SNAPSHOT DIARY: 21/3

 photo Recently Updated16.jpg


 photo Desktop185.jpg

Goedemorgen, weer een nacht amper geslapen. Hoesten is geen grap. Ik voel me verrassend goed voor de hoeveelheid slaap die ik de afgelopen nachten gehad heb, maar mijn stem is ver te zoeken.

Ontbijt! Ook in dit pension hebben ze mijn standaard ontbijtje (iets met ei, wat dan ook) niet, maar wat muesli met yoghurt vult ook wel voor een paar uurtjes. Ik heb op mijn kamer nog een banaan liggen, die neem ik ook maar meteen, in het kader van ‘echte voeding’ en ‘fruit’ en ‘gezond doen, gezond worden’.

 photo Desktop185.jpg

We hebben een afspraak bij de VVV van Saalbach Hinterglemm, we zijn hier deze week niet alleen voor Dutchweek, maar ook voor skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. In de lobby worden we meteen al begroet door het programma van Dutchweek op een levensgroot scherm.

Toiletselfie, want in een spiegel zie ik er momenteel beter uit dan in een selfie. Ik voel me niet echt kapot van al die nachten van drie/vier uur slaap (hoesten), maar ik zie het wel in mijn gezicht, dat wordt er niet gezelliger op.

 photo Desktop185.jpg

Meeting!

Na de afspraak met de VVV, waarin we onder andere ons programma voor komende week besproken hebben, lopen we verder naar de dokter. Marloes staat erop dat ik even langs de dokter ga, omdat dat hoesten van mij echt niet meer normaal schijnt te zijn. Ik voel me eerlijk gezegd echt best prima, maar ja… een medicijn om die hoest iets te onderdrukken, dat zou best fijn zijn. Dus ik luister braaf en ga mee naar de dokter. Hier zit ik in de wachtkamer te wachten op Dr. Schnell (geen grap, dat is echt zijn naam).

 photo Desktop185.jpg

Ik ben een stukje opgeschoven, ik zit niet meer in de wachtkamer van Dr. Schnell, maar mag in zijn kamer wachten. Zo cool, zijn kamer is aan de ene kant super modern, maar aan de andere kant ook weer heel traditioneel met een mooie antieke boekenkast en medicijnkast. Dr. Schnell komt uiteindelijk ook nog even langs in zijn kamer, hij luistert naar mijn longen en zegt dat het wel OK klinkt, maar als Marloes vraagt of ik de komende dagen wel mag skiën zegt hij dat  ik dat beter niet kan doen. Marloes, waarom heb je dat überhaupt gevraagd, op zo’n antwoord zit ik toch niet te wachten? Ik wil skiën, ik voel me prima! Ik krijg een receptje voor twee medicijnen en haal dat even later bij de apotheek op.

 photo Desktop185.jpg

Omdat ik dus niet mag skiën moet ik mijn tijd toch op een andere manier besteden. Hoe ik dat doe? Even het dorp in om een apfelstrudel te eten en een cappuccino te drinken. Dat doet ik bij Eva Alm, wat zeker een aanrader is qua terras!

Daarna ga ik heel rebels tegen de regels van Dr. Schnell in, ik ga toch nog naar boven met mijn ski’s en lunch op de piste, met niet de aller gezondste maaltijd. Maar… ik heb maar twee pistes genomen en heb vooral heel lekker ontspannen in de zon gezeten.

 photo Desktop185.jpg

Kijk, heel ontspannen in de zon. Niets meer aan doen!

 photo Desktop185.jpg

Na het skiën spendeer ik eerst een uurtje op de hotelkamer met mijn MacBook, daarna wandel ik samen met Marloes naar het centrum van Saalbach, we strijken wederom neer bij Eva Alm. Dit keer niet voor Apfelstrudel, maar voor een glas wijn. Een heerlijke Chardonnay.

 photo Desktop185.jpg

Eten doen we er ook. Ik bestel kippenvleugeltjes en gebakken aardappeltjes. Heel groot succes! Dit zou ik zo weer bestellen. Ik heb de kip ook gewoon gegeten zoals het hoort, met mijn handen.

Inmiddels is het elf uur en lig ik met mijn jas in bed mijn blog te schrijven. We hadden alle deuren en ramen van de kamer open laten staan en nu is het hier dus stervenskoud! Marloes heeft de kamer wederom verlaten, bang dat ik ook vannacht weer de hele nacht gaat hoesten. Ik hoop dat dat niet het geval zal zijn, maar mocht dat toch het geval zijn, dan hoef ik me nu in ieder geval geen zorgen te maken over Marloes.

Morgen gaan we ski-toeren, dus in plaats van met een lift naar boven, naar boven lopen met ski’s onder onze voeten. Heel gaaf! Hoop wel dat het dan met het hoesten wel weer wat beter gaat. Want volgens mij vond Dr. Schnell dat ski-toeren geen heel goed plan. Ik beloof plechtig dat als ik me niet goed voel, ik niet mee zal doen met de activiteit, maar als ik vanavond gewoon goed slaap moet het geen probleem zijn, toch?!

Wish me luck!

Liefs,
Annemerel

Delen:

39 Reacties

 1. Sanne
  maart 22, 2016 / 12:16

  Al dat hoesten is niet goed! Eigenlijk toch niet
  Gek dat je ziek bent? Leven op sushi en andere frituur is voor niemand goed- ook niet als je traint voor een marathon. Vraag me ook werkelijk oprecht af wat je hiermee wilt bereiken? Net een boek uitgebracht over hardlopen en het enige wat je hebt gegeten is frituur en nu ziek. Denk dat je toch betere keuzes kunt of
  Wilt maken.

  • Mirthe
   maart 22, 2016 / 12:55

   Annemerel heeft laatst een blog geplaatst over hoe veel last ze heeft van dit soort negatief commentaar en ze heeft ook gewoon nog heel veel pech dat ze een of andere longinfectie heeft opgelopen waardoor ze niet volop kan genieten van haar wintersport, en jij besteedt je energie bewust aan het schrijven van zo’n reactie? Erg sympathiek ;) Voor zover ik weet zijn de meeste skihutten niet uitgedost met een slabuffet en groene smoothies-bar, dus dan is het moeilijk om altijd de schnitzels en patat te laten staan voor een écht gezonde optie, maar haar ontbijt en avondeten zijn toch heel normaal? Persoonlijk vind ik het juist fijn om niet alleen maar dingen over die hard fitgurls te lezen, maar ook blogs van hardwerkende, sportieve meisjes die wel een taartje eten af en toe, dat is voor mij veel realistischere inspiratie :)

   • Anouchka
    maart 22, 2016 / 13:22

    Ik snap idd best dat Annemerel last heeft van dit soort commentaren, maar dan zou het toch juist een motivatie moeten zijn om gezonder te eten? Iedereen weet toch dat als je je lichaam qua voeding verwaarloost, en er dan wel behoorlijke prestaties van vraagt op sportief vlak, dat dan op een gegeven moment er iets niet goed gaat? Ik vind het echt heel sneu dat ze op wintersport is en njet kan skiën, maar hopelijk schud het haar wakker en ziet ze in dat ze roofbouw pleegt op haar lichaam… Ik vind het iig opvallend dat er bijna nooit groente te zien is, op welke foto dan ook, zowel bij haar ouders thuis als uit eten… (Ok, die salade van afgelopen week niet meegeteld) een maaltijd zou voor de helft uit verschillende soorten groenten moeten bestaan… Maar goed, dit is opbouwend bedoeld, en zeker niet als kritiek, ik vind het echt heel sneu om ziek te zijn op vakantie!

   • Maria
    maart 22, 2016 / 16:05

    Af en toe? De taartjes, patat en beertjeschips nemen anders een prominente rol in op haar blog.

    • vera
     maart 22, 2016 / 16:40

     Waar maak je je druk om? :P Iemand anders’ z’n voedingspatroon, come on, besteed je tijd nuttiger;)

     • Dagmar
      maart 22, 2016 / 17:08

      Ik denk dat ze gewoon heel graag Annemerel in tiptop gezondheid wilt houden zodat ze blogs kan blijven schrijven :-D ;-)

  • Jiska
   maart 22, 2016 / 17:31

   Waar maar je je druk om? Het is toch haar voedingspatroon en niet die van jou? Misschien is het een goed idee om je op ander zaken te focussen en je druk te maken over belangrijke dingen in het leven ;).

  • Astrid
   maart 22, 2016 / 19:11

   Volgensmij heeft hoesten niet bijzonder veel te maken met een eetpatroon, maar met weerstand. Tijdens sporten en in de kou wordt je weerstand lager, waardoor je sneller vatbaar bent voor virussen die in deze tijd van het jaar nog steeds rondzwerven. Lijkt me dat dat er eerder invloed op heeft dan wat ze wel of niet naar binnen werkt. :) Daarnaast wist ze al ruim van te voren dat ze nu op wintersport zou gaan, en weet ze vast uit eerdere ervaringen van wintersport dat je daar niet het meest gezonde kan eten. De gemiddelde vakantieganger laat zich op vakantie sowieso wel een beetje gaan, uitzonderingen daargelaten. Dat gezondere eten komt heus wel weer als ze terug is van deze vrij bijzondere maand met amper thuis zijn.

   • Di
    maart 24, 2016 / 09:02

    Hoesten heeft niet zo veel te maken met een eetpatroon maar met weerstand? Waar denk je dat je die weerstand (onder andere) vandaan haalt dan? VOEDING! Juist, vitamines enzo weetjewel…

    • maart 24, 2016 / 12:12

     Ik eet alleen gezond en ben ook ongeveer 4x per jaar ziek. Zover ik begrepen heb ooit ergens heeft Annemerel ook een soort van astmatische/bronchitus? In ieder geval ik kan eten wat ik wil, vitamines nemen wat ik wil, maar zodra er wat heerst op de longen of keel ben ik ziek.
     Mijn bloedwaardes worden regelmatig gecontroleerd, ik heb een griepprik elk jaar en voldoe aan alle eisen van gezond leven leiden. Het hoeft er lang niet altijd mee te maken te hebben.

     • Astrid
      maart 26, 2016 / 16:40

      Precies, dat bedoel ik! Ik heb ook ieder jaar wel eens last van een periode dat ik veel hoest, ook wanneer ik hartstikke gezond eet. In de jaren dat ik vaak ongezond at was ik eerlijk gezegd zelfs minder vaak ziek of verkouden dan tegenwoordig. :’)

      Het is 9 van de 10 keer ontzettend pech hebben dat een virus net jou pakt..

 2. maart 22, 2016 / 12:28

  Vervelend van dat hoesten! Ik hoest nu ook al een paar weken, maar voel me ook totaal niet ziek. Gewoon goed naar je lichaam luisten en vooral nog heel veel genieten van de laatste dagen skiën :)

 3. maart 22, 2016 / 12:43

  Vervelend van het hoesten, hopelijk knap je snel op!

 4. maart 22, 2016 / 12:45

  Oh, hopefully you will recover soon! Like the pictures and wish you many success with your ski tour as I know it is not that easy :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 5. Tammy
  maart 22, 2016 / 12:48

  Volgens mij gaat het niemand wat aan wat voor eten Annemerel wel of niet in haar mond stopt en is het ook nogal kort door de bocht om haar voedingspatroon de schuld te geven van haar ziek zijn. Ik vind het zo storend om te lezen dat mensen commentaar durven te leveren op wat Annemerel eet. Laat haar!

  • Maria
   maart 22, 2016 / 16:03

   Normaal gesproken gaat dat niemand wat aan, maar aangezien Annemerel breed uitmeet wat ze op een dag allemaal eet (en dat is dus verre van gezond) dan is het niet zo gek dat mensen daar op reageren. Dat lijkt me heel normaal als je een blog hebt. En ik snap de reacties op haar ongezonde leefpatroon heel goed, zeker omdat ze de hele tijd loopt te roepen dat ze gezonder wil gaan eten. Apfelstrudels en grillwostjes zijn dat allesbehalve.

 6. maart 22, 2016 / 12:52

  Ai, balen van je hoesten! Beterschap en hopelijk kon je gewoon mee vanochtend! :)

 7. Rebekka
  maart 22, 2016 / 13:40

  Wat vervelend om ziek te zijn op vakantie. Ik heb ook al een paar weken een vervelende hoest en jaag ook iedereen bij mij weg. Maar als je fijn wil skiën is het extra vervelend. Veel beterschap! :)

 8. Marly
  maart 22, 2016 / 14:04

  Hoop dat het hoesten snel over gaat! En geniet alsnog van het skieën!

 9. maart 22, 2016 / 14:18

  Ik zag op instagram dat je vanochtend mee was op skitour. Hopelijk betekend dat dat het al een stuk beter gaat met je hoest.

 10. Ilse
  maart 22, 2016 / 14:57

  Vervelend zeg van dat hoesten! Hopelijk gaat het vandaag beter en kun je normaal meedoen.

 11. maart 22, 2016 / 15:39

  Ik hoop dat het hoesten snel over gaat. Niet skieen op wintersport kan natuurlijk niet…

 12. maart 22, 2016 / 16:43

  Balen dat je nu niet mag skiën. Probeer je toch maar wat rustig te houden, dan gaat het vast sneller over!

 13. Roselique
  maart 22, 2016 / 16:46

  Wow, leuke snapshots! Ik kom al m’n hele leven in Fieberbrunn, wat dit jaar voor het eerst verbonden is met Saalbach! Als je een dagje Fieberbrunn doet moet je zeker de Reckmoos afdalingen proberen en kaiserschmarrn eten bij de Enzianhutte onderaan de Doischberg! Geniet van je wintersport!

 14. Anne
  maart 22, 2016 / 17:52

  Super leuk dat je in Saalbach bent! Alle zwarte pistes daar zijn bij mij favoriet. Ik ben heel benieuwd hoe skitoeren je is bevallen, dat lijkt mij nou écht sporten!!

 15. Astrid
  maart 22, 2016 / 19:01

  Vraagje, hoe doe je dat met hoesten in combinatie met hardlooptrainingen? Ik lees altijd dat als je klachten hebt als hoesten dat je dan eigenlijk absoluut niet mag hardlopen, maar dat lijkt me zo ontzettend lastig als je een wedstrijd in het vooruitzicht hebt..? Als ik pech heb houdt hoesten bij mij namelijk 3 weken aan en als ik nu daar last van zou krijgen is dat echt mijn worst case scenario zegmaar.. :’)

  • Annemerel
   Auteur
   maart 22, 2016 / 20:43

   Ik heb al een week niet gelopen… Mega irritant, zeker met marathon in het vooruitzicht, maar ja kan niet meer dan vertrouwen op dat het goed komt.

   • Astrid
    maart 26, 2016 / 16:46

    Supervervelend dan idd.. Hopelijk gaat het snel over! :)

    Vorig jaar had ik het tijdens het opbouwen naar de 5km.. En zonder een basisconditie kon ik na 3 weken niet hardlopen dus volledig opnieuw beginnen met mn schema, dat was niet zo heel leuk zegmaar. :p

 16. Gerda
  maart 22, 2016 / 21:17

  Ik snap alle commotie wel. Een professionele blog willen hebben en zoveel mogelijk lezers willen bereiken, gaat gepaard met een voorbeeldfunctie. En inderdaad….we zien alleen maar afhaal, frituur en kant en klare maaltijden…..

 17. Femke
  maart 22, 2016 / 23:44

  Jeetje jongens, kunnen we nu weer even normaal doen met z’n allen?
  Annemerel heeft een blog met als slogan Love, Live, Embrace. En volgens mij is dat precies wat ze doet in haar leven en uitstraalt naar ons lezers toe. En daar horen reisjes, lekker eten en uitspattingen bij. En zoals hier al eerder is gezegd; wie zijn wij om te oordelen over haar voedingspatroon? Wij belanden elke dag weer op haar blog omdat we het leuk vinden haar artikelen te lezen en er telkens toch weer geïnspireerd door worden. Als haar leven en voedingspatroon niet aansluiten bij jouw verwachtingen, wensen of ideaalbeeld dan zijn er genoeg andere plekken op het internet waar je wel aan je trekken kunt komen lijkt me.
  Hoe dan ook, het is aan niemand om te oordelen over hoe Annemerel haar leven indeelt, want het is haar leven. Opbouwende kritiek geven zal heus geen ontzettend probleem zijn, maar laten we het daar dan alsjeblieft bij houden. Zodat Annemerel haar échte leven blijft delen in plaats van de fantastische fitgirl reality.

  Annemerel: ik reageer nooit, volg je blog al 2 jaar en vind het heerlijk verfrissend hoe echt je bent. Stop alsjeblieft niet met jezelf zijn.

 18. Anne
  maart 23, 2016 / 11:32

  Ik reageer hier eigenlijk nooit, maar ik ben het eens met de ‘negatieve’ reacties die hier worden gegeven. Ja, dit is haar blog en natuurlijk mag zij weten wat ze schrijft en doet.

  Maar jezelf volproppen met vette troep en daarna een marathon lopen, is garantie voor een mislukking. Ik zie het al weer gebeuren dat er een zielige blog komt omdat Annemerel dit soort reacties niet aan kan en een breakdown krijgt.

  Wat verwacht je dan als je je leven online deelt? Natuurlijk krijg je dan niet alleen lovende reacties, de mindere reacties zullen er ook tussen zitten. Je bent halverwege de 20, grow some balls en laat zien dat je daar boven staat

  • Elsi
   maart 23, 2016 / 22:40

   ^ dit!! Ik kan het niet beter zeggen

 19. Mieke
  maart 23, 2016 / 12:40

  What doesn’t kill you makes you stronger Annemerel. Wat mij betreft mag je gewoon lekker de frites met worstjes blijven posten.
  Ik eet al anderhalf jaar mega gezond en liep in januari ook een flinke verkoudheid op. Vitamines kunnen het niet altijd tegenhouden.
  Het is juist een verademing om eens niet doodgegooid te worden met foto’s van strakke abbs, perfecte photpshop selfies en andere nepdoenerij. She is living the life!!

 20. Ilse
  maart 23, 2016 / 13:00

  OMG, wat een heisa om een eetpatroon. Ik volg veel blogs en ik word knettergek van al dat die hard fit girl gedoe. Als ik al die gerechten voorbij zie komen voel ik me ineens heel slecht als ik mijn boterhammen met kip en komkommer eet. Brood is de dood en het is allesbehalve hip. Ik geniet enorm van Annemerel haar blog en vooral van haar snapshot diary, waar ik elke dag enorm naar uit kijk. En dat ze ongezonde dingen eet…who cares? Ik hoop dat ze snel weer beter is, maar dat heeft vast meer te maken met haar drukke leven en wellicht stress, dan met haar eetpatroon.

 21. Alice
  maart 23, 2016 / 13:53

  Keep your head up Annemerel! Je conditie is super, dus daarop en op je karakter ga je die marathon zeker lopen.
  Verademend om te zien dat je ook maar een mens bent, en dus geniet van je reisjes en heerlijk eten.
  Dus, blijf jezelf en geniet vooral! Je bent een topwijf, en hopelijk kun je de nare reacties een beetje van je afschudden. Meiden hier kunnen makkelijk oordelen over een ander… Helaas.

 22. Rieke
  maart 23, 2016 / 15:07

  Ik kan m’n mond niet houden nu natuurlijk. Ja, Annemerel vertelt over haar leven, haar zorgen en fotografeert wat ze eet. Ja, ze zet haar leven online en anderen lezen dat. Dat betekent dan nog niet dat je een vrijbrief hebt om al jouw keiharde oordelen zomaar even op tafel te smijten… Je mag best een mening hebben en die hoeft niet perse te zijn wat een ander vindt, maar geloof mij, je hebt er heel veel aan in je leven als je die leert brengen op een opbouwende, respectvolle manier, zoals ik hier een aantal mensen wél heb zien doen. Denk er even aan dat er een human being aan de andere kant van t scherm zit en vraag je af of jij het leuk zou vinden om zo kort door de bocht beoordeeld te worden.
  Zo zou het zomaar kunnen dat Annemerel ook delen van haar leven niet online zet…

  Overigens vind ik het fijn en verademend om te zien dat er ook gewoon nog mensen chocolade en friet eten en dat vervolgens ook nog zien als iets waar je lastig van af blijft. Hoera voor jou als je er nooit naar om kijkt, maar ik word soms erg moe van die perfecte instagrams en blogs. Knap hoor, daar niet van. Doe lekker waar jij zin in hebt. Dat dan vervolgens mensen misschien een vertekend beeld van de werkelijkheid krijgen en daardoor ongezonde psychische opvattingen hebben vind ik nog stap één (hoewel dat trouwens ook vreselijk is, maar dat is voor een ander moment). Wat ik alleen bijna niet geloof dat ik het lees… Dat we nu mensen gaan ‘dwingen’ op die manier te leven omdat wij vinden dat dat is zoals het moet! Dat mag je toch lekker zelf weten? Al eet iemand de hele dag door alleen maar papier, hoeveel last heb jij daar eigenlijk van? Lekker laten doen. Haal uit een ander waar jij wat aan hebt en laat de rest lekker voor wat het is. Als je er niks uit haalt, dan lees je het niet? En als je een tip hebt of een conflicterende mening, zorg er dan vooral voor dat je de ander als een mens behandelt. Of hij/zij nou z’n leven op internet gooit of niet.
  Jemig want een lang verhaal is dit geworden. Anyway, live and let live.

 23. l,brouwer
  maart 23, 2016 / 16:45

  Als je sterk wil zijn moet je leren alleen te vechten,en helaas hoort daar ook wat negatieve kritiek bij…Iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen keuzes in het leven.Door online je leven met de media te delen krijg je een reactie op een mischien niet altijd te verantwoorden actie .Blijf vooral jezelf hierin ,ook deze storm gaat weer over in wind en eindigt uiteindelijk weer in windstilte.

 24. Maartje
  maart 23, 2016 / 18:41

  Ik zou graag alle mensen die commentaar hebben een marathon zien lopen op hetzelfde niveau als jij doet.

  Je bent hartstikke gezond en een weekje slecht eten heeft daar geen invloed op. Half Nederland heeft de griep en die krijgen ook geen commentaar op hun eetpatroon. Veel plezier nog! xx

 25. Elsi
  maart 23, 2016 / 22:44

  Ja, het is het leven van Annemerel.
  Ja, het is gemakkelijk om negatief te zijn via internet
  Ja, het is voor Annemerel mogelijk om een platform te creëren waarin ze zelf centraal staat en doet alsof ze een voorbeeldfunctie is (website en boek)
  Ja, als voorbeeldfunctie eet ze absoluut niet gezond.

  Klaar!