RUN BABY RUN: Without boundaries

 photo Desktop216.jpg

No pain, no gain, de enige manier om PR’s te smashen, om sneller dan ooit te worden, is door je eigen grenzen op te zoeken. Niet voorbij te gaan, maar wel lekker dicht in de buurt te komen. Dat deed ik deze week dan ook.

Ik liep slechts twee keer, op woensdag, de dag dat ik vertrok naar Oostenrijk en op vrijdagavond, na een lange dag skiën. Ik had meer willen lopen, maar een flinke verkoudheid hield me tegen. Daar ligt mijn grens zeg maar. Op het moment dat ik blaf als een zeehond, lijkt het me verstandiger om te zeggen, tot hier en niet verder. Zie je nou wel, ik kan ook heus wel verstandig zijn. Zeker als het elf dagen voor de CPC is!

5K
Woensdag zocht ik mijn grens op door lekker hard te gaan. Zonder ook maar één keer op adem te komen liep ik vijf kilometer. Ik had nog veel dieper kunnen gaan, maar dat vond ik iets te veel van het goede (ik moest immers nog naar Oostenrijk rijden en nog zo’n 30 uur wakker blijven). Het is zo fijn om jezelf sneller te voelen worden. Met 4’39 een 5 kilometer lopen was een paar maanden geleden, vlak na de marathon, een droom. De weken na de marathon voelde ik me afschuwelijk. Ik kon met moeite een kilometer achter elkaar lopen met een snelheid van 5’30. Maar heb vertrouwen, altijd, want het komt goed.

15K
De vijftien kilometer liep ik op vrijdagavond in Maria Alm. Het was een soort van suicide-mission, want het was pikdonker, ik was helemaal alleen en er lag op heel veel plekken ijs op de weg. Ook was het vrij KOUD, had ik de hele dag geskied en had ik te maken met heel veel heuveltjes. De omstandigheden waren alles behalve ideaal, maar ja, what doesn’t kill you makes you stronger.

Om 19.00u had ik genoeg moed verzameld om te beginnen aan mijn barre tocht. Ik wilde hetzelfde rondje als ik een maand geleden liep lopen, een fijn rondje van vijf kilometer rond een golfbaan. Ik dacht, als ik dat nou drie keer loop, dan ben ik er. Eerst liep ik natuurlijk 26x fout, maar toen ik eenmaal Google Maps had aangezet ging het al een stuk beter. Ik stapte een keer flink in de diepe sneeuw (ik zat tot mijn knie in de sneeuw, dat was vrij koud) en was uiteindelijk op het juiste pad.

Het was zóó donker, ik zag slechts een meter voor me, en of het nou glad of niet was, dat kon ik ook niet zien. Dus zette ik de zaklamp op mijn iPhone aan en liep ik op die manier verder. Ik liep over meters lange ijsplaten, door de blubber, door diepe sneeuw en af en toe over een stukje normaal asfalt. Soms was dat asfalt ineens iets donkerder dan gebruikelijk en dat betekende weer iets anders spannends… IJZEL. Ja, het was een soort van hindernis-run. Ik besloot het dan ook maar bij één rondje te houden en op een andere manier door te lopen naar het centrum van Maria Alm en er een tien kilometer van te maken.

Maar ja, toen was ik na tien kilometer terug en toen dacht ik, WE GINGEN TOCH VOOR 15 KILOMETER? DOE HET DAN! Dus liep ik nog een keer dat rondje van hel. Ook dit keer liep ik eerst verkeerd, ook dit keer moest ik heel goed met mijn zaklamp schijnen om niet onderuit te gaan, maar hé, I made it! Vijftien kilometer en een hele ervaring rijker. Dat is weer een hele andere manier van je eigen grenzen opzoeken.

Nog elf dagen tot de CPC. Op dit moment vecht ik tegen een nogal hardnekkige verkoudheid. Ik wil écht niet ziek worden. Ik heb een doel en dat doel ga ik halen, zo’n stom griepje gaat dus géén roet in het eten gooien. Echt niet.

Hoe zoek jij je eigen grenzen op?

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. februari 25, 2015 / 17:23

  Die halve marathon gaat helemaal goed komen! Een overdosis aan vitaminen de komende week en goed aan je zelf denken.

  Ik moest heel erg wennen aan het opzoeken van mijn grenzen, het loopt gewoon vertrouwder om 20km in een ‘ik kan dit tempo oneindig volhouden’ tempo te lopen. Maar sinds ik flink aan het intervallen ben en merk dat ik gewoon kan herstellen tijdens mijn 5’45 a 6’00 pace dan voelt dat heerlijk. Zeker als je je snelheid bijna wekelijks ziet verbeteren.

 2. februari 25, 2015 / 17:25

  Oh man, die 15km had ik echt niet aangedurfd in het donker en in de kou haha! Knap dat jij het wel hebt gedaan! Mijn eigen grenzen zoek ik de laatste tijd niet echt meer op; m’n kuit zit een beetje vast voor m’n gevoel en dat rent niet echt lekker..

 3. februari 25, 2015 / 17:27

  Poeh ik ben het eens met Josianne! Gelukkig ben je er heelhuids vanaf gekomen en word je niet ziek! Op naar knallen op de CPC loop!

 4. februari 25, 2015 / 17:29

  Pretty amazing! Goed neergezet!

  In het donker rennen in zo een omgeving, ik doe het je niet na.

  Misschien zijn nightgoggles iets voor jou ;-)

 5. Linda
  februari 25, 2015 / 17:39

  Wat knap! Ik wil al tijden heel graag uit mijn comfort zone komen. Ik denk dat het eindelijk een beetje begint te lukken, thanks to een very ugly breakup. Hopelijk kan ik tijdens de CPC ook gaan knallen, al is het maar op de 10!

 6. februari 25, 2015 / 17:52

  Ik moet juist op dit moment zorgen dat ik een keer niet over mijn grenzen heen ga, maar dat zijn hele andere grenzen dan die jij opzoekt. Woohw.

 7. februari 25, 2015 / 18:15

  Wow die tweede run, crazy girl!! Wel heel tof, dat is nog eens een verhaal :D Ik ben niet meer badass dan soms in de regen rennen, maar sinds een paar maanden probeer ik mezelf tijdens m’n training wel echt te pushen terwijl ik dat voorheen eigenlijk nooit heb gedaan. Ik merk meteen verschil, ik ben echt een heel stuk sneller geworden en dat voelt heel goed :) Sterkte met je verkoudheid en ik heb alle vertrouwen in je kunnen tijdens de CPC :)

 8. februari 25, 2015 / 18:31

  Tjonge wat een discipline! Die 15 km in het donker, in de kou had ik denk ik over geslagen. Knap hoor!

 9. Ilse
  februari 25, 2015 / 19:40

  15 km in het donker en met gladde oppervlakken, chapeau!
  Door steeds iets verder te gaan, ik ben bezig met mijn conditie te trainen en ik denk dat ik niet verder kan maar dat gaat dan prima. Zo zoek ik steeds mijn grenzen op!

 10. februari 25, 2015 / 19:44

  Wat een doorzettingsvermogen! Goed bezig hoor en die halve marathon gaat het helemaal worden! You can do this

 11. februari 25, 2015 / 21:45

  Respect! Dat rondje door de sneeuw getuigt wel van doorzettingsvermogen. Heb je een streeftijd in gedachten voor de CPC?

 12. februari 25, 2015 / 22:18

  Aaah goedzo! Het wordt ook tijd dat ik mijn grenzen even ga opzoeken binnenkort. Ik blijf al zo lang hangen bij de 5 kilometer, dus het is nodig om daar eens overheen te gaan.

 13. Elvira
  februari 26, 2015 / 11:48

  Respect voor jou dat je in Oostenrijk in het donker gaat hardlopen. Maar des te meer bewijs voor de stelling “Als je iets echt wilt, dan kan je het” denk ik :-). Komt dus helemaal goed met die cpc!

 14. februari 28, 2015 / 12:07

  Wow je hebt wel geluk dat je niet gevallen bent bij dat laatste rondje, dan kon je die CPC op je buik schrijven haha. Klinkt niet echt als een lekker rondje maar je hebt het toch maar mooi gedaan ;)