Gelukkig heb ik altijd trek in scrambled eggs en krijg ik ook wel een croissantje weg..

 photo Desktop222.jpg

En een kopje koffie ook wel… Deze selfie maakte ik in een bomvolle eetzaal, ik deed net alsof ik iets interessants aan het lezen was op mijn iPhone, vandaar deze bijzondere blik ;-).

Maar deze cake gaat na één mini hapje weer terug, blegh.

 photo Desktop222.jpg

Vanmorgen staat er iets anders op het programma, in plaats van skiën ga ik ski-touren.

Ski-touren?! Ja, ik ga dit keer niet met de lift naar boven, maar ik ga lopend naar boven. Dat klinkt een stuk zwaarder dan het in werkelijkheid is. In plaats van normale ski’s gebruik je tour-ski’s, deze zijn niet alleen lichter, ze hebben ook andere bindingen. De bindingen kun je op verschillende standen zetten, je kunt gewoon je gehele skischoen (ook een speciale trouwens) bevestigen, maar je kunt ook alleen de voorkant bevestigen, zodat je als het ware gewoon kunt lopen. Dan zijn er voor dat lopen ook nog allerlei verschillende standen die je kunt gebruiken op vlakkere stukken of juist hele steile stukken, maar dat is allemaal te technisch voor nu. Het gaat erom dat je met ski-touren dus naar boven loopt met je (tour)ski’s, dat kun je langs de piste doen, maar eigenlijk veel leuker is het om dat buiten de piste te doen, dan heeft het écht zin, want dan kom je op plekken waar je normaliter met de lift niet zou komen.

 photo Desktop222.jpg

Ok, je hebt hier wel een basisconditie voor nodig, maar dat zit bij mij gelukkig wel goed. Ik was van te voren een beetje bang dat mijn verkoudheid roet in het eten zou gooien, maar mijn ibuprofen werkt aardig en het gaat best goed. Mijn instructeur is onder de indruk, kijk daar hou ik van… In de vijftien jaar dat hij nu les geeft heeft hij trouwens nog nooit een Nederlander les gegeven. Ski-touren is een hele populaire sport onder Oostenrijkers (zij doen dit bijvoorbeeld op vrijdagavond met een groep vrienden en gaan dan boven op de berg in een hut gezellig wat drinken, waarna ze naar beneden skiën… waarom woon ik niet in de bergen, ik wil dat ook!!!)

 photo Desktop222.jpg

Yeahhh I made it! Selfie met mijn instructeur Hans!

Hij vindt dat ik Obstler moet drinken, want dat hoort erbij en het schijnt mijn verkoudheid beter te maken.. Ik stribbel tegen, maar geef dan toch toe..
 photo Desktop222.jpg

Ik word er meteen erg vrolijk van en doe net alsof ik Lindsey Vonn ben die een World Cup gewonnen heeft. Je ziet trouwens dat er op de onderkant van mijn ski’s een groen stof zit, deze stof zorgt ervoor dat wanneer je naar boven loopt, je niet weer naar beneden glijdt.

Maar die groene stof halen we er af en ik klem mijn schoenen volledig vast in de ski’s, want het is tijd om naar beneden te skiën! Yes!

 photo Desktop222.jpg

Na dit avontuur is het tijd voor een hele warme douche in mijn hotelkamer. Het is bijna tijd om te vertrekken, maar gelukkig kon ik nog even mijn hotelkamer aanhouden zodat ik niet vies zwetend in de auto hoefde te gaan.

Om 14.00u zit ik in mijn auto en stel ik mijn navigatie in op München. Ik rij namelijk niet direct naar Nederland, ik slaap eerst nog een nachtje bij Athena die voor een half jaar in München zit.

 photo Desktop222.jpg

There we are… München.

En toen kon ik geen parkeerplaats vinden en waren alle straten in München eenrichtingsverkeer. Help.

 photo Desktop222.jpg

Een half uur later sta ik voor zes euro 24 uur lang geparkeerd in één van de belangrijkste straten van München, Ludwigstrasse. Vanaf hier loop je in tien minuten naar Odeon, het gebouw op de rechter foto.

 photo Desktop222.jpg

München is vooral een hele luxe stad. Ze hebben er prachtige warenhuizen, alle dure modehuizen en ook winkels zoals Iro. Ik ga niet naar binnen bij Iro, al is het alleen maar omdat ik zaterdag naar Parijs vertrek en dat het daar stikt van de Iro’s, maar toch, het is leuk dat ‘ie er is.

Marienplatz is het bekendste plein van München, ben onder de indruk van het stadhuis.

 photo Desktop222.jpg

Dan is het tijd voor koffie, taart en een klein beetje werk. Dat doe ik bij Brot&Butter in concept store Manufactum. De taart (kwarktaart) is goddelijk en de cappuccino precies zoals hij hoort te zijn. Het water loopt me weer in mijn mond als ik er over nadenk..

 photo Desktop222.jpg

Om 18.00u loop ik richting Athena’s studio. Ze raadt me aan om met de metro te gaan, maar ik hou nu eenmaal van lopen. Google Maps geeft 25 minuten aan, maar ik weet dat ik dat sneller kan. Natuurlijk doe ik het ook sneller (volgens mij was ik er in 18 minuten).

 photo Desktop222.jpg

We eten bij Orangebox in Turkenstrasse. Ik ga voor een zeer pittige curry en een gezond sapje met wortel, appel, sinaasappel en gember. Vervolgens ga ik voor een iets minder gezond drankje (een Mojito) bij cocktailbar James T. Hunt.

 photo Desktop222.jpg

Om half twaalf zijn we weer in Athena’s studio en is het tijd om richting bed te gaan. We slapen nog lang niet, maar het idee om te gaan slapen is leuk. Voordat ik Athena’s bed in duik leg ik eerst mijn hardloopkleding klaar, want het is het idee om de volgende dag om 7.15u een rondje hard te gaan lopen. Als ik dan nog kleding moet gaan zoeken, gaat dat natuurlijk nooit lukken.

Ok, hier moet ik de nacht mee gaan overleven. Water en tissues. Nu maar hopen dat ik mijn hoest een beetje binnen de perken kan houden, want ik zie het niet echt zitten om Athena de hele nacht wakker te houden met mijn geblaf.

To be continued…

Liefs,
Annemerel

Delen:

28 Reacties

 1. Lindsay
  februari 26, 2015 / 12:01

  Je snapshot diary’s zijn echt super om te lezen!
  Wat doe je gave dingen zeg!

 2. februari 26, 2015 / 12:03

  Waaauw, dat ski-touren lijkt me zo gaaf. Ik heb er nog nooit van gehoord maar I know for sure: dit ga ik ooit doen! Leuke diary! <33

 3. februari 26, 2015 / 12:04

  Leuk dat je je vriendin nog even opzoekt in Munchen! Ik ben er jaren geleden eens geweest, mooie stad! Ik ben benieuwd hoe je rondje vanochtend is gegaan :)

 4. februari 26, 2015 / 12:05

  Die sneeuw blijft jaloersmakend!

 5. februari 26, 2015 / 12:13

  Altijd leuk een roadtripje naar een leuke stad :) wel vervelend dat je verkouden bent, hopelijk zet het niet door!

 6. februari 26, 2015 / 12:34

  Citytrips zijn altijd leuk! Hopen dat je je snel weer beter voelt :)

 7. februari 26, 2015 / 12:42

  Wat leuk allemaal!! Jij heb dus ook het idee dat google maps altijd langer aangeeft als je loopt? Ik heb een keer over een afstand 15 minuten gelopen terwijl Google maps 35 aangaf! Misschien lopen we te snel voor Googlemaps!

 8. februari 26, 2015 / 12:49

  Ik vond je wintersportblogs al leuk maar nu je ook nog gaat touren word ik helemaal blij! Als je van de bergen houdt is er niks mooier dan op verlaten plekken ver buiten de piste komen, om vervolgens op maagdelijk witte hellingen naar beneden te knallen. Paradise!

 9. Ilse
  februari 26, 2015 / 12:54

  Gave dingen doe jij daar in de bergen en leuk dat je de eerste Nederlander was die die les kreeg. ;)

 10. Maria
  februari 26, 2015 / 13:28

  Dat skitouren lijkt erg op langlaufen, ten minste het gedeelte berg op. Leuk!

 11. februari 26, 2015 / 13:48

  Wat leuk! Fijn dat je zo goed alleen kunt reizen! Geniet ervan

 12. februari 26, 2015 / 14:02

  Can I have your job? :) Pleeeeease?

 13. februari 26, 2015 / 14:28

  Heerlijk dat je nog langs Munchen gaat zeg!

 14. februari 26, 2015 / 14:42

  Cool! Heb dat nog nooit gedaan, zo de berg opgewandeld met ski’s. Lijkt me zwaar. Maar ik wil het wel eens doen.

 15. februari 26, 2015 / 15:15

  Ski touren. Nog nooit van gehoord. Wel relaxt.

 16. Suzanne
  februari 26, 2015 / 15:16

  Wow, als ik me grieperig voel is echt het laatste waar ik aan moet denken een wekker die om 7.15 afgaat om een rondje te gaan rennen! Respect! En weer een hele leuke diary :)

 17. februari 26, 2015 / 15:27

  Wat een leuke snapshot! Ski touren heb ik nog nooit gedaan, maar lijkt mij eigenlijk best leuk om eens te doen! :D

 18. Nadia
  februari 26, 2015 / 16:04

  Wat een leuke dag heb je gehad!

 19. februari 26, 2015 / 16:47

  Je snapshot diary’s zijn altijd zo leuk om te lezen!

 20. februari 26, 2015 / 18:33

  Wat een leuke snapshot diary! Ik geniet er altijd weer van. Door JOU wil ik echt eens op wintersport. En jeetje, gewoon even naar Munchen daarna… lucky bastard!

 21. februari 26, 2015 / 19:01

  Zo leuk om te zien!!!

 22. Suuz
  februari 26, 2015 / 22:28

  Wat een heerlijk dagje!! En zo leuk even naar athena! Ik hoop dat je de griep onder comtrole kan houden en lekker kan gaan genieten van parijs!

 23. Femke
  februari 27, 2015 / 08:19

  Ski-touren lijkt mij ook zo gaaf zeg!! Ik hoop dat je snel op zult knappen!

 24. Elke
  februari 27, 2015 / 10:22

  Haha, heel herkenbaar om altijd Google Maps in te willen halen. Zowel te voet als in de auto als op de fiets… leuke snapshots weer!

 25. februari 27, 2015 / 14:11

  Ik blijf genieten van je snap shot diary’ s … Wat een leuk naslagwerk voor later. Leuk om te zien dat je ook. Een echte koffieliefhebber bent. Kan nu alweer zin hebben in een espresso!

 26. februari 27, 2015 / 14:59

  Tof dat je er ook nog een dagje München aan vastplakt! En binnenkort alweer naar Parijs? Goh, vervelend allemaal, haha! ;)

 27. februari 27, 2015 / 17:36

  Het lijkt me echt geweldig om zo’n skipiste omhoog te lopen! Door jouw snapshot diary’s krijg ik zo veel zin om eens op wintersport te gaan… Super leuk dat je bij Athena bent gaan slapen. (de link die je naar haar blog hebt staan in het artikel werkt niet, trouwens!)