SNAPSHOT DIARY: 22/2

 photo Recently Updated172.jpg


 photo Recently Updated172.jpg

Goedemorgen! Klein probleempje met mijn YouTube video. Die heb ik dus de avond ervoor tot twaalf uur zitten editten en ik was er van overtuigd dat hij nu wel op YouTube zou staan, maar na 30% is hij blijven hangen. Noooooo! En nu krijg ik geen verbinding meer met het WiFi netwerk. Geen stress, maar wel een beetje vervelend. Na drie keer mijn MacBook aan en uitzetten doet hij het gelukkig weer en kan hij verder uploaden, thank the lord ben ik die eerste 30% niet kwijt geraakt.

Ontbijt. Scrambled eggs, worstjes, sapje, koffie. My kind of breakfast (als ik in een hotel ben dan, als ik dit iedere dag zou eten zou mijn lichaam niet gelukkig worden, het blijft namelijk nooit bij één bord).

 photo Recently Updated172.jpg

Wachten duurt lang lang lang…. maar het is gelukt! Net voor negen uur. Dat ik dan VERGEET om op opslaan te klikken in mijn blog is natuurlijk heel stom. Nu was de video niet ge-embed op mijn blog, gelukkig vonden sommige van jullie hem al wel op YouTube.

Vanmiddag rij ik terug naar Nederland. Ik had weinig zin om 51 euro voor een skipas voor een halve dag skiën te betalen, zeker omdat ik komende weken nog wel vaker de kans krijg om te skiën. En ik had nog helemaal niet hardgelopen, dus dat gingen we vandaag doen. Op naar Zell am See om een rondje rond het meer te lopen. Dit heb ik in september ook gedaan, maar toen was ik met een local die precies wist waar we konden parkeren en hoe we moesten lopen. Dit keer mocht ik het zelf uitvinden. Wonder boven wonder reed ik ZONDER NAVIGATIE in een keer naar dezelfde plek als waar we in september gestart waren met lopen. TOP! Ik sta versteld van mezelf.

 photo Recently Updated172.jpg

Het navigeren rond het meer ging ook wel OK, alleen was het super mistig en heb ik bij een afslag verkeerd gekozen. Stond ik ineens tot halverwege mijn onderbeen in de diepe sneeuw. Dat was redelijk koud, haha. Gelukkig snel het pad weer gevonden.

Lopen maakt mij zeer gelukkig. Zeker op zo’n mooie plek.

 photo Recently Updated172.jpg

OK, maar dit moet ik dus nog eens doen, want nu was het zicht slechts een paar meter en ik had gehoopt op uitzicht met mooie witte bergtoppen..

 photo Recently Updated172.jpg

Een uur later ben ik terug in Maria Alm en trekt de mist langzaam op. Ik ga Roos ophalen voor haar lunchpauze bij de skischool, samen lunchen en daarna rij ik terug naar Nederland. Oooooooh zo moeilijk, helemaal nu het zonnetje zo lekker schijnt. Maar ja, ik kom van het weekend terug.

 photo Recently Updated172.jpg

Hier werkt Roos de komende twee weken dus. Ze heeft me belooft na haar twee weken een video te maken of een blog te schrijven over hoe je skileraar kunt worden voor een paar weken.

 photo Recently Updated172.jpg

Ik heb samen met Roos geluncht en om een uur moet zij helaas weer terug naar de skischool. Ik zit zo lekker in het zonnetje en ik besluit nog een uurtje langer te blijven zitten, of ik nu om elf uur of om twaalf uur vanavond thuis komt, dat maakt ook niet zo veel uit. En een uurtje rusten voordat ik ga rijden kan ook geen kwaad denk ik. Omdat ik natuurlijk niet zonder iets op dat terras kan blijven zitten bestel ik een ijskoffie.

Ok, twee uur, tijd om mijn race monster op te zoeken en terug naar Nederland te rijden. Zo stom dat ik hier gewoon een beetje pijn in mijn buik van krijg, ook al weet ik dat ik van het weekend hier weer zit. Wintersport is echt de enige vakantie die dat met mij doet.

 photo Recently Updated172.jpg

Zo ik ben geïnstalleerd. Mijn muziek doet het spontaan weer, ik weet ook niet hoe dat ineens kan, want ik heb niets anders gedaan. Ik durf hem nog niet aan de oplader van mijn auto te leggen, want dalijk gebeurt er weer iets waardoor hij het niet meer doet. Omdat mijn telefoon al redelijk leeg is leg ik hem aan mijn MacBook, zodat hij daaraan kan opladen. Flesjes drinken, snoepjes en koekjes en ik ben klaar om te gaan.

400 kilometer en 4 uur later is het tijd om te tanken. Ik ben de enige bij het hele tankstation en het is 18.00u ’s avonds, je zou denken spits, toch? Check ook even mijn schoenen, dat is dus wat een lamp met de kleur van mijn schoenen doet, zo cool. Love Nike Flash!

 photo Recently Updated172.jpg

Met die ranzige cappuccino van zaterdag nog vers in het geheugen bestel ik nu maar een dubbele espresso, zodat ik lekker snel er vanaf ben. Het is beter dan die cappuccino, maar vind eigenlijk niet dat ze het een espresso mogen noemen.

Home sweet home, negen-half-uur later! Ik denk dat dit een recordje was hoor, qua tijd. Heb dan ook nergens opstoppingen of files gehad, alleen wat wegwerkzaamheden waar ik langzamer moest rijden. Ik heb ook maar een keer getankt, redde het die laatste 600 kilometer met een tank. Onverantwoordelijk? Ik denk het niet, ik heb me geen moment moe gevoeld. Super lekker gereden! En nu ben ik weer thuis en die verdrietige blik in mijn gezicht is vooral te danken aan het feit dat het keihard regent en dat mijn auto ergens in Timboektoe staat dus dat ik nu best wel een eindje moet lopen, met mijn tassen… Shit happens.

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. februari 23, 2016 / 12:05

  Ik vind het elke keer weer stoer hoe jij zo de auto instapt en even een paar honderd kilometer gaat rijden.

  Leuke snapshot weer. Welkom terug!

 2. Lisa
  februari 23, 2016 / 12:09

  Wat een mooi leven heb jij zeg! Even voor een dagje naar Oostenrijk om te skieën en het weekend in het vooruitzicht dat je ook weer kan en hardlopen daar … Prachtig!!

 3. Aukje
  februari 23, 2016 / 12:30

  Als het niet zo mistig was had ik je misschien wel zien rennen, reed precies toen rond Zell!

 4. Ilse
  februari 23, 2016 / 13:21

  Wat een heerlijke dag zo behalve de regen en de lange wandeling met je tassen.

 5. februari 23, 2016 / 13:32

  Toch grappig hoe mensen zo ontzettend van elkaar kunnen verschillen. Ik ben echt totaaal geen fan van auto rijden en ‘even’ 9,5 uur rijden zou echt mijn nachtmerrie zijn ;)

 6. Tessa
  februari 23, 2016 / 13:37

  O wat lijkt me dat heerlijk om gewoon de auto in te stappen en naar zo’n winter wonderland te rijden.
  Toen je een tijdje terug in je eentje naar Parijs ging vond ik dat zo leuk en spontaan van je. Ooit ga ik het ook nog eens doen!
  En heerlijk dat de terugreis zo meeviel. Hopelijk mag je komend weekend hetzelfde zeggen. X

 7. februari 23, 2016 / 13:56

  Zo tof dat je een weekend naar de sneeuw bent gegaan! Ik zou willen dat ik van autorijden hield en ook gewoon de auto instapte in mijn eentje. Helaas is dat niet het geval en neem ik dus het liefst altijd iemand met me mee.

 8. Janneke
  februari 23, 2016 / 14:50

  Krijg spontaan zin om ook in de auto te stappen en naar Oostenrijk te rijden! En voor roos veel succes, gaaf dat ze dat gaat doen!

 9. Romy Mulder
  februari 23, 2016 / 14:52

  Ik ken dat gevoel van pijn in je buik om daar weg te gaan… Alleen wintersport doet dat met me! Gelukkig sta ik van het weekend ook weer op de latten :)

  • Annemerel
   Auteur
   februari 23, 2016 / 19:38

   Leuk! Waar ga je naartoe?

 10. februari 23, 2016 / 17:58

  Heerlijk! Maar wat jammer dat je rondje zo mistig was. Dat vraagt om een herkansing natuurlijk ;)

 11. Isabelle
  februari 24, 2016 / 09:42

  Ik ben heel benieuwd naar de video van Roosmarijn.
  Lijkt me zoo leuk om voor een paar weken skilerares te zijn!!

 12. februari 24, 2016 / 12:02

  Ik heb respect voor al die autokilometers die je in je eentje hebt afgelegd zonder slaap te vallen! Zo wordt de wereld wel lekker klein he, als je gewoon volgend weekend weer kan skiën ;). Leuk.